Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Profesor z WAT wziął pod lupę "obliczenia" zespołu szaleńców Maciara. Wygląda na to, że Antek Bomber podkręcał z kolegami trochę swoje eksperckie wyliczenia :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ukryta Zawartość

pancerna brzoza

Te deskowania były brzozowe ? Niemożliwe (raczej) :-).

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Te deskowania były brzozowe ? Niemożliwe (raczej) :-).

Na tym ujęciu widzę, że deski po zderzeniu sa całe (przynajmniej w większości)!

Oznacza to, że puścily łączenia wykonane pewnie przy pomocy gwoździ.

Porównanie kratownicy kiepsko połączonych elementów z pniem litego, żywego drzewa jest bez sensu.

Niestety nie mam złudzeń, że mateuszek i jemu podobni cos z tego zrozumieją, bo to tego trzeba by myśleć i mieć odrobinę wiedzy.

Jestem Europejczykiem.

Oznacza to, że puścily łączenia wykonane pewnie przy pomocy gwoździ.

Widziałem, ale chłopaki "macają". A "nóż widelec" uda się coś zasugerować. Taki jest system działania ludzi Antka.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jakby jeden palant z drugim wziął w rekę piłę, siekierę, deskę, młotek i gwoździe to pewnie nie pier**liłby takich bzdur.

Jestem Europejczykiem.

Tyle pisałem o tym, że ta brzoza jest nieistotna.

Daliście się wpuścić w maliny.

Skrzydło mogłoby być urwane lub nie urwane na drzewie. To zależy od wielu czynników, których nie ma szans poznać.

Tymczasem samolot i tak spadł na ziemię. Niezależnie od tego, ile brzóz na niej rosło...

Tymczasem samolot i tak spadł na ziemię. Niezależnie od tego, ile brzóz na niej rosło...

"Eksperci" Macierewicza powinni wziąć pod lupę zjawisko grawitacji.

Jestem Europejczykiem.

Niestety nie mam złudzeń, że mateuszek i jemu podobni cos z tego zrozumieją

na prawde nie widzisz problemu w calym wypadku?

kij z brzoza i maciarewiczopodobnym - z reszta ty i tobie podobni wloza i tak wszystkich do jednego worka

jakakolwiek odpowiedz z waszej strony jest taka ze te samolot nie mial prawa sie tam znalesc. i ok. zgoda. ale sie znalazl. a w dodatku nikt nie przezyl.

brak jakiejkolwiek sensownej reakcji ze strony polskiego rzadu tez lykacie jak swiatecznego karpia

reakcje areny miedzynarodowej tez wam wisza ba, relacje polska rosja sa oczywiscie prawidlowe.

nie widzicie calego smrodu unoszacego sie nad ta sprawa? komisja adoniny odpowiedziala na wszystkie dreczace ludzi pytania? jak dla mnie nie ale dla was tak?

no sorry. nie mozna wszystkiego sprowadzac do brzozy. to ze sa takie maciarewicze obniza poziom dyskusji - tak, ale to nie znaczy ze nalezy im przyklaskiwac. swiat nie jest czarno-bialy.

Ty , Mateuszek - chlejesz jeszcze (świątecznie) , czy już (noworocznie)? Bo do tego , że piszesz jak osioł - już przywykłem. Kiedy znowu coś wypocisz ? Na Trzech Króli ?:)))

"Eksperci" Macierewicza powinni wziąć pod lupę zjawisko grawitacji.

Podpowiem im...

Większość świata nauki skłania się ku teorii kwantowej grawitacji.

Jak cząsteczki, grawitony, to i zjawiska z nimi związane. Choćby wszelkie niejednorodności, nieoznaczoności...

A jak coś może przez moment nie istnieć, tu grawitacja... to i samolot mógł w tym momencie się wznieść...

Nawet gadzinówka papcia złodzieja wycofuje się z teorii wybuchu w samolocie:

Ukryta Zawartość

No będzie po.....aniec antek odszczekiwał ... :)

Ukryta Zawartość

Prof. Grzegorz Kowaleczko, fizyk z Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych w Dęblinie, obala eksperyment duńskiego eksperta współpracującego z Antonim Macierewiczem - pisze "Gazeta Wyborcza" powołując się na informacje podane przez zespół Macieja Laska. O "eksperymencie" Glenna Arthura Jorgensena Antoni Macierewicz mówił, że ma "fundamentalne znaczenie".

Jorgensen dowodził wówczas, że prezydencki tupolew, który rozbił się pod Smoleńskiem, po zderzeniu z brzozą nie powinien był wykonać tzw. półbeczki i runąć na ziemię, a spokojnie odlecieć. Zdaniem naukowca samolot rozbił się, bo stracił dodatkowy fragment skrzydła.

W opracowaniu prof. Kowaleczki czytamy m.in. o tym, że badania Jorgensena nie "spełniają wymogów dotyczących publikacji naukowych", a jako najważniejszy błąd wskazuje brak zdefiniowania wielu wykorzystywanych paramentrów i błędy w określeniu geometrii skrzydła.

"Uważam, że praca G.A. Jorgensena nie zostałaby opublikowana w żadnym czasopiśmie naukowym ze względu na zasadnicze błędy metodologiczne" - podsumowuje polski uczony.

Jestem Europejczykiem.

Jaro przecież każdy z tych domniemanych miszczóf opiera się na własnych hipotezach.,

tak było z referatem artymowicza - nikt go nie obalił naukowo, do dziś nowaczyk nie odpowiedział na pytania artymowicza.

pomijam już miszcza parówkarza, leśnika od krzewów że o złomiarzu nie wspomnę.

absolutnie żadne hipotezy macierenki nie są wiarygodne dla "światka naukowego"....co najwyżej wysłuchać go mogę wolni słuchacze z petem i winem siarkowym w ręku spod wiejskiego sklepu.

ot co, taka to prawda

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

absolutnie żadne hipotezy macierenki nie są wiarygodne dla "światka naukowego"....co najwyżej wysłuchać go mogę wolni słuchacze z petem i winem siarkowym w ręku spod wiejskiego sklepu.

ot co, taka to prawda

Nie co najwyżej, lecz właśnie do nich ten przekaz jest kierowany. Ich głos wyborczy jest identycznie ważny jak głos wyborczy profesorów i doktorów nauk, a przecież o to jedynie Macierewiczowi chodzi, aby być wśród narodu wybranego z woli narodu. Jak nie przez tych to przez tamtych - efekt ten sam, ale o ile łatwiej :)

a ja się pytam gdzie podziały się "szczekusie" maciorenki?

d.w

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

" Lud Smoleński "

Tak ! My Jesteśmy LUD SMOLEŃSKI !

Tak ! My Zrodzeni 10 Kwietnia !

Tak ! Lech Kaczyński Naszym Świętym !

A PRAWDA Jest NAJŚWIĘTSZA !!!

Ten Święty Kościół Nasz Smoleński

Barwy Ma Biało Czerwone.

I Orłem Modlitw W Niebo Leci

I zniszczy komotuską zonę !

Na nic się zdadzą kłamstwa wasze !

Na nic fałszywi żurnaliści.

Donek nie żadna wonderwaffe !

to gorszy śmieć niż komuniści !!!

LUD Nasz SMOLEŃSKI PRAWDĄ Żyje.

Choć PRAWDĘ Kopacz zakopała,

Lecz PRAWDĘ Nasze Serce Czuje

PRAWDA wybuchy Przetrwała.....

O PRAWDZIE mówią szczątki wraku !

Zalutowane krzyczą trumny !

PRAWDA się kryje w kłamstwach MAKu !

w Millera raporcie durnym.....

Coraz liczniejszy LUD SMOLEŃSKI.....

W Siłę Rośnie SMOLEŃSKA RELIGIA....

Wciąż Bardziej Świętym Lech Kaczyński....

NASZA Ikona ! Wiecznie Żywa......

Bójcie się NAS ! zdrajcy Ojczyzny,

Bójcie się Gniewu LUDU SMOLEŃSKIEGO....

Bo NASZĄ Siłą Są Smoleńskie Blizny.....

Religią NASZĄ - PAMIĘĆ Kaczyńskiego

A Życiem Miłość Do Cierpiącej Ojczyzny......

MY LUD SMOLEŃSKI.....

MY DZIECI JANA PAWŁA ŚWIĘTEGO.......

A S

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

,,Bloger Jacek Jabczyński, piszący pod pseudonimem "fotoamator", ujawnił skrajny brak profesjonalizmu ekspertów komisji Millera. Dokonana przez niego analiza wykazała, że pierwsze zdjęcia na miejscu katastrofy smoleńskiej rządowi specjaliści wykonali dopiero dobę po tragedii. A za narzędzie posłużył im... tani telefon komórkowy.,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakiego profesjonalizmu od nich wymagac?

przeciez oni tam nie pojechali niczego wyjasniac

oni pojechali sie tam bezgranicznie zgodzic ze wszystkim z czym trzeba sie zgodzic

na cholere im sprzet?

To po kiego o tym piszesz? Nie ma problemu=nie ma o czym gadać/pisać.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

nie lubie ludzi ktorzy beszczelnie klamia

jak jedna pinda mowi ze przeryla piach na metr w dol a potem sie okazuje ze ona nawet nie wie jak lopata wyglada to powinna sie taka szmate zezlomowac a nie awansowac!

kraju nad wisla jest inaczej - to mnie bulwersuje

ciebie jak widze to nie rusza

a to ze w polacy daja sie ladowac pod ogon to juz nie jest moj problem

Nie Polacy, tylko ty baranie. Antoś cie ładuje a ty piszczysz z zachwytu.

Jestem Europejczykiem.

czyli jeszcze raz bo widze ze nie trafia

ale spokojnie - ja wiem ze trafiaja sie rozne egzemplarze...

twierdzisz ze jest ok kiedy polski polityk opowiada ludziom brednie na temat przeprowadzonych prac ziemnych na glebokosci... itd

po czym nic takiego miejsca nie ma a polity awansuje... itp

poza tym jak bys czytal uwaznie to co pisze to bys wiedzial ze maciarewicz mi dynda a ty tylko slepo szczekasz

ps.obrzucanie sie epitetami moim zdaniem swiadczy o braku argumentow do dyskusji tak wiec moim obowiazkiem jest przywolanie ci do porzadku. zachowuj sie!

Zmieniasz temat żałosny cwaniaczku, ale z prawami fizyki nie wygrasz.

Odnieś się do pracy prof. Kowaleczko albo spadaj.

"Dokument sygnowany jego nazwiskiem to ponad 100 stron obliczeń, wykresów, uzasadnień. Bez retorycznych popisów i politycznych zaczepek.

Według symulacji samolot po urwaniu końcówki skrzydła wykonał szybki obrót wokół osi podłużnej z jednoczesnym wznoszeniem, a następnie opadaniem. - Uderzenie w ziemię następuje w 13,8 sekundzie symulacji, tzn. 5,4 sekundy od uderzenia w brzozę - wyliczył. Wedle naukowca obliczenia potwierdzają ustalenia raportów MAK i komisji Jerzego Millera.

Jeśli i eksperci, których profesorskie tytuły tak często podkreśla poseł Antoni Macierewicz (PiS), również opublikowaliby swoje równie szczegółowe opracowania, to byłaby to cenna rzecz. Póki co jednak eksperci związani z zespołem ds. katastrofy smoleńskiej taki przebieg katastrofy, jak nakreślił Kowaleczko, kwestionują. Ale równie wyczerpujących opracowań - nie publikują."

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.