Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz 'Ugoda'

Rekomendowane odpowiedzi

To nie ja napisałem tu kilkukrotnie, ze wszyscy kłamią. Ja poczułem się urażony. Stąd moja reakcja.

Nie zastrzegłeś, ze ciebie to nie dotyczy :)

Bez takich manipulacji proszę. Napisałem, że wszyscy kłamią i że już o tym pisałem, a wcześniejszy mój wpis to cytuje : "Kłamią sprzedawcy, kłamią producenci, kłamią i politycy…" i nie miałem na myśli nas, to przecież jasne. Ja trzymam twoją stronę, ale apeluje o trochę luzu wskazując, że gość jest kompletnie niegramatny i nie zasługuje nawet na to, aby toczyć o nim takie dyskusje. Sam nie raz spotykam się z podobnymi rzeczami. Dawno, dawno temu wrzucałem do sieci wiele zdjęć mojego autorstwa. Nie tak dawno toczyłem dyskusje nie o to, kto jest autorem, ale co przedstawia zdjęcie. Gość twierdzi, że wie lepiej, bo zna gościa który to zdjęcie robił. Mam się szarpać? Olałem to i tobie radzę podobnie. Szkoda nerwów.

Edytowane przez sybic

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

A ja tak z zupełnie innej beczki. Nie zalegają komuś całkiem niepotrzebne płytki PCB do Ugody?

Jeśli będzie trochę chętnych, to można by było zamówić płytki.

Ja teraz gram na monoblokach Ugody napędzanych preampem PGA_Bufor i gra to naprawdę fajnie.

Jak ktos z Wa-wy, to może wpaść do naszego klubu i posłuchać klubowej Ugody.

Edytowane przez jar1

To ja rozpoczynam listę, jeśli oczywiście można w tym wątku:

1. frobek - 1 komplet

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam, mam pytanie. Co zawierał by komplet, czy tylko płytki czy jeszcze jakieś elementy oraz jaki byłby koszt kompletu?. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że cena byłaby uzależniona od ilości chętnych, ale tak orientacyjnie bo minęło sporo czasu od momentu pierwszego zamówienia na Ugodę. Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...

Tak się zastanawiam, jak Ugoda poradzi sobie z dość wymagającymi głośnikami, takimi jak dwudrożne Dynaudio Audience (4ohm, 86dB).

Czy ma ktoś z Was doświadczenia w takim zestawieniu?

Edytowane przez grip

W KAiM Ugoda "poradziła sobie" nawet z dipolami, które miały 82 dB przy 4 omach - na Rammsteinie oraz na muzyce organowej. Wtedy zresztą pierwszy raz zauważyłem, że radiatory Ugody potrafią się nagrzać... ;-) Równolegle mieliśmy wtedy w klubie inny wzmacniacz (wielka hi-endowa końcówka mocy, znanej firmy, nie powiem jakiej), teoretycznie cztery razy mocniejszy (400W) - któremu na tych samych kolumnach (fakt, że przy b. wysokim poziomie głośności) spektakularnie spalił się zasilacz... ;-)

Edytowane przez twonk

Witam wszystkich nie mam pojęcia o budowaniu wzmacniaczy itp. ale z chęcią posłuchałbym tego wzmacniacza czy posiada ktoś na sprzedaż złożone monobloki w obudowach na sprzedaż ? jeżeli tak to bardzo bym prosił o informację na priv szukałem na popularnych serwisach aukcyjnych ale tam rzadko pojawiają się takie konstrukcje

Nikt nie robi, ale od czasu do czasu ktoś sprzedaje. Na ogół bez obudowy.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Sluchales go już że jesteś taki nagrzany? Sam mam pcb i trany i na pewno z ciekawości go złożę i wtedy będzie wiadomo ile jest wart, a opieranie opini po przeczytaniu forum...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

owszem nie słyszałem ale w każdej opini jest trochę prawdy tak jak napisałeś to bardziej z ciekawości zresztą miałem już kilka wzmacniaczy diy oczywiście odkupione i muszę przyznać że jak na ręczną robotę grały bardzo fajnie i nie kosztowały majątku

Zapewne nie prędko znajdzie się śmiałek na organizację pełnych kompletów Ugody, dlatego w nawiązaniu do wypowiedzi Kolegi "jar1", pozwolę sobie na otwarcie nowej listy.

Wszystkich chętnych gorąco zapraszam! Przed nami długie zimowe wieczory...

Lista na PCB_UGODA

1. PAX - 4szt.

Nie prosciej się było dopisać do tego, co powyżej? ;)

Nie za bardzo wiem jak interpretować komplet i czy Koledzy którzy już się zadeklarowali skuszą się na samo PCB ;)

Komplet znaczy wszystkie płytki PCB potrzebne do budowy wzmacniacza, bez elementów.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Sprzedam zmontowane, nie uruchomione Ugody.

- kondensatory głowne 10000uF GoldTune

- Mundorf Ecap 100uF/100V bipolarny jako C28

- brak kondensatora wejściowego

- Panasonic FC i WIMA czerwona w zasilaniu

- Silver Mica i styrofleksy oraz rezystory metalizowane vitrohm wedle zaleceń autora

- Trafber ekranowany w wersji full audio TTs 350: 2x25V (2x6A); 9V(1A) x2

Miałem uruchamiać ale chyba nic z tego nie będzie,wzmacniacz leży i się marnuje.

Trany wyjściowe nie lutowane.

900zł plus wysyłka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Polecam dwie moje aukcje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla użytkowników forum przy zakupie kompletu wysyłka gratis.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 tygodni później...

Na wejściu ugody mam 3,3uf ,a na wyjściu przedwzmacniacza tez mam 3,3uf wiedz wypadkowa pojemność wychodzi 1,65uf. Czyli za mało wg Waszych zaleceń.

Co powinienem zrobić ? Wywalic jeden z kondow,nieważne czy z przedwzmacniacza czy z ugody? Zeby było chociaż te 3,3uf.

• Pokaż nowe odpowiedzi