Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  288 członków

ATC Klub
IGNORED

Klub Posiadaczy Zacnych Głośników ATC

Rekomendowane odpowiedzi

Na listę do odsłuchu polecam audia fls10. W pokoju około 37m2 robił z kolumnami co chciał.

Może komuś się wydać dziwne, ale nieźle grało z rotel ra1592 mk2 

1 godzinę temu, serwacy napisał:

Może komuś się wydać dziwne, ale nieźle grało z rotel ra1592 mk2 

Rotel RA6000 czyli podobno troszeczkę zmodyfikowany RA1592mk2 też ciekawie zagrał u mnie z ATC scm7. Nie będzie to "jedynie" pierwszy wybór dla osób szukających brzmienia opartego na mocnej dolnej średnicy czy szukających pełnego otwarcia wysokich tonów oraz podbitego basu. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

W dniu 24.01.2024 o 20:50, eagle37 napisał:

Dziekuje za sugestie. A czy z mocnuejszymi Luxmanami ktoś moze próbował np 507 albo 509?

Pięknie wyglądające i pięknie grające 🙂

Z ATC czemu nie ? nie słyszałem nigdy takiego połączenia, ale bardzo mało prawdopodobne żeby coś się tu pogryzło.

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Wiem ze tutaj na forum szukacie wzmacniaczy, ATC SIA2-150 będzie dobrym wyborem, poniżej link do ogłoszenia

dla zdecydowanego klienta dobra cena: https://www.olx.pl/d/oferta/atc-sia2-150-gwarancja-CID99-IDYlqqF.html?reason=seller_profile

• 1 miesiąc później...

Żegnam się z moimi Atc scm 11 black ash zainteresowanych zapraszam do kontaktu 🙂

20 godzin temu, Melond napisał:

Co planujesz w zamian ?

Temat otwarty, jak zakupię to dam znać.

• 2 tygodnie później...

ATC 11 czarne stan bdb. komplet sklepowy - 5k. gdyby ktoś był zainteresowany.

Witam. 

Jako że ostatnio zainteresowałem się marką ATC,a w szczegolnosci modelem scm 40.To mam pytanie do was koledzy.Czy podlaczaliscie do w/w kolumn subwoofer i jak to się zgrywało w całym systemie??? Warto doinwestować i dokupić??

Pozdrawiam

2 minuty temu, Yeung napisał:

Witam. 

Jako że ostatnio zainteresowałem się marką ATC,a w szczegolnosci modelem scm 40.To mam pytanie do was koledzy.Czy podlaczaliscie do w/w kolumn subwoofer i jak to się zgrywało w całym systemie??? Warto doinwestować i dokupić??

Pozdrawiam

Tak, w konfiguracji z SIA2-150 plus C1 mk 2. Wszystko zależy od pomieszczenia, dla mnie na 20 metrach było warto, szczególnie przy niskich poziomach głośności dopełniało 40-tki bardzo przyjemnie. 

18 godzin temu, szarymak napisał:

Tak, w konfiguracji z SIA2-150 plus C1 mk 2. Wszystko zależy od pomieszczenia, dla mnie na 20 metrach było warto, szczególnie przy niskich poziomach głośności dopełniało 40-tki bardzo przyjemnie. 

Widziałem właśnie ze kolega dysponował takim zestawem.Warto było z jednym subem a dla rownowagi mozna też i z dwoma.Nie bylo problemu z basem w pomieszczeniu??? U mnie pomieszczenie jest około 35m otwarte na następne 30 metrów.W tych warunkach jeszcze niczego powazniejszego w stereo nie sluchalem (byl tylko chwilowo na wypożyczeniu soundbar) Co do kolumn ATC,nigdy ich nie słyszałem.U mnie w miejscowym salonie nie mają,trzeba będzię gdzieś dalej szukać i z pewnością nie omieszkać posłuchania tego brzmienia.

Edytowane przez Yeung
  • 2 tygodnie później...

W mojej głowie narodził się pomysł przejścia na aktywne ATC i tu pytanie czy ktoś porównywał Pasywne z aktywnymi?? Najbardziej interesują mnie opinie odnośnie SCM100 i 150?? Kolega Muzofan może miał przyjemność porównać na własne uszy?

Niestety nie pomogę. Miałem u siebie jedynie same pasywne a aktywnych nawet na oczy nie widziałem 😊.

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

W dniu 6.04.2024 o 10:26, Mario3456 napisał:

Może ktoś zamierza sprzedać SCM 20 albo SCM 40 mkII ? ewentualnie scm 50 jak niedrogo:-)

Gdybyś był zainteresowany nówkami to zapraszamy na wycenę 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Rocznicowe, limitowane i jak zawsze pięknie brzmiące monitory ATC. Tylko dla stu pięćdziesięciu miłośników dobrego brzmienia na świecie. Może i do nas trafi para.

https://atc.audio/2024/04/introducing-the-scm20asl-limited-edition/

Edytowane przez Adam 38

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

W dniu 11.04.2024 o 23:29, Adam 38 napisał:

Rocznicowe, limitowane i jak zawsze pięknie brzmiące monitory ATC. Tylko dla stu pięćdziesięciu miłośników dobrego brzmienia na świecie. Może i do nas trafi para.

https://atc.audio/2024/04/introducing-the-scm20asl-limited-edition/

Śliczne kolumienki wraz z tym ślubem jednak dokładamy trochę i mamy aktywne SCM150😍

• 2 tygodnie później...

Może ktoś wie...czym różnią się oby dwie wersje 20? Czy te droższe są lepsze do normalnego stereo w pokoju 22 metry? 

ATC SCM20PSL Pro Mk2  - cena 16000zł nowe

ATC SCM20SL - cena 22000zł nowe 

• 3 tygodnie później...
W dniu 3.03.2024 o 18:55, Melond napisał:

Co planujesz w zamian ?

Zakupione Raidho X1, właśnie się przestawiam na nowe ale jest bardzo dobrze, jak ktoś nie planuje zmian to zdecydowanie odradzam odsłuch 🙂

Myślałem że do końca życia zostanę z ATC, długo nie było konkurencji, ale z klubu wygonić się nie dam jestem cały czas wielkim Fanem marki.

Moje zadbane w idealnym stanie, ukochane ATC scm 11 w dobre ręce za 4,5k. oddam 🙂

• 2 tygodnie później...

https://www.olx.pl/d/oferta/atc-scm-11-v3-tellurium-q-blue-monitory-kolor-czarny-ash-CID99-IDYYmF9.html?bs=olx_pro_listing

Jak ktoś aktualnie zastanawia się nad zakupem 11 to zapraszam do kontaktu 🙂

Edytowane przez PanAntoni

W dniu 21.03.2024 o 19:13, Yeung napisał:

Witam. 

Pozdrawiam

smc19 + REL x/7 i basu jest aż nad to. Choć z dobrą końcówką mocy 40tki zagrają basidłem jak trzeba. U mnie 19tki wraz z rotelem 1590 maja taki wykop na basie ze sub wydaje się nie potrzebny

• 1 miesiąc później...

Cześć wszystkim, 

dwa dni temu po kilku miesiącach oczekiwania przyjechały do mnie nowiutkie scm50. Teraz pytanie, jak je wygrzewać i ile czasu potrzeba z Waszego doświadczenia żeby zaczęły grać pełnią możliwości?

Pozdrawiam,

Ł

Godzinę temu, GraczWygrywacz napisał:

Cześć wszystkim, 

dwa dni temu po kilku miesiącach oczekiwania przyjechały do mnie nowiutkie scm50. Teraz pytanie, jak je wygrzewać i ile czasu potrzeba z Waszego doświadczenia żeby zaczęły grać pełnią możliwości?

Pozdrawiam,

Ł

Gratulacje!!! Jaki kolor? Tower czy Monitory? Co do wygrzania to grać i to dobrze długo grać nic nie żałować!! Zwrotnice i głośniki są już dobrze w fabryce u producenta wygrzane i defacto sprzęt jest gotowy do grania u klienta- informacje od producenta na ATC Show podczas targów w Monachium). 

3 godziny temu, Melond napisał:

Gratulacje!!! Jaki kolor? Tower czy Monitory? Co do wygrzania to grać i to dobrze długo grać nic nie żałować!! Zwrotnice i głośniki są już dobrze w fabryce u producenta wygrzane i defacto sprzęt jest gotowy do grania u klienta- informacje od producenta na ATC Show podczas targów w Monachium). 

Monitory, kolor Pippy Oak. Wszystko super, tylko czekanie aż je wyprodukują jest zabawą dla cierpliwych. Ja miałem o tyle szczęście, że super sklep w którym je kupiłem, na czas oczekiwania udostępnił mi swoje, które prezentuje klientom. I ok, wiem też, że są już wstępnie wygrzane, ale jednak w porównaniu do tych "używanych", do których się już przyzwyczaiłem różnica jest spora. Tak czy siak, słucha się przyjemnie, ale wiem, że będzie jeszcze sporo lepiej.

Generalnie trochę czasu zajęło mi dojście do systemu opartego o ATC, ale ta droga się opłaciła. Jestem w pełni zadowolony, a troche już tego sprzętu w swoim pokoju miałem:)

Ja swoje scm 19 mam od lutego i chyba dopiero teraz się unormowały.  Wychodząc do pracy często nastawiałem bardziej dynamiczne płyty w zapętleniu oraz sygnał do wygrzewania  xlo. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.