Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

to wszyscy krzyczeli, że jestem monotematyczny i psychicznie chory, bo mam paranoję i wszędzie węszę spisek.

+

1

ale generalnie moglbys cós o tych spiskach.

jezdem ZAAAA.,

Coś tam próbowalem doradzić Koledze staczającym heroiczny bój z zasilaczem stabilizowanym na jednym (słownie: jednym) tranzystorze. Wczoraj zauważyłem, że sprzedaje zestaw wypasionych rezystorów z adnotacją "nie sprzedam tanio" czy coś w tym stylu (dopisek zniknął więc nie sprawdzę).

Żartobliwie odpowiedzialem, że sprzedam swoja wiedze również nie tanio. Ciekaw odpowiedzi zajrzałem dzisiaj i widzę, że mój wpis zniknął.

To jak to??? Mamy budować gospodarke opartą na wiedzy, wiedza jest najważniejsza itp. a oferowanie jej jest według audiostereo.pl niedopuszczalne? Można do woli handlować zagranicznym towarem a nie można sprzedawać czegoś rodzimego i najbardziej zaawansowanego, czyli wiedzy???

P.S.

Autor nawet nie potrafił podać prawidłowej nazwy producenta rzeczonych rezystorów.

Jestem Europejczykiem.

...

To jak to??? Mamy budować gospodarke opartą na wiedzy, wiedza jest najważniejsza itp. a oferowanie jej jest według audiostereo.pl niedopuszczalne? Można do woli handlować zagranicznym towarem a nie można sprzedawać czegoś rodzimego i najbardziej zaawansowanego, czyli wiedzy???

...

Obecnie wiedza jest dla idiotów. Teraz sie buduje gospodarkę na handlu "cudzym".

Z tego, co zauważyłem, że ów kolega nawet za darmo wiedzy nie bierze, uważając ją za zbędny balast na ścieżce kariery.

Obecnie wiedza jest dla idiotów. Teraz sie buduje gospodarkę na handlu "cudzym".

Z tego, co zauważyłem, że ów kolega nawet za darmo wiedzy nie bierze, uważając ją za zbędny balast na ścieżce kariery.

Dokładnie.

Podałem na tacy na PW owemu koledze jak powinno się dobrać rezystor dla diody zenera w tym zasilaczu, a on i tak przez następne kilka dni męczył w temacie kolegów i wychodziły mu nietworzone rzeczy.

Mniej czasu by się traciło robiąc za zainteresowanego dany układ ale chyba nie o to chodzi.

Gość LeClerc

(Konto usunięte)

Siłowo, nie siłowo - ale lata.

Wytłumaczalnie, albo nie, ale akcesoria działają (oczywiście nie wszystkie)!

Chcesz, czy nie - Tak jest;-)

ino, że to Panie, czysta fizyka jest - że lata :P

w przeciwieństwie do pseudofizyki w audio-voodoo.

w przeciwieństwie do pseudofizyki w audio-voodoo.

Masz rację, partick, to psedofizycy widzą audio voodoo tam, gdzie go nie ma.

Prawdę mówiąc w ogóle nie wiem, o co chodzi autorowi tego filmiku. Chyba żeby sobie humor poprawić poprzez złośliwe plotkowanie o innych ludziach, którzy go nie znają i których on nie obchodzi.

Żeby ten facet jeszcze był zabawny. A on po prostu jest jakimś kabotyńskim frustratem, który "nie widzi niczego złego" lub "widzi coś złego" w tym, że inni ludzie zajmują się swoją pasją, ale nie widzi przy tym, że nawet nie umie być ironiczny. To typowy audiofob, który - spójrzmy na analogię - uważa, że rybę da się przecież złowić na zagięty drut wiszący na sznurku, więc po co wędkarzowi droga wędka z osprzętem. Albo: na surowej desce sosnowej też można zjechać z góry, więc warto obśmiać snowboardzistów. Itp.

Gość LeClerc

(Konto usunięte)

Masz rację, partick

a idź że sobie pogadaj z kolegami-moderatorami, którzy też mają obsesję na temat angielskich IP.

ponieważ dla mnie, po rozmowie z szefem Site, temat jest zamknięty.

to pseudofizycy widzą audio voodoo tam, gdzie go nie ma.

a przepraszam, kolega jakim wykształceniem się legitymuje?

Użytkownik cir edytował ten post dziś, 20:35

atak personalny

tylko zagadką jest, co tam Pan, Panie cir wyedytował - bo ja tu jedynie czarną dziurę pomówień widzę.

Jak ktoś zainteresowany:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niech ktoś uda mocno zainteresowanego i poprosi o zdjęcie wnętrza… :-)

(tutaj, bo w Podrobach Pana Kuleszy pokarano mnie banem)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tego co wiem to jeden uzytkownik nie moze posiadac dwoch aktywnych kont. Juz sporo ludzi wie ze partick i LeClerc to ta sama osoba. Owszem konto partick juz nie istnieje, ale konto LeClerc powstalo we wrzesni ubieglego roku wiec bylo aktywne razem z kontem partick. Sprawiedliwie rzecz biorac konto LeClerc tez powinno byc usuniete, a uzytkownik powinien dostac bana na IP dozywotnio, bo dalej robi wszedzie chlew glosno smiejac sie Nam w twarz.

tak, mam.

Chyba czasami... w okolicach twarzy.

?👈

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ciekawe ile warte byłoby moje konto? ;)

Z jednej strony 8 tysięcy punktów to już coś, ale z drugiej strony co chwile rochu, papageno, mamel & spółka chcą mnie wyrzucać. ;)

E... chyba kazaliby mi jeszcze dopłacić. ;)

Ja wciskalem namietnie jak kolega SM madrze pisal :) A co...i nic mi za to nie przelal !! Totalna bezinteresownosc w tym przypadku! A 8 kola punktow? Nawet w przypadku 10 klonow, musialby ostro klikac, zeby naklikac. Ludzie po prostu cenia rozsadek, a leja na historie o nawijaniu transformatorow przy pelni ksiezyca. Przynajmniej tak pokazuja statystyki.

No, to za wiele tego nie było.

Bylo, bez przesady. Zreszta wszyscy jestesmy uzaleznieni, jak nie od gadzetow, to od forum, gazetek i dosrywania sobie, no...czasem od muzyki. W sumie jest to rodzaj klubu AA, anonimowi audioholicy. Odpalacie najpierw forum, a potem Barabara-Site, prawda :)? A w mlodosci bylo odwrotnie nie? :)

Ja wciskalem namietnie jak kolega SM madrze pisal :) A co...i nic mi za to nie przelal !! Totalna bezinteresownosc w tym przypadku! A 8 kola punktow? Nawet w przypadku 10 klonow, musialby ostro klikac, zeby naklikac. Ludzie po prostu cenia rozsadek, a leja na historie o nawijaniu transformatorow przy pelni ksiezyca. Przynajmniej tak pokazuja statystyki.

Popadanie w skrajnosc w przeciwnym kierunku to tez glupota, ale jakos nikt tak nie jezdzi po milosnikach mp3, albo YouTuba. Bo czytalem ze muza z YT tez super brzmi...

?👈

Bo to w zasadzie zależy od grona ludzi. Dla jednych muzyką jest disco polo i przy tym się najlepiej bawią, kto inny musi posłuchać Mozarta lub jazzu. Zasadniczo większość z nas dorastała w erze gównianych sprzętów i walkmanów. I muzyka wtedy też cieszyła, przynajmniej mnie. Jest we mnie taki rodzaj energii, który chciałbym wyrazić muzyką, a że nie umiem na niczym grać, to swój kompleks przelałem na audio. Tak sądzę.... A każda skrajność jest do dupy, wiadomo...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bo to w zasadzie zależy od grona ludzi. Dla jednych muzyką jest disco polo i przy tym się najlepiej bawią, kto inny musi posłuchać Mozarta lub jazzu. Zasadniczo większość z nas dorastała w erze gównianych sprzętów i walkmanów. I muzyka wtedy też cieszyła, przynajmniej mnie. Jest we mnie taki rodzaj energii, który chciałbym wyrazić muzyką, a że nie umiem na niczym grać, to swój kompleks przelałem na audio. Tak sądzę.... A każda skrajność jest do dupy, wiadomo...

Bardzo mądre podejście. Podejrzewam, że wielu z nas prezentuje podobne.

I wszystko by było pięknie żeby ktoś Ci się z brudnymi butami w ten świat pasji do muzyki nie wpychał i na siłę wmawiał żeś idiota bo swoje hobby realizujesz w taki czy inny sposób.

Z tego co wiem to jeden uzytkownik nie moze posiadac dwoch aktywnych kont. Juz sporo ludzi wie ze partick i LeClerc to ta sama osoba. Owszem konto partick juz nie istnieje, ale konto LeClerc powstalo we wrzesni ubieglego roku wiec bylo aktywne razem z kontem partick. Sprawiedliwie rzecz biorac konto LeClerc tez powinno byc usuniete, a uzytkownik powinien dostac bana na IP dozywotnio, bo dalej robi wszedzie chlew glosno smiejac sie Nam w twarz.

Chyba czasami... w okolicach twarzy.

FANTASTYCZNY WPIS!!!! Rewelacja - genialnie oddaje poziom tego forum. "Czasami ... w okolicach twarzy..." Jest pięknie... Gratuluję poziomu!

No i pozdrawiam... Oczywiście.

• Redaktorzy

BTW. jóźwa, dlaczego taki komunikat wyskakuje mi gdy odpowiadam na wpis Moderatora?

(sprawdzone na kilku ;-))

Bladego pojęcia nie mam. Na mój też?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.