Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Poderwie nasze bombowce i wyśle na Moskwę? Podniesie stan gotowości naszej triady nukleranej? Zawierzy się Przenajświętszej Panience? Ustanowi Chrystusa królem Polski?

Ja bym połączyl kilka działań (np. pierwsze i trzecie) dla uzyskania efektu synergii.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zastanawiam się jak długo jeszcze kłamstwa opozycyjnego PIS i rządzącej PO będą antagonizowały społeczeństwo.

A może tak ustawo wprowadzić karalność za Kłamstwo Smoleńskie? Precedens już jest.

Obie partie są współodpowiedzialne za tę tragedię. Obie utrudniają też wyjaśnienie okoliczności i określenie winy.

Bez radykalnych kroków się nie obejdzie. Dla dobra Państwa i Społeczeństwa.

Poderwie nasze bombowce i wyśle na Moskwę? Podniesie stan gotowości naszej triady nukleranej?

Tak, najlepszym wyjściem jest podkulić ogon i jeśli na ciebie plują to uśmiechać się i mówić że deszcz pada...

Po tym jak (z dużą dozą prawdopodobieństwa) Amerykanie zatopili Kursk jakoś Moskwa nie wysłała ani rakiet ani bombowców na Waszyngton... chociaż potencjał militarny obydwa państwa mają porównywalny.

Prawda znajduje się w Raporcie Komisji Sejmowej, którego lemingi BOJĄ SIĘ czytać! :)

Poderwie nasze bombowce i wyśle na Moskwę?

Tak powinien zrobić.

Swojej broni atomowej, wskutek zaniechań rządu, nie mamy, ale na szczęście jesteśmy członkiem NATO.

Atak na taką skalę na kraj członkowski NATO powinien poskutkować właściwa odpowiedzią w postaci obrócenia kacaplandu w nuklearną pustynię.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jest juz coś takiego jak Kłamstwo Smoleńskie?ciekawe.A jaka jest Prawda Smoleńska?

Jak wyeliminuje się POPiS-owe kłamstwo - to i prawda na jaw wyjdzie!

Prawda znajduje się w Raporcie Komisji Sejmowej, którego lemingi BOJĄ SIĘ czytać! :)

(...).

Nie ma żadnej prawdy wynikającej z Raportu Komisji Sejmowej. Bo nie ma żadnej Komisji Sejmowej!

Poderwie nasze bombowce i wyśle na Moskwę? Podniesie stan gotowości naszej triady nukleranej? Zawierzy się Przenajświętszej Panience? Ustanowi Chrystusa królem Polski?

Ja bym połączyl kilka działań (np. pierwsze i trzecie) dla uzyskania efektu synergii.

może dać to załatwić panience z chrystuskiem

po co sobie mamy łapy brudzić

Atak na taką skalę na kraj członkowski NATO powinien poskutkować właściwa odpowiedzią w postaci obrócenia kacaplandu w nuklearną pustynię.

hahaha. cóż za poziom absurdu. monthy python by chętnie Cię przygarnął. nic dziwnego że Korwin Ci się podoba.

na pewno ochoczo wróciłbyś z wyspy aby wziąć udział ze frontalnym ataku ?

czy klaskałbyś z oddali, bo wygodniej - jak teraz ?

Klaskałbym z oddali, oczywiście.

Nie dlatego, że nie popieram nuklearnego krateru w Moskwie, tylko dlatego, że tu mieszkam i tu mam pracę.

Ale w telewizji chętnie obejrzę.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Za Ziemkiewiczem

"Już widzę, jak speckomisja (zespół pana Laska) siada do opracowania tzw. FAQ, czyli listy standardowych odpowiedzi na najczęstsze pytania.

Q: Inny tupolew lądując, ściął kilkadziesiąt drzew, nie tracąc skrzydeł i nie rozbił się?

A: Macierewicz jest chorym psychicznie paranoikiem i wy wszyscy też.

Q: Jakim cudem od uderzenia w ziemię samolot mógł zostać dosłownie rozpylony, w sposób niepodobny do żadnej znanej katastrofy poza Lockerbie?

A: Ruskie mgłę i sztuczny hel rozpylali, ha, ha.

Q: Gdzie jest czarna skrzynka?

A: PiS podpala Polskę, dyszy nienawiścią i zagraża demokracji.

I tak dalej. [...]"

Genialne, jak zwykle u Ziemkiewicza! :)

Kolejeczka w ręce Waszeci!

Genialne, jak zwykle u Ziemkiewicza! :)

Kolejeczka w ręce Waszeci!

Chyba na zasadzie, że jak Ziemkiewicz bredzi to jest to genialne i cudowne.

Jestem Europejczykiem.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Chyba na zasadzie, że jak Ziemkiewicz bredzi to jest to genialne i cudowne.

Swoją odpowiedzią wpisałeś się idealnie w "merytoryczny" i "rzeczowy" ton odpowiedzi przytoczonych w cytowanym fragmencie tekstu Ziemkiewicza.

Cezary Gmyz, autor tekstu o trotylu na wraku Tu-154Mopublikowanego kilka miesięcy temu w "Rzeczpospolitej" kontynuuje swoje śledztwo na temat śladów substancji wybuchowych w szczątkach wraku. W artykule dla "Do Rzeczy" autor pisze, że dotarł do dokumentacji badań tzw. zrzutów z urządzeń, które zostały użyte przez biegłych w Smoleńsku jesienią ubiegłego roku.

Wynika z nich, że testy przesiewowe, jakie prowadzili biegli, wykazały też obecność bardzo silnych substancji wybuchowych – oktogenu (HMX) i heksogenu (RDX) oraz tzw. materiału inicjującego paramononitrotoulenu (p-MNT - czytamy w tygodniku.

Mamy to co mamy - wskazania urządzeń specjalistycznych nie kłamią.

To ta bomba w końcu była z trotylu , oktogenu czy heksogenu ? Czy też może były trzy bomby ? W końcu wskazania nie kłamią...

Swoją odpowiedzią wpisałeś się idealnie w "merytoryczny" i "rzeczowy" ton odpowiedzi przytoczonych w cytowanym fragmencie tekstu Ziemkiewicza.

Faktycznie, pięknie dał się złapać! :)

To ta bomba w końcu była z trotylu , oktogenu czy heksogenu ? Czy też może były trzy bomby ? W końcu wskazania nie kłamią...

Spokojnie, powoli, dojdziemy i do tego... najważniejsze by nie przeszkadzać w pracy Zespołu Parlamentarnego.

Spokojnie, powoli, dojdziemy i do tego... najważniejsze by nie przeszkadzać w pracy Zespołu Parlamentarnego

Szkoda że nie mogę swojego 1 % podatku oddać na Zespół Parlamentarny A. Maciarewicza. To skandal, że nie mają oni statusu organizacji pożytku publicznego , w końcu ciężko pracują dla dobra nas wszystkich :-)

A w jakiż to sposób?

Pierdoły które wypisuje były juz prostowane setki razy, sam to tutaj robiłem. Mam merytorycznie i rzeczowo odpowiedać za każdym razem na brednie czy być może zwykłe kłamstwa?

Jestem Europejczykiem.

najważniejsze by nie przeszkadzać w pracy Zespołu Parlamentarnego

ten zespół nie ma dostępu do materiałów dowodowych, swoje tezy opiera na domysłach i relacjach osób niewiarygodnych i ma takie same uprawnienia jak ludzie na tym forum - żadne. modele obliczeniowe opiera na niepotwierdzonych danych które nigdzie nie są opublikowane a więc nie można sprawdzić ich wiarygodności; w jednym przypadku analiza poszycia była weryfikowana z zachowaniem... pustej puszki po napoju gazowanym.

jeszcze coś napisać o wiarygodności tego zespołu który ma wyjaśnić katastrofę komunikacyjną czy wystarczy ?

Za Ziemkiewiczem

"Już widzę, jak speckomisja (zespół pana Laska) siada do opracowania tzw. FAQ, czyli listy standardowych odpowiedzi na najczęstsze pytania.

Q: Inny tupolew lądując, ściął kilkadziesiąt drzew, nie tracąc skrzydeł i nie rozbił się?

A: Macierewicz jest chorym psychicznie paranoikiem i wy wszyscy też.

Q: Jakim cudem od uderzenia w ziemię samolot mógł zostać dosłownie rozpylony, w sposób niepodobny do żadnej znanej katastrofy poza Lockerbie?

A: Ruskie mgłę i sztuczny hel rozpylali, ha, ha.

Q: Gdzie jest czarna skrzynka?

A: PiS podpala Polskę, dyszy nienawiścią i zagraża demokracji.

I tak dalej. [...]"

To nasz najlepszy dziennikarz wśród rolników nie zajmuje się już opisem i komentowaniem rzeczywistości?

Widać sam uznał, że spisywanie własnych fantazji wychodzi mu lepiej niż dotychczasowe próby komentowania faktów.

Pierdoły które wypisuje były juz prostowane setki razy, sam to tutaj robiłem. Mam merytorycznie i rzeczowo odpowiedać za każdym razem na brednie czy być może zwykłe kłamstwa?

akurat merytoryka to nie twoja najmocniejsza strona..

Filut mógłby zamienić się na mózgi z Ziemkiewiczem, na pewno ów pierwszy by na tym doskonale skorzystał.

SZKODA TYLKO Ziemkiewicza.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ziwemkiewicz to zadufany koniunkturalny cwaniak na którego pseudogłębokie przemyślenia daje się nabrać calkiem spora liczba naiwniaków.

Cały czas idzie z populistycznym prądem a jego popularność polega na tym, że prawackim lemingom dostarcza jednocześnie poczucia niezależności i przynależności.

Niezależności od mitycznego dyktatu politycznej poprawności i poczucia przynależności do oświeconej i samodzielnie myślącej elity.

Co oczywiście jest tandetnym kitem bo owa elita tak naprawdę jest stadem baranów tylko mniejszym i prowadzonym przez innego wodza.

Jestem Europejczykiem.

Filut mógłby zamienić się na mózgi z Ziemkiewiczem, na pewno ów pierwszy by na tym doskonale skorzystał.

SZKODA TYLKO Ziemkiewicza.

Cholera, szkoda, że biedny Xniwax z nikim nie mógłby, chyba, że jakieś drzewo by się zgodziło. Ale musiało by być nieźle przyrżnięte.

Ziwemkiewicz to zadufany koniunkturalny cwaniak

Zamień Go na Kuczyńskiego, lepiej się poczujesz...zapewne.

Cholera, szkoda,

Szkoda to była, jest i będzie póki wyznawców POmatolstwa i lewactwa będzie tyle co liści na drzewach.

Głupie to to i co roku do wymiany. Taki to wasz obieg zamknięty, niezmienny, zależny i przewidywalny jak kupa po całym dniu. .

Leming iksik, przeżuwacz umysłowego g... wydalanego przez prawackich "myślicieli" kompletnie nie zrozumiał tego, co napisałem. Jakoś mnie to nie dziwi, śmieszy mnie tylko jego nadęcie. Przypomina tandetny chiński budzik któremu wydaje się, że to on wyznacza płynący czas.

Jestem Europejczykiem.

Jaruś, a mnie dziwi twoje uwielbienie do wydalania niekoniecznie własnych bezmyślnych przemyśleń.

Filut

Wystarczy jak skupisz się nad tym własnym, bo tamto i to akurat ciebie przerasta i sprowadza do roli

umysłowej wydmuszki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.