Skocz do zawartości
IGNORED

EUROWIZJA - prestiż, szmira czy może ...

gelson

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwadło z brodą to tylko powrót do tego co już było. Niemal 1800 lat temu Imperium Rzymskim rządził Cesarz o imieniu Heliogabal.

Cesarz ten słynął ze swoich transseksualno-orgiastycznych zachowań. Na przykład chciał poddać się operacji zmiany płci, która była niewykonalna w tamtych czasach. Ostatecznie odwiedziono go od tego pomysłu, który zakończyłby się z pewnością jego śmiercią. Heliogabal wziął homoseksulany ślub z greckim woźnicą - Hieroklesem, który prawnie nie mógł obowiązywać w imperium. Przykładem jego dziwacznych zachowań i upodobań jest także jego odpowiedź na powitanie atlety Zotikusa, którego sprowadzono dla perwersyjnych rozrywek cesarza: "Nie nazywaj mnie panem, jestem panią".

Hierokles stał się jednym z protagonistów licznych ekscesów oraz skandali religijnych i obyczajowych, jakich miał dopuszczać się jego małżonek, takich jak otwarcie domu publicznego w pałacu cesarskim, w którym sam cesarz świadczył usługi.

Imperium Romanum upadło 250 lat później...

My żyjemy obecnie w Imperium Unii Europejskiej...i tego co można być pewnym to że to imperium zmierza do upadku a u naszych bram czeka ktoś kto ma prawdziwą kiełbasę w spodniach a nie w pseudonimie artystycznym...

Dziwadło z brodą to zwykła prowokacja, mająca napuścić różne kultury na siebie aby można było je rozgrywać.

Proszę nie nabierać się na takie numery i nie traktować inaczej takich ruchów politycznych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość vittorio

(Konto usunięte)

Festival wygrała baba z broda i wąsami z Austrii.

No tak ojrowiżn sięgnęło dna, jakiś czas temu wygrał przecież jakiś transwestyta z Izraela a teraz jakaś baba z wąsami i brodą - koszmar.

O utworach ciężki mi się wypowiedzieć bo zacząłem oglądać chyba od szóstego wykonawcy tzn. dwóch kobitek z których jedna śpiewała a druga wywijała fikołki na trapezie. Jakoś mnie nie wciągnęło bo szybko usnąłem. Obudziłem się na wspólny występ wykonawców podczas którego moja uwagę zwróciły kobiety pluskające w basenikach z wodą. Nastąpiło głosowanie w którym wygrała piosenka nienajgorsza, druga według red. Orzecha któremu ufam była całkiem niezła.

Z tego, co pamiętam w poprzednich latach było gorzej lub o wiele gorzej, więc w czym problem?

Jestem Europejczykiem.

Oglądałem. Najlepsze było liczenie punktów gdy to coś odp***ło jakieś dramaty, zalewało się łzami itp.

Obłęd.

Mało się nie porzygałem.

Dokąd zmierza ten świat?

Nie neguję prawa kobiety z brodą do występów publicznych. W cyrkach takie coś od stuleci cieszyło się powodzeniem.

Ale - na litość Boską! - pokazywać taki syf w telewizji w ogólnoeuropejskim konkursie???

Kurna nie łapię tego.

Za rok wygra baba z kutasem przyszytym na czole - i naprawdę nieważne, co zaśpiewa.

Horror, po prostu horror.

Ten świat musi upaść.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Histeryczna reakcja starych reakcyjnych pierdzieli warta jest głosowania na kobietę z brodą :-))).

Zachodni europejczycy wykazali się poczuciem humoru którego brak nadętym wschodnioeuropejskim wieśniakom.

Jestem Europejczykiem.

Polska żeby wygrać następnym razem musi wystawić babę z ch*j.m na czole i nie ważne co będzie śpiewała...

Może zblazowani głosujący wykażą się poczuciem humoru ?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Festiwal Eurovizja 2014 wygrał transwestyta, cytuję za http://muzyka.onet.pl/pop/eurowizja-wielki-final-znamy-wynik-donatana-i-cleo/b249x

"Konkurs wygrała drag queen Conchita Wurst, czyli 25-letni Thomas Neuwirth. Conchita jest jego scenicznym alter ego, wymyślonym trzy lata temu. Neuwirth przed przemianą w Conchitę studiował modę na Graz School of Fashion. Karierę muzyczną zaczynał w austriackim talent show "Starmania" oraz boysbandzie Jetzt anders!" - ach ten "piękny" garbaty nosek i migdałowe oczka ;-)

Zatem prawda jest taka, tam wygrywa jakieś homo-niewiadomo, a tu w dalszym ciągu nawalanka.

Bo paru osobników w narcystycznym obłędzie pręży swoje ego przed krzywym zwierciadłem.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Nie kazdy kto sie przebiera w damskie ciuchy jest transwestytą. To po prostu jego zabieg sceniczny zwiekszający szanse w politpoprawnie tęczowo kakałkowym świecie głównych mediów jewrounii. Po prostu dobre śpiewanie już nie wystarcza, trzeba jeszcze być dziwadfłem.

Zachodni europejczycy wykazali się poczuciem humoru

Nie żadnym tam poczuciem humoru, tylko dogłębnym kretynizmem.

Widzę że i w Polsce są tego ofiary.

Polska żeby wygrać następnym razem musi wystawić babę z ch*j.m na czole i nie ważne co będzie śpiewała...

Może zblazowani głosujący wykażą się poczuciem humoru ?

Z całym wianuszkiem męskich instrumentów, starannie przyszytych przez min. Arłukowicza.

Na czubku każdego dzwoneczek.

Taka artystka mogłaby przybrać pseudonim DJ Stańczyk.

No i broda, koniecznie broda, nie zapomnieć o brodzie!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jeżeli aktor wystapi w kiecce na scenie to jest transwestytą ?

Nie rozpatrujemy konkretnie co by było gdyby, i choć to nie miejsce na tego typu dywagacje (tytuł tematu) to jeśli Thomas Neuwirth już od wielu lat zakłada kieckę i się maluje, to znaczy że coś z nim nie tak.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Albo ze chce zrobic karierę pozujac na dziwadło. Gdyby tylko chciał uchodzic za kobietę raczej nie zapuszczałby sobie brody. Wtedy nie każdy od razu mógłby poznac że jest przebierańcem. Wiec jego "manifest" nie byłby tak jasny.

Tak w ogóle jest dosc śmieszne że narody które jeszcze do niedawna zamykały w wiezieniach za sodomie teraz stawiają tę ciemiezona grupe na piedestale kultury masowej. W głowach im sie nie miesci że Polaków to nie dotyczy. Dlatego mają takie pomysły jak uznanie Piłsudskiego za geja albo zrobienie pedalów z "Bolka i Lolka".

Rozumiem Poczucie humoru,brak zadecia,itd...Ale ta baba z broda byla poprostu odrazajaca!

Otóż to! Rzygać mi się chciało, szczególnie na liczeniu głosów, gdy dziwadło odp***ło dramaty, płakało histerycznie... ohyda!!!

Polacy jak zwykle - do tyłu!

Naiwnie myślano, że ktoś się w dzisiejszych poyebanych czasach skusi jeszcze na normalną kobietę z cyckami... A gdzie tam! Zapomnieć!

A było wysłać Michała Szpaka, do tego w chórku Biedroń i Grodzko... Sukces murowany!

Tylko skąd biedny Michał miałby wziąć brodę?

michal-szpak-w-kobiecej-tunice-18233_l.jpg

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Odrażająca szmira i do tego chamska klaka, a nie publiczność. Przy tej okazji warto przypomnieć, że dużo gadano tam o tolerancji...

Wygrał najsłynniejszy przedstawiciel z krainy potworów od czasów Hitlera.

Włodku raczej "chłop bez jaj".....co to za sztuka wygrać "ślizgając się na tęczowym lobby".... ;)

„Wiecie kim jesteśmy! Jesteśmy jednością i
nikt i nic
nas nie zatrzyma!
"

Sam to tą wypowiedzią potwierdził że nie o śpiewanie tu chodzi!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Oczywiście otwarcie występujący transwestyta, jest w Polsce szokiem dla większości z nas. Jednak proszę zauważyć, że są tacy ludzie między nami i zawsze byli. Śmieszą nas i troszkę szokują, a wielu denerwują ich przerysowane reakcje emocjonalne i cały blichtr wokół nich tworzony przez media dla osiągnięcia zysków.

Nie zmienia to faktu, że w każdym społeczeństwie jest tych ludzi spory procent i przynajmniej ja, nie widzę powodu aby traktować ich gorzej niż resztę społeczeństwa.

Chcecie niektórzy zaliczyć transwestytów w pulę ludzi niepełnosprawnych i mieć spokojne sumienie, oraz czasem wykazać wobec nich współczucie? Nic bardziej błędnego, to pełnosprawni ludzie, zarówno fizycznie jak i umysłowo. Są wyłącznie fizycznie inni. To nie są zboczeńcy i dewianci! Nie bójcie sie ich :-)

Włodek.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

A co to ma do śpiewania ?

To tylko nobilitacja kultury gejowskich klubów na afisze. Nie chodzi o szokowanie ale o z góry wiadomą reakcje lemingów. Nawiasem mówiac tak chamskiej publiczności jak na tym Festiwalu to chyba nawet na festiwalu piosenki ludowej przy piwie się nie znajdzie. Te achy i ochy nad drama gueen i krowie buczenia podczas wystepu rosjanek. Wiocha zalartująca oborą.

Ciekawe ile kosztowało TVP uczestnictwo w tej szmirze.

Konkurs Eurowizji od początku stał na bardzo niskim poziomie. Ale od parunastu lat można wręcz zaobserwować zjawisko, które niektórzy nazywają "dawno wojny nie było".

odmieńcy byli, są i będą, trzeba to uszanować. mają prawo do śpiewania i życia wokół nas. reszta to homofobia

Homofobią jest wmawianie mi (coraz bardziej w majestacie prawa), że to ja jestem tym "innym".
Gość _avw_

(Konto usunięte)

Nazwisko "Kiełbasa" jest starym szlacheckim nazwiskiem zapisanym w histori i bardzo zasłuzonym w zwalczaniu germańskiego nacjonalizmu :-)

proponuje wiec pseudonimu potomka narodu który wydał Hitlera nie tłumaczyć w ten sposób na język polski. Austriacki wurst to moze być najwyżej kaszana, lebera albo w najlepszym wypadku kiełbacha. Może nawet doczekamy aż na eurowizji nią pomachaja

Hihihi...

Podejrzewałem - jak widzę słusznie - że dyskusja tutaj będzie bardziej żenująca od samego konkursu ;-).

Ten konkurs był zenujacy przede wszystkim z powodu politycznego zindoktrynowania. Przez ten "zachodni świat" który rości sobie prawo do oceniania demokracji u innych. Sam natomiast fałszuje wszystkie możliwe wybory i konkursy zgodnie z zasadami politpoprawności.

http://kor.blox.pl/2014/05/Final-Eurowizji-Polska-najlepsza-w-Irlandii-UK.html

Gdyby ocene opierano na SMSach publicznoći, to Występ Donatana i Cleo zajałby 5.miejsce.

Drag Queen nadal byłaby na 1. miejscu. Ale co ciekawe wg glosów SMSowych z Polski dostała najwiecej punktów natomiast od polskiego jury Austria zaliczyła zero. To przy okazji przeczyłoby donosom politpoprawnych lemingów na temat rzekomej polskiej homofobii. W dupę by wzieły wszystkie propagandowe stereotypy.

Moim zdaniem jest to wystarczajacy powód żeby przestac marnować państwowe pieniądze na uczestnictwo w tej szopce udajacej festiwal piosenki.

Zachodni europejczycy wykazali się poczuciem humoru którego brak nadętym wschodnioeuropejskim wieśniakom.

to nie ma nic wspolnego z poczuciem humoru!

Wczoraj mozna bylo samemu sie przekonac jak ZEPSTY MORALNIE jest zachod i jego spoleczenstwo!

Istna Sodoma i Gomora!

Podejrzewam ze wczoraj cala Rosja pekala ze smiechu i przecierala oczy ze zdzwiwienia, pewno mowili miedzy soba: patrzcie to jest EU - w EU ludzie maja takie upodobania buhaha

Totalni wynaturzency ktorzy probuja nam narzucac swoje wartosci MORALNE , polityczne i spoleczne.

Putin pewno sie pozygal przy kolacji i ma kolejny argument zeby walczyc z nami. :)))

Nie zdziwilbym sie gdyby teraz rosyjscy satyrycy dorabiali np. brode pani Merkel i w komentarzach ironizowali jak ona przekonuje Putina do zachodnich wartosci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.