Skocz do zawartości
IGNORED

Kto słuchał, może ma.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

To chiński badziew z supermarketu.

No co ty przecież to niemiecki producent :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Może to i nie gra... ale widzieliście kiedys ładniejsze paczki za tysiąc złotych?

To chyba warto kupić, nawet jako podstawę do DIY :) Zadziwiajaca jest siła w narodzie chińskim.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Rozglądam się od niedawna za monitorami do drugiego systemu,gdyby kosztowały 1000pln być może kupił bym w ciemno, ale prawie 1400 to już sporo.

Zastanawia mnie też opis z tej aukcji, że dżwięk jest krystaliczny.

Z tego co pamiętam kiedyś z odsłuchu to wstęga grała łagodnie, śpiewnie?

Takiej góry pasma właśnie szukam.

Rozglądam się od niedawna za monitorami do drugiego systemu,gdyby kosztowały 1000pln być może kupił bym w ciemno, ale prawie 1400 to już sporo.

Zastanawia mnie też opis z tej aukcji, że dżwięk jest krystaliczny.

Z tego co pamiętam kiedyś z odsłuchu to wstęga grała łagodnie, śpiewnie?

Takiej góry pasma właśnie szukam.

Jeśli szukasz dźwięku, to bez słuchania nie kupuj. Wtopisz na 90%.

Srednio, podobają mi sie co 10siate kolumny - jakby ktoś pytał :)

Przerobka tez może byc kłopotliwa. One chyb maja wyfrezowane otwory po te specyficznie wąskie wstęgi...

Pomimo ładnego wyglądu warto, wziąć zimny prysznic. Opisami z Allegro sie nie kieruj. Wszystko jest tam piękne, krystaliczne i ogólnie hi-end.

Większe wyglądają jeszcze lepiej, ale dopóki sie tego nie poslucha cieżko coś powiedzieć...

A mi to wygląda trochę na odpust i produkty kogoś, kto ma małe pojęcie o konstruowaniu głośników.

Wygląda ładnie, świeci się, ale jak i czy zagra ... ma wyglądać!

Moją uwagę przykuł szczególnie taki smaczek u tego sprzedawcy:

Ukryta Zawartość

pięciogłośnikowy potwór ...

Jak ktoś się odważy kupić te monitorki ze wstęgą, to może nich da znać, czy przypadkiem za niejaką wstęgą nie kryje się zwykła kopułka ;o)

PS.

Pamiętacie CD MHZS z magiczną puszką MHZS 24bit/192kHz D/A Control, gdzie siedział PCM 1742, 3 opory i dwie zworki ;o)

Ukryta Zawartość

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Whitesnake, wiem że opisy o brzmieniu można wysmarować jakie się chce:)), przytoczyłem ten fragment o krystalicznym brzmieniu bo nie bardzo przystaje mi do wstęgi,choć wstęga wstędze nierówna jak kopółka kopółce chyba że co do wstęgi się mylę?

Matee,eee no chyba nie wpakowali by kopółki zamiast wstęgi?

Zastanawia mnie jeszcze zastosowanie tego papierzaka brzydala z tego co widać aplikują różne głośniki , mogli wstawić do tego monitora jakiś ładny głośnik z pociskiem w środku co by jeszcze ładniej wyglądało,zastosowali jednak tego papierowego brzydala.

Z zewnątrz wygląda dosyć ciekawie, duża nakładka przeciw pyłowa, no i solidne zawieszenie o raczej dużym skoku samej membrany.

Cholera kusi mnie ale no właśnie?

Panowie może ktoś mieszka blisko, posłuchał by i napisał coś uczciwie o tych monitorach.

Choć by na PW co by nie robić reklamy. Pozdrawiam rydz.

Napisałem do kolesia że co to za niemiecki producent jak to pachnie chińszczyzną na kilometr i odpisał :

"Widać katar!!!!Nie interesują mnie Pana oceny i wypowiedzi." Jak widać podejście do klienta w pełni profesjonalne:)

Skoro sprzedawca daje możliwość odsłuchu to myślę, że nie jest z nimi tak źle. Zauważyłem, że z tej firmy pojedyńcze komplety droższych modeli zaczęły się sprzedawać. Poszperałem firma w Niemczech ma chyba jakąś akcje marketingoą, bo ceny ścięte o połowę. Za te monitorki na wstędze życzą sobie 299 euro czyli całkiem znośnie. Same skrzynki przypominają mi głośniki Philipsa do miniwieży lampowej (mcd-980?) lub te z manty v5. Chętnie bym posłuchał ale do Świdnicy mam daleko. Samym głośnikiem niskotonowym bym się nie zrażał, trzeba by to na żywo oględzić, a przede wszystkim odsłuchać. Coś mi się zdaje, że mogą być bardziej dedykowane lampie.

Napisałem do kolesia że co to za niemiecki producent jak to pachnie chińszczyzną na kilometr i odpisał :

"Widać katar!!!!Nie interesują mnie Pana oceny i wypowiedzi." Jak widać podejście do klienta w pełni profesjonalne:)

Takiemu podejściu do potencjalnego klienta mówimy stanowcze NIE!

o! takie właśnie mi kolumny Philipsa przypominają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Samym głosnikiem niskotonowym bym się nie zrażał, no właśnie nie chodzi mi o wygląd tego głośnika, jak napisałem wyżej mogli wsadzić ładniejszy, więc może aplikacja takiego głośnika miała sens, i konstruktor dobrze wiedział co chce osiągnać brzmieniowo poprzez takie zestawienie głośników.

Ukryta Zawartość

ktoś ma jaja :)

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Arnipl, masz na myśli że ktoś to kupił?

Mqże słuchał, nie kupił w ciemno, cholera wie co o tych wyrobach mysleć!

No to mam na myśli. Chyba, że aukcja pod publikę

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

no kupił i nawet pochwalił się

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

no kupił i nawet pochwalił się

Ukryta Zawartość

No tak tyle, że ten wątek zalatuje buzz marketingiem...

Ukryta Zawartość

Szczególnie, że najwięcej do powiedzenia mają osoby z praktycznie zerowym dorobkiem na forum. Ale z drugiej strony, nie są to konta założone wczoraj. No chyba, że czekały na Day 0, kiedy zrobią reklamę ;)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Witam. Panowie pięć dni oderwany od komputera .

Nagły wyjazd,widzę że nie za wiele się zmieniło,jak zwykle jest też wpis zalatujący marketingiem, ale to pominę.

Otrzymałem info na temat tych monitorów, ale w ciemno raczej nie kupię , będę probował w inny sposób, zobaczę co z tego wyjdzie, nie jestem desperatem żeby wydać nawet niewielkie pieniądze w ciemno.Pozdrawiam rydz.

.

• 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.