Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego w tym kraju k**wy muszą być górą i rządzić w dalszym ciągu mimo swego skurwienia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Doktorek, przesłuchałem i obejrzałem(tylko ten, który miał dużo n apisów) twoje filmiki. Słabizna, 3,5 roku po katastrofie można było się postarać o lepszy montaż. Szkoda profesora od fizyki, mam podobne zdanie co do energetyki jądrowej i Globalnego Ocipienia:) ale w kwestii smoleńskiej to sukienkowi wyprali mu mózg.

Panie profesorze Dakowski! Na katedrę!

Może być z Czterech Pancernych lub z Hansa Klosa, nie wiem, nie oglądałem.

:DD Boskie!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czym innym jest prawda a czym innym propaganda, lemingu. Jakbyś obejrzał ten materiał to byś wiedział że prof. Dakowski ma swoją wizję tego co się stało w Smoleńsku i nie pokrywa się ona z wizją Komisji Sejmowej ani tym bardziej z kłamstwami reżimu.

1365591939_5jxke0_600.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

ale w kwestii smoleńskiej to sukienkowi wyprali mu mózg.

Nie zaprzeczysz jednak że na pytania zadawane przez prof. Dakowskiego wciąż nie ma odpowiedzi.

Co do Globalnego Ocipienia to pełna zgoda. Natomiast elektrowni atomowych to bym w Polsce nastawiał jak we Francji.

To działa. Produkuje prąd. Skoro plany urządzeń Free Energy wciąż są ukryte w korporacyjnych sejfach to nie widzę innego wyjścia.

Oczywiście ideałem byłby generator Free Energy w każdym domu, ale na dziś to nierealne.

Więc pozostaje atom - nieprzebrane zasoby energii. Ruscy bedą wściekle lobbowali przeciw, bo by mogli sobie wówczas swój gaz w d*** wsadzić.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A dlaczego nie?!

Jakiś profesor ma wiedzieć lepiej?

Powinien

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

profesor to najczesciej zwykly czlowiek i powinien sie wypowiadac glownie w swoim nurcie

i ok - wtedy jest dla mnie autorytetem - bo nawet w polszy zdobycie tytulu profesorskiego to jednak jest cos

a powyzszy moj post dotyczy naszych forumowych "cfanyh gapuf" a nie szanowne profesorskie grono

tak dla sporostowania...

Powinien

E tam.

Pracowałem wśród nich wystarczająco długo, obecnie w ramach pewnej działalności regularnie się spotykam.

Naukowcy to określona grupa ludzi.

Czy ktoś kto potrafi właściwie zinterpretować zjawisko i zastosować do opisu model teoretyczny, wyliczyć sprawnie wartości określonych wielkości czy wreszcie zwyczajnie ma lepszą pamięć...

Czy ten ktoś musi być tak po prostu "mądrzejszy przyzwoitością"?

"Przyzwoitej mądrości" wymagajmy od wszystkich.

I tak jak wszędzie, tak i wśród ludzi nauki mogą być ludzie jedynie mądrzy dziedzinowo.

Ani profesor, ani wybitny artysta czy ksiądz nie muszą być przyzwoitymi ludźmi.

I tak jest...

Dlaczego w tym kraju k**wy muszą być górą i rządzić w dalszym ciągu mimo swego skurwienia.

Bo nasza ziemia nosi takich debili jak ty.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość

(Konto usunięte)

http://faktysmolensk.gov.pl/aktualnosci/polak-na-europejskim-spotkaniu-komisji-badan-wypadkow-lotniczych

Piotr Lipiec, wchodzący w skład Zespołu ds. wyjaśniania przyczyn katastrofy smoleńskiej i Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych (PKBWL), pod koniec października przebywał na trzydniowej konferencji przedstawicieli komisji zajmujących się badaniem wypadków lotniczych w Unii Europejskiej (ENCASIA). Celem spotkania była wymiana doświadczeń i poszerzanie wiedzy w zakresie prowadzonych badań wypadków lotniczych.

Spotkanie odbyło się w siedzibie francuskiej komisji badania wypadków lotniczych BEA w Paryżu.

Piotr Lipiec z PKBWL uczestniczył w spotkaniach plenarnych grupy ENCASIA, jak również w spotkaniach grupy roboczej WG2 Best Practices, (jedna z sześciu grup roboczych ENCASIA). W ramach swojej prezentacji przedstawił doświadczenia przy odczycie i analizie danych z urządzeń TAWS, FMS i rejestratorów pokładowych przy badaniu wypadku samolotu Tu- 154M pod Smoleńskiem.

Komisja Millera w której pracował Piotr Lipiec porównała dane z rejestratorów na podstawie trzech parametrów, które są niepowtarzalne dla każdego lotu: wysokości barometrycznej, przechylenia oraz pochylenia samolotu. Wykorzystując pozyskane dane Komisja odtworzyła profil lotu, a na podstawie wykonanej synchronizacji czasowej - czyli porównania poszczególnych zdarzeń we wszystkich rejestratorach oraz urządzeniach TAWS i FMS - określiła dokładne położenie miejsc, w których załoga samolotu wydawała kolejne komunikaty i porozumiewała się z organami ruchu lotniczego. Zapisy poszczególnych rejestratorów okazały się wzajemnie spójne. Można również wykazać korelację między zapisami parametrów lotu i rozmów w kabinie ze śladami zderzeń z przeszkodami terenowymi.

Prezentacja została bardzo dobrze przyjęta, a na zgromadzonych duże wrażenie wywarła ilość wniosków i zaleceń profilaktycznych (45), jakie sformułowała Komisja Millera w Raporcie końcowym wyjaśniającym przyczyny i okoliczności tego wypadku. Dyskusja o zdobytych doświadczeniach potwierdziła, że analiza danych została przeprowadzona zgodnie z obowiązującymi na świecie zasadami. Dużym zaskoczeniem była związana z katastrofą smoleńską liczba teorii alternatywnych i ich charakter. Uczestnicy konferencji zgodzili się, że w takiej formie nie występują nigdzie w Europie.

Na szczęście tylko część Polaków choruje na zespół Macierewicza.

Ukryta Zawartość

Na szczęście tylko część Polaków choruje na zespół Macierewicza.

i to jest doskonały przykład gdzie jesteśmy i co nas czeka za reżim pisiorów.

czyli teraz to już nie tylko zespół laska i rząd polski kłamie....skoro reszta uczestników przyjęła pozytywnie analizę katastrofy zespołu laska tzn., że jej uczestnicy są również opłacani przez rząd.

lemingi mają coraz większą rzeszę przeciwko sobie, hmmm

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

13 sekunda!

Słychać strzały?

Czy można być aż tak tępym? Można.

Po co aż tak głęboka samokrytyka? Trochę więcej szacunku do samego siebie :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Bzzziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Ukryta Zawartość

13 sekunda!

Słychać strzały?

Jest bzzziuuuuu...

Ukryta Zawartość

Jest bzzziuuuuu...

:-), :-), :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

bardzo fajny artykulik

Owszem fajny, ale nie trzyma sie kupy. Autor powtarza banały i slogany nie dostarczając ani dowodow ani nawet sensownych tropów.

Po prostu kolejne psychologiczne wsparcie dla PiSSowskich lemingów.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Wreszcie pochyliłeś się nad sobą i doznałeś iluminacji?

sweter cie cisnie jaro

Owszem fajny, ale nie trzyma sie kupy. Autor powtarza banały i slogany nie dostarczając ani dowodow ani nawet sensownych tropów.

Po prostu kolejne psychologiczne wsparcie dla PiSSowskich lemingów.

blablablabla. Itd.....
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.