Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy młodzi strzelają bramki w takim czy innym polskim klubie i tak nie ma większego znaczenia bo są skazani na zmarnowanie. Droga do zachodnich ekip jest długa i trudna i zanim się tam dotrze, to najczęściej dla młodziaka jest za późno, bo nie jest już młodziakiem. Szkoda czasu na opisywanie dlaczego tak się dzieje. Każdy choć trochę zainteresowany sportem zna przyczyny takiego stanu rzeczy.

Co by nie mówić przez te kilka lat Nawałka wyciągnął naszych z niezłego futbolowego bagna, w jakim taplaliśmy się od dawna. Wprowadził trochę jakości, trochę innej kultury, trochę nowych pomysłów. Coś poszło do przodu, ale jak widać po MŚ to wszystko jeszcze mało, choć biorąc pod uwagę nasze narodowe oczekiwania i wyniki w sporcie ogółem to jest naprawdę postęp.

Tak dla przypomnienia: Marek Citko został został sportowcem roku 1996. W konkursie TVP wyprzedził np. medalistów z igrzysk olimpijskich. Został także odkryciem roku i coś tam jeszcze.

A te wszystkie laurki za... strzelenie jedynego gola w rzecz jasna przegranym meczu z Anglią.

Tak, tak, aż taki wtedy mieliśmy sukces w piłce nożnej.

Edytowane przez konradskala

tak, zaczęły się świetne mecze!

nasi powinni tam być...

Siedzieć,

patrzeć,

i się uczyć...

a swoją drogą, gdyby Francja wystapiła bez czarnoskórych zawodników, to ciekawe jak by to wyglądało......

Kylian Mbappe na 19 lat i jest zawodnikiem Paris Saint-Germain.

Jego wartość po dzisiejszym meczu na pewno wzrośnie będzie wynosić jakieś 150 mln euro, czyli więcej co wartość wszystkich zawodników z 16-tu polskich klubów "ekstraklasy" razem wziętych :)

Jakby dodać jeszcze wartość kolejnego zawodnika Francji to okaże się, że można by wykupić całą II i III ligę razem z trenerami, lekarzami, terapeutami, autobusami i stadionami :)

Jakby Nawałka miał z kogo wybierać to by wybrał.

Gdzie my, gdzie Francja...

Jako już rzekłem, na piłce się zupełnie nie znam, ale mam oczy i widzę:

Tylko w okolicy mojego domu są trzy boiska, gdzie młodziaki wieczorami zawsze grają. A w soboty/niedzielę/inne wolne dni - całymi dniami, aż do 10, 11 wieczór.

Że już nie wspomnę o podwórkach, parkach i innych placach.

Będzie z kogo wybierać.

Co by nie mówić przez te kilka lat Nawałka wyciągnął naszych z niezłego futbolowego bagna, w jakim taplaliśmy się od dawna. Wprowadził trochę jakości, trochę innej kultury, trochę nowych pomysłów. Coś poszło do przodu

To prawda...zgadzam się z tym w 100%.

ale jak widać po MŚ to wszystko jeszcze mało, choć biorąc pod uwagę nasze narodowe oczekiwania i wyniki w sporcie ogółem to jest naprawdę postęp.

Bo na MŚ grała kompletnie inna drużyna niż 2 lata temu pod względem jakości gry. Coś się posypało w samej grze i mentalności naszych kopaczy.

Marek Citko został został sportowcem roku 1996. W konkursie TVP wyprzedził np. medalistów z igrzysk olimpijskich. Został także odkryciem roku i coś tam jeszcze.

A te wszystkie laurki za... strzelenie jedynego gola w rzecz jasna przegranym meczu z Anglią.

Zgadza się. Jeszcze większa szopka była z Kapustką, który nie pokazał kompletnie nic, a chcieli zrobić z niego mega-gwiazdę piłkarską.

Edytowane przez soundchaser

I Citko i Kapustka to talenty, prawdziwe talenty. Niestety nasz system nie potrafi takich talentów poprowadzić w taki sposób jak to się dzieje z ich rówieśnikami w krajach bardziej cywilizowanych. W zasadzie należałoby się dziwić, że Lewandowskiemu jednak się udało.

Co do Nawałki - oczywiście że wiele zmienił i należy mu się uznanie, ale nadszedł chyba czas na przejście do następnego etapu. Czy da się to zrobić z Nawałką? Wątpię.

Ale dyskusja powinna się bardziej koncentrować na tym, co chcemy zrobić, co możemy osiągnąć, w co i w kogo zainwestować. Na razie dyskutuje się głównie o tym kto ile zarobił na reklamach i że parówki reklamowane przez Nawałkę są kiepskie.

Jestem Europejczykiem.

I Citko i Kapustka to talenty, prawdziwe talenty

Nie neguję tego, jednak aby promować zawodnika na gwiazdę to on musi się czymś wykazać.

Citko chociaż strzelił gola na wyjeździe zawsze groźnym Anglikom, a co pokazał Kapustka?

Jakoś nie mogę sobie niczego przypomnieć...

Nie neguję tego, jednak aby promować zawodnika na gwiazdę to on musi się czymś wykazać.

Citko chociaż strzelił gola na wyjeździe zawsze groźnym Anglikom, a co pokazał Kapustka?

Jakoś nie mogę sobie niczego przypomnieć...

Pokazał tyle, że angielski klub wyłożył na niego sporo kasy.

Ale nie chodzi o to, tylko o brak patrzenia na zawodników pod kątem długofalowego rozwoju a nie szybkiego wyrwania kasy przez klub (patrz właśnie Kapustka). Trudno mieć pretensje do zawodnika, trzeba rozliczać działaczy i trenerów (którzy też pewnie nie mają za wiele do gadania).

Jestem Europejczykiem.

Hiszpanie chyba trochę pokpili sprawę, ale z drugiej strony opór Rosji był godny podziwu.

Karne jak wiadomo to zawsze loteria...no i Rosjanom dopisało szczęście.

A może nawet zdobędą mistrzostwo świata? Podobno taka decyzja zapadła na Kremlu. ;-)

Gość

(Konto usunięte)

Nie wzięli pod uwagę że żaba była dobrze okopana ;-)

Przed mundialem w Rosji nikt za bardzo nie wierzył w jakikolwiek sukces swojej drużyny. Popularny kabareciarz Semion Slepakow nawet piosenkę napisał o tym, że cokolwiek wygrać pomóc mógłby tylko Ramzan Kadyrow z pistoletem.

Ale po wyjściu Rosji z grupy razem ze znanym piosenkarzem Sznurowem z grupy Leningrad napisał nowa piosenkę - Czempiony. :)

Jaki ten świat małym jest... I zabawnym.

Od jutra (tak przynajmniej planuję) - rozpoczynam remont mieszkania, gdzie kiedyś mieszkała Marina Cwietajewa.

....

Chyba, że ktoś nie wie, kim była.

Ale to się da przeżyć.

Słowo, zrobię zdjęcia.

Nie grywała w piłkę.

Och, te rosyjskie poezje!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Moja Kobiecinka tak wrzeszczała, żem musiał przerwać moje nowonabyte mycie płyt.

Okropne te karne.

Bardzo przepraszam za gramatyczne poyebanie.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Pod koniec meczu kibicowałem Rosji, bo gra Hiszpanów była wkurzająca. Na mistrzostwach zagrali jeden dobry mecz. Mieć takich piłkarzy i tak dać dupy!

Jestem Europejczykiem.

"Na razie dyskutuje się głównie o tym kto ile zarobił na reklamach i że parówki reklamowane przez Nawałkę są kiepskie."

Tego gówna nie powinno się brać do ust,dziwne,że trener zgodził się na ten występ

:-)

"Pod koniec meczu kibicowałem Rosji, bo gra Hiszpanów była wkurzająca."

Hiszpanie od dłuższego czasu sa w dyskusyjnej dyspozycji,ale przynajmniej starali się kombinować i atakować w przeciwieństwie do rosyjskiego betonowania bramki

Mecz był ogólnie przeciętny

Tego gówna nie powinno się brać do ust,dziwne,że trener zgodził się na ten występ

Przecież reklamy są po to by wypromować największe gówno, a pieniądze nie śmierdzą nawet Nawałce.

w przeciwieństwie do rosyjskiego betonowania bramki

Nie przesadzaj - w pierwszej połowie grali jak nakręceni i stworzyli kilka ładnych akcji.

W drugiej opadli z sił, to się umiejętnie bronili.

A ja nie oglądałem ani Hiszpania-Rosja ani Chrowacja-Dania.

I przegapiłem dwa mecze z dogrywką i karnymi!

Ale mam usprawiedliwienie - byłem na koncercie Deep Purple w Krakowie.

Edytowane przez konradskala

Rosjanie wcale tak bardzo nie betonowali bramki. Nie była to taka "obrona Częstochowy" do jakiej często przyzwyczaili nas polscy kopacze.

Po prostu Hiszpanie momentami przypominali nasze Orły w tych bezproduktywnych podaniach w szerz i do tyłu, tylko robili to w nieco lepszym stylu, jednakowoż tak samo nieskutecznie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.