Skocz do zawartości
IGNORED

Czy istnieje dobrze i tanio?

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, coraz więcej ludzi ulega ułudzie i po lekturze tego forum chce nabyć sprzęt warty kilkaset złotych co by zagrał jak nówka sztuka za kilka tysięcy złotych. Potem po zakupie okazuje się, że coś tam nie gra, coś trzeszczy, coś niedomaga, czegoś brakuje i zaraz wielkie prośby typu: pomóżcie! mam fajne CD, ale laser "wyjechany", ale jak tylko wstawię nowy (laser) to drżyjcie narody!

Ludzie, jak kupujecie używany sprzęt to miejcie świadomość także jego wad, w większości to nie są żadne super okazje, czasem się trzeba sporo namęczyć i stracić sporo nerwów i czasu aby odzyskało to w miarę jakąś sprawność.

Nie chcesz kupować nowych klocków to OK, ale nie mów, że najlepsze już było - nowe też bywa całkiem, całkiem:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

https://www.audiostereo.pl/topic/64674-czy-istnieje-dobrze-i-tanio/

Przykłady kolego, przykłady:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Violet

Wymienione przez Ciebie marki to raczej sprzęt z ostatnich lat, na czasie, raczej zaliczany do kategorii: nowe, fajne i w miarę niedrogie:-)

Jak to ze starym sprzętem bywa, trzeba wiedzieć co kupić, kiedyś nie robiono wszystkiego na błysk, owszem solidnie, ale nie wszystko grało jak hi-end...., podstawowa jednak różnica między dzisiaj a "wczoraj" to lata 60`te, 70`te, 80`te, czasy technologi analogowych, to jest ta wyższość. Odpowiadając na pytanie: Tak, lepsze już było....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To może przykład poda Załozyciel wątku? Co to znaczy tanio? Co to znaczy dobrze? Umowna to rzecz. Dla jednego 1000zł to dużo, dla innego mało.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Tak własne konstrukcje też potrafią doprowadzić do "ruiny" ale jeżeli ktoś lubi elektronikę i traktuje to jako hobby jest to bardzo dobre rozwiązanie i włożona suma często jest kilkukrotnie niższa niż przy konstrukcji fabrycznej.

Martini za 15pln może i jest tylko jak smakuje - choć z drugiej strony - każdemu wedle potrzeb :-)

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Istnieje. Ale nie od razu dla każdego. Swoje trzeba przejść, zdobyć trochę doświadczeń żeby potrafić rozróżniać dobre od kiepskiego. Jak ze wszystkim.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Mozna "tanio i w miare" jak i "drogo i nie za dobrze".

Generalnie jednak wraz ze wzrostem ceny mozna zapolowac na produkty jakosciowo ponadprzecietne.

DIY brak powtazalnosci, kazdy produkt jest inny, ale jesli zagra to fajnie.

W vintage sa perelki, ktore po odswiezeniu zaskocza niejednego, ale nie ma tego duzo.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jarex

26 Lip 2010, 21:31

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 913 / 1097 / 1

Violet

Wymienione przez Ciebie marki to raczej sprzęt z ostatnich lat, na czasie, raczej zaliczany do kategorii: nowe, fajne i w miarę niedrogie:-)

Zwlaszcza Koss Porta Pro to rzeczywiscie nowe sluchawki:-)

Amplitunery cyfrowe panasonica z serii SA-XR dobrze rokowały w przypadku kontynuowania/dopracowania ich rozwoju, i pomimo ich dużego sukcesu w stanach i bardzo dobrych recenzji w niemczech ktoś (jakiś łoś ) zadecydował o uwaleniu kontynuowania rozwoju tego projektu, :>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taaak, klasa D, nie ma to jak słuchać świetnie zniekształconego nagrania....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.