Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Kapitalny album , tutaj singiel promujący :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

o płycie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Robert73

Kapitalny album , tutaj singiel promujący :

Ukryta Zawartość

o płycie :

Ukryta Zawartość

straszliwa nuda, nie da sie dosluchac do konca, wokalistka nie daje rady, muzyka meczarnia, plyta broni sie chyba tylko brzmieniem, calosc slabizna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Moon

ja też uważam że nic specjalnego... goście się spóźnili z taką muzyką o tak około 5 lat.

Tak sobie przeglądam ten temat, słucham tego co Panowie wrzucają i zastanawiam się nad kilkoma kwestiami. Po co w niektórych utworach jest "stopa" jak odrzutowiec przez kilkadziesiąt sekund? Przecież tego się nie da słuchać. Lub wokal zza ściany z jakimś pogłosem jakby wokalista siedział w pralce. A może to dla mnie za ciężkie klimaty? Vision Bleak mi się spodobał, Opeth. Nie mogę strawić Iron Maiden i podobnego rodzaju metalu (to jest new wave czy power?), przypomina mi disco polo. Naprawdę nikogo tym stwierdzeniem nie chciałem urazić.

Jeśli lubicie szybki,zdecydowany,techniczny thrash,częste zmiany tempa-te sprawy i to na...cholera...na prawdę wysokim poziomie to polecam odkrycie ostatnich dni:Post Profession "A Few Minutes Before"

Nie wrzucam nic z YT ponieważ są tylko live i jakość mocno przeciętna,studyjnie realizacja natomiast co najmniej bardzo przyzwoita.Nic odkrywczego,nie wyznaczają nowych trendów ale klasyka gatunku w najlepszym wydaniu,nie ma dziadostwa;)

Edytowane przez octavarium

l'enfant sauvage

Gdybym ja tylko ogólnie lubił techniczny trash.

Z thrashu kiedyś wielbiłem Geisha Goner. Poniżej koncert z Shark Attack, straszna jakość, ale sentyment swoje też robi. Swoją drogą, to muszę kiedyś odkurzyć stare taśmy VHS z podobnymi koncertami, w tym Samael. Samael grał w Warszawie na Shark Attack bodajże w 1990 lub 1991 roku, ludzie łażą po scenie, jakiś Pan z wąsem, wyglądający jak by wyszedł z kościoła stoi z boku, a wcześniej brykający pod sceną żołnierze na przepustce. Ale jak już Samael zaczął grać po zachodzie, to od razu ciary chodzą i jest mrok. Od kolegi za to muszę wydębić gig mojej ulubionej Miasmy. Lata '90te Pany : )

A dziś zapodałem wyśmienity (naturalnie dla mnie) dm z brudem. Cenię ich prawie tak samo jak powiązany GBK.

do opylenia

CD Morbid Angel - Abominations of Desolation (stare bicie, o ile pamietam jakis wczesny dotlok)

Ja mam na sprzedaż wznowienie Samael ‎– Ceremony Of Opposites LP z 2011 Floga Rec., kolor bodajże czerwony. Właśnie przyszło do mnie pierwsze wyd. oraz parę innych rzeczy, z których część poniżej. Przy okazji jak dla mnie najlepszy materiał Protector.

Ja mam na sprzedaż wznowienie Samael ‎– Ceremony Of Opposites LP z 2011 Floga Rec., kolor bodajże czerwony. Właśnie przyszło do mnie pierwsze wyd. oraz parę innych rzeczy, z których część poniżej. Przy okazji jak dla mnie najlepszy materiał Protector.

jak w ogole graja te wznowienia z Floggi?

Edytowane przez Moon

Może być, ale słuchałem u kumpla. Trzeba by porównać z 1st press. Kupuję tyle płyt, że nie jestem w stanie dozbierać na pożądny własny gramiak, a na starym dobrych płyt nie chcę grać :-)

Może być, ale słuchałem u kumpla. Trzeba by porównać z 1st press. Kupuję tyle płyt, że nie jestem w stanie dozbierać na pożądny własny gramiak, a na starym dobrych płyt nie chcę grać :-)

a to nie kupuje:)

do opylenia

CD Morbid Angel - Abominations of Desolation (stare bicie, o ile pamietam jakis wczesny dotlok)

+ Demonical - Hellsworn

• 2 tygodnie później...

Panowie, Małe święto, bo drowałem wielki debiut Samael w niemal idealnym stanie. Jedyny minus, to przetarcie na grzebiecie, które jest w sumie mało widoczne i kolące w oko. Sam winyl chyba nawet nigdy nie był grany - stan mint! Poza tym część innych ciekwszych rzeczy, które mi wpadły w łapy. In The Woods wyglądają tak se przy cenie ok. 100 PLN, ale to już wiadomo, wydanie BnB.

Strasznie też lubię debiut Brutal Truth i 3kę Dismemer i te też w mint stanie. Do tego Clouds, czy to, na co leciałby "metalufki" w 1992 roku :-P

Dostałem też w końcu wznowienie Megadeth - Countdown ... w wersji na LP przez MoFi. Wydanie to niszczy. CD jednak też zostaje.

p.s. Tym z Was, którym miałem coś wysłać: płytki już wysłane, jesli nie są już u Was ; )

+

nic sie tu nie dzieje, to troche ozywienia, nowa bardzo plyta Corpsessed, jeden z numerow:

Ukryta Zawartość

i do kompletu doskonala plyta Lvcifyre - Svn Eater

Ukryta Zawartość

z krajowego podworka, jest juz nowy Voidhanger, do odsluchu caly na bandcampie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Moon

@^ Mam to gdzieś jeszcze na kasecie :)

Ukryta Zawartość

Realm , tak samo jak redakcja High Fidelity jestem starym fanem trash metalu, doskonała muzyka :)

Ukryta Zawartość

A co powiecie o nowej CD behemota? ... wg mnie to bardzo dobra płyta :) inne granie można powiedzieć ze inna odsłona :)

Pozdrawiam

M.

Edytowane przez Yasioo

Realm , tak samo jak redakcja High Fidelity jestem starym fanem trash metalu, doskonała muzyka :)

Stary fan, a nawet nie wie jak się pisze tHrash. Wstyd i hańba.

Stary fan, a nawet nie wie jak się pisze tHrash. Wstyd i hańba.

Pisanie muzyki to jak malowanie architektury...

W High Fidelity o żadnym thrash metalu nie słyszeli, za to od lat słuchają metalu w wersji trash. Osoby, które ponad 20 lat siedzą w branży audiofilskiej raczej lepiej się znają od Ciebie.

No to widocznie siedzą tam analfabeci muzyczni i nie znają się lepiej ode mnie. Jak wolą słuchać śmieć metalu to ich sprawa. Ja wolę thrash metal i siedzę w tym o wiele więcej niż 20 lat. Każdy prawdziwy fan thrashu jest bardzo uczulony na to kiedy o tej zacnej odmianie pisze się trash. Osobiście to nawet byłbym w stanie za to obić ryja ;)

No to widocznie siedzą tam analfabeci muzyczni i nie znają się lepiej ode mnie. Jak wolą słuchać śmieć metalu to ich sprawa. Ja wolę thrash metal i siedzę w tym o wiele więcej niż 20 lat. Każdy prawdziwy fan thrashu jest bardzo uczulony na to kiedy o tej zacnej odmianie pisze się trash. Osobiście to nawet byłbym w stanie za to obić ryja ;)

No to niech będzie "trasz" i obejdzie się bez wsiowych rozwiązań.

Dla fanów blues-vapiric-rocka, the Coffinshakers :) Brać póki jest. Przy okazji baaaardzo smaczny doom z Finlandii i przedostatnia płyta Swallow the Sun.

Osobiście to nawet byłbym w stanie za to obić ryja ;)

Chwała, że jesteśmy tylko w świecie wirtualnym, bo inaczej polałaby się widzę kref. Porywczy Ci nasi thrash-metalowcy :)))

Ukryta Zawartość

Rad jestem że takie płyty nagrywają nasze kapele :)

Super sprawa, "odkryłem" ich, bo zobaczyłem na fb, że pojechali w mini-trasę z Blindead i Ampacity. Posłuchałem raz, dwa, trzy, a teraz to już cały czas :)

Bardzo bardzo dobra płyta. Dzięki nim wróciłem też do Deafheaven, bo początkowo średnio Sunbather mi się podobał.

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

krzysiek,

jak z realizacją w/w albumu grupy Entropia ?

DR4 :)

Ale dobrze się słucha, nie ma takiego koca i garażu, jak na innych rodzimych produkcjach. Wydaje mi się, że bas przesterowany, ale ogólnie nie ma dramatu.

Słuchałem na rDACu ze Spotify i kupiłem flaki z bandcampa, w sumie tak samo. Pierwsza opcja darmowa, druga ile łaska, więc możesz się sam przekonać :)

btw chłopaki winyla wydają :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

DR4 :)

oj

doh_homer_2.jpg

btw chłopaki winyla wydają :)

no właśnie wygrzebałem tą informację, ma być specjalny nowy mastering 'for better music experience' :)

CD niestety jest już out of stock, więc pozostaje FLAC

audiokarma.org

• Pokaż nowe odpowiedzi