Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli po co tak bardzo zależało Nawałce, by Błaszczykowski zaistniał na boisku na minutę przed końcem meczu, że aż darł się, by nasi byli bardziej agresywni?

Kuba miał strzelić gola na 2:0?

Konrad - czasem piszesz takie bzdury, że naprawdę zaczynam wątpić w Twoją "inteligiencję". ;-)

Bzdurą jest twierdzenie, że Błaszczykowski "pchał się" na boisko na minutę przed końcem meczu, żeby zarobić zasrane 40 tysi.

Podobnie jak w ogóle przyjazd klasowych zawodników na te mistrzostwa w celach zarobkowych.

Może jest to niebywała szansa dla zawodnika z nic, ale to nic nieznaczącej w Europie polskiej ligi, kogoś pokroju Jędzrzejczyka czy Pazdana, którzy biorą może kilkaset tyś euro ZA CAŁY SEZON, ewentualnie zawodników, którzy od dawna grzeją ławę w np. w II lidze angielskiej (choćby rzecz jasna tylko u nas zwany turbo Grosicki), ale zlituj się - w/w trio raczej miało zmartwienia typu jakby tu nie złapać kontuzji, nie wsadzić własnej nogi pomiędzy dwie inne i nie oberwać korkami w piszczel bo to boli.

Dodatkowo proszę zauważ, że nasza reprezentacja składa się z zawodników z dość dużym rozstrzałem finansowym.

To, że wszyscy ubiorą biało-czerwone stroje wcale nie oznacza, że tworzą zespół, co chyba widać gołym okiem.

Właśnie dlatego go zdjął. Im dłużej Kurzawa grał, tym więcej pytań byłoby do Nawałki dlaczego nie grał w poprzednich meczach.

No tak. Tak to właśnie wyglądało.

Jestem Europejczykiem.

Ale trzeba przyznać że cały czas nadal jest aktualne hasło że Polak jest zawsze mądry (tj wyciąga dobre wnioski) ale zawsze po szkodzie, i dało się ? dało !, ale jak zawsze trochę za późno. Tym niemniej jednak przynajmniej wiadomo że potencjał jednak jest chociaż jak zwykle zmarnowany, tym niemniej jednak jest, i to jest bardzo ważne że zostało to kolejny raz udowodnione.

A ja myślałem,że chodziło tylko o statystykę ( 101 mecz).Oj naiwny cim ja naiwny.

Uwierzyłbym w to, gdyby Kuba miał na koncie 99 meczy i faktycznie to mogłoby być jego ostatnie wejście

w koszulce z białym orłem, ale on już w tym zaszczytnym "klubie sto" jest...więc co za różnica - 100, czy 101?

• Moderatorzy

i dało się ? dało !, ale jak zawsze trochę za późno.

Biorąc pod uwagę statystykę i np. to, że w meczu z Japonią Polacy przebiegli najmniejszą!!! liczbę kilometrów ze wszystkich drużyn na tym mundialu to wynik jest raczej zasługą kalkulacji Japończyków niż starań Polaków.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Słabości Japończyków też

Można z nimi było wygrać na stojąco

Przed laty komentatorzy piłkarscy musieli do znudzenia chrzanić o brazylijskiej sambie i argentyńskim tangu. Teraz można by dołożyć nasz narodowy taniec - chodzony

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Czyli potwierdza się jedynie to, co wcześniej napisałem - nasi nie umieją grać w nowoczesny futbol.

Szybkie, składne akcje, gra z pierwszej piłki, celne podania, atak na piłkę, wystawianie się, pressing - przecież to nie istnieje.

No dobra - istnieje. Jakieś 15-20 minut pierwszej połowy.

Statystyki przebytych kilometrów nie uwzględniają ganiania w te i we wte za piłką podaną jakieś 10 m za daleko, a jest to bolączka wszystkich słabych drużyn.

Ile razy Lewandowski ma szarżować za źle lub niecelnie podaną piłką? 5? 10 na mecz?

Każdemu by się odechciało, nawet jakby zarabiał 5x tyle.

Z kim on ma grać i jak ma się zrobić wynik, mając w drużynie zwykłych kopaczy z polskich drużyn typu Lechia, Górnik czy Legia?

Tylko wspomnę, że nasz mistrz załapał się w zeszłym roku do Ligi Mistrzów, a wyniki były iście hokejowe:

Legia - Borussia: 0-6

Sporting - Legia: 2-0

Real - Legia: 5-1

Legia - Real: 3-3

Borussia - Legia: 8-4

Legia - Sporting 1-0

Jeśli kojarzycie jakąś inną "miszczoską" drużynę, która w kilku meczach traci 25 goli to dajcie znać :)

Jedyna szansa na "sukces" to potyczki z kelnerami, którzy grają tak samo archaicznie albo dowolny inny rywal, który ma akurat ochotę prowadzić grę na stojąco.

Gwoli sprawiedliwości. Nasz Robert Wielki ma za sobą słaby (jak na niego) sezon, zarówno w Bayernie jak i reprezentacji. Być może to co najlepsze już za nim.

Opinie o jednym wybitnym i przeciętnej reszcie były uzasadnione podczas meczów eliminacyjnych, a teraz trwają już tylko siłą rozpędu.

Edytowane przez Less

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Faktycznie forma nieco spadła, ale tyle goli co napykał w Bayernie... szacun.

I w eliminacjach (pomimo słabiutkiej grupy) też był najlepszy.

Wszystko jednaj ma swój smutny koniec, gdy przychodzi starcie z rywalem z wyższej półki, a grać w drużynie dalej nie ma z kim.

Kompletnie nie rozumiem tej ostrej krytyki w stronę naszej reprezentacji , selekcjonera gdyż niestety na tym etapie sukcesem jest zakwalifikowanie się w ogóle do turnieju .Dwa lata temu na turnieju we Francji kadra zrobiła niespodziankę dochodząc do ćwierćfinału ale przypomnijcie dokładnie sobie te mecze , nie były one ma wysokim poziomie , bramek prawie wcale a remis z Niemcami w stylu "obrona Częstochowy " to już było nieziemskie wydarzenie ;)

W 1/8 finału grając ze Szwajcarią w drugiej połowie nasi juz padali ze zmęczenia ale udało sie dowieźć remis do karnych i w "grze loteryjnej" jakoś tam udało się .

Wtedy też lepiej te trybiki naszej reprezentacji zaskoczyły a i szczęście jakoś dopisywało. Wracając z tamtej imprezy piłkarze byli witani jak bohaterzy a nadzieje i wymagania w narodzie znacznie wzrosły .

Na mundialu juz szczęścia nie było , kadra w nieco gorszej formie a Lewandowski nie miał za bardzo okazji do strzału a jak już miał tą jedną to niestety się nie udało. Tak bywa , nawet najlepszym się czasami nie udaje.

Ligę jak mieliśmy tak mamy mizerną . Orliki stoją puste zamiast tętnić życiem a rodzice coraz częściej nie posyłają dziecka nawet na lekcje wychowania fizycznego ... bo pociecha się wstydzi albo i tak z Jasia żaden sportowiec nie będzie to lepiej niech się nie męczy bo lepiej mu wychodzi siedzenie przy konsoli albo fejs zbuku.

Mam jedynie nadzieję ze nasza kadra będzie się kwalifikować regularnie do Mistrzostw co oznacza że jesteśmy w miarę solidni i stabilni. Życzę następnemu selekcjonerowi podtrzymania tego a wierzę ze po roszadach jakiś progres jest możliwy , może w najbliższych turniejach z grupy wyjdziemy a dalej to kto wie ;)

Edytowane przez Luk77

Zinedine Zidane chyba już zajęty. Kogo by tu wziąć?

Myślę że Boniek już kogoś ma tym bardziej że spodziewał się rezygnacji Nawałki nawet po sukcesie.

Raczej na pewno będzie zagraniczny selekcjoner i dobrze. Łatwiej będzie takiemu narzucić żelazną dyscyplinę i wymagania... nadal to w PL się sprawdza.

Janek Tomaszewski nadałby się. ;-)

Kto wie , może i by się nadał ... silny charakter no i wygadany :) Mimo ze kontrowersyjny to darzę go sympatią a i mam przyjemność czasem go spotkać ;)

Edytowane przez Luk77

On już miał swoją szansę i nie ma powodu, żeby dostał drugą

Żartowałem bo oczywiscie odgrzewany kotlet nie smakuje ;) Tymczasem zobaczymy ale jestem pewien w 90% że będzie zagraniczny szkoleniowiec.

Podtrzymać to co mamy czyli awanse do mistrzostw , wpuścić kilku młodziaków . Przed wczorajszym meczem zastanawiałem się jak Kurzawa się zaprezentuje i wypadł swietnie w swoim debiucie. Liczę że będziemy z niego mieli masę okazji do zadowolenia.

Nigdy nie byliśmy potęgą i nie będziemy trzeba sobie to po prostu uświadomić.

Tylko Lewandowski jest u nas i na świecie bardzo dobrym pilkarzem, reszta to zwykli kopacze.

Potęgą nie byliśmy ale nie trzeba kategorycznie twierdzić że nie będziemy :)

Lewandowski i co do tego nie mam wątpliwości to wybitny piłkarz a paru innych w kadrze na wysokim poziomie. Brakuje rezerwy , zamienników . Kiedy w naszej podstawowej 11stce jest jakis problem to cały plan idzie w łeb. O bramkarzy się nie musimy martwić a nawet słyszy się gdzieniegdzie powiedzenie na świecie "Polska szkoła bramkarzy" , od razu tak miło sie jakoś robi :)

Co do Lewandowskiego to myśle że będzie kontynuował przygodę w reprezentacji i mam taką nadzieję ale nawet bez niego nie znaczy że będzie gorzej.

Nasuwa mi się na myśl już legenda w reprezentacji Anglii czyli niejaki Wayne Rooney ...Mając tak wybitnego zawodnika i kapitana to delikatnie mówiąc jakoś im nie szło w mistrzostwach.

Wayne-a już nie ma a drużyna w tym mundialu wygląda obiecująco i kto wie czy nie wrócą do formy z najlepszych lat. Życzę im tego zresztą.

Edytowane przez Luk77
  • Moderatorzy

A mnie najbardziej szkoda, że to nie polska reprezentacja budowała autostrady - nie było by żadnych bramek.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Podobno Probierz odmówił.

Nie dziwię się bo czekały by go trudne lata . Roszady i trudne decyzje z których nie wiadomo co będzie wynikać. W dodatku przy nie awansowaniu do mistrzostw Europy brutalna krytyka co za tym idzie "nadszarpnięcie" nienagannej reputacji którą obecnie ma w tylko mizernej polskiej lidze. Wrażliwy człek tego może nie wytrzymać a chowanie się na parę lat jak w przypadku np.Janasa zdrowiu nie służy ;)

W grę wchodzi na tą chwilę obcokrajowiec i ten Włoch może być najlepszą opcją.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Śmiechu warte. ;-) Robią aferę z tej sytuacji, którą opisałem wcześniej.

Błaszczykowski został upokorzony...no po prostu spadłem z krzesła... hahaha. ;-)

Nie załapał się na listę płac i teraz spać po nocach nie może...taki cios.

Ci kopacze to mają coś z głowami od nadmiaru kasy, a im się wydaje, że mają wciąż za mało.

Psychiatryczna pomoc niezbędna...oczywiście za odpowiednie wynagrodzenie. ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ludziska po prostu zapomnieli co to jest mecz, że to jest walka a nie wydarzenie towarzyskie z udziałem celebrytów.

Jestem Europejczykiem.

Błaszczykowski był w tak beznadziejnej formie,że w ogóle nie powinien jechać na mundial.

A jakby gola strzelił ? Nie strzelił jednak a co do Kuby to po prostu chciał się pożegnać w 101meczu na dobre z reprezentacją .

Edytowane przez Luk77

co do Kuby to po prostu chciał się pożegnać w 101meczu na dobre z reprezentacją

Na pół minuty przed końcem żenującego meczu?

Piękne pożegnanie. ;-)

A przy okazji przytulenie kilkudziesięciu tys. PLN.

Edytowane przez soundchaser

Na pół minuty przed końcem żenującego meczu?

Piękne pożegnanie. ;-)

A przy okazji przytulenie kilkudziesięciu tys. PLN.

Nie każdy ma a taką możliwość a jak ma to wykorzystuje. Piłkarze to nie asceci i nie każdy może zagrać w kadrze narodowej ;)

Luk

Na mundial pojechali ludzie,którzy nie powinni byli jechać.Bo byli bez formy albo po kontuzjach.Kuba nie grał w klubie to jak mógł być w formie?On,Piszczek,Cionek,Milik,Teodorczyk nie mówiąc o Peszce nie powinni jechać.Argument,że " a jak by strzelił gola" jest niepoważny.

Luk

Na mundial pojechali ludzie,którzy nie powinni byli jechać.Bo byli bez formy albo po kontuzjach.Kuba nie grał w klubie to jak mógł być w formie?On,Piszczek,Cionek,Milik,Teodorczyk nie mówiąc o Peszce nie powinni jechać.Argument,że " a jak by strzelił gola" jest niepoważny.

Ja nikogo bię bronię ale ciekaw jestem kogo byś będać selekcjonerem PL powołał do tego turnieju ?

Lewandowskiemu dał byś opaskę kapitana ?

Edytowane przez Luk77

Nie każdy ma a taką możliwość a jak ma to wykorzystuje

Ale co chciał wykorzystać Błaszczykowski chcąc wejść na boisko tuż przed zakończeniem meczu z Japonią, w którym od 10 minut było wiadomo, że nic już wydarzyć się nie może?

Luk - lubię Twoje komentarze, widać że jesteś zapalonym kibicem piłki kopanej, w dodatku Ziomal, ale tym razem piszesz głupoty.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.