Skocz do zawartości
IGNORED

Rock progresywny i pochodne - dobre płyty.

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, soundchaser napisał:

On zawsze był kontrowersyjny. 

No niby tak. No przecież już kiedyś powiedział- ,, Pink Floyd to Ja".

Ostatnio jednak odwala mu jak nigdy....

Szkoda, że tak ,,roztrwonił" swoją legendę....

2 godziny temu, aryman napisał:

No przecież już kiedyś powiedział- ,, Pink Floyd to Ja".

Miał rację, ale tylko w latach 1977-83. Megalomanem też jest.

Niech se w d*** wetknie swoją "nową" wersję Dark Side.

Po pięćdziesieciu latach, kiedy wszyskim fanom ta muzyka już zmiksowała się z ich DNA, ten MeGa-loman myśli, że teraz na nowo olśni swoją wizją? Paradne.

Nie jestem zainteresowany. 

Roger - spadaj bucu.

Edytowane przez iro III

Roger - spadaj bucu.

Ała..
Aż się boję co o mnie myślisz...
Rogerowi możesz to otwarcie napisać na Twitter - tu cię nie przeczyta.
27 minut temu, iro III napisał:

Nie jestem zainteresowany. 

Ja już od kilku lat nie słucham Pink Floyd i jest mi z tym bardzo dobrze. Wszystkie płyty CD zostały sprzedane 👍

Roger W. - nigdy nie był w moich kręgach muzycznych zainteresowań. Jest lub go nie ma 🖐️

Z starych zespołów pozostały tylko dwa, których regularnie słucham, czyli King Crimson i Genesis 

Mówimy tu o rocku progresywnym. 

Ponad wszystko króluje muzycznie JAZZ 😈

Roger Waters o "Dark Side of the Moon": To ja je stworzyłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

🤣🤣🤣

kilka komentarzy:

MS10.02.2023, 13:52
Roger...Nagraj to po rosyjsku...bądź sobą
arthur_dent10.02.2023, 14:17
Tak się zastanawiam: czy on ćpa jakąś megalomaninę?
waclaw1000010.02.2023, 14:14
Dark side of the Dzban.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez iro III
11 minut temu, iro III napisał:

Roger Waters o "Dark Side of the Moon": To ja je stworzyłem

Ukryta Zawartość

Niech sobie nagrywa. Pytanie, kto tego będzie słuchał 👂. Ja nie 🙂

Ukryta Zawartość

Ja oczywiście nie popieram tego co wygaduje RW. Cienię go jednak za muzykę a to co zrobił wraz z zespołem do 1979 roku dla muzyki, dla rocka progresywnego jest encyklopedyczną historią. Tego nikt mu nie odbierze chyba, że taki tchórzliwy złośliwiec jak kolega IroIII, który boi się o tym napisać bezpośrednio do Watersa na Twitterze co o nim myśli i woli z ukrycia dop...ać innym myśląc, że Pan Bóg mu dał pełnomocnictwo do gnojenia ludzi, którzy coś zrobili dla muzyki. Wyśmiewanie innych to karma dla kolegi z Chorzowa więc ja bym brał poważną poprawkę na tego usera.
Wracając do samego RW ani mnie nie ziębi ani nie parzy co w tej chwili robi muzycznie. Co miał zrobić to zrobił i w sumie nic już nie musi. I uważam, że jeśli komuś się nie podoba co teraz robi, to na Nim (Watersie) samym nie robi wielkiego wrażenia. Jedno jest pewne, że lubi zwracać na siebie uwagę. Ja osobiście po prostu to ignoruję. Tylko marne dziennikarzyny IV kategorii dają się na to złapać a wraz za nimi taki choćby Iro z Chorzowa
Teraz ja się pośmieję

• Redaktorzy

A ja napiłbym się kawy z Rogerem. Cenię ga twórczość i najprawdopodobniej podczas rozmowy zrozumiałbym o co mu naprawdę chodzi. Poziom mojego angielskiego jest taki, że nie ograniczałby mnie w rozmowie.

Nie oceniajmy ludzi, bo sami zostaniemy ocenieni. Ale czy sprawiedliwie?

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

... I ostatnie moje słowo. Dla mnie osobiście Pink Floyd po 1979 nie istnieje. Została tylko nazwa. Ale to tylko moja osobista refleksja.

• Redaktorzy
11 minut temu, piorasz napisał:

Co miał zrobić to zrobił i w sumie nic już nie musi.

Otóż to! Aczkolwiek znawcy tematu twierdzą, że jesteś tak dobry jak Twój ostatni projekt.

Otóż to! Aczkolwiek znawcy tematu twierdzą, że jesteś tak dobry jak Twój ostatni projekt.

To na szybko:-)

Przykład wykonawcy który zakończył działalność po przynajmniej czterech płytach i ta ostatnia jest zdecydowanie najlepsza.

Mi nic nie przyszło do głowy.
… bo Tool coś jeszcze ma podobno nagrać:-)
  • Redaktorzy

No dobra - na szybko - po 4 płyty:

- Jimi Hendrix

- Nirvana

Edytowane przez kangie
Dopisane słowo

20 minut temu, Froju napisał:

Mi nic nie przyszło do głowy.
… bo Tool coś jeszcze ma podobno nagrać:-)

TOOL też powoli przechodzi do mojego lamusa. Coraz mniej go słucham i nie odczuwam już takich emocji związanych z ich muzyką jak kilka, kilkanaście lat wstecz PS Cóż gusta muzyczne się zmieniają W moim wypadku JAZZ 👍 😈

3 minuty temu, kangie napisał:

No dobra - na szybko - po 4 płyty:

- Jimi Hendrix

- Nirvana

👍

Nirvana - jeszcze od czasu do czasu słucham Bardziej z sentymentu, czyli pierwszego zetknięcia z ich muzyką w 1991 roku, czasy końcówki szkoły podstawowej 😊

Edytowane przez mdavis
8 minut temu, mdavis napisał:

TOOL też powoli przechodzi do mojego lamusa. Coraz mniej go słucham i nie odczuwam już takich emocji związanych z ich muzyką jak kilka, kilkanaście lat wstecz PS Cóż gusta muzyczne się zmieniają W moim wypadku JAZZ 👍 😈

Albo się po prostu i zwyczajnie starzejesz 😉.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• Redaktorzy
9 minut temu, mdavis napisał:

Nirvana - jeszcze od czasu do czasu słucham Bardziej z sentymentu, czyli pierwszego zetknięcia z ich muzyką w 1991 roku, czasy końcówki szkoły podstawowej 😊

Ja zaliczam wielki powrót, bo moja 12-letnia córa lubi Nirvanę. Zapierniczyła mi płyty, kupiła sobie bluzę z nadrukiem. Jej koleżanki też słuchają. Kiedyś przyszły koleżanki do niej i córa puściła to na naszym systemie głównym - na pełnej petardzie, ale najpierw powiedziała że lampy potrzebują kilku minut żeby się rozgrzać. Poczułem się jak w latach 90-tych. 🙂

A ja napiłbym się kawy z Rogerem.

Ja nie mam z tym problemu bo wiem, że do tego nie dojdzie. Z drugiej zaś strony jestem przekonany, że znajdzie się wielu takich, którzy mogliby mieć taką możliwość i też by się nie napili ze względu na Jego mało popularne wypowiedzi szczególnie w środowiskach pro zachodnich.
Gdyby jednak iść tym tokiem myślenia to z ojcem i matką nie rozmawialiśmy do dziś (był taki moment).
Osobiście nie nawidzę polityki ale zdaję sobie sprawę, że gdym miał ochotę komuś dop...ić to najlepiej wspomnieć o polityce. Ta potrafi dziś doprowadzić do wojny lub zwrócić szczególną uwagę na swoją osobę. W przypadku osób sławnych działa to jak lep na muchy a muchami są dziennikarzyny.
Jaki ma w tym interes Waters? Nie wiem bo zupełnie mnie to nie interesuje. Czy ma złe intencje? To zależy dla kogo bo świat jest bardzo mocno podzielony. Tracąc starych przyjaciół możesz zyskać nowych i odwrotnie.
Dalej nie chcę bronić wypowiedzi RW a jedynie zwrócić uwagę jak porąbany jest ten świat! Wczoraj Waters był idolem wielu fanów a dziś jest ich koszmarem.
Osobiście pragnąłbym spokoju i pokoju na świecie ale dziś jest to niemożliwe.
  • Redaktorzy
13 minut temu, mdavis napisał:

[...]muzyką w 1991 roku, czasy końcówki szkoły podstawowej 😊

No to u mnie była 6. klasa. 😉

9 minut temu, cortes napisał:

Albo się po prostu i zwyczajnie starzejesz 😉.

Nie powiem że nie 😊 W kwietniu 46 wiosen 😈

PS Po wielu latach słuchania muzyki największe wrażeniu muzyczne i stylistyczne ma u mnie ogólnie pojęty Jazz 👌 Choć innych gatunków  muzycznych od czasu do czasu też słucham 👌

3 minuty temu, payong napisał:

Dziecko, co Ty wiesz o starości  😉 (67)

👍👌😊

Edytowane przez mdavis
PS Po wielu latach słuchania muzyki największe wrażeniu muzyczne i stylistyczne ma u mnie ogólnie pojęty Jazz Choć innych gatunków  muzycznych od czasu do czasu też słucham

Gene Russella też dziś przesłuchałem
Płytka palce lizać
Już u mnie na półce.
7 minut temu, piorasz napisał:

[mention=12718]mdavis[/mention] A Rudolfa Johnsona już masz? "Spring Rain"

Ukryta Zawartość

Sorry za OT...

Jeszcze nie. Będzie zamówiona. Obecnie posiadam 9 płyt z katalogu BJR

image.thumb.png.6e5304d5273b638a061e36be38fdb3a1.png

PS. Teraz czekam na pierwszą płytę Calvin Keys - Shawn - Neeq i Chester Thompson - Powerhouse 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi