Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Zatwierdzanie czyichś wpisów i to na dodatek w tempie dwa dni na zatwierdzenie...Świat robi naprawdę zadziwiające postępy, za którymi stoją – jak bardzo ładnie to ujął swego czasu Waldemar Łysiak – między innymi postępaki, multikulturyści i toleraści. Wszystko to jest naprawdę porażające i rozbrajające zarazem. Wychodzi więc na to, że można być jednocześnie zbanowanym i nie być. A głupi Szekspir pytał czy być, czy nie być, nie podejrzewając, że można być i nie być jednocześnie. Przy tym wszystko to jest jak najbardziej naukowe w podejściu i powinno się nazywać moderacja kwantowa, w myśl której dany forumowicz może pozostawać w stanie kwantowej superpozycji stanów, zawieszony pomiędzy banem a nie-banem.

A jednak, mym skromnym zdaniem. do bani z tymi banami. Ludzie, traktujcie się nawzajem choć odrobinę poważniej.

W naszej kulturze jest przyjęty czyściec :) Dla "rokujących" są przecież dozory kuratorskie, a więc nasze rozwiązania nie są precedensem. Przyznaje, że nie jest to idealne rozwiązanie, jednak lepszego nie znam. Z punktu widzenia moderacji, lepsza byłaby konsekwencja w blokadzie konta.Trzeba jednak pamiętać o tym, że forumowicze to nasi koledzy.

Rozsiane przez niektórych forumowiczów po forum, porównania moderacji do komunistycznej cenzury, są zwyczajnym nadużyciem. Analogicznie można by mówić równie pogardliwie, o dzisiejszej pracy służb mundurowych, w kontekście "zasług" z czasów PRLu.

• Użytkownicy+

Palton, w Twojej kulturze. Nie "naszej".

Za to zdecydowanie "nasze", jest bycie anty, wszystkim i wszystkiemu. Szczególną naszą cechą narodową, jest ... dzielenie. Barykada musi być, zawsze trzeba z kimś walczyć.

Za to zdecydowanie "nasze", jest bycie anty, wszystkim i wszystkiemu. Szczególną naszą cechą narodową, jest ... dzielenie. Barykada musi być, zawsze trzeba z kimś walczyć.

Dokładnie masz rację. Ale za głoszenie takich poglądów zaraz niejaki zyzio czy inny pseudo patriota obrzuci ciebie stekiem inwektyw w stylu ty emigranciku podły, anty polaku, zdrajco narodu itd a każdy inteligentny Polak wie jak są słabości cech narodowych a ich świadomość nie jest zaprzeczeniem patriotyzmu!

Z punktu widzenia moderacji, lepsza byłaby konsekwencja w blokadzie konta.Trzeba jednak pamiętać o tym, że forumowicze to nasi koledzy.

Rozsiane przez niektórych forumowiczów po forum, porównania moderacji do komunistycznej cenzury, są zwyczajnym nadużyciem. Analogicznie można by mówić równie pogardliwie, o dzisiejszej pracy służb mundurowych, w kontekście "zasług" z czasów PRLu.

Dostałem bana na kilka dni a ten tzw. "nadzór kuratorski" na nie wiadomo ile bo po pierwsze nie otrzymałem o tym żadnej informacji a po drugie na pytania w tej sprawie nikt nie raczył odpowiedzieć. Na bana sie nie skarżyłem ale sytuacja w której moje wpisy np. w dziale DIY czekają na czyjąś łaskę nie jest chyba normalna. I raz jeszcze powtarzam: pytana w tej sprawie moderacja konsekwentnie milczy.

Jestem Europejczykiem.

Wyświetl postUżytkownik palton dnia 29.06.2012 - 00:52 napisał Za to zdecydowanie "nasze", jest bycie anty, wszystkim i wszystkiemu...
...pytana w tej sprawie moderacja konsekwentnie milczy.

sly30, - nie poklaskuj tak ochoczo, mamy więcej przywar narodowych, również takie jak np. złośliwość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Nie uogólniaj swoich wizji na resztę. Każdy ocenia według siebie.

• Użytkownicy+

Dostałem bana na kilka dni a ten tzw. "nadzór kuratorski" na nie wiadomo ile bo po pierwsze nie otrzymałem o tym żadnej informacji a po drugie na pytania w tej sprawie nikt nie raczył odpowiedzieć. Na bana sie nie skarżyłem ale sytuacja w której moje wpisy np. w dziale DIY czekają na czyjąś łaskę nie jest chyba normalna. I raz jeszcze powtarzam: pytana w tej sprawie moderacja konsekwentnie milczy.

Nie jest to moja zasługa, zapytaj na PW osobę która Cię blokowała. Na PW moderator na pewno odpowie, zapytania w wątkach mogą zostać pominięte.

Nie jest to moja zasługa, zapytaj na PW osobę która Cię blokowała. Na PW moderator na pewno odpowie, zapytania w wątkach mogą zostać pominięte.

Pytałem. Cisza. Ale w sumie zaczyna mi to latać. Gdyby ktoś tu rzeczywiście myślał to szybko pojąłby że forum więcej ma z mojej obecności niż nieobecności. Ale mamy do czynienia z fochami moderatorów którzy jak widać pozostają poza wszelką kontrolą.

Ostatnio kupiłem sobie zestaw uruchomieniowy do Cortexa M3 i zamierzam się tym zająć. I wtedy będę miał ciekawsze rzeczy do roboty niż dyskusje z religijnymi fanatykami lub porąbanymi zwolennikami najdzikszych teorii spiskowych. I dlatego dziękowałem moderacji za sprowadzenie na właściwą drogę. Ja na tym tylko zyskam ale forum już chyba nie.

Nie zamierzam też nikogo o nic prosić bo łazić na czterech łapach i merdać ogonem nie będę.

Jestem Europejczykiem.

Dobre!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dokładnie masz rację. Ale za głoszenie takich poglądów zaraz niejaki zyzio czy inny pseudo patriota obrzuci ciebie stekiem inwektyw w stylu ty emigranciku podły, anty polaku, zdrajco narodu itd a każdy inteligentny Polak wie jak są słabości cech narodowych a ich świadomość nie jest zaprzeczeniem patriotyzmu!

Chłopie, sam nazywasz Polaków zawistnymi polaczkami, wiec daruj sobie takie teksty...nie będzie mi tu żaden popychany emigrancina pisał "polaczki" , nie dziw się reakacjom....i nie wymyślaj inwektyw, które nie padły jak masz to w zwyczaju......bo "anty-polak, podły i zdrajca narodu" nigdy nie padło pod twoim adresem.....

Nie przypominam sobie żebym gdzieś pisał o polaczkach za to o znanych na całym świecie złych cechach Polaków to i owszem!

Kazdy inteligentny człowiek wie jakie mamy paskudne cechy narodowe o których wiedzą wszyscy w innych krajach.

Nie ma to nic wspólnego z patriotyzmem lub jego brakiem.

Fakty są jakie są i trudno z nimi dyskutować.

Zresztą przykładem takiego właśnie zawistnego i chamskiego typa jest zyzio, nienawidzacy wszystkich do okoła cwaniaczek małego

kalibru uważający się samozwańczo za sumienie forum, nienawidzący ludzi z branży audio, emigrantów oraz tych którzy mają droższe systemy. To w sumie ponad 70% tego forum o czym już pisałem.

Nazywanie kogoś emigrancikiem lub popychanym emigranciną to mega chamski nietakt wobec milionów ludzi których ten "piękny" kraj "pełen wybitnych patriotów" zmusił do wyjazdu!

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że akurat ja emigrantem nie jestem choć zyzio-buraczyna wmawia to wszystkim od dawna.

Niemniej jednak rozumiem ludzi którzy musieli wyjechać z kraju i nawet jest mi ich troche żal bo na wygraniu to nigdy nie jest tak jak u siebie gdzie jest rodzina i swoje środowisko.

A co do patriotyzmu to jakoś tak dziwnie jest że najwiecej drą mordy i szargają to wyświechtane już określenie szczególnie ci którzy najmniej wnoszą dobrego do tego kraju, zupełnie nie znają historii i czynią głównie szkody.

Tak samo wielką uczciwoscią najczęściej zasłaniają się złodzieje,politycy,oszuści i wyjątkowe kanalie a o religijności , Bogu i Wierze Katolickiej lubią opowiadać i afiszować się tym często ludzie z których zieje nienawiść, ludzie tworzący domy w których jest przemoc i znęcanie się nad słabszymi.

Do tego paskudnego wzorca idealnie wpasowuje się "uczciwy" zyzio "patriota"! Strażnik forumowej moralności!

Nie przypominam sobie żebym gdzieś pisał o polaczkach za to o znanych na całym świecie złych cechach Polaków to i owszem!

Kazdy inteligentny człowiek wie jakie mamy paskudne cechy narodowe o których wiedzą wszyscy w innych krajach.

Zresztą przykładem takiego właśnie zawistnego i chamskiego typa jest zyzio, nienawidzacy wszystkich do okoła cwaniaczek małego

kalibru uważający się samozwańczo za sumienie forum, nienawidzący ludzi z branży audio, emigrantów oraz tych którzy mają droższe systemy. To w sumie ponad 70% tego forum o czym już pisałem.

Nazywanie kogoś emigrancikiem lub popychanym emigranciną to mega chamski nietakt wobec milionów ludzi których ten "piękny" kraj "pełen wybitnych patriotów" zmusił do wyjazdu!

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że akurat ja emigrantem nie jestem choć zyzio-buraczyna wmawia to wszystkim od dawna.

Niemniej jednak rozumiem ludzi którzy musieli wyjechać z kraju i nawet jest mi ich troche żal bo na wygraniu to nigdy nie jest tak jak u siebie gdzie jest rodzina i swoje środowisko.

A co do patriotyzmu to jakoś tak dziwnie jest że najwiecej drą mordy i szargają to wyświechtane już określenie szczególnie ci którzy najmniej wnoszą dobrego do tego kraju, zupełnie nie znają historii i czynią głównie szkody.

Tak samo wielką uczciwoscią najczęściej zasłaniają się złodzieje,politycy,oszuści i wyjątkowe kanalie a o religijności , Bogu i Wierze Katolickiej lubią opowiadać i afiszować się tym często ludzie z których zieje nienawiść, ludzie tworzący domy w których jest przemoc i znęcanie się nad słabszymi.

Do tego paskudnego wzorca idealnie wpasowuje się "uczciwy" zyzio "patriota"! Strażnik forumowej moralności!

To chyba ty mnie nienawidzisz, bo nawijasz jak GURU jakiejś sekty..... A twoje śmieciowe inwektywy może imponują tobie, bo po mnie spływają.....i skończ te łgarstwa wyssane z chorej, rozmiękczonej mózgowiny....wyżyj się na Niemcach, jak dostaniesz w łeb raz, drugi odechce się fikania....o polaczkach pisałeś kilka razy kłamco.... zacznij więc o niemiaszkach dla odmiany jak ci to sprawia dziką przyjemność.....

Nie każdy kto wyjechał nazywa z Polaków pogardliwie polaczkami...więc skończ te swoje durnowate elaboraty i zamilcz....ja ciebie nie nienawidzę, jak i nie nienawidzę branży...piszę o czym innym zupełnie, jak tego nie rozumiesz to odwal się ode mnie i Polaków, którymi pogardzasz w swoim słownictwie.....

Pytałem. Cisza. Ale w sumie zaczyna mi to latać. Gdyby ktoś tu rzeczywiście myślał to szybko pojąłby że forum więcej ma z mojej obecności niż nieobecności. Ale mamy do czynienia z fochami moderatorów którzy jak widać pozostają poza wszelką kontrolą.

Ostatnio kupiłem sobie zestaw uruchomieniowy do Cortexa M3 i zamierzam się tym zająć. I wtedy będę miał ciekawsze rzeczy do roboty niż dyskusje z religijnymi fanatykami lub porąbanymi zwolennikami najdzikszych teorii spiskowych. I dlatego dziękowałem moderacji za sprowadzenie na właściwą drogę. Ja na tym tylko zyskam ale forum już chyba nie.

Nie zamierzam też nikogo o nic prosić bo łazić na czterech łapach i merdać ogonem nie będę.

rozwalić tak ładnie działające kiedyś i dające dużo informacji forum uznałbym kiedys za niezłą sztukę, teraz wiem , ze jest to bardzo proste, wystarczy kilku handlarzy i 'moderatorów' działających w jednej spółdzielni...2-3 lata i nie ma co w sumie czytać:) wchodzi sie z przyzwyczajenia , 'popatrzeć na ludzi', którzy 'jeszcze walczą'....:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Dobrze się czujesz ?.....

Ledwie kilka wpisów i cała Polska w pigułce. Podłość wewnętrzna, emigracja zarobkowa, najdziksze teorie spiskowe, szeroko znane w świecie okropne przywary Polaków, katolicy maltretujący słabszych, patrioci nie warci funta kłaków, zakłamanie, nietolerancja, zbędne podziały, wzajemna wrogość, uczciwość pisana w cudzysłowie – i tak bez końca.

A ja sobie myślę, że skoro w Polsce było tylko około 160 tysięcy współpracowników UB i wywiadu wojskowego, a w NRD agentem Stasi był co trzeci dorosły obywatel, to nie musimy się za siebie tak bardzo wstydzić, choć kraj mamy biedny i kiepsko rządzony, a przyszłość nie napawa optymizmem. Nie dajcie sobie wmówić, że jesteśmy gorsi i nie dawajcie dowodów, że faktycznie jesteśmy. Nie pozwalajcie się też ogrywać cwaniakom, którzy wmawiają wam, że spiski i intrygi to coś egzotycznego, w co wierzą tylko głupcy i fantaści. Dzieje ludzkości to jedna wielka intryga, a cesarzowa Irena zabiła własnego syna żeby móc zasiąść na tronie. Z jednej strony wmawia się ludziom, że rzeczywistość polityczna i gospodarcza w której żyją jest transparentna niczym górskie powietrze, a z drugiej najznakomitszym dramaturgiem w dziejach mienią Szekspira, w którego dziełach nie ma niczego poza intrygami. Czyli co, ten Szekspir to był w końcu mądry czy głupi? A może pisał o jakimś innym gatunku, nie o ludziach? A może przez te czterysta lat to ludzie tak się zmienili? To jest dopiero naiwność.

Piotr Ryka

Szekspir doskonale znał zasady show biznesu i wiedział,że widza trzeba zaciekawić,zastaszyć,rozśmieszyć lub zadziwićCzyli sztuka to nie zwierciadło czasu ale kreacja,widowisko.Dlatego nie pisze sie sztuk o porządnych,uczciwych,kryształowoczystych postaciach ale o zbrodniarzach,zboczeńcach,gwałcicielach,złodziejach i innych szubrawcach.Co nie musi wcale oznaczać ,że wszyscy ludzie tacy są.To nagromadzenie zła mówi coś o naturze człowieka ale należy to traktować jako poetycką fantazję.

Piotr Ryka

Szekspir doskonale znał zasady show biznesu i wiedział,że widza trzeba zaciekawić,zastaszyć,rozśmieszyć lub zadziwićCzyli sztuka to nie zwierciadło czasu ale kreacja,widowisko.Dlatego nie pisze sie sztuk o porządnych,uczciwych,kryształowoczystych postaciach ale o zbrodniarzach,zboczeńcach,gwałcicielach,złodziejach i innych szubrawcach.Co nie musi wcale oznaczać ,że wszyscy ludzie tacy są.To nagromadzenie zła mówi coś o naturze człowieka ale należy to traktować jako poetycką fantazję.

Skoro jest tak jak piszesz, to może na początek powiesz mi kim był Szekspir, czy może raczej, kto był Szekspirem? To najciekawsza z intryg w całych dziejach literatury.

Róznie mówią.

Ale Szekspir jest tylko pretekstem do dyskusji o sposobie postrzegania świata.Zaprezentowałeś się jak zwolennik postrzegania bliźnich jako kłębowisko intrygantów,oszustów,złodziei i malwersantów..

Nie wydaje mi sie aby takie nastawienie prowadziło do czegoś dobrego i najzwyczajniej w świecie ciężko się z nim żyje.

Skoro jest tak jak piszesz, to może na początek powiesz mi kim był Szekspir, czy może raczej, kto był Szekspirem? To najciekawsza z intryg w całych dziejach literatury.

No przecież film zrobili i to całkiem niezły, jako film. Kim był? jego dorobek mówi za siebie, choć prywatnie mógł być K.Ch.R.B. :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A na tym innym forum podobno zrobilli kuku niejakiemu Egonowi Wielu Nicków oraz Zenonowi kurwowskiemu vel bady:)) i to na zawsze!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A jaki profil usera tam pasuje?

Chyba nie ciapciaka magusa z przerośniętym ego:)

Róznie mówią.

Ale Szekspir jest tylko pretekstem do dyskusji o sposobie postrzegania świata.Zaprezentowałeś się jak zwolennik postrzegania bliźnich jako kłębowisko intrygantów,oszustów,złodziei i malwersantów..

Nie wydaje mi sie aby takie nastawienie prowadziło do czegoś dobrego i najzwyczajniej w świecie ciężko się z nim żyje.

E tam. Niczego podobnego nie zaprezentowałem. Przeczytaj raz jeszcze uważnie. Przeciwnie, apelowałem by ludzie nie dali sobie wmówić, że są gorsi niż są i jednocześnie nie dali się manipulować tym, którzy własne oszustwa usiłują maskować gadaniem, że na tym najpiękniejszym ze światów oszustwa, intrygi i spiski są wyłącznie wymysłami nadpobudliwych półgłówków, gotowych wierzyć we wszystkie bajki.

A tak w ogóle, Wojciechu, to czy nie powinieneś właśnie protestować?

Co do tego,że nie należy dawać sie manipulować to jest zgoda.Co do tych współpracowników SB to trzeba przyznać,że są u nas środowiska czy też ugrupowania polityczne,które chciałyby wręcz wytworzyć wrażenie,że niemal wszyscy współpracowali i byli kapusiami.Natomiast z jednym Twoim okresleniem nie mogę się zgodzić.Że Polska jest biednym krajem.Polska nie jest biednym krajem jest krajem średniozamożnym co nie znaczy,że nie ma w niej obszarów biedy( ale gdzie jej nie ma?).Widziałem całą Europę i kilkadziesiąt krajów pozaeuropejskich i zapewniam Cię,że nie jesteśmy biednym krajem i to przeświadczenie to relikt przeszłości.

Kuku, to sobie sam zrobiłem, a Bady - jak to Bady... poszedł za ciosem.

Nie trawię właściciela forum, a on mnie. Żeby nie draka z Ryką, to bym się ostał, ale nerwy nie wytrzymały.

Zresztą ja tam nie pasuję.

Nie chcesz chyba powiedzieć, że przeze mnie wyleciałeś z audiohobby? A co do odkryć i słuchawek, to pozostaję póki co filozofem, a fakt, że moje liczne wpisy i dyskusje z pogaduch były kilka razy kasowane lub diabli wiedzą gdzie przenoszone nie jest moją winą.

Co do tego,że nie należy dawać sie manipulować to jest zgoda.Co do tych współpracowników SB to trzeba przyznać,że są u nas środowiska czy też ugrupowania polityczne,które chciałyby wręcz wytworzyć wrażenie,że niemal wszyscy współpracowali i byli kapusiami.Natomiast z jednym Twoim okresleniem nie mogę się zgodzić.Że Polska jest biednym krajem.Polska nie jest biednym krajem jest krajem średniozamożnym co nie znaczy,że nie ma w niej obszarów biedy( ale gdzie jej nie ma?).Widziałem całą Europę i kilkadziesiąt krajów pozaeuropejskich i zapewniam Cię,że nie jesteśmy biednym krajem i to przeświadczenie to relikt przeszłości.

Polska jest biednym krajem. Niedawno żona widziała w hipermarkecie taką scenę: kasjerka stała z blankietem wypłaty i płakała. Otaczała ją grupka kolegów i koleżanek. I co ja mam zrobić? - pytała. Jak zapłacę rachunki, to zostanie mi dwieście złotych.

Propagandowe pierdoły o tym jacy jesteśmy świetni i jakie fantastyczne zorganizowaliśmy Euro, zupełnie mnie nie obchodzą. Gros zysków wypracowanych przez Polaków wyjeżdża za granicę. Rozmawiałem niedawno z przedsiębiorcą budowlanym. "Jak pan myśli, że w Polsce powstał choć jeden kilometr drogi wybudowany bez wcześniejszej łapówki dla rozdających kontrakty budowlane urzędników, to jest pan głupi." - powiedział mi.

Euro tu nie ma nic do rzeczy.Każdy widzi to co chce zobaczyc.Ja np. widzę salowe przyjeżdżające samochodami do pracy.Na tym Forum też wypowiadają się ludzie,którzy płaczą z powodu biedy a kupują sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy.To już taka nasza specjalność.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.