Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

może stanę się trochę monotonny ale ciągle pytam a nie słyszę odpowiedzi... bo ?

i to wy innych nazywacie betonem.... to nie są żadne specjalne badania to jest zwyczajna normalna praca a facet dostaje za to wynagrodzenie z uczelni. Tak trudno przeczekać aż minutę ?

dzisiaj w polskim radiu omawiali właśnie ten artykuł którym się tak podniecacie, wszyscy (nawet posłowie PO) doszli do zupełnie innych winsoków niż Wy (o ile można to nazwać wnioskami), . Po za tym jak pisałem wcześniej, każdy z was może się okazać idiotą i debilem wystarczy zrobić to co zrobiła wyborcza, wyrwać kilka zdań z kontekstu.

Wszyscy krzyczą że eksperci partacze ok a kim są w takim razie eksperci którzy powiedzieli że to wina brzozy ? potem że nie a po 2 latach pocięto ja na klocki i wzięto do ekspertyzy....

Ja rozumiem że jak kończą się argumenty albo temat robi się niewygodny to trzeba porzucać mięsem, pozywać od durni i się powyśmiewać itd rozumiem też że ciągle zadając pytania "czemu", "dlaczego", "na jakiej podstawie" spotkam się z ignorancją towarzystwa wzajemnej adoracji albo obelgą i jakąś mnie to nie rusza... zastanawia mnie za to bardzo co sobie myślą ludzie którzy to czytają stojąc obok. Znowu się powtórzę, światowe sławy, uczelnie w USA i Kanadzie, inżynierowie i konstruktorzy (między innymi samolotów), największe instytucje na naszym globie są przez was znieważane, mieszane z gównem. Robicie z nich idiotów i debili, naśmiewacie się bo gazeta wielokrotnie oskarżana o manipulowanie informacjami zacytowała kilka zdań ? Jesteście od nich wszystkich mądrzejsi i wiecie lepiej .. to czemu was tam nie ma ?

Pewno też nie latacie, nie używacie samochodów itd... skoro projektują je tacy debile.

Kilka kolejnych postów będzie przestawiać sztukę odwracania kota ogonem, poniżania i wyzywania.

bo....nie posiadają zasadniczej wiedzy niezbędnej do trzeźwej oceny katastrofy.

swoją drogą albo udajesz, albo prowokujesz głupie pytania

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Najwieksza opozycja w stosunku do partii rzadzącej a tak z siebie daje robić durniów.

Oni nie dają z siebie robić durniów, to są durnie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Przegięli piloci wespół z wieżą KL...

nie no jasne mogło im się zdarzyć, ale przegięli czyli co zrobili ? zdetonowali C4 na pokładzie czy co ? (to ci dopiero musieli mieć fazę) O kornet proszę.

Średnio rozgarnięty gimnazjalista w ciągu kilku chwil prawidłowo zaszufladkuje Antka z ekipą.

zakładam że jesteś starszy i mądrzejszy więc proszę o "demo". Może faktycznie gimnazjaliści powinni wykładać na uniwersytetach i zgarniać kilka milionów USD grantów rocznie.

bo....nie posiadają zasadniczej wiedzy niezbędnej do trzeźwej oceny katastrofy.

ok czyli jaką widzę według Ciebie powinni posiadać ? i idąc w tym kierunku kto ją ma ? lasek albo inni którzy biorą pieniądze za to by obronić to co szybciej kazano im napisać ?

na logikę - jeśli głównym oskarżonym opozycji jest prokuratura i rząd, a informacje którymi się tak podniecacie pochodzą od ludzi którzy albo pracują w prokuraturze albo od polityków czy też "specjalistów" którzy wydali polski raport przepisując rosyjski, jednym słowem każdy broni swojej posady i każdy za to bierze pieniądze które wypłaca mu oskarżony, tak te osoby na pewno trzeźwo myślą ;]

swoją drogą albo udajesz, albo prowokujesz głupie pytania

ciągle czekam na wasze uzasadnienia

Oni nie dają z siebie robić durniów, to są durnie.

to się módl by żaden produkt zaprojektowany przez tych durni nie zrobił Tobie krzywdy (np samolot czy samochód).

oj tak wiem, domagam się logiki i uzasadnienia wypowiadanych słów więc jestem durniem i betonem, przeżyję.

nie no jasne mogło im się zdarzyć, ale przegięli czyli co zrobili ? zdetonowali C4 na pokładzie czy co ? (to ci dopiero musieli mieć fazę) O kornet proszę.

zakładam że jesteś starszy i mądrzejszy więc proszę o "demo". Może faktycznie gimnazjaliści powinni wykładać na uniwersytetach i zgarniać kilka milionów USD grantów rocznie.

ok czyli jaką widzę według Ciebie powinni posiadać ? i idąc w tym kierunku kto ją ma ? lasek albo inni którzy biorą pieniądze za to by obronić to co szybciej kazano im napisać ?

naprawdę tego nie rozumiesz?

to tak łopatologicznie.tak jak lekarz uczy się by leczyć, tak ekipa laska uczyła się w dziedzinach lotnictwa aby wyjaśniać wszelkiej maści przypadki lotnicze.

na logikę - jeśli głównym oskarżonym opozycji jest prokuratura i rząd, a informacje którymi się tak podniecacie pochodzą od ludzi którzy albo pracują w prokuraturze albo od polityków czy też "specjalistów" którzy wydali polski raport przepisując rosyjski, jednym słowem każdy broni swojej posady i każdy za to bierze pieniądze które wypłaca mu oskarżony, tak te osoby na pewno trzeźwo myślą ;]

ciągle czekam na wasze uzasadnienia

ale jakie uzasadnienie i czego?

to się módl by żaden produkt zaprojektowany przez tych durni nie zrobił Tobie krzywdy (np samolot czy samochód).

oj tak wiem, domagam się logiki i uzasadnienia wypowiadanych słów więc jestem durniem i betonem, przeżyję.

napisz od razu, że nienawidzisz rządu tuska, że chce ich odsunąć od władzy i będzie wszystko jasno.wówczas Twoje przesłanki są tylko polityczne.

obecna postawa to dyletant do kwadratu.po co????? stajesz się pośmiewiskiem, zamiast być człowiekiem dążącym do prawdy ponad podziałami.

poza tym dla mnie eksperci macierewicza to istna żenada.jest mi przykro, że mimo kilku latach po katastrofie tacy ludzie robią sobie jaja z tego, powołują się na ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o lotnictwie.równie dobrze Ty i ja moglibyśmy zasiadać w tym zespole.dalej powołują się na jakiegoś duńczyka chyba jorgensena, który również nie jest znany komisji duńskiej.o czym to świadczy.totalna kompromitacja.

Rozumiem ze logicznym dla szanownego grona jest fakt ze wieza pozwolila ladowac Tutce mimo ze Ił 62 ktory wiozl samochody do transportu zostal przekierowany na inne lotnisko....

Powiedzmy ze Tutka by wyladowala na szczura (jak to wmawiacie)....co dalej?

Piechotka ?

Ciezko jest skumac ze rosjanom zalezalo by w tej mgle tutka podszedl do ladowania...? I nie robili nic by ten fakt zmienic....

O tym ze po katastrofie na zdjeciach satelitarnych widac przesuwanie skrzydel i innych elementow wraku tak by dopasowac ich rozmieszczenie

do raportu ktorego jeszcze nie ma... :)

Cuda cuda..

mimo ze Ił 62 ktory wiozl samochody do transportu zostal przekierowany na inne lotnisko..

Ale nie wylądował. Pilot podjął właściwą decyzję. W naszym "prezydenckim" decyzję podejmowali.........? KTO ??? Może jakieś koncepcje ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ale nie wylądował. Pilot podjął właściwą decyzję. W naszym "prezydenckim" decyzję podejmowali.........? KTO ??? Może jakieś koncepcje ?

No chyba sobie zarty robisz ???

Probowali ladowac az skrzydlem pas prawie zaryli - przeciez o tym bylo glosno !!!!

Wiec co tu imputujesz ze pilot podjal wlasciwa decyzje !!!!

Podejrzewam ze kazali im ladowac wlasnie po to by Tutke tez sprowadzac na sile.

Po jednej samobojczej probie pewnie pilot odmowil ponownego podejscia a naszych sprowadzano nadal !

Ciekawe czemu akurat tego dnia monitoring na wiezy tez przestal dzialac...jakie to oczywiste.

Probowali ladowac az skrzydlem pas prawie zaryli - przeciez o tym bylo glosno !!!!

To chyba lądowali z dużym zwisem ? Skąd wiesz ? Jakiś pechowe to lotnisko w Smoleńsku.

Na siłę ? A co na to piloci i reszta "wodzów" na pokładzie. Może za dużo było decyzyjnych ? Brałeś to pod uwagę ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Na siłę ? A co na to piloci i reszta "wodzów" na pokładzie. Może za dużo było decyzyjnych ? Brałeś to pod uwagę ?

Tak, czy inaczej, wskazuje to raczej na bajzel w dowodzeniu. Czyli w ostatecznym rozrachunku ludzka głupota i niekompetencja, a nie wydumany przez paru paranoików zamach.

... a nie wydumany przez paru paranoików zamach.

Nie paru.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

To chyba lądowali z dużym zwisem ? Skąd wiesz ? Jakiś pechowe to lotnisko w Smoleńsku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak na szybko znalazlem. Sprawa na poczatku byla glosna i tez warta zastanowienia.

Wyraznie IL chcial wyladowac mimo fatalnych warunkow...ostatni przelot mial na tak malej wysokosci i na takich przechyle

ze swiadkowie mysleli ze juz pas drapie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość cycus12

(Konto usunięte)

napisz od razu, że nienawidzisz rządu tuska, że chce ich odsunąć od władzy i będzie wszystko jasno.wówczas Twoje przesłanki są tylko polityczne.

obecna postawa to dyletant do kwadratu.po co????? stajesz się pośmiewiskiem, zamiast być człowiekiem dążącym do prawdy ponad podziałami.

wybacz ale miłować to ja ich nie mam za co...

poza tym dla mnie eksperci macierewicza to istna żenada.jest mi przykro, że mimo kilku latach po katastrofie tacy ludzie robią sobie jaja z tego, powołują się na ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o lotnictwie.równie dobrze Ty i ja moglibyśmy zasiadać w tym zespole.dalej powołują się na jakiegoś duńczyka chyba jorgensena, który również nie jest znany komisji duńskiej.o czym to świadczy.totalna kompromitacja.

mówisz że osoba która projektuje silniki odrzutowe, bada materiały konstrukcyjne (używane do budowy samolotów), pracuje nad bezpieczeństwem (też w lotnictwie) itd nie ma baldego pojęcia o lotnictwie ? to ja się pytam jeszcze raz kto w takim razie jest według Ciebie kompetentny i posiada odpowiednią wiedzę. Politycy ? i jak rozumiem Ty masz kompetencje i widzę by ich oceniać ?

Tak, czy inaczej, wskazuje to raczej na bajzel w dowodzeniu. Czyli w ostatecznym rozrachunku ludzka głupota i niekompetencja, a nie wydumany przez paru paranoików zamach.

a twierdzisz tak na podstawie ? wyborczej czy TVN ?

Dowiem się w końcu co Ci piloci zrobili źle ?

wybacz ale miłować to ja ich nie mam za co...

mówisz że osoba która projektuje silniki odrzutowe, bada materiały konstrukcyjne (używane do budowy samolotów), pracuje nad bezpieczeństwem (też w lotnictwie) itd nie ma baldego pojęcia o lotnictwie ? to ja się pytam jeszcze raz kto w takim razie jest według Ciebie kompetentny i posiada odpowiednią wiedzę. Politycy ? i jak rozumiem Ty masz kompetencje i widzę by ich oceniać ?

a twierdzisz tak na podstawie ? wyborczej czy TVN ?

raczej niezależnej.pl;-p

Odesłali do krainy "wiecznych łowów" prawie 100 osób

Bo...?

Średnio rozgarnięty gimnazjalista w ciągu kilku chwil prawidłowo zaszufladkuje Antka z ekipą.

I coście się tak uczepili tej brzozy?

Ona nie jest tu istotna, podobnie jak mgła, hel, kosmici...

Przegięli piloci wespół z wieżą KL...

. (kropka)

a ty tam byłeś i wódkę z nimi piłeś :)

Nie waż się kpić z Grzesia!!, Masz jakiekolwiek pojęcie o technice poza zajęciami z ZTP??

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To było do Cycusa.

Ja tam rządu nie kocham. Nie przesłania mi to oczy aby wpadać w objęcia innych oszołomów.

I to jest chyba podstawowy problem.

Tak jak matka będzie chroniła syna bandytę, kibol kibola, tak aparatczyk partyjny będzie bronił swego partyjnego kolegę...

Przed kamerami taki aparatczyk zrobi z siebie idiotę uzasadniając, tłumacząc jakieś partyjne debilizmy...

W Polsce zwyczajnie brak ludzi nieinteresownych, logicznie myślących...

a ty tam byłeś i wódkę z nimi piłeś :)

Ja wódki nie pijam.

Dziwne. Nie...? :D

To też pozwala mi logicznie myśleć.

Ja wódki nie pijam.

Dziwne. Nie...? :D

To też pozwala mi logicznie myśleć.

Tacy ludzie są niebezpieczni dla Władzy. Jakiejkolwiek.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tacy ludzie są niebezpieczni dla Władzy. Jakiejkolwiek.

Dlatego pozostałem zwykłym obywatelem mimo, że w latach 90 ubiegłego wieku ze trzy razy na jakichś spotkaniach na jakie byłem zaciągnięty, ściskałem dłoń z Donaldem Tuskiem...

No chyba sobie zarty robisz ???

Wiec co tu imputujesz ze pilot podjal wlasciwa decyzje !!!!

Po jednej samobojczej probie pewnie pilot odmowil ponownego podejscia a naszych sprowadzano nadal !

Ciekawe czemu akurat tego dnia monitoring na wiezy tez przestal dzialac...jakie to oczywiste.

Powiedz Robert dlaczego pier**lisz takie piramidalne bzdury???

Udzielił ci sie niedorozwój kilku kolegów tutaj, kłamiesz świadomie czy najarałeś sIę smoleńskiego kadzidła?

Jakie "na siłę"??? Znaczy się co, nasi piloci bronili się rękami i nogami a Rosjanie ciągnęli ich za sznurek na ziemię???

W stenogramach czy gdziekolwiek słychać jakiś przymus ze strony Rosjan?

Weź ty się chlopie zastanów co piszesz.

Jestem Europejczykiem.

Powiedz Robert dlaczego pier**lisz takie piramidalne bzdury???

Udzielił ci sie niedorozwój kilku kolegów tutaj, kłamiesz świadomie czy najarałeś sIę smoleńskiego kadzidła?

Jakie "na siłę"??? Znaczy się co, nasi piloci bronili się rękami i nogami a Rosjanie ciągnęli ich za sznurek na ziemię???

W stenogramach czy gdziekolwiek słychać jakiś przymus ze strony Rosjan?

Weź ty się chlopie zastanów co piszesz.

Po pierwsze wycieczki osobiste tylko pokazuja ze brak Ci mozliwosci by zbijac to merytoryczna dyskusja.

Po drugie... wyraznie napisze ze sciagali na SILE i przestan udawac ze bylo inaczej.

Skoro IL kilkukrotnie podchodzil i mu sie nie udalo to TUTKA powinna byc od razu przekierowana na inne lotnisko !

Zwlaszcza ze IL z zapleczem samochodowym nie przyziemil wiec ladowanie TUTKI bylo BEZSENSEM nawet wtedy gdyby bylo czyste i przejrzyste niebo !!!

Ciekawe czemu nic nie nagrywalo sie z monitoringu na wiezy. Mysle ze to by bylo dosc niewygodne dla rosjan. Ale oczywiscie nadal bedziesz innym wmawiac ze sie nawachali smolenskiego kadzidla - szkoda tylko ze nie przyjmujesz naprostrzego zwiazku przyczynowo skutkowego - video z wiezy zniknelo bo bylo niewygodne dla gospodarza.

maciarewisz nareszcie doszedł prawdy... Samolot nie mógł uderzyć w brzozę.

To ruska brzoza zaatakowała polski patriotyczny samolot pociskami ziemia-powietrze

Najwieksza opozycja w stosunku do partii rzadzącej a tak z siebie daje robić durniów.

Takich mieć bałwanów w opozycji to jak kumulacja w totka. :)

ta opozycja wyglada wręcz na finansowana przez partię władzy. W poprzednich wyborach była najlepszym gwarantem jej wygranej.

Zwlaszcza ze IL z zapleczem samochodowym nie przyziemil wiec ladowanie TUTKI bylo BEZSENSEM nawet wtedy gdyby bylo czyste i przejrzyste niebo !!!

No dokładnie tak Robert, dokładnie tak. Wracamy do punktu wyjścia, czyli pytania dlaczego w takich warunkach (które nie były żadną tajemnicą) piloci próbowali lądować na siłę. Przecież nie zmuszali ich do tego Rosjanie. Więc kto?

A co do reszty to niestety na siłę robisz z siebie idiotę. Nigdy nie pisałem, że Rosjanie nie popełnili błędów. Jasne jest też to, że później kręcili i ukrywali dowody swoich zaniedbań. Ale nic nie tłumaczy decyzji podjętych przez polska stronę(celowo nie piszę, że przez pilotów bo tego akurat nie wiemy do końca), błędów w ocenie sytuacji i w pilotażu. .

Jestem Europejczykiem.

Ale nic nie tłumaczy decyzji podjętych przez polska stronę(celowo nie piszę, że przez pilotów bo tego akurat nie wiemy do końca)

Na pokładzie decyzje podejmuje kapitan. Koniec i kropka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.