Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  288 członków

ATC Klub
IGNORED

Klub Posiadaczy Zacnych Głośników ATC

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, szarymak napisał:

https://www.devialet.com/en-eu/expert-pro-sam-ready-speakers/atc/scm40-mkii/

tego nie wiem niestety, chcesz zapraszam na odsłuch, wyłączymy SAM i usłyszysz różnice w jaki sposób jest kontrolowany dół pasma bez i z  włączonym SAM, mogę przesłać plik konfiguracyjny pod 40-ki, może uda Ci się coś z niego wyczytać ?

Jestem z Śląska i do wszystkich mam daleko 😄

Plik to jedno a realne zejście to druga sprawa, 18cm głośnik, ten z ATC, w OZ nie może zejść tak nisko (nawet przy -6dB) bo by się po prostu uszkodził. 14hz to obłęd 🙂 35hz jakbyś miał (-3dB) to byłoby super.

obiektywnie o audio

19 minut temu, S0nic napisał:

Jestem z Śląska i do wszystkich mam daleko 😄

Plik to jedno a realne zejście to druga sprawa, 18cm głośnik, ten z ATC, w OZ nie może zejść tak nisko (nawet przy -6dB) bo by się po prostu uszkodził. 14hz to obłęd 🙂 35hz jakbyś miał (-3dB) to byłoby super.

Pewnie masz racje, moje ucho tylko wyłapuje roznice, expertem nie jestem. No to do Cieszyna nie masz daleko 😉

58 minut temu, szarymak napisał:

Pewnie masz racje, moje ucho tylko wyłapuje roznice, expertem nie jestem. No to do Cieszyna nie masz daleko 😉

Dzięki za zaproszenie ale teraz krucho z czasem 🙂

obiektywnie o audio

1 godzinę temu, Melond napisał:

Ja bym chętnie posłuchał u kogoś SCM150 żeby nie rozczarować się na basie.

nie będzie zdziwienia. Jest co być powinno i nic więcej, żadnych czarów marów i efektów specjalnych. 

2 godziny temu, Melond napisał:

Ja bym chętnie posłuchał u kogoś SCM150 żeby nie rozczarować się na basie. Ma ktoś ze śląska i tu jest?

Ja mam chytry plan żeby mieć ale to nie Śląsk 😉 

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

6 godzin temu, Melond napisał:

Ja bym chętnie posłuchał u kogoś SCM150 żeby nie rozczarować się na basie. Ma ktoś ze śląska i tu jest?

Ciężko będzie 🙂

obiektywnie o audio

Może wcale nie tak ciężko 😉. Choć na Śląsku pewnie bardziej...

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

Może niedługo będzie miała 🤣

Zdecydowanie tak 😉. Nie ma aktywnych do wypożyczenia. Poza tym musiałbym wyprzedać większość sprzętu co w obecnych czasach nie byłoby pewnie łatwe bez ogromnej straty pieniężnej 😁

3 godziny temu, muzofan napisał:

Zdecydowanie tak 😉. Nie ma aktywnych do wypożyczenia. Poza tym musiałbym wyprzedać większość sprzętu co w obecnych czasach nie byłoby pewnie łatwe bez ogromnej straty pieniężnej 😁

To zaczną się odwiedziny z forum👌 Jaki fornir bierzesz pod uwagę ? Ładne są te z edycji specjalnych (można również zamówić). Są jedne Aktywne w Niemczech cena do negocjacji 22900eur.

Wszystkich zakupów dokonuję tylko w PL i nie bawię się w używki 😉 . Tak już mam. Kupuję tylko to co mogę przetestować u siebie w saloniku przez odpowiedni czas.

Na razie nie ma co zapeszać ale chyba walnut, jeśli uda się w końcu dogadać z dystrybutorem 😄 

20 minut temu, muzofan napisał:

Wszystkich zakupów dokonuję tylko w PL i nie bawię się w używki 😉 . Tak już mam. Kupuję tylko to co mogę przetestować u siebie w saloniku przez odpowiedni czas.

Na razie nie ma co zapeszać ale chyba walnut, jeśli uda się w końcu dogadać z dystrybutorem 😄 

Ten fornir jest również moim faworytem (poza tymi specjalnymi okleinami Magnolia itd.). W Niemczech najtaniej za nowe udało się za 18800euro znaleźć wersja PSL Monitor.

Jak już będziesz miał a tego życzę przyjadę posłuchać 🍻

9 minut temu, muzofan napisał:

Czekał, czekał i się doczekał 😍😍😍😍. ATC for life 😄 Zobaczymy czy ATC SCM 150SL wpłyną na zmianę sygnaturki... 

20221230_133522.jpg

Piękne są, gratulacje!
Napisz jak to gada w porównaniu do setek 😉

obiektywnie o audio

Gdyż? 😉

Przyjechały dzisiaj rano, całkowicie zimne. Muszę im dać co najmniej dobę żeby nabrały temperaturki 😉. Na ten moment dźwięk jest jakby mniej wysilony przy głośniejszym graniu 😁

Liczę się z Twoim fachowym zdaniem @slawek.xmwięc pisz śmiało 😃. Swój rozum i uszy mam. Może zwrócę na coś dodatkowego uwagę 😊

Gość

(Konto usunięte)

początki zawsze wyglądają podobnie

autosugestia mowi ... nowe paczki droższe , wyższy model ... muszą grać lepiej nie ma siły...

a potem biorąc na chłodno za i przeciw wyjdzie , że ..... setki są po prostu lepsze dokładniejsze bardziej spójne choć mniej spektakularne , a koniec końców zbyt wiele trzeba dopłacić a ewentualny przyrost jakości niewspółmiernie niski

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

początki zawsze wyglądają podobnie

autosugestia mowi ... nowe paczki droższe , wyższy model ... muszą grać lepiej nie ma siły...

a potem biorąc na chłodno za i przeciw wyjdzie , że ..... setki są po prostu lepsze dokładniejsze bardziej spójne choć mniej spektakularne , a koniec końców zbyt wiele trzeba dopłacić a ewentualny przyrost jakości niewspółmiernie niski

Dzięki za opinię 😃. Kwotę dopłaty pomijamy w ocenie 😉. Od dłuższego czasu chciałem mieć 15 cali na basie 😁

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.