Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kupno listwy Gigawatt PF-2 ma sens

jerry30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,od wczoraj testuję PF-2 z kablem LC-2 MK2 i stwierdzam że pozytywny wpływ na dźwięk tej listwy jest u mnie bezdyskusyjny.Poprawiło się wszystko od basu po przestrzeń,ale największą poprawę słyszę na wokalach które stały się bardzo namacalne.Listwa jest nowa, po wygrzaniu podzielę się ostatecznymi spostrzeżeniami.

Jerry jak idzie wygrzewanie listwy? :)

• 4 miesiące później...

Panowie, Panie zaczynamy audiofilskie granie! ;)

Dzisiaj rozpoczynam test nowej listwy gigawatt PF-2.

Kable towarzyszące to Cardas Quadlink i Gigawatt LC-2mkII.

Szczegóły za ok. 2-3 tygodnie.

Witam :)

Kiedy opublikujesz swój test listwy PF-2 ? :)

Pozdrawiam!

Gdyby spowodowała u słuchającego dreszczyk emocji to pewnie już dawno przeczytalibyśmy o tej listwie :-p

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Gdyby spowodowała u słuchającego dreszczyk emocji to pewnie już dawno przeczytalibyśmy o tej listwie :-p

To może ja w niedługim czasie opiszę tę listwę i moje subiektywne wrażenia jakie pojawiły się po jej wpięciu.

Pozdrawiam :)

Najlepiej to spytaj założyciela wątku jerry30, który już dawno ma nową listwę Gigawatt PF-2 chyba z kablem LC-2 mk2 ;-)

Najlepiej to spytaj założyciela wątku jerry30, który już dawno ma nową listwę Gigawatt PF-2 chyba z kablem LC-2 mk2 ;-)

ja po prostu śledzę wątek i miał być test a go nie ma :)

a listwę posiadam od pół roku :) więc znam ten produkt, ale chciałem znać opinie Goliat.pl ;)

ja po prostu śledzę wątek i miał być test a go nie ma :)

a listwę posiadam od pół roku :) więc znam ten produkt, ale chciałem znać opinie Goliat.pl ;)

jak to? Goliat.pl to jakaś nowa strona?? ;-). A tak serio to warto dodać swoją opinię w odpowiednim dziale.

jak to? Goliat.pl to jakaś nowa strona?? ;-). A tak serio to warto dodać swoją opinię w odpowiednim dziale.

dobre ;) przepraszam, miało być Goliatpl

racja, Myślę, że dodam ją w dziale opinie.

Pozdrawiam.

Witam!

Spoko chłopy, dajcie mi jeszcze trochę czasu! Zalatany ostatnio jestem! ;) Jutro np. lecę na koncert Stańko, to tak na marginesie :))

W sobotę opiszę wrażenia PF-2 w stosownym dziale "opinie" i do tego namawiam również innych użytkowników, tzn. żeby nie zakładali wątków i to w nich się uzewnętrzniali bo za pół roku nikomu nie będzie się chciało wertować kilkanaście podstron aby doczytać szczegóły o produkcie. Łatwiej jest wejść w opinie i rzetelnie nasmarować swoje odczucia i łatwiej je później odnaleźć :)

W sobotę też będę miał nowego CD-ka Atolla 100 do testu.

Póki co przelałem swoje odczucia na temat kabelka "interkonekt" firmy Audiomica Laboratory - modelu Borax Gold.

Pozdrawiam,

goliatpl - bez kropki ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dobre gniazdka audio np. Furutecha z dobrymi przewodami sieciowymi dają lepszy efekt niż listwa nawet bardzo droga z tymi samymi sieciówkami.

To pierwsze rozwiązanie może nie ogranicza dynamiki systemu w odróżnieniu od listew.

Próbowałem różnych rozwiązań i dopiero drogie kondycjonery coś do dźwięku wnosiły. Wpinałem je zawsze do dobrych gniazdek.

Jednak rozwiązanie z gniazdkami jest kilkakrotnie tańsze i można zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na lepsze sieciówki lub dużo fajnych płyt.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam.

W związku z remontem mieszkania moja opinia trafi do działu opinii w pozniejszym terminie.

Pozdrawiam Was serdecznie.

P.S. O dodaniu opinii poinformuje niezwłocznie.

Dżizus, nie tłumacz się, paradox zrozumie....:-))))))

jeśli chodzi o gniazdko furutecha to nie odczułem żadnej różnicy ale za to jest ładne:)

Widocznie jesteś głuchy, albo nie spryskałeś go preparatem Mr McKenick... przecież Miszcz Pacuła był w siódmym niebie...

eśli chodzi o gniazdko furutecha to nie odczułem żadnej różnicy ale za to jest ładne:)

Widocznie jesteś głuchy, albo nie spryskałeś go preparatem Mr McKenick... przecież Miszcz Pacuła był w siódmym niebie...

Masz racje, niczym go nie pryskałem. qrcze nie mam tego preparatu ale mam "kroplę beskidu" myślę, że jak nią spryskam gniazdko to też mogę być w niebie:)

Przeczytałem całość. Wniosek.

Kazdy zakup, który przynosi nam... radość i poprawę życia ma sens.

Należy więc kupować świadomie... to jest dla siebie a nie dla zadowolenia i podziwu "kolegi" z forum.

Proszę mnie źle nie zrozumieć. To co dobre dla jednego kolegi dla drugiego zakrawa o perwersję.

Kontrowersja rodzi kontrowersję zaś "obca" opiniotwórczość nie zmienia stanu niewiedzy własnej.

Dokładnie tak. Wiele rzeczy w high end to magia i audio voodoo ale jeśli sprawia przyjemność to bardzo fajnie i nie należy żałować a wręcz kupować te różne dziwne rzeczy.

W ten sposób napędzamy gospodarkę i własne przyjemności.

Dokładnie tak. Wiele rzeczy w high end to magia i audio voodoo ale jeśli sprawia przyjemność to bardzo fajnie i nie należy żałować a wręcz kupować te różne dziwne rzeczy.

W ten sposób napędzamy gospodarkę i własne przyjemności.

Sly, w ten sposób dopieszczamy swój nałóg, taki sam jak alkoholizm i jeszcze parę innych. Mechanizm jest dokładnie ten sam... Smutne, ale prawdziwe, że większość z obecnych tutaj pod pozorem słuchania muzyki i oddawania się wyrafinowanemu i luksusowemu hobby - pogrąża się coraz bardziej. Ze swojego doświadczenia powiem, że warto się zatrzymać i pomyśleć o innych aspektach życia... Audio, heroina, hazard i wóda to jeszcze nie wszystko...

Nie sądzę by tu na forum byli hazardziści czy heroiniści ale audioholicy na pewno. Każdy ma jakieś słabości. Ja też nie jestem od nich wolny. Czymś w życiu trzeba się zajmować i na coś kasę wydawać.

Mnie bardzo cieszy super sprzęt, super kable, kolumny czy akustyczne gadżety audio-vodoo. Jak słucham sobie na tym muzyki to jestem bardzo zadowolony bo wiem, że zrobiłem wszystko co mogłem by

grało jak najlepiej i tak też gra. A dalej to już jest tylko lub aż...muzyka,muzyka, i muzyka. Jeśli ktoś wpadł w tą pętlę kupowania audio klocków a nie ma na to środków i nie słucha dużo muzyki to faktycznie wpadł w niezłą pułapkę.

Dobre gniazdka audio np. Furutecha z dobrymi przewodami sieciowymi dają lepszy efekt niż listwa nawet bardzo droga z tymi samymi sieciówkami.

To pierwsze rozwiązanie może nie ogranicza dynamiki systemu w odróżnieniu od listew.

Próbowałem różnych rozwiązań i dopiero drogie kondycjonery coś do dźwięku wnosiły. Wpinałem je zawsze do dobrych gniazdek.

Jednak rozwiązanie z gniazdkami jest kilkakrotnie tańsze i można zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na lepsze sieciówki lub dużo fajnych płyt.

Czy możesz określić jakie gniazda Furutecha są już dobre i o jakich pisałeś przewodach sieciowych?

Sly, w ten sposób dopieszczamy swój nałóg, taki sam jak alkoholizm i jeszcze parę innych. Mechanizm jest dokładnie ten sam... Smutne, ale prawdziwe, że większość z obecnych tutaj pod pozorem słuchania muzyki i oddawania się wyrafinowanemu i luksusowemu hobby - pogrąża się coraz bardziej. Ze swojego doświadczenia powiem, że warto się zatrzymać i pomyśleć o innych aspektach życia... Audio, heroina, hazard i wóda to jeszcze nie wszystko...

Tak pieprzysz jakbys spadł z byka na rodeo!!......a moze jestes motolotniarzem bądż innym dziwakiem?Powiem Ci tak-zbieraj kapsle))

Zapracuj na audio...dobre audio-lecz zyj normalnie,bo nie wszystko musi sie odbywac kosztem najblizszych-to taka gadka nie tylko do Ciebie-bo też słuchasz nieżle))

Jeszcze zapomniałeś o dziwkach i motoryzacji-też drogie hobby.Audio to całkiem pouczające hobby-uczące pokory i dystansu do ludzi,życia i siebie samego.pozdr.

Prawda! Audio to zajebiste hobby.U mnie przez całe życie i ciągle a nawet coraz bardziej mnie kręci a przerabiałem już różne inne pasje w tym motoryzacje.Najeździłem się już dobrymi furami i ciągle je lubię ale już bez wielkich wrażeń.

...Audio to całkiem pouczające hobby-uczące pokory i dystansu do ludzi,życia i siebie samego....

Stary,

Jestem pod wrażeniem. To zdanie, to chyba najbardziej konstruktywny Twój wpis od lat. Szacun.:)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

• Użytkownicy+

Stary,

Jestem pod wrażeniem. To zdanie, to chyba najbardziej konstruktywny Twój wpis od lat. Szacun.:)

Też oczom nie wierzyłem ;)

• 1 rok później...

Morał z tego taki, że masz najgorszy słuch z całej trójki! :) Twój kolega twierdzi, że bas jest lepszy, jego żona z kolei uważa, że Belkin zagrał lepiej i to na Lady Gadze (a to nie lada wyczyn) a Ty nie usłyszałeś żadnych różnic? :)

Sugeruję udać się do lekarza, tego od uszu :)))

Porównanie listwy Gigawatta PF-2 do listwy za 50 zł i stwierdzenie że nie ma różnic to mocna rzecz. Gigawatt to fajna listwa miałem ją dwa lata . Wypożyczyłem listwę Oyaide MTS-4e dla sprawdzenia co jest warta listwa bez bezpieczników , filtrów itd. Mogę powiedzieć tylko tyle że Oyaide została na stałe.Ale dalej uważam że PF-2 to niezła listwa , ma swoją manierę którą teraz dopiero ogarnąłem . Oyaide nie gra żadnym dżwiękiem , prosta w budowie ,cztery berylowe gniazda , solidne wtyki przepuszcza sygnał nie dodając nic od siebie. O różnicach nie będę pisał , dla mnie były warte dołożenia paru groszy,

• 3 tygodnie później...

Warto czytać niemieckie gazetki audio, są na prawdę pouczające. Na przykład niemieckie Stereo zrobiło kiedyś test listew sieciowych z udziałem czytelników. Na początku zrobili dwa super high-endowe zestawy z IDENTYCZNYCH elementów, ale okazało się, że różnica między nimi była większa niż wynikająca z zastosowania różnych listew. Musieli więc testować na jednym systemie.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.