Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - zgodzicie się (mam nadzieję) że kopanie prądem przez obudowę urządzenia jest niedopuszczalne, niezależnie od przyczyny - czy są to zakłócenia sieci czy przełażenie 115V przez filtr sieciowy.

3 xTak

w sobotę akustyka była jak małej ...

To ciekawe co piszesz.

Przecież od piątkowego wieczoru, do końca imprezy nie było żadnych zmian.

Dziwne... Dobrze jednak, że gdzieś Ci się podobało

mój błąd, nie w sobotę a w piątek

a kiedy ustroje Szymona przywiozłeś? ... no

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

w sobotę akustyka była jak małej ...

mój błąd, nie w sobotę a w piątek

a kiedy ustroje Szymona przywiozłeś? ... no

No cóż...

Najpierw były gąbki Szymona, a póżniej, koło 18-19-tej przywiozłem swoje ustroje.

Sam nie wiem,co o tym myśleć...

No wlasnie skad tam takie napiecia byly? Bo gdyby faktycznie bylaby tam faza na mojej obudowie to po podlaczeniu gdzie urzadzenia jest uziemione powinny zadzialac bezpieczniki,

Jeżeli zrobiłeś uziom z sieci CO to może być tak, że lokalne bezpieczniki / pokojowe/ mogły nie zadziałać. Zadziała dopiero główne zabezpieczenie.

Dlatego napisałem "Zgroza", ponieważ takie zabawy są nieodpowiedzialne i niebezpieczne.

No cóż...

Najpierw były gąbki Szymona, a póżniej, koło 18-19-tej przywiozłem swoje ustroje.

Sam nie wiem,co o tym myśleć...

Drogi kolego jak chciałeś promować swoje produkty to trzeba było je wystawić w osobnym pomieszczeniu z metką i ceną. W pokoju DIY można je co najwyżej podarować, ustawić i podziękować.

dodatkowe dywagacje zdają się zbędne, bo każdy ma swoje uszy i wyciąga wnioski. Koniec w temacie.

Oj nie. Kłamię...

Pierwsze pudła były wcześniej... Przywiózł je mój kolega z Wawy. Ja dowiozłem jeszcze kilka. M.in szczelinowe.

Drogi kolego jak chciałeś promować swoje produkty to trzeba było je wystawić w osobnym pomieszczeniu z metką i ceną. W pokoju DIY można je co najwyżej podarować, ustawić i podziękować.

dodatkowe dywagacje zdają się zbędne, bo każdy ma swoje uszy i wyciąga wnioski. Koniec w temacie.

Tak też było.

Niestety nie miałem zbyt dużo czasu na częste wizyty w Waszym pokoju. Kilka razy w piątek, sobotę rano i na koniec w niedzielę. Tak więc nie mogę się autorytatywnie wypowiadać na temat dźwięku. Jednak doceniam fakt, że jeden z Was będąc akurat u mnie był w stanie przyznać klasę tego co usłyszał. I tego Wam na przyszłość życzę. Nie napinać się tylko robić swoje. W czasie kiedy akurat miałem trochę czasu było kilka pozytywów. W tym to, że nie występował problem z basem, dość otwarta góra (trochę natarczywa jak dla mnie), tylko średnica lekko krzyczała. Nie jest to złośliwa krytyka, a osobiste spostrzeżenia. Nie staram się pozycjonować Waszego dźwięku bo każdy ma inny gust i sposób postrzegania przekazu muzycznego, ale nawet pod silną presją nie plasowałbym go tak wysoko jak Piotr 1.

pozdr. Jacek

• Redaktorzy

Panowie - zgodzicie się (mam nadzieję) że kopanie prądem przez obudowę urządzenia jest niedopuszczalne, niezależnie od przyczyny - czy są to zakłócenia sieci czy przełażenie 115V przez filtr sieciowy.

Na pewno jest niezalecane przez lekarzy.

<br />eżeli zrobiłeś uziom z sieci CO to może być tak, że lokalne bezpieczniki / pokojowe/ mogły nie zadziałać. Zadziała dopiero główne zabezpieczenie.<br />Dlatego napisałem "Zgroza", ponieważ takie zabawy są nieodpowiedzialne i niebezpieczne. <br />

Ciesze sie ze tak bardzo dbasz o bezpieczenstwo moje i innych. Jak zwykle swoja rozlegla wiedza teoretyczna z zakresu elektroniki przycmiewasz wszystkich a juz najbardziej moja osobe. Dzieki za dobre rady i zrozumienie teorii :/

<br />Panowie - zgodzicie się (mam nadzieję) że kopanie prądem przez obudowę urządzenia jest niedopuszczalne, niezależnie od przyczyny - czy są to zakłócenia sieci czy przełażenie 115V przez filtr sieciowy. <br />

A co to wogole za dowod? Nikt nie stwierdzil jakie tam bylo napiecie jaka czestotliwosc. Napisalem to aby wspolnie dojsc jakie jest tego zjawisko ale widze pomylilem sie piszac tutaj. Bardzo czesto jest tak ze czuc reka na obudowach wzmacniaczy mrowienie na rekach jak sie dotyka obudow. Nikt tego tematu nie porusza bo po co lepiej przemilczesc. A ja uwazam ze to zjawisko bylo glownym winowajca tego ze we wszystkich pokojach gralo znacznie gorzej anizeli u nas w domowych systemach. Ale ok, ta wiedze zachowam dla siebie, po co wiedziec za duzo... ;) a to nie pokoje i ich akustyka ponosza glowna wine za zly dzwiek ale ogromne zaklocenia w sieci energetycznej. Wiem wiem bedziecie sie smiali ale mi to nie przeszkadza wiem swoje ( Nie tylko juz ja zwracam na to uwage...)

<br />Na pewno jest niezalecane przez lekarzy. <br />

No wlasnie ze male dawki wysokiego napiecia sa zdrowe na wiele organow ;)

Niestety nie miałem zbyt dużo czasu na częste wizyty w Waszym pokoju. Kilka razy w piątek, sobotę rano i na koniec w niedzielę. Tak więc nie mogę się autorytatywnie wypowiadać na temat dźwięku. Jednak doceniam fakt, że jeden z Was będąc akurat u mnie był w stanie przyznać klasę tego co usłyszał. I tego Wam na przyszłość życzę. Nie napinać się tylko robić swoje. W czasie kiedy akurat miałem trochę czasu było kilka pozytywów. W tym to, że nie występował problem z basem, dość otwarta góra (trochę natarczywa jak dla mnie), tylko średnica lekko krzyczała. Nie jest to złośliwa krytyka, a osobiste spostrzeżenia. Nie staram się pozycjonować Waszego dźwięku bo każdy ma inny gust i sposób postrzegania przekazu muzycznego, ale nawet pod silną presją nie plasowałbym go tak wysoko jak Piotr 1.

pozdr. Jacek

Jako uczestnik nie wypowiadałem się i nie zamierzam się wypowiadać na temat dźwięku w naszym pokoju. To zadanie dla gości :)

Pytanie do tych co byli na AS.

Jest cos z zestawow jedno/dwu-droznych warte sklonowania?:)

Moim zdaniem jest sporo dobrych konstrukcji dwudrożnych, aczkolwiek nie uderzałbym w głośniki większe jak 5,5 cala. Jednodrożne nie, to do tej pory fizycznie niemożliwe.

Użytkownik umka dnia 14.11.2012 - 18:09 napisał

pozdr. Jacek

Jako uczestnik nie wypowiadałem się i nie zamierzam się wypowiadać na temat dźwięku w naszym pokoju. To zadanie dla gości :)

Tak trzymać, nigdy wszystkim się nie dogodzi i nie będzie pretekstów do utarczek.

pozdr.

• Użytkownicy+

Może przypomnę moje słowa, widać nie wszyscy wczoraj przeczytali ...

Chciałbym jeszcze raz wszystkim podziękować.

W szczególności dziękuję wszystkim tym, którzy zaangażowali się we wspólny projekt, którzy przygotowali (często specjalnie na wystawę) swoje klocki. Dziękuję tym, którzy nie zawiedli, gdy była gorsza chwila... Podziękowania należą się także wszystkim, którzy odwiedzili nasz pokój. Niezwykle miło jest wspominać ciepłe słowa, które padały z Waszej strony. Były też rzeczowe uwagi, które pomogły nam lub pomogą w przyszłości. Pozostała na pamiątkę "Złota Księga", z Waszymi wpisami, część zdjęć z jej stron już wkleiłem, a resztę dodam wkrótce.

Wszystkich forumowiczów prosiłem przed wystawą o przedstawienie się w okolicach pokoju, lub choćby wpis do księgi. Niestety pomimo tego, krytykanci nie mieli odwagi na taki "wyczyn". Wolą z partyzanta mendzić na forum po kątach. Większość i tak już zrozumiała, że to opacznie przez was rozumiane "wyrównywanie" forumowych rachunków, a nie obiektywna krytyka. Dla mnie nie macie prawa się wypowiadać!

Ludzie dzwonią do mnie, wysyłają PW i pytają jak można tak mendzić? Co roku są różne niesnaski, bo wszystkim się nie dogodzi, ale to można było wyjaśnić sobie twarzą w twarz na wystawie, lub później na PW. Jeszcze raz proszę o merytoryczną dyskusję.

Ludzie dzwonią do mnie, wysyłają PW i pytają jak można tak mendzić? Co roku są różne niesnaski, bo wszystkim się nie dogodzi, ale to można było wyjaśnić sobie twarzą w twarz na wystawie, lub później na PW. Jeszcze raz proszę o merytoryczną dyskusję.

Co pamiętasz z piątku miedzy 18 a 19??

Napisano dziś, 19:15

Użytkownik Piotr_1 dnia 14.11.2012 - 18:48 napisał

Użytkownik umka dnia 14.11.2012 - 18:09 napisał

pozdr. Jacek

Tak trzymać, nigdy wszystkim się nie dogodzi i nie będzie pretekstów do utarczek.

pozdr.

>> Piotr 1

Sorry, nie był to atak na Ciebie, tylko przeczytawszy pierwszy raz post kol. Le_G i późnej śledząc wątek, na koniec dokonując wpisu jakoś nieopatrznie skojarzyłem tą wypowiedź z Tobą. Wiesz, pomroczność jasna.

pozdr.

• Użytkownicy+

Co pamiętasz z piątku miedzy 18 a 19??

Jak ktoś łaził i mendził... mamrotał coś pod nosem i zatruwał atmosferę.

Nie moja wina, że zapomniałeś zabrać nalewkę którą obiecałeś zabrać, a wino wytrawne Ci nie odpowiadało. Sugerowanie, że ktoś wypił za wiele, jest chore. Zabrałem 5 butelek wyśmienitego wytrawnego wina, a DEGUSTOWAŁO je kilkanaście osób. Ci co załapali się na drugą lampkę, mieli sporo szczęścia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak ktoś łaził i mendził... mamrotał coś pod nosem i zatruwał atmosferę.

Nie moja wina, że zapomniałeś zabrać nalewkę którą obiecałeś zabrać, a wino wytrawne Ci nie odpowiadało. Sugerowanie, że ktoś wypił za wiele, jest chore. Zabrałem 5 butelek wyśmienitego wytrawnego wina, a DEGUSTOWAŁO je kilkanaście osób. Ci co załapali się na drugą lampkę, mieli sporo szczęścia.

Moderator-degustator

Hey,

Długo nie słuchałem bo musiałem być u siebie w 507 :)

Ale wstydu nie było w DIY , dla mnie trochę pomieszczenie zbyt mocno wygluszone

Fajny otl na diabelkach i ricka cd-pro2

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

• Użytkownicy+

Uwaga, hasło roku :) kolejka!

Teraz też chcieliśmy staremu a. postawić browara żeby zatańczył kujawiaka, ale miała to być nagroda po dopięciu systemu, a wtedy już go nie było...

Dostał za to Janek mamel, co własnoręcznie prezentuje na zdjęciu.

Ukryta Zawartość

Hey,

Długo nie słuchałem bo musiałem być u siebie w 507 :)

Ale wstydu nie było w DIY , dla mnie trochę pomieszczenie zbyt mocno wygluszone

Fajny otl na diabelkach i ricka cd-pro2

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Zgoda pełna, przy cichym słuchaniu pomieszczenie mogłoby mieć mniej ustrojów. Jednak często goście chcieli grać głośno (mniej było słychać hałasów z zewnątrz), wtedy te dodatkowe wytłumienie bardzo pomagało. Wy u siebie graliście znacznie ciszej, więc było wystarczająco. Dźwięk z Waszego pokoju był bardziej kulturalny, słodszy i bardzo mi się podobał.

Ukryta Zawartość

palton

zdjecia wrzucone z mysioperz na pierwszym planie sa z okresu mocno po północy

czy tam ktos jest pijany ?

czas zakonczyc pomawianie ludzi bo robi sie żałosnie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Ok. to kończmy ten temat. Może teraz porównamy listę zgłoszonych wystawców, z przybyłymi na wystawę?

I. Skład rady:

1. mysioperz, +

2. palton, +

3. Cir, +

4. misiomor, +

5. stary audiofil +

II. Lista konstruktorów:

1. Niutek -

2. nibyco +

3. Krzych 2 +

4. Stasiop +

5. Piotr_1 +

6. Robertinius -

7.jarokar +

8. mamel +

9. moonwalker -

10. PeterK +

11. zjj_wwa +

12. Le_G / Muzg + +

13. gzdacz +

14. kolczas -

15. Michał Zieliński -

16. Rick +

III. Lista akustyków diy:

L3VY -

Imacman (w jego imieniu cocacol) +

Szymon zgodnie z obietnicą wykonał ustroje, które dostarczył nibyco.

Powinienem zrobić drugą listę, związaną z ... punktualnością. Kilka osób było mocno spóźnionych, a teraz mają pretensje o bałagan. W znacznym stopniu takie postępowanie go wprowadziły. Nie wspominałbym o tym, ale wrzucanie w kilku wątkach takich uwag, powoduje dość mylny obraz całości. Całość postaram się opisać w oddzielnym artykule.

W większości przypadków, do testowania sprzętu użyliśmy 5 płyt.

1. Led Zeppelin,

2. Kuba Badach,

3. O'Stravaganza 13. Mister Bethag and the Princess

4. WAYNE STATIC - NOT MEANT FOR ME płyta WB -F. ,

5. GEMINIANI -CONCERTO GROSSO- PŁYTA -- I MUSICI -- COMBAK

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.