Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze strumieniowe.

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zapowiadany 'na wczoraj' nowy system multiroom w postaci dotykowej stacji Squeezebox Touch niestety nie pojawi się w sklepach przed świętami. Ba, nie pojawi się także zaraz po świętach. Przewidywana data premiery została przesunięta na ...marzec. Na razie nic nie wiadomo o powodach tak znaczącego opóźnienia. W komunikacie pojawia się sformułowanie 'o nieprzewidzianych problemach w produkcji'. Co prawda na rynku nie ma specjalnie konkurencji, ale jest jedna firma, która oferuje swoje systemy audio oparte na transmisji WiFi - to Sonos. Zaletą Logitecha jest niższa cena, w przypadku omawianego urządzenia to 299$. Niestety na dotykowego squeezeboksa przyjdzie jeszcze długo poczekać.

Tradycyjnie opylaczom hochsztaplerom mówimy nie.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

wist, 21 Gru 2009, 17:24

>Towar niedostępny Termin dostawy nieznany - jakby ktoś chciał kupić w Komputroniku

Tego szczegółu nie zauważyłem :-( Cóż, trzeba będzie cierpliwie poczekać.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

Witam Wszystkich.

mam pytanko. Skoro na nowego SB przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać.

Czy można jeszcze kupić wersje SB Classic?

Szperam po necie i nic nie mogę znaleźć.

• 2 miesiące później...

W niemeickim Audio.de ukazal sie test SB Touch. Otrzymal pochlebne oceny za dzwiek (95 punktow), komfort uzytkowania. Odczyt mediow: USB, karty SD, i zewnetrznych mediow poprzez siec (kabel lub WLAN jak poprzednie wersje SB). Posiada sensor, ktory automatycznie dobiera podswietlenie wyswietlacza, a takze czujnik obecnosci uzytkownika w pomieszczeniu. Czyta formaty MP3-, FLAC-, WAV-, AIFF-, WMA-, OGG Vorbis-, AAC- und Apple Lossless.

link do fragmentu testu cytowanego w testberihte.de

Ukryta Zawartość

Przewidziana premiera sprzeazy w DE kwiecien 2010

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

>W niemeickim Audio.de ukazal sie test SB Touch. Otrzymal pochlebne oceny za dzwiek (95 punktow)

We wcześniejszym teście Squeezebox 3 również uzyskał 95 punktów. Ciekawe, czy Touch rzeczywiście będzie lepszy jako transport...

• 2 tygodnie później...

Witam, mam male pytanko. Jestem zainteresowany kupnem squeezeboxa jednak musze znac odpowiedz na kilka pytan. Czytalem kilka stron tego watku ale nie doszukalem sie dokladnie tego co mnie interesuje

otoz

- czy squeeze moze dzialac jako zewnetrzna karta dzwiekowa ? W sensie - moj laptop bedzie dzialal jako serwer muzyczny czy obsluzy(w sensie komputer przesle do SB a on przekaze wzmacniaczowi) tez inne dzwieki(gier filmow etc) ?

Squeezbox Touch potrzebuje już tylko HDD lub pamięć flash żeby grał. Problem, że go jeszcze nie ma ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 3 tygodnie później...

No i dowiedziałem sie własnie, ze co prawda touch jest juz dostepny, ale w Polsce nie bedzie oficjalnie dystrybuowany: nie będzie w sprzedaży u dystrybutorów, nie będzie wsparcia, polskich instrukcji etc. Gwarancja tylko miedzynarodowa: załatwianie przez szwajcarię. Wypada tylko kupic w jakims sklepie internetowym lub podczas pobytu za granicą. Gdyby ktoś miał dobry namiar gdzie można kupic za normalne pieniądze byłbym wdzięczny.

Czy to informacja z wiarygodnego źródła? Touch jest opisany na polskiej stronie producenta i w Komputroniku z 'przypuszczalnym terminem dostawy' 15.04...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Kliknij na link nieco wyżej.

"Przypuszczalny termin dostawy 2010-04-30 "

: rolleyes :

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Użytkownicy+

Byłem 15.04 w Komputroniku i tak jak można przeczytać na ich stronie premiera przełożona na 30.04. Mam jednak nadzieję, że premiera SQ dojdzie do skutku.

Robert

ktoś potwierdzi te informacje, że touch wymaga jednak squeezecenter gdzieś na zewnętrznym serwerze do działania? link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

http://wiki.slimdevices.com/index.php/Troubleshooting_Squeezebox_Touch_Server

Nie wiem czy dobrze rozumiem ten tekst, ale wychodzi na to, że pliki odtwarzane lokalnie przez USB także potrzebują serwera bo tam przechowywana jest baza danych utworów znajdujących się na nośnikach widzianych przez SB.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.