Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.10.2024 o 07:19, iro III napisał:

Co do Oyedele, w pierwszej połowie fakt, nie grał w ogóle i statystował ...siedząc na ławce rezerwowych do 62 minuty.

Na ławce był bardziej aktywny niż po wejściu na boisko 

Real  Borussia . Co za mecz ! Takich meczy się nie zapomina.

Przypomniał mi się finał Milan Liverpool w Stambule .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Kapitalny mecz, chociaż wynik nie do końca odzwierciedla przebiegu gry

Real jest sam sobie winien, sytuacji było mnóstwo

W zasadzie mogło się zakończyć 7:4 dla Barcelony 🙂

Potwierdzam , kapitalny mecz. Barcelona zabiegała Real , jej druga linia zdominowała mecz . Lewy zagrał też bardzo dobrze choć zmarnował dwie setki. Bardzo dobry występ Penii . W tym meczu było wszystko. Dramatyzm, walka, sytuacje, taktyka na najwyższym poziomie, kapitalne bramki . To był niesamowity piłkarski tydzień .

Real przegral glownie przez tragiczna nieskutecznosc ataku. Mbappe i Vinicius mieli tyle okazji na strzelenie bramki (nie licze spalonych) ze kazdy z nich powinien strzelic przynajmniej 2. Wedlug mnie Mbappe jest chyba najbardziej przereklamowanym pilkarzem XXI wieku. Jak porownac jak zachowal sie Lewandowski przy pierwszej bramce i co wyrabial Mbappe i Vinicius to poprostu wygladali oni jak jezdzcy bez glowy.

Barca - warsztat trenerski

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Brakuje flagi angielskiej. Może być Messir? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty
  • 2 tygodnie później...

Na razie Polacy dzielnie walczą i nawet stworzyli do przerwy kilka groźnych sytuacji, czego nie można powiedzieć o Portugalczykach.
Słucham muzyki i zerkam sobie.
Widzieliście tę kuriozalną sytuację pod koniec połowy, jak Ronaldo próbował wymusić karnego, a sam faulował? I jeszcze się wkurzał na sędziego za co słusznie dostał żółtą kartkę. Temu gościu już wyraźnie odbija...myśli, że jest jakimś Bogiem. Nadmiar pieniędzy to jednak robi z człowieka mendę.

Pogrom.

"...nie narzekajmy, nie wybrzydzajmy..."
Tekst Szpakowski po trzeciej bramce dla Portugalii

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Po pierwszej połowie poszedłem do kuchni, porozmawiać z żoną i zrobić sobie kolację.
Jak wróciłem to było już 0:5. 

Jakie to śmieszne. 😆

26 minut temu, Neon47 napisał:

Jak nasza reprezentacja będzie grała tak jak wczoraj to nie ma czego szukać w Lidze Narodów.

Ma czego szukać, ma.

Tyle, że nie w grupie A.

Adekwatna dla nich jest grupa C.

37 minut temu, iro III napisał:

Adekwatna dla nich jest grupa C.

...i tacy przeciwnicy jak Andora, Malta czy Kosowo...chociaż nawet z takimi nie można mieć pewności sukcesu. 😉

Drużyna Polski - najwięcej straconych bramek ze wszystkich drużyn w Lidze Narodów bez względu na grupę od A do D.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nasi nie umieją grac szubką piłką . Jak w pierwszej połowie Portugalczycy nie biegali i grali wolno to było 0:0 . W drugiej połowie wszedł Vitinha  i przyspieszyli . I stało się .

Portugalczycy powiedzieli sobie przed meczem: dajmy chłopakom pograć w pierwszej połowie. Jakby co to i tak w drugiej strzelimy więcej

mam w upie

Jak można zagrać tak dobrą pierwszą połowę i zagrać tak złą drugą? Brakło energii? W drugiej można by przejść na 4 obrońców i cofnąć wahadła 

14 minut temu, tomcioxxx napisał:

Przecież dopiero co tłumaczyłem, że oni nie zagrali dobrej pierwszej połowy tylko taką na jaką pozwolili im Portugalczycy...🤣

Nie, to my Portigalczykom nie pozwoliliśmy grać, były przejęcia w środku pola, doskok, szybki odbiór piłki i gra na jeden kontakt. Brakowało wykończenia.

Tak samo graliśmy z Francją na mistrzostwach świata w pierwszej połowie 

Edytowane przez Szkice
1 godzinę temu, tomcioxxx napisał:

Przecież dopiero co tłumaczyłem, że oni nie zagrali dobrej pierwszej połowy tylko taką na jaką pozwolili im Portugalczycy...🤣

Dokładnie. Tak się gra jak przeciwnik pozwala. W przerwie dostali ostrą reprymendę od trenera, nastąpiła zmiana taktyki i efekt był natychmiastowy.

1 godzinę temu, Szkice napisał:

Nie, to my Portigalczykom nie pozwoliliśmy grać

Nie żartuj sobie. Na drugą połowę wyszła "inna" Portugalia, na którą już nasi nie mieli pomysłu.

2 godziny temu, Szkice napisał:

Nie, to my Portigalczykom nie pozwoliliśmy grać, były przejęcia w środku pola, doskok, szybki odbiór piłki i gra na jeden kontakt. Brakowało wykończenia.

Tak samo graliśmy z Francją na mistrzostwach świata w pierwszej połowie 

Skoro chcesz się oszukiwać to OK. Ja nie mam złudzeń.

mam w upie

9 minut temu, tomcioxxx napisał:

Skoro chcesz się oszukiwać to OK. Ja nie mam złudzeń.

Poprostu wystarczy zmienić czas gry na 60 minut w piłce nożnej i będziemy potęga.

Portugalia oddała 6 strzałów i strzeliła 6 bramek, bramkarz to ręcznik 

Edytowane przez Szkice
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.