Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Las Kabacki, 1987.

O tym też już było dlaczego tak to wygląda. Zalecam prześledzić wątek od początku ;-). Jak ktoś jest techniczny to zna mechanizm działania w takim przypadku.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie rozumiem, czy mógłbyś jaśniej?

P. S. Leciałeś do Norwegii. Gratuluję, posiadasz już wystarczające kwalifikacje, aby zostać ekspertem zespołu parlamentarnego pod wezwaniem Antoniego M.

Chodzi o to ze na niektorych lotniskach, rowno przyciete wiercholki drzew przez samoloty to nic nowego. Prawa fizyki. Stal w WTC zostala przecieta przez skrzydla samolotu, a co dopiero jakis wierzcholek drzewa. Kazdy kto wierzy ze wierzcholek drzewa moze powalic sredniej lub duzej wielkosci samolot, przy tej predkosci niech wraca do szkoly na douczenie.

Latalem na rozne lotniska, i dlatego smieszy mnie ta teoria. Zreszta byly juz robione wyliczenia przez polskich ekspertow ktorzy pracowali w znaczacych miedzynarodowych instytucjach jak i przedsiebiorstwach. I te wyliczenia plus symylacje tnely ta brzoze jak fryzjer tnie wlosy.

PS.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

..Stal w WTC zostala przecieta przez skrzydla samolotu...

O, to nowość. Jak do tej pory, mówiło się o osłabieniu konstrukcji spowodowanym pożarem paliwa lotniczego.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

polskich ekspertow

a więc jesteś expertem? gratuluję odwagi w głoszeniu odważnej teorii. Miałeś kiedyś wypadek samochodowy? widziałeś, co drzewo potrafi zrobić z blachą?

Ja pierd....wierzcholek a punkt zrodlowy (pien przy podstawie) to dwie inne rzeczy. Tak samo kat natarcia, predkosc, blacha samochodu a ta z samolotu, wzmacniania innymi kompozytami. Skonczmy z bajkami. Prosze.

O, to nowość. Jak do tej pory, mówiło się o osłabieniu konstrukcji spowodowanym pożarem paliwa lotniczego.

Widocznie slabo szukales. To prawda, ale skrzydla przeciely ja w punkcie uderzenia.

a więc jesteś expertem? gratuluję odwagi w głoszeniu odważnej teorii. Miałeś kiedyś wypadek samochodowy? widziałeś, co drzewo potrafi zrobić z blachą?

Film Polacy PL na YT. Instytut Krakowski. Wyliczenia z innych krajow. Google nie boli.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

DawidM większość wpisów ma tutaj uwarunkowania polityczne tzn są zgodne z głoszonymi przez autorów poglądami. Tak jak obecna władza zrobią wszystko aby innych ośmieszyć i by ich było na wierzchu. Teoria głoszona przez Rotha (to jeden z najbardziej znanych dziennikarzy śledczych w Niemczech) wydaje się być co najmniej warta zainteresowania.

Co ten Terlikowski robi z ludźmi...:(

Terlikowski to oszołom. Głosi ekstremalne poglądy. Jednak w kwestii katastrofy zauważa kilka ciekawych wątków. A na pewno demaskuje manipulacje medialne.

Ja mam gdzies ta wladze, bo przez nia jestem emigrantem. Jednak wyszlo mi to na dobre, mam zdjete klapki z oczu. Jestem jednak patriota i nie chce by Nasze Panstwo wygladalo jak teraz, bo jest coraz gorzej, poza tymi co kreca lub robia lody. Niestety.

A która władza nie robiła wałków? Telegraf, SKOKi. Samo się zrobiło?

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Zgadza sie, ale sa pewne granice w rozkradaniu, i nieposzanowania obywateli czy Panstwa.

Kazdy kto wierzy ze wierzcholek drzewa moze powalic sredniej lub duzej wielkosci samolot, przy tej predkosci niech wraca do szkoly na douczenie.

Nowa teoria spiskowa głosi, że skrzydło Tupolewa zostało potajemnie nacięte przed startem i dlatego tak łatwo złamało się w kontakcie z miękką brzozą. ;-)

A która władza nie robiła wałków?

Każda władza w każdym kraju robi wałki. Tyle, że na różną skalę i różne są tego skutki dla danego kraju.

Niestety nasz kraj od wielu lat należy pod tym względem do ścisłej czołówki światowej. ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A która władza nie robiła wałków? Telegraf, SKOKi. Samo się zrobiło?

Naskrobane wirtualnie

Przyjrzyj się dokładnie kto stoi za SKOKiem Wołomin. Politycy jakiej partii.

Ja mam gdzies ta wladze, bo przez nia jestem emigrantem. Jednak wyszlo mi to na dobre, mam zdjete klapki z oczu. Jestem jednak patriota i nie chce by Nasze Panstwo wygladalo jak teraz, bo jest coraz gorzej, poza tymi co kreca lub robia lody. Niestety.

Musi wymrzeć pokolenie komunistyczne. Agenci się starzeją. Wałęsa ma już 72 lata w tym roku. Zobaczymy jak długo będzie aktywny politycznie.

Każda władza w każdym kraju robi wałki. Tyle, że na różną skalę i różne są tego skutki dla danego kraju.

Dlatego najkorzystniej jest wybierać tych co się już dorobili ("nakradli"). Ci co dopiero musza zacząć się dorabiać ("kraść") mogą być dla kraju znacznie groźniejsi. To nie moja teoria tylko zaczerpnięta z zachodu. Dobry polityk powinien mieć wysoki status materialny żeby go nie kusiło.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Zapewne wszystko to już było...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Okej inaczej. Wez plasikowy noz, karton lub fragment z metalu ktory wyglada jak skrzydlo, teraz rozpedz do powiedzmy 100km/h i zobacz co sie stanie z hmm. Np. Patykiem. Kat kolizji i to co w niej uczestniczy ma znaczenie. Wiec nie wiem po co te linki, ja glupi nie jestem. Krawedz skrzydla przy takiej predkosci dziala jak ostrze, poza funkcja stabilizacyjna, sila nosna itd.

Dobry polityk powinien mieć wysoki status materialny że go nie kusiło.

Nie ma takiego. Każdy kto ma dużo, chce mieć jeszcze więcej.

Chciwość polskich polityków nie ma końca i każdy kto staje się nim, uczy się tych samych wzorców od starszych stażem kolegów.

Jest różnica między takim, co nie ma (prawie) nic do stracenia, a dużo do zyskania,

a takim, który przy wpadce może stracić dużo.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nie ma takiego. Każdy kto ma dużo, chce mieć jeszcze więcej.

To też racja, ale gorszy jest ten co ma mało bo chce się szybko dorobić.

Chciwość polskich polityków nie ma końca i każdy kto staje się nim, uczy się tych samych wzorców od starszych stażem kolegów.

Chciwość to nie tylko cecha polityków. To raczej cecha prawie każdego człowieka. W różnej skali oczywiście. U polityków jest groźniejsza bo oni mają władzę i często za ich głupie posunięcia cierpią ci którzy na to nie zasługują.

znowu to samo, gdyby, gdyby , gdyby, podejscie humanisty oczytanego w gazecie wyborczej, jesli pilot nie jest doswiadczony, nie czuje sie pewnie to tym bardziej unika dzialan ryzykownych, wlasnie z braku umiejetnosci i doswiadczenia, to samo chirurg, marynarz czy kierowca...a przyczyną katastrof jest najczesciej nie magiczny ciąg wydarzeń tylko błąd ludzki, to tak na przyszłość jakbyś się chciał jeszcze w temacie produkować....

Kompletnie nie rozumiem twojego wpisu, chyba cię emocje poniosły. Chyba nie masz pojęcia, o czym piszesz i o co właściwie ci chodzi.

Jestem Europejczykiem.

Wez plasikowy noz, karton lub fragment z metalu ktory wyglada jak skrzydlo, teraz rozpedz do powiedzmy 100km/h i zobacz

no to mamy na forum modelarza-fizyka! poczytaj to! Ten, kto chce zrozumieć fizykę procesu płynięcia i pękania metalu, a z drugiej strony deformacji i pękania drewna brzozy, powinien pokryć ten obszar gęstą siatką elementów skończonych (paneli obliczeniowych lub brył elementarnych). Tego mi bardzo brakowało. Reprezentacja brzozy była fatalna, doliczyłem się kilkunastu zaledwie paneli lub brył obliczeniowych w krytycznej sekcji brzozy. Zasadniczy element konstrukcyjny skrzydła, dźwigar, na którym zatrzymuje się i łamie brzoza w obliczeniach zespołu Macierewicza, jest złożony z kilku dosłownie paneli. Ponieważ są one obiektami płaskimi, a przybliżany przez nie dźwigar odkształca się, pojawiają się szpary pomiędzy panelami zwane jako „leakage problem” metody elementów skończonych (FEM). Dlaczego ten problem wystąpił? Myślę, że dlatego, iż użytkownik programu nie zadbał o wykorzystanie opcji LS-DYNA tworzenia siatki samozagęszczajacej, która dałaby zmienna rozdzielczość i bardziej poprawny opis deformacji i pękania. Nie jest jasne, dlaczego. Wynikiem tego jednak było niepotrzebne marnowanie czasu na obliczenia z równą dokładnością przeciwległej końcówki skrzydła, ogona, jak i łamanego małego kawałka w bezpośrednim styku z brzozą. Obliczenia o tak niskiej rozdzielczości, w mojej opinii, nie są godne zaufania, ponieważ nie spełniają założeń metody FEM. Dodatkowo, spowalnia to niesłychanie obliczenia, gdyż 99.9% elementów obliczeniowych nie jest w najważniejszej strefie zgniotu. coś ci nie pasuje do twojej wiedzy?

Od 15-16 minuty

Ukryta Zawartość

Rozumiem ze sie myli.

Ukryta Zawartość

To był ZAMACH.

Towarzysz Stalin specjalnie zasadził tam tę wybuchową brzozę żeby dała radą pancernemu tutkowi.

Maciorewicz wam to wszystko wyjaśni.

Chodzi o to ze na niektorych lotniskach, rowno przyciete wiercholki drzew przez samoloty to nic nowego. Prawa fizyki. Stal w WTC zostala przecieta przez skrzydla samolotu, a co dopiero jakis wierzcholek drzewa. Kazdy kto wierzy ze wierzcholek drzewa moze powalic sredniej lub duzej wielkosci samolot, przy tej predkosci niech wraca do szkoly na douczenie.

Latalem na rozne lotniska, i dlatego smieszy mnie ta teoria. Zreszta byly juz robione wyliczenia przez polskich ekspertow ktorzy pracowali w znaczacych miedzynarodowych instytucjach jak i przedsiebiorstwach. I te wyliczenia plus symylacje tnely ta brzoze jak fryzjer tnie wlosy.

Ok. Przestałem się już tarzać ze śmiechu, więc mogę się do tego odnieść. :)

Mam dla Ciebie kolego radę. Stań na końcu pokoju, rozpędź się jak tylko możesz i z całej siły walnij baranka w ścianę. Innego ratunku nie widzę. Jak już dojdziesz do siebie, to poczytaj trochę o czymś, co nazywa się OCA lub OCH. I jeszcze jedno, nigdy, przenigdy nie powtarzaj tego co napisałeś w pierwszym zdaniu, a już szczególnie w samolocie, bo jeszcze kapitan będzie gotów Cię wysadzić z braku specjalistycznej opieki lekarskiej.

A teraz idę się dalej pośmiać z tych drzew przy lotniskach, które wycinają samoloty. Ta historia będzie rozśmieszać ludzi z branży przez długie lata. Za to kolego SZACUN! :)))))))

Jestem jednak patriota i nie chce by Nasze Panstwo wygladalo jak teraz.

To radzę iść do szkoły, a przynajmniej nie opowiadać takich bredni jak wcześniej, bo tylko przynosisz wstyd rodakom na obczyźnie.

Ale jakie wyniki skoro sledztwo prokuratury polskiej to jedynie ciagle poszlaki, odczyty z kopi innej kopi. Wraku nie ma, material genetyczny niszczeje, czesci znikaja i to nie tylko z wirtualnej mapy. Niektore materialy dowodowe ktore jakims cudem mamy, np. telefony komorkowe nie zostaly zwrocone do rodzin tragedii. Osoby najblizsze ofiar tragedii nawet nie uczestnicza przy odczytach z stenogramu by potwierdzic nagrania.

Mozna tak jeszcze dlugo wymieniac. Nie mamy kluczowych dowodow by tu dokonac eksperyz. Nie sluchamy sie osob ktore moga pomoc. Wiec jakie to sledztwo. PO nie przyjmuje zadnej innej wersji niz z Rosji. Gdzie my zyjemy..

Gość

(Konto usunięte)

Ale jakie wyniki skoro sledztwo prokuratury polskiej to jedynie ciagle poszlaki, odczyty z kopi innej kopi.

Jakie kopii innej kopii? Jakie poszlaki? Nie powtarzaj kłamstw za chorymi na zespół Macierewicza.

Kopię zawartości rejestratora rozmów w kokpicie polscy eksperci robili z oryginalnej taśmy w Moskwie. Zawartość jednego z rejestratorów parametrów lotu (cyfrowego, dokładniejszego od standardowego rosyjskiego) odczytywał producent - polska firma ATM. Zawartość pamięci ze zdarzeniami FMS odczytywał producent - amerykańska firma Universal Avionics.

Dane wszystkich rejestratorów są spójne pomiędzy sobą i wskazują tylko na jedną przyczynę katastrofy: rażące błędy załogi.

Nie żadne rażące błędy załogi. Przyczynę katastrofy określiła już komisja Millera, a ponowiła ją teraz prokuratura.

W skrócie przyczyną było "ląduj, dziadu", bo się w przedwyborczych newsach musiemy pokazać. Czyli presja wywierana na załogę.

Nie jest to jedyna katastrofa lotnicza z ostatnich lat w Polsce w której duże znaczenie miała arogancja władzy. Każdej władzy, żeby było jasne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.