Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz w nie pierdnąć, aby doświadczenie się udało. Kilka razy. By było niepodważalnym dowodem.

Dzięki za przypomnienie! W tego rodzaju badaniach prowadzonych na modelach każdy, najdrobniejszy nawet szczegół jest szalenie istotny.

Jestem Europejczykiem.

nic nie zmienia faktu, że wczorajszy news znafcyy rońdy robiącego z rodzin ofiar, opinii publicznej idiotów nie przebije niczego.to się nazywa metodologia działań maciora

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Dla idiotów i lemingów wierzących w brednie Macierewicza i jego ludzi:

"O prezentacje naukowców związanych z zespołem Macierewicza Onet zapytał Michała Setlaka z "Przeglądu Lotniczego".

- Prelegenci, mimo tytułów naukowych, mówią głupoty. Prof. Wiesław Binienda powiedział, że przy uderzeniu w ziemię w pozycji odwróconej, do góry kołami, pasażerowie są lepiej chronieni. To kuriozum. Trudni mi powiedzieć, skąd się biorą takie kosmiczne bzdury. Oni brną dalej w swoje iluzje albo kłamstwa - mówi nam ekspert lotniczy.

W ocenie Setlaka kolejne wystąpienia ekspertów Macierewicza były "bardzo chaotyczne". - Mam wrażenie, że prelegenci starali się zagadać słuchacza, przedstawiali ogólną wiedzę, jakby cytowali podręczniki. Samych opinii na temat tego, co się wydarzyło w Smoleńsku, było mało - mówi.

Dr Bogdan Gajewski prezentował np. wytyczne ICAO, na podstawie których powinny być wyjaśniane i badane przyczyny katastrof lotniczych na świecie. Według niego, zarówno raport MAK, jak i raport komisji Jerzego Millera (PO) nie spełniają podstawowych wymogów.

W konferencji ekspertów Macierewicza uwagę Setlaka wzbudziły wywody nt. skrzydła, które według raportu Millera uderzyło o brzozę. Jednak wedle Macierewicza nic takiego nie miało miejsca.

- Na zdjęciach dokładnie widać, że brzoza zawadziła o narożnik slotu i przeszła przez skrzydło, odrywając jego fragment - podkreśla jednak Setlak. Wskazuje jednocześnie, że te fragmenty metalu, które według zespołu parlamentarnego są czarne od zakopcenia (efektu rzekomego wybuchu), w istocie pokryte są czarną pastą uszczelniającą zbiornik paliwa, nakładaną na łączeniach elementów."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Dzisiaj był jeszcze lepszy !!!:))

co nowego wymyślił, bo chyba nie jestem w temacie?

Dla idiotów i lemingów wierzących w brednie Macierewicza i jego ludzi:

"O prezentacje naukowców związanych z zespołem Macierewicza Onet zapytał Michała Setlaka z "Przeglądu Lotniczego".

- Prelegenci, mimo tytułów naukowych, mówią głupoty. Prof. Wiesław Binienda powiedział, że przy uderzeniu w ziemię w pozycji odwróconej, do góry kołami, pasażerowie są lepiej chronieni. To kuriozum. Trudni mi powiedzieć, skąd się biorą takie kosmiczne bzdury. Oni brną dalej w swoje iluzje albo kłamstwa - mówi nam ekspert lotniczy.

W ocenie Setlaka kolejne wystąpienia ekspertów Macierewicza były "bardzo chaotyczne". - Mam wrażenie, że prelegenci starali się zagadać słuchacza, przedstawiali ogólną wiedzę, jakby cytowali podręczniki. Samych opinii na temat tego, co się wydarzyło w Smoleńsku, było mało - mówi.

Dr Bogdan Gajewski prezentował np. wytyczne ICAO, na podstawie których powinny być wyjaśniane i badane przyczyny katastrof lotniczych na świecie. Według niego, zarówno raport MAK, jak i raport komisji Jerzego Millera (PO) nie spełniają podstawowych wymogów.

W konferencji ekspertów Macierewicza uwagę Setlaka wzbudziły wywody nt. skrzydła, które według raportu Millera uderzyło o brzozę. Jednak wedle Macierewicza nic takiego nie miało miejsca.

- Na zdjęciach dokładnie widać, że brzoza zawadziła o narożnik slotu i przeszła przez skrzydło, odrywając jego fragment - podkreśla jednak Setlak. Wskazuje jednocześnie, że te fragmenty metalu, które według zespołu parlamentarnego są czarne od zakopcenia (efektu rzekomego wybuchu), w istocie pokryte są czarną pastą uszczelniającą zbiornik paliwa, nakładaną na łączeniach elementów."

Ukryta Zawartość

ewidentnie widać, że prywatny zespół maciora stworzył nową metodykę badań lotniczych.papier, latawiec i piaskownica.

Ukryta Zawartość

ewidentnie widać, że prywatny zespół maciora stworzył nową metodykę badań lotniczych.papier, latawiec i piaskownica.

Mnie najbardziej podobają sie puste puszki po piwie z tego względu, że najpierw trzeba je opróżnić :-).

Jestem Europejczykiem.

Mnie najbardziej podobają sie puste puszki po piwie z tego względu, że najpierw trzeba je opróżnić :-).

ale widać u maciora wątróbka jeszcze pracuje..bo nos nadal biały

A ja wieczorkiem zastosuję uznaną (przez Antka i jego ludzi oczywiście) metodologię badań katastrof lotniczych czyli pozgniatam sobie poste puszki po piwie ;-).

Jedną pustą walnij z całej siły o podłogę (o coś twardego). Na podstawie takiego "testu" może ci wyjść, że Tupolew powinien przetrwać katastrofę niemal nienaruszony (mi tak wyszło ;-) ). Jest jeden problem - puszki po piwie chyba nie są aluminiowe. Kiedyś się zdarzały a teraz chyba nie, ale mogę się mylić. Nieomylni są tylko "pasażerowie" "Lotu nad kukułczym gniazdem" (ci od Antoniego)

Pozdrawiam

P.S. Beton pozostanie betonem, jak pomnik "Tupolewa" przy którymś kościele.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jedną pustą walnij z całej siły o podłogę (o coś twardego). Na podstawie takiego "testu" może ci wyjść, że Tupolew powinien przetrwać katastrofę niemal nienaruszony (mi tak wyszło ;-) ). Jest jeden problem - puszki po piwie chyba nie są aluminiowe. Kiedyś się zdarzały a teraz chyba nie, ale mogę się mylić. Nieomylni są tylko "pasażerowie" "Lotu nad kukułczym gniazdem" (ci od Antoniego)

Pozdrawiam

P.S. Beton pozostanie betonem, jak pomnik "Tupolewa" przy którymś kościele.

z tym pomnikiem to żartujesz czy jak?

z tym pomnikiem to żartujesz czy jak?

Poważnie nie widziałeś w internecie? Nawet na wp.pl jakiś czas temu było. Jak pogrzebiesz to pewnie znajdziesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Panowie prawda o jaką walczą koledzy m.i Tomek i doktor się W Y J A Ś N I Ł A

1103884.3.jpg

tego się nie da komentować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1103884.3.jpg

To jest dowód na to, że Tupolew powinien przetrwać takie wydarzenie jak w Smoleńsku ;-). Dlaczego wszyscy zginęli ? Nic nie rozumiem ;-). Wiem nie powinienem żartować. To była tragedia, ale ciężko jest znieść "pancernego Antka" i ekipę jego "ekspertów".

Nie powinno się żartować w obliczu ludzkiej tragedii ale nie kto inny jak maciarkowcy zrobili z tego groteskową farsę.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie powinno się żartować w obliczu ludzkiej tragedii ale nie kto inny jak maciarkowcy zrobili z tego groteskową farsę.

już usunąłem. śmiech faktycznie nie jest na miejscu

Jacek Rońda zrezygnował z funkcji Przewodniczącego Komitetu Naukowego Konferencji Smoleńskiej 2013. Ma to związek z wypowiedzią profesora w TV Trwam. - Przyznaje się do błędu i gotów jestem ponieść tego konsekwencje - napisał Rońda w liście rezygnacyjnym.

Prof. RońdaProf. RońdaFoto: Tomasz Gzell / PAP

Profesor Rońda, jeden z głównych ekspertów zespołu Antoniego Macierewicza, otwarcie przyznał w Telewizji Trwam, że dokument z Rosji, na który się powoływał w telewizji publicznej, to był blef i nic na nim nie było.

Prof. Rońda jest wykładowcą krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej. Wcześniej władze Politechniki Warszawskiej i krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej wydały oświadczenie, w którym informowały, że pracujący u nich eksperci z zespołu Macierewicza - profesorowie Jacek Rońda i Jan Obrębski - nie są specjalistami w zakresie badań katastrof lotniczych.

Dokumenty, na które powoływał się profesor Rońda, miały dowodzić, że tupolew, który rozbił się w Smoleńsku podczas lądowania, nigdy nie zszedł poniżej 100 metrów. Okazało się to jednak kłamstwem, a profesor przyznał się, że nigdy takich dokumentów nie posiadał.

Konferencja Smoleńska to spotkanie naukowców i ekspertów, którzy chcą stworzyć "forum dla przestawienia interdyscyplinarnych badań dotyczących zagadnień technicznych, medycznych, socjologicznych i prawnych katastrofy smoleńskiej. II Konferencja Smoleńska odbędzie się w Warszawie 21 i 22 października 2013 roku

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Co ty tomuś chłopcze bredzisz??? Puknij się w głowę i rozejrzyj się czy jakiś gaz ci się w pokoju nie ulatnia.

A ja wieczorkiem zastosuję uznaną (przez Antka i jego ludzi oczywiście) metodologię badań katastrof lotniczych czyli pozgniatam sobie poste puszki po piwie ;-).

jaro , przyjacielu mojej kozy , sam sie puknij i wierz dalej w raport Millera, powodzenia:)

Znajdź sobie sam statystyki takich wypadków i sprawdź przeżywalność pasażerów.

Podpierasz się raportem Millera. Raport ten , nie wykonany według procedur dot. katastrof lotniczych jest wart, co najwyżej spuszczenia w kiblu.

Gdy dokona się rzetelnych badań , co będzie trudne ,( wrak pocięto i częściowo już rozkradziono , sekcje zwłok, czarne skrzynki,zniwelowany teren katastrofy itd.) i wynik będzie taki jak prezentuje oficjalnie komisja Millera ja się z tym zgodzę. Przyznam wtedy , że mieliście chłopaki rację . Teraz możecie bić pianę dalej.

fox, z pomnikiem niezła jazda :)

Przykład Katastrofy Samolotu TU-154 z Grudnia 2010 roku

Nie było wybuchu, rozłamał się przy lądowaniu w lesie, 82 rannych, 2 osoby zmarły w szpitalu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Urwało się skrzydło o Pancerną Brzozę i samolot wywinął piękną beczkę... tiaaa...

20siqkm.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Układ nie odda władzy dobrowolnie. Potrzebuje też na forach takich pożytecznych idiotów.

Bardzo fajne , Tomuś. Nareszczcieś się przyznał.... :)) Naprawdę - nie widzisz , jakiś śmieszny ? Kiedyś Ci powiedziałem - wklejaj żarciki ! bo ci to lepiej idzie. ..A Ty znowu swoje.....

20siqkm.jpg

Wysłaliście już te cenne materiały Macierewiczowi?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

jaro , przyjacielu mojej kozy , sam sie puknij i wierz dalej w raport Millera, powodzenia:)

Znajdź sobie sam statystyki takich wypadków i sprawdź przeżywalność pasażerów.

Podpierasz się raportem Millera. Raport ten , nie wykonany według procedur dot. katastrof lotniczych jest wart, co najwyżej spuszczenia w kiblu.

Gdy dokona się rzetelnych badań , co będzie trudne ,( wrak pocięto i częściowo już rozkradziono , sekcje zwłok, czarne skrzynki,zniwelowany teren katastrofy itd.) i wynik będzie taki jak prezentuje oficjalnie komisja Millera ja się z tym zgodzę. Przyznam wtedy , że mieliście chłopaki rację . Teraz możecie bić pianę dalej.

fox, z pomnikiem niezła jazda :)

Przykład Katastrofy Samolotu TU-154 z Grudnia 2010 roku

Nie było wybuchu, rozłamał się przy lądowaniu w lesie, 82 rannych, 2 osoby zmarły w szpitalu.

a wiesz ogóle dlaczego się NIE ROZPADŁ?nawet Ci powiem, że ścinał drzewa na ziemi.wiedziałeś o tym?tzn.doczytałeś to?

Dlaczego nasz się rozpadł w drobne kawałki ? Uderzył przecież w błotnisty grunt gdzie nawet nie było charakterystycznego śladu upadku.Doczytałeś jak wygląda taki upadek samolotu? Jakie ślady pozostawia? Czy wrak jest w miarę w całości przełamując się czy jest rozpirzony w drobny mak? Dlaczego wydmuchało prawie wszystko z kadłuba?

a wiesz ogóle dlaczego się NIE ROZPADŁ?nawet Ci powiem, że ścinał drzewa na ziemi.wiedziałeś o tym?tzn.doczytałeś to?

Tomuś wypisuje takie pierdy, że aż wierzyć się nie chce. A przykład który mu podałem olewa, udaje, że go nie było. A za chwilę płacze, że z nieukiem nie dyskutuję. Pytanie tylko o czym i na jakim poziomie. I po ch... wlaściwie?

Jestem Europejczykiem.

Mam głęboko w dupie co sobie myślisz na mój temat. Ale zamiast piedolić o przypadkach które mają się nijak to katastrofy smoleńskiej ustosunkuj sie do katastrofy A330 lot 771 o której pisałem.

Jestem Europejczykiem.

Dlaczego nasz się rozpadł w drobne kawałki ? Uderzył przecież w błotnisty grunt gdzie nawet nie było charakterystycznego śladu upadku.Doczytałeś jak wygląda taki upadek samolotu? Jakie ślady pozostawia? Czy wrak jest w miarę w całości przełamując się czy jest rozpirzony w drobny mak? Dlaczego wydmuchało prawie wszystko z kadłuba?

Po co wysadzono samolot i kto to zrobił?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Po co wysadzono samolot i kto to zrobił?

Dobre pytanie. Nie wiem czy wysadzono samolot. Nie wiem co się stało. Raport Millera tego nie wyjaśnia. Nie wykluczył żadnych innych możliwych przyczyn katastrofy. Tym bardziej w zdarzeniu , w którym zginęli przedstawiciele państwa. W pierwszej kolejności bada się możliwość zamachu. Tu tego nie zrobiono.

Mam głęboko w dupie co sobie myślisz na mój temat. Ale zamiast piedolić o przypadkach które mają się nijak to katastrofy smoleńskiej ustosunkuj sie do katastrofy A330 lot 771 o której pisałem.

sam się ustosunkuj jaro , nie bądź śmieszny
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.