Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co do samego spotkania - to był pierwszy mecz w którym Messi zrobił na mnie wrażenie. I to naprawdę duże. To jak w tym memie - niby człowiek wiedzioł, ale...

Chorwaci są dobrze wyszkoleni technicznie ale to, co z nimi wyprawiał Leo to prawdziwa masakra.

Jestem fanem Lewandowskiego ale po takim meczu widać różnicę. Czapki z głów!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

... i podnieść wyżej sztandar Polskiej Myśli Trenerskiej.

Myślisz? 🙂

Co do Messi - Lewy, szczerze, ja tu konkurencji nigdy nie widziałem. 

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Polska przegrała jedynie z finalistami

Tak, to nie jest wcale takie nic, to nie powinno w ogóle być objektem lekkiego traktowania naszej reprezentacji, to dość poważny wynik, jak na dzisiejszy stan jakości naszego futbolu, przegrać z mam nadzieje mistrzem oraz może wicemistrzem świata, zakładając że jednak Francy uda się pokonać Maroco a Messii podniesie Puchar.

Nawet nie podchodzę do kwestii jak potoczyłyby się dalsze losy naszego zespołu, gdyby w grupie, czy kolejnej fazie chłopcy trafili słabsze zespoły, Niemców czy Hiszpanów przykładowo..

2 godziny temu, Zbig napisał:

Chorwacja sponiewierana

Chorwacja grała z Argentyną gdzie gra najlepszy piłkarz świata, który robi akcję sam o środka boiska, podaje i jest gol kończący rywalizację.

Co mieli zrobić ?

Też mi żal naszych braci Słowian.

2 godziny temu, Zbig napisał:

są rewelacyjni

Nasz zespół pokonał Arabię Saudyjską, która niemal wyrzuciła z turnieju drużynę z Leo Messim.

Mało kto uważał wówczas że damy radę.

Nik nie strzelił nam bramki na mistrostwach oprócz najlepszych drużyn świata.

To Polska reprezentacja okazała się prawie rewelacyjna.

12 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Myślisz? 🙂

Tak patrzę czy i kiedy się spotkali...

W dwumeczu Bayern-Barcelona w SF LM 2015 - 2:1 dla Messiego

QF LM 2020 - 1:0 dla Lewego

12 godzin temu, 747 napisał:

To Polska reprezentacja okazała się prawie rewelacyjna.

Z tym, że to "prawie" robi zasadniczą różnicę. Jedyną rzeczywistą rewelacją jest drużyna Maroka. Sporą niespodzianką na plus była postawa Japonii. I to chyba tyle.

O wiele więcej było rozczarowań. Belgia, Holandia, Hiszpania, Brazylia, wszystkie te drużyny mogły pokazać więcej.

Jestem Europejczykiem.

15 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Ale jednak w tym jednym sezonie Złota Piłka Lewemu się należała. Pod pretekstem pandemii jej nie przyznano, by nie krzywdzić Messiego.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Z tym, że to "prawie" robi zasadniczą różnicę.

Nie czepiałbym się szczegółów, - kto pisał że mecz z Argentyną to przedwczesny finał - moja skromna osoba.

Skąd wiedziałem że Argentyna w nim zagra ?

Z kart.

Polakom słaby mecz akurat trafił się z Francą, gdyby udała się do końca akcja z pierwszej połowy i zdobylibyśmy gola, drużyna Czesłwa dostałaby skrzydeł, a przypomnę, że mamy najlepszego napastnika świata i dobrego bramkarza, zdesperowanych Francuzów skontrowalibyśmy i awans gotowy.

Dalej gralibyśmy zamiast Francy z słabeuszami, bez zbyt dobrych zawodników afrykańskich w napadzie, poważnego przeciwnika mielibyśmy dopiero dziś, a że Maroco jest rażąco nieskuteczne pod bramką, to właśnie byłoby szansą dla najlepszego napastnika świata, by pokonać najlepszego bramkarza, co najmniej na turnieju, swój trafiłby na swego.

To byłby mecz, szlagier Polska - Maroco.

Gdyby kiedyś, kiedy grał Lato i Boniek taki pojedynek miał miejsce, byłbym spokojny o finał.

Tak więc szacowanie, że mecz w grupie, Argentyna - Polska posiadał wszystkie cechy przedwczesnego finału - uważam ża w pełni uzasadnione.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

wiele więcej było rozczarowań

Niemcy rozczarowały najmocniej, - to zespół, który kiedyś wygrywał niemal wszystko.

Kiedyś, kiedy tak grali, interesowało mnie - jak wygrają tym razem.

...

Mieli zawsze dużo szczęścia, jak z nami, grając na mokrym boisku.

Edytowane przez 747
1 godzinę temu, 747 napisał:

To się dopiero dziś okaże, dotychczas Maroko zawodziło w ataku skutecznością.

Nic nie musi się okazywać. Już osiągnęło to czego nikt się po nich nie spodziewał. Są rewelacją turnieju. I porownujac ją z Chorwacją wygrali 3 mecze a dwa zremisowali, natomiast Chorwacja wygrała tylko jeden mecz w regulaminowanym czasie 

Fajnie tak oglądać bez napinki a w Paryżu bez względu na wynik będzie gorąco jak dawno nie było!

Żandarmeria wspomaga się posiłkami z zewnątrz miasta...

Ale ganiają, nasi by umarli...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

4 minuty temu, 747 napisał:

Pisałem że Maroco jest nieskuteczne, mamy tego obraz.

Możemy się cieszyć, przegraliśmy z mistrzem i wicemistrzem świata.

Czyli jesteśmy trzecią drużyną świata ?

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak, teraz na spokojnie miliardy na PZPN można dać 🤣

No to teraz Messi vs Mbappe 😁

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Krychowiak pewnie tak uzna 🙂

ale rzeczywiście gorycz tych dwóch porażek naszych patałachów jest bardziej strawna

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.