Skocz do zawartości
IGNORED

Audi A4 - najlepsze auto.

Voicekraft2

Rekomendowane odpowiedzi

autoświatów nie czytam, to i się nie znam na tych definicjach. To co to jest 2+2?

2+2 dwa siedzenia z przodu, a z tyłu w sumie półka imitująca siedzisko. ALbo tylko oparcia bo nie ma gdzie nóg zmieścić :)

W temacie "czytania";

kiedyś zrobiłem sobie przerwę na jakiś czas od prasy auto-moto, głównie ze złości na nieobiektywne punktowanie testów. Ale od kiedy sam wiem, o co mi chodzi i sam potrafię zliczyć punkty, czytam bez oglądania się na wpadki. Głównie w wannie, wieczorem, po ciężkim dniu. AŚ starcza na jedno posiedzenie akurat:)

czyli dobrze wiedziałem, co to, tylko myślałem, że 350z ma te miejsca :)

Nie - on ma półkę :-)

Kurde fajny ten 350Z i cenowo by się jeszcze łapał w pułap (używany). Muszę się zastanowić...;-)

Powrót po dłuższej przerwie...

Nie - on ma półkę :-)

Kurde fajny ten 350Z i cenowo by się jeszcze łapał w pułap (używany). Muszę się zastanowić...;-)

Komplet tarcz i klocków na przód do 350Z w ASO to 7k zł. Coś mi się pamięta, że starczają na jakieś 30.000km. Auto super. Wersje z USA są w naprawdę fajnych cenach jak na takie auto. Tylko te z rynku US mają chyba gorsze hamulce, brak ESP i kilka innych. Żony do wersji bez ESP bym nie wsadził :) Za to części do wersji USA są sporo tańsze.

Komplet tarcz i klocków na przód do 350Z w ASO to 7k zł. Coś mi się pamięta, że starczają na jakieś 30.000km. Auto super. Wersje z USA są w naprawdę fajnych cenach jak na takie auto. Tylko te z rynku US mają chyba gorsze hamulce, brak ESP i kilka innych. Żony do wersji bez ESP bym nie wsadził :) Za to części do wersji USA są sporo tańsze.

auta z USA sa OK ale proponuje europejski marki zwłaszcza jesli ograniczenia w kasie i nie słuchajcie opinii o gorszej jakosci tych aut , jesli kupujecie auto czysto amerykanskie np jeep wtedy moze byc tansze i to znacznie -do serwisowania w sieciach poza oficjalnymi dostawcami czesci i usług czyli np Autotraper łódź :)

na japonszczyznie chca zarobic wszyscy niezaleznie od kogo kupujemy ceny daja sufitowe

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

jesli układ jest sprawny to niby jak?

zawsze sie mowiło jedynie o zaciąganiu brudów z baku i wykraplaniu wody z pary ale moze ktos cos innego słyszał ?

Problem występował przy starych instalacjach gazowych gdy pompa pracowała non stop a ktoś zapomniał zatankować, ale żeby na rezerwie? pierwsze słyszę. Swego czsu ze względu na brak kasy jeździłem tylko na rezerwie i poza paroma przymusowymi postojami z wiadomych względów niczego niepokojącego nie zaobserwowałem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Znalazłem takie coś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

CNG to już nie taki wielki cymes, jednak LPG mógłby być rozwiązaniem. Pada DPF - wymontowujemy i jednocześnie instalujemy sekwencyjny wtrysk LPG i przeprogramowujemy sterownik CR na mniejsze dawki (sam pilot - zapłon przykładowo). Można nawet wywalić zbiornik paliwa, albo go zmniejszyć przeznaczając np. 15dm3 na ON a resztę przestrzeni użyć na LPG - żeby bagażnika nie tracić. Silnik spełniałby normy, diagnosta przy przeglądach nie musiałby przymykać oka, jeździłoby się taniej (ciągle na wysokiej sprawności energetycznej diesla i jego wysokiego stopnia sprężania) i bez idiotycznego DPF-a. Jedyna wada - tankowanie 2 rodzajów paliwa, powiedzmy że ON rzadziej.

Ukryta Zawartość

Czyli nie jest tak różowo - liczba oktanowa 110 dla LPG to jednak za mało żeby diesla na tym pędzić większościowo, a ON traktować tylko jako zapłon.

Ukryta Zawartość

auta z USA sa OK ale proponuje europejski marki zwłaszcza jesli ograniczenia w kasie i nie słuchajcie opinii o gorszej jakosci tych aut , jesli kupujecie auto czysto amerykanskie np jeep wtedy moze byc tansze i to znacznie -do serwisowania w sieciach poza oficjalnymi dostawcami czesci i usług czyli np Autotraper łódź :)

na japonszczyznie chca zarobic wszyscy niezaleznie od kogo kupujemy ceny daja sufitowe

Cholera, no serwisowania nie wziąłem pod uwagę. Nie skreślam 350Z, bo naprawdę fajna furka, ale ... co jeszcze ewentualnie? Już nawet nie musi być 2+2, byle typowo sportowe i w okolicach 40-50 kPLN, albo 10-11 tys. EUR. ? Nie to, żebym zaraz od razu kupował, ale po prostu czym się zainteresować, co śledzić? Bo jak przeglądam autoscout24 to powiem, że nie jest różowo jeśli chodzi o rozmiar potencjalnych. fajnych aut z tego segmentu... Choć może to wynika z faktu, że się nie orientuję i brak mi wiedzy.

Cholera, no serwisowania nie wziąłem pod uwagę. Nie skreślam 350Z, bo naprawdę fajna furka, ale ... co jeszcze ewentualnie? Już nawet nie musi być 2+2, byle typowo sportowe i w okolicach 40-50 kPLN, albo 10-11 tys. EUR. ? Nie to, żebym zaraz od razu kupował, ale po prostu czym się zainteresować, co śledzić? Bo jak przeglądam autoscout24 to powiem, że nie jest różowo jeśli chodzi o rozmiar potencjalnych. fajnych aut z tego segmentu... Choć może to wynika z faktu, że się nie orientuję i brak mi wiedzy.

a trzeba serwisować w ASO?

ceny części na allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tragedia to jest wtedy jak pan jozek robi naprawy na "czuja"

wszystkie czesci firmowe sa dostepne poza siecia ASO 20-30 % taniej

często nigdzie - nikt niebędzie trzymał na sklepie części które są gorsze i droższe od zamienników ( w większości przypadków - czasem jednak coś się trafi ) - ostatnio lobby próbowało nam to zabrać poprzez obowiązkowy serwis aut w aso ale narazie jeszcze żyjemy - gdyby im się to udało to już nikt nie jeździłby 10 letnim autem bo jakby przyszło zrobić coś w aso to wyszło by że lepiej kupić nowe - w aso jak ostatnio byłem to nawet kubek z logo producenta kosztował 30zł - aso to taki "warsztat" który ma najwyższe ceny robocizny, najwyższe ceny części i który dodatkowo jak zabrudzi Ci się filtr to najchetniej wymieniłby filtr z wkładem i z całym wylotem/dolotem do tego filtra - jak masz osad w układzie chłodzenia to radą na to niejest pułkanie tylko wymiana chłodnicy i czego się jeszcze da - a najchetniej to "wymieniliby" auto na nowe które powinno się rozsypać po skończeniu gwarancji po to aby kupić nowe - ot taka logika

Gdzie można kupić oryginalne części poza ASO? (tzn ogólnie pytam, nie do 350Z)

szukasz sklepu- zwykle obsługa internetowa ktory ma wejscie bezposrednio u dystrybutora w kraju gdzie skladaja model auta

np mercedes

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) min 20 % taniej niz Zasada i pozostali

Ukryta Zawartość

Pali tak niewiele, że aż trudno uwierzyć, że takie auto, przy tej wadze i z mocą coś koło 193 ps standardowo zadowala się spalaniem na autostradzie w okolicach 7L / 100km przy prędkościach 150-160.

Jakie inne kombi o podobnych do tego bmw parametrach możnaby wziąć pod uwagę rozważając zakup używanego? Audi A6 wydaje mi się sporo droższe i design też raczej mocno odbiega od bmw. Czy to e39 miało kiedyś skrzynię 6-biegową?

Jakoś zupełnie nie mogę w to uwierzyć. Znajomy ma 530d z 2008 roku, sedan, automat, jak ostatnio jechaliśmy do łodzi, to średnie spalanie na trasie było 9,9L ... jechaliśmy cały czas ok 140km/h. W mieście mu pali ok 14L.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jakoś zupełnie nie mogę w to uwierzyć. Znajomy ma 530d z 2008 roku, sedan, automat, jak ostatnio jechaliśmy do łodzi, to średnie spalanie na trasie było 9,9L ... jechaliśmy cały czas ok 140km/h. W mieście mu pali ok 14L.

Elb, nie zmyślam, jechałem tym autem, widziałem wskazania kompa i byłem przy tankowaniu na stacji. Na Trasie Londyn - Poznań spalił średnio w okolicach 7-7.3 a prędkości były na autostradzie właśnie ok. 160 +.

Elb, nie zmyślam, jechałem tym autem, widziałem wskazania kompa i byłem przy tankowaniu na stacji. Na Trasie Londyn - Poznań spalił średnio w okolicach 7-7.3 a prędkości były na autostradzie właśnie ok. 160 +.

No sorry, ale nie porównuj spalania autostradowego do jazdy po polskich drogach. Tak właśnie powstają mity.

Ja na trasie W-wa - Łódź spaliłem tym autem 9,9L, i to latem przy normalnym natężeniu ruchu, bez korków. Po mieście nim nie jeździłem, ale znajomy zrobił tym autem już 100kkm (od nowości) i skoro mówi że w mieście pali 14L, to zakładam że wie o czym mówi.

Moim zdaniem REALNE spalanie diesli wcale nie jest takie niskie jak może się to wydawać po przestudiowaniu katalogów. Ja na przykład w swoim V8 354KM (a więc w większym i znacznie mocniejszym silniku) mam średnie spalanie po przejechaniu 10kkm na poziomie 16,1L (98% przebiegu miasto) - a więc raptem 2L więcej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Co ty się tak spinasz ostatnio electro ? Jakiś gorszy czas w pracy czy tylko zwykła depresja jesienna cię dopadła ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.