Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy co pokaże w 1/8.

W tym turnieju jak na razie zagrali dobrze tylko ze słabiutką w tym meczu Polską, a wiadomo że tak się gra jak przeciwnik pozwala.

W pozostałych dwóch meczach nic dobrego nie pokazali.

Te ostatnie 10 minut to kuriozalna sytuacja. Bardziej dziwię się Japończykom, bo przecież nie mogli być pewni, że Senegal nie wyrówna więc trochę ryzykowali grą na czas.

Najlepsze jednak było to jak Nawałka pod koniec meczu próbował naszych zachęcić do bardziej agresywnej gry, ale nie po to by uruchomić w nich instynkt ataku w celu zdobycia gola, tylko po to by zmusić Japończyków do błędu, po którym piłka opuściłaby boisko. Za linią boczną czekał już bowiem nasz Kuba Błaszczykowski, który zapragnął jeszcze załapać się na listę płac. Niestety chytry plan selekcjonera nie powiódł się, bo naszym wcale nie chciało się atakować rywali, mimo gestykulacji i pokrzykiwań Nawałki. Widząc tę dramatyczną sytuację Grosicki postanowił pomóc koledze zarobić "parę groszy" i teatralnie położył się na murawie, symulując skurcz, błagalnym gestem prosząc sędziego by ten przerwał akcję, po to by nasz Kuba mógł wreszcie na te pół ostatniej minuty wejść i zarobić kasę, która dla niejednego z nas stanowiłaby potężny zastrzyk finansowy, ale nie udało się, bo sędzia zakończył mecz.

Dla mnie to żałosne zachowanie zarówno naszego trenera, samego Błaszczykowskiego, jak i Grosickiego.

Kuba Błaszczykowski, który zapragnął jeszcze załapać się na listę płac.

Tak sobie fantazjujesz, czy masz jakieś sprawdzone informacje?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wstyd i hańba - ostatnie 10 minut tego meczu to większa żenada niż mecze z Kolumbią i Senegalem razem wzięte.

To była walka do końca, z dumą i z orłem na piersiach ? - HAŃBA

Nawałka kazał położyć się Grosickiemu na boisku, co za kompromitacja - nikt nie powinien z nimi nawet rozmawiać.

Mam w dupie 1:0 w meczu towarzyskim gdzie polska reprezentacja "ustawia" się z przeciwnikiem - wstyd na cały świat

Przypomnę mniej zorientowanym, że wynik 1:0 dla Polski dawał Japonii awans bez względu na wynik meczu Kolumbia-Senegal

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Tak sobie fantazjujesz, czy masz jakieś sprawdzone informacje?

Po prostu oglądałem mecz i uważnie obserwowałem co się dzieje, chyba w przeciwieństwie do Ciebie.

Przypomnę mniej zorientowanym, że wynik 1:0 dla Polski dawał Japonii awans bez względu na wynik meczu Kolumbia-Senegal

No, nie bardzo. Przy remisie w drugim meczu awansowałaby Kolumbia i Senegal.

Po prostu oglądałem mecz i uważnie obserwowałem co się dzieje, chyba w przeciwieństwie do Ciebie.

No, nie bardzo. Przy remisie w drugim meczu awansowałaby Kolumbia i Senegal.

Tak ?

Wówczas Kolumbia i Japonia miałyby po 4pkt - a chyba decyduje mecz pomiędzy tymi drużynami

Chyba że FIFA się kolejny raz kompromiytuje i bramki decydują

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Tak, zwłaszcza jakby Senegal chociaż zremisował ;)

nagrywamy.com

Chyba że FIFA się kolejny raz kompromiytuje i bramki decydują

Właśnie decydują bramki i to jest moim zdaniem sprawiedliwsze niż mecz bezpośredni.

Są trzy mecze w grupie i niby dlaczego przy lepszym ogólnym bilansie bramkowym ma awansować

drużyna, która wygrała mecz bezpośredni, ale dała ciała w innych i w sumie ma gorszy stosunek bramek?

Dlatego, że zdobyli tyle samo pkt w tylu samo meczach - i bezwzględnie powinno decydować bezpośrednie starcie - kto był lepszy.

Tak czy siak to co odwaliła Polska w końcówce ( o Japonii nawet nie mówiąc )- to hańba i wstyd na cały świat.

Kuba mógł wreszcie na te pół ostatniej minuty wejść i zarobić kasę, która dla niejednego z nas stanowiłaby potężny zastrzyk finansowy,

Skąd to wiesz?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Skąd to wiesz?

Piłkarze grają w meczu za darmo?

Nie bądź śmieszny i naiwny.

Dlatego, że zdobyli tyle samo pkt w tylu samo meczach - i bezwzględnie powinno decydować bezpośrednie starcie - kto był lepszy.

Jestem innego zdania. Widocznie ktoś kompetentny w FIFA zmienił poprzedni przepis, bo rozumował podobnie.

Bredzisz. Kuba dostanie tyle samo kasy, ile by dostał, gdyby udało mu się wejść.

Pewnie że tak...bo skoro plan A zawiódł to jest plan B - specjalna premia za nieoceniony wkład do gry naszej reprezentacji.

Zawsze można coś wymyślić, by nie był "poszkodowany". PZPN pieniążki ma na takie premie.

Tak nawiasem mówiąc - pomyśl...po co trener na 3 minuty przed końcem chciał wpuścić na boisko zawodnika, skoro przez ostatnie 10 minut

było wiadomo, że obydwie drużyny już sobie krzywdy nie zrobią, grając ewidentnie na czas?

Oglądałeś w ogóle ten mecz?

Edytowane przez soundchaser

Skąd to wiesz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ja pierdzielę...to prawda?

Myślałem, że Kuba dostanie max. 5-6 tys. za samo wejście na boisko na pół minuty.

To jakaś paranoja...bezdomny za tyle pieniędzy mógłby przeżyć ze cztery lata, a może więcej.

To teraz rozumiem czemu naszym Orłom nie chciało się grać na 100% swoich możliwości.

W eliminacjach dawali z siebie więcej, bo też zarabiali kasę i chcieli by Nawałka ich wybrał na MŚ.

Później kupa szmalu na reklamach, że już można porzygać się od jego nadmiaru i zapewnione odpowiednie honorarium

nawet za siedzenie na ławce podczas MŚ. Żyć nie umierać.

Ale Błaszczykowskiemu widocznie to było mało.

Edytowane przez soundchaser

A mi się wydaje, że Błaszczykowski w całej swojej karierze już dostatecznie dużo zarobił i wejście na ostanie 5 minut spotkania za 10 tys. euro zwyczajnie mu zwisa.

Przed chwilą sprawdziłem - w 2017 roku Kuba zarobił 12 milionów zł.

Dodajmy do tego może niewiele słabsze wyniki z kilku, a właściwie kilkunastu poprzednich lat, niemałe wpływy z reklam i sponsorów a szybko można dojść do wniosku że 56 tyś. za udział w meczu od pierwszej minuty to dla np. Błaszczykowskiego nie są nawet drobne.

Edytowane przez konradskala

Błaszczykowski miał zagrać sto pierwszy mecz w reprezentacji, być może ostatni.

Mnie zastanowiło po grzyba Nawałka zdjął Kurzawę któremu przynajmniej chciało się grać a wpuścił dziadka Peszkę.

Zielińskiego powinien zdjąć najpóźniej po pierwszej połowie bo nic nie grał (czyli to, co zawsze). Ale dlaczego Teodorczyk a nie Kownacki?

Cały ten Mundial w wykonaniu polskiej drużyny kompletnie do dupy, Nawałce trzeba podziękować, podziękować tym, którym grać się nie chce lub nie umieją i postawić na młodszych. Symptomatyczne, że bramkę strzelił obrońca Bednarek po dośrodkowaniu Kurzawy, a nie np. Lewandowski po centrze Zielińskiego.

Jestem Europejczykiem.

A mi się wydaje, że Błaszczykowski w całej swojej karierze już dostatecznie dużo zarobił i wejście na ostanie 5 minut spotkania za 10 tys. euro zwyczajnie mu zwisa.

Przed chwilą sprawdziłem - w 2017 roku Kuba zarobił 12 milionów zł.

Dodajmy do tego może niewiele słabsze wyniki z kilku, a właściwie kilkunastu poprzednich lat, niemałe wpływy z reklam i sponsorów a szybko można dojść do wniosku że 56 tyś. za udział w meczu od pierwszej minuty to dla np. Błaszczykowskiego nie są nawet drobne.

Masz rację. To są niebotyczne sumy ale dla nas, zwykłych śmiertelników. Jedni z nas zarabiają więcej, inni mniej, ale podejrzewam, że nikomu z nas nie śnią się aż takie pieniądze za bezproduktywne bieganie za piłką.

Na naszych kopaczach te kwoty nie robią wrażenia, ale jednak co szkodzi zarobić jeszcze ze 30 tys. za kompletnie nieuzasadnione wejście na boisko w 90 minucie? Zachłanność na zarabianie pieniędzy, nawet jeśli ma się ich tyle, że nie wiadomo co z nimi zrobić jest chorobą.

Błaszczykowski właśnie to pokazał...ale nie tylko on przecież lubi mieć ich coraz więcej. ;-)

Mnie zastanowiło po grzyba Nawałka zdjął Kurzawę któremu przynajmniej chciało się grać a wpuścił dziadka Peszkę.

Jak to po co? Czy Peszek grał wcześniej? Przecież też chciał się załapać na listę płac z nieco wyższym wynagrodzeniem za to, że pobiega trochę na trawie, zamiast siedzieć na ławce.

Właśnie dlatego go zdjął. Im dłużej Kurzawa grał, tym więcej pytań byłoby do Nawałki dlaczego nie grał w poprzednich meczach.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Na naszych kopaczach te kwoty nie robią wrażenia, ale jednak co szkodzi zarobić jeszcze ze 30 tys. za kompletnie nieuzasadnione wejście na boisko w 90 minucie? Zachłanność na zarabianie pieniędzy, nawet jeśli ma się ich tyle, że nie wiadomo co z nimi zrobić jest chorobą.

Błaszczykowski właśnie to pokazał...ale nie tylko on przecież lubi mieć ich coraz więcej. ;-)

Ja jednak nie obwiniałbym Kuby... Jest drugie dno jak wszędzie i wg mnie nie chodzi o pieniądze. Tym bardziej, jeśli mówimy o kwocie dla zawodnika, która wynosi (w przeliczeniu) jakieś pół jego dniówki, i to na treningu.

Cały ten Mundial w wykonaniu polskiej drużyny kompletnie do dupy, Nawałce trzeba podziękować, podziękować tym, którym grać się nie chce lub nie umieją i postawić na młodszych. Symptomatyczne, że bramkę strzelił obrońca Bednarek po dośrodkowaniu Kurzawy, a nie np. Lewandowski po centrze Zielińskiego.

To prawda. Ale o dziwo w nowoczesnym futbolu bramki zdobywają nie tylko nominalni napastnicy, ale także obrońcy czy pomocnicy. Czyli postęp u naszych jest :)

Edytowane przez konradskala

Ja jednak nie obwiniałbym Kuby... Jest drugie dno jak wszędzie i wg mnie nie chodzi o pieniądze. Tym bardziej, jeśli mówimy o kwocie dla zawodnika, która wynosi (w przeliczeniu) jakieś pół jego dniówki, i to na treningu

Nie...no jasne. Nie czytałeś co wcześniej napisałem, że zachłanność na zarabianie coraz większych pieniędzy to choroba?

Po kiego chciał wejść na boisko, kiedy już wszystko było ustalone, że gramy od 10 minut na czas?

Nie wiem po co, ale wątpię, że dla pieniędzy.

Poza tym to chyba trener decyduje kto i kiedy wchodzi i schodzi z boiska.

No chyba, że u nas trzeba łapkę w górę jak w przedszkolu i można grać:)

Oj naiwny jesteś bardzo, albo takiego udajesz...tylko nie wiem po co.

Nie wiem po co, ale wątpię, że dla pieniędzy.

A po co? No po co? Podaj jakiś sensowny powód.

Równie dobrze Błaszczykowski, Lewandowski lub Piszczek mogli zostać w domu, a właściwie to w Niemczech i oglądać MŚ w telewizji. Albo wyjechać na wakacje i płacić po 1000 euro za drinka z parasolką.

Tam zarabiają taką kasę, że za płatne "występy" w reprezentacji mogą sobie, delikatnie mówiąc, pierdnąć w dowolnym kierunku.

Po co przyjechali? Żaden z nich niczym się nie popisał, nie zdobył gola, nawet pewnie nie zaliczył asysty.

Jeszcze żony przywieźli...

Nigdy nie byliśmy potęgą i nie będziemy trzeba sobie to po prostu uświadomić.

Tylko Lewandowski jest u nas i na świecie bardzo dobrym pilkarzem, reszta to zwykli kopacze.

-=SLAYER RUL3Z =-

Czyli po co tak bardzo zależało Nawałce, by Błaszczykowski zaistniał na boisku na minutę przed końcem meczu, że aż darł się, by nasi byli bardziej agresywni?

Kuba miał strzelić gola na 2:0?

Konrad - czasem piszesz takie bzdury, że naprawdę zaczynam wątpić w Twoją "inteligiencję". ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.