Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Na burningshed pojawił się Signify na winylu (21,30eur + wysyłka), długo nie był dostępny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Out of stock, błyskawicznie :) ciekawe jaka ilość została wykupiona w celach zarobkowych...

Na szczęście do mnie już jedzie.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Kto zamówił przed premierą reedycje PF Animals? Mam trzeszczącą z epoki i czekam niecierpliwie, jeśli to będzie taka jakość jak reedycje Wish... czy The Wall to mniam;)

Kolejne reedycja ECM na LP.

Gary-Peacock-Voice-from-the-Past-Paradigm-ECM-1981-front-500x500.jpgMI0004124864.jpg?partner=allrovi.com

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Rypdala to bym zakupił ale pewnie ceny z kosmosu na początku będą.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Coś tam ok 115-120zł już do kupienia.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ceny reedycji ECM to kpina:) Zwłaszcza, że wydania z epoki można dostać za przyzwoite pieniądze.

Ja mam całą dyskografie Rypdala z ECM;)

Jeśli ktoś nie ma jeszcze dosyć wydań słynnego banana to warto się skusić na tłoczenie 45th Anniversary. Na zagranicznych forach piszą, że lepiej się tego słucha niż epokowych tłoczeń. Skusiłem się i nie żałuję. Oczywiście tej płycie bliżej do low-fi niż do dźwięków audiofilskich ale bardzo przyjemnie się słucha. Ok. osiem dych z groszami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kto zamówił przed premierą reedycje PF Animals? Mam trzeszczącą z epoki i czekam niecierpliwie, jeśli to będzie taka jakość jak reedycje Wish... czy The Wall to mniam;)

Właśnie odebrałem z empiku... i nie podoba mi się "remaster" okładki. Zdjęcie w porównaniu do wydania z 1977 jest bardzo jasne, z niepotrzebnie poprawionym balansem bieli, mocno wyostrzone, takie cyfrowe... Samej płyty jeszcze nie słuchałem, aż się boję otwierać.

Ukryta Zawartość

post-4640-0-88111500-1479480297_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez burz

Właśnie odebrałem z empiku... i nie podoba mi się "remaster" okładki. Zdjęcie w porównaniu do wydania z 1977 jest bardzo jasne, z niepotrzebnie poprawionym balansem bieli, mocno wyostrzone, takie cyfrowe... Samej płyty jeszcze nie słuchałem, aż się boję otwierać.

Oj tam, Twoja stara Animals ma 30 lat z wąsem więc na pewno kolory nie są takie jak w momencie wyjścia jej z tłoczni/drukarni :-) Dawaj znać jak to gra bo to chyba moja ulubiona płyta PF a niestety ceny używek w dobrym stanie z kapelusza więc czekam na tę reedycję.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Mam wszystkie placki PF które wyszły w tej reedycji i uważam ,że warto kupić, wszystkie grają bardzo dobrze a większość bardzo dobrze. Nie zastanawiaj się tylko bierz.

Zdjęcie w porównaniu do wydania z 1977 jest bardzo jasne

Daj znać jak wrażenia z porównania dźwięku obu wydań, mam wydanie z '77, któremu nic nie mogę zarzucić i zastanawiam się czy kupować jeszcze reedycję.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mam wszystkie placki PF które wyszły w tej reedycji i uważam ,że warto kupić, wszystkie grają bardzo dobrze a większość bardzo dobrze. Nie zastanawiaj się tylko bierz.

Potwierdzam,wszystkie PF z obecnej reedycji brzmią bardzo dobrze a niektóre(The Wall)wybitnie.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Masz wydanie UK z epoki czy DE ?

Pytam,bo znacznie różnią się brzmieniowo, a ja mam swego faworyta :)

Ja mam West Germany :)

Ja mam oba, a w zasadzie trzy - UK, DE oraz wznowienie

i u mnie w systemie i na moje ucho DE (West Germany) gra najlepiej.

Nasycony dźwięk, dobra przestrzeń, piękna średnica

audiokarma.org

Ja mam oba, a w zasadzie trzy - UK, DE oraz wznowienie

i u mnie w systemie i na moje ucho DE (West Germany) gra najlepiej.

Nasycony dźwięk, dobra przestrzeń, piękna średnica

Potwierdzam słowa kolegi.

Mam tłoczenie Electroli i brzmi świetnie ;)

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Ścianę mam tylko UK z epoki i reedycję ale też czytałem, że niemiecka wersja jest jeszcze lepsza.

Po pierwszym przesłuchaniu reedycji miałem mieszane uczucia ale słuchałem trochę "przy okazji" a im głośniej się ją słucha (i w większym skupieniu) tym bardziej zyskuje.

Chyba Animalsa też trzeba dokupić jako backup ;) skoro piszecie, że trzyma poziom. To jedna z moich ulubionych LP PF, nie wiem czy nawet nie #1.

No nie wiem. Ja akurat mam mieszane uczucia. Japonskie wydanie z epoki The Wall pozostaje dla mnie referncyjne (choć nigdy nie słyszałem amerykanskiego unikalnego wydania half-speed). WishYouWereHere wyd halfspeed amerykanskie jest też b niezłe (choć o dziwo z tego co wyczytalem z ulotki z lat bodajże 70tych a może już 80tych master był z ultrawysokoproóbkowanej taśmy matki cyfrowej), Meddle w wydaniu MFSL bije obecne tłoczenie na głowę...

The Wall jest też w nowym remasterze z 2016? Przecież dopiero co wydawali odnowioną wersję winylową....

Edytowane przez adamgdansk
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

No nie wiem. Ja akurat mam mieszane uczucia. Japonskie wydanie z epoki The Wall pozostaje dla mnie referncyjne (choć nigdy nie słyszałem amerykanskiego unikalnego wydania half-speed). WishYouWereHere wyd halfspeed amerykanskie jest też b niezłe (choć o dziwo z tego co wyczytalem z ulotki z lat bodajże 70tych a może już 80tych master był z ultrawysokoproóbkowanej taśmy matki cyfrowej), Meddle w wydaniu MFSL bije obecne tłoczenie na głowę...

The Wall jest też w nowym remasterze z 2016? Przecież dopiero co wydawali odnowioną wersję winylową....

Fajny wpis,poddajesz w wątpliwość momo że nie porównałeś. Wesołe jest to forum.

Fajny wpis,poddajesz w wątpliwość momo że nie porównałeś. Wesołe jest to forum.

No nie porównałem do wersji 20016 The Wall - tylko chciałbym się upewnić czy to na pewno jest kolejny nowy remaster? Nie chce mi się 200zł czy ile tam wydawać na coś co być może jest de facto tym samym co kupiłem 2-3 lata temu? Zwłaszcza że nie z taśm analogowych tylko z cyfry grzane ;(

Złymotorpalec na 25 rocznicę wychodzi z odrzutami i live dodatkami. Na razie 190 pln...

soundgarden2016badmotorfingercddvdblurayaudio_582ad454d3f9a.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi