Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Może jakbym wziął kilka płyt i wpakowaliby to do 1 pudełka to byłoby bezpieczniej a tak mam 3 rogi zagięte i 1 ubity, nie jakoś masakrycznie ale to jest 1000 szt. tego wydania więc wolałbym kolekcjonerski rarytas mieć w super nowym stanie :D

No i proszę jest odp od dodax :-) kulturka i obsługa klienta na poziomie master"

"Szanowny Kliencie,

jest nam niezmiernie przykro, że dostarczony produkt jest uszkodzony.

Chcielibyśmy zaproponować częściowy zwrot kosztów w wysokości 25 PLN jako rekompensatę. Jako alternatywę, oferujemy bezpłatną wysyłkę duplikatu.

Z góry dziękujemy za odpowiedź.

Z poważaniem,

Dział Obsługi Klienta Dodax"

giphy.gif

...i w razie odesłania wadliwej płyty paypal zwraca max 12x do końca roku jeszcze koszty odesłania :-) chyba wezmę nową płytę.

Trochę im to zajęło ale właśnie odebrałem reklamowaną płytkę :-) dodax miażdży konkurencję!

VAZu4o.gif

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

2016 reedycja Floydów - The Wall i Dark Side.. coś słabo z podażą? zwłaszcza DSoTM? The Wall to jeszcze widzę tu i ówdzie na allegro - ale DSoTM coś słabizna...? przegooglowałem - dziwne że jak na tak ciekawą reedycję katalogu Floydów nie ma jakichs ciekawych artykułów na necie z porównań, odsłuchów...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Adam,te reedycje grają na bardzo wysokim poziomie,oczywiście jeśli masz wydania MOFI,to sobie odpuść, ale jak nie masz to MZ warto.

Jeżeli chodzi o The Wall 2016, to czy ona była remasterowana w 2011r? Czo to jest to wznowienie 2016 o którym wspominacie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szanowny Kliencie,

Chcielibyśmy zaproponować częściowy zwrot kosztów w wysokości 25 PLN jako rekompensatę. Jako alternatywę, oferujemy bezpłatną wysyłkę duplikatu.

Z poważaniem,

Dział Obsługi Klienta Dodax

Ha, przebijam ;)

Dzień dobry,

Chcielibyśmy zaproponować częściowy zwrot kosztów w wysokości 40 PLN jako rekompensatę. Jako alternatywę, oferujemy bezpłatną wysyłkę duplikatu.

Z poważaniem,

Dział Obsługi Klienta Dodax

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) winyl #3 trzeszczy, mycie nic nie daje, wymieniam

Na Burningshed już tak dobrze mi nie poszło, zareklamowałem pofalowany winyl (podwójny), odpisali że oczywiście przyślą duplikat, który wcześniej sprawdzą. Przysłali nowe 2 płyty w samych koszulkach bez okładki (co w sumie jest ok bo okładkę mam dobrą :) ale jedna z tych płyt dalej ma spory wave, napisałem, że też jest krzywa i zadałem pytanie czy może cała partia jest taka skoro podobno sprawdzali i bez odpowiedzi, pewnie zostałem uznany za dziwaka-audiofila...

Ukryta Zawartość

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Preorder kontynuacji Delerium Years, 9xLP, straszna żonglerka płytami ale box #1 brzmi świetnie, ech, Mikołaj w tym roku będzie miał wyjątkowo przegwizdane...

large6516.jpg

The Delerium Years 1991 - 1993 is a strictly limited edition nine disc vinyl box set that includes the first two Porcupine Tree studio albums, On the Sunday of Life and Up the Downstair, the Staircase Infinities mini album, the archival album Yellow Hedgerow Dreamscape, and the two EPs that make up Voyage 34: The Complete Trip.

Pressed on 180g heavyweight vinyl, the box set contents have been remastered by Steven Wilson:

Yellow Hedgerow Dreamscape and On the Sunday of Life feature masters for the most recent CD editions, which used the original analogue tapes for the first time (all previous editions derived from 1990s digital copies). The other recordings have all been specifically remastered for this set and feature more naturalistic dynamics and EQ. Voyage 34 uses the full length version of Phase IV as featured on the original 12 inch single release.

The deluxe box includes a 'perfect bound' book containing rare and unseen period documents and photographs, plus extensive biographical liner notes and an in-depth interview with Steven Wilson (revealing details about his childhood and early creative endeavours) conducted by Stephen Humphries. The box, book and LP packaging has been created by long-term collaborators; Lasse Hoile and Carl Glover.

The Delerium Years 91-93 follows the acclaimed The Delerium Years 94-97 set, and completes Kscope's chronicle of the evolution of the UK's brightest Psychedelic/Progressive/Alt Rock talent of the late 20th and early 21st centuries.

Pre-order for 27th January 2017 release.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Ha, przebijam ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) winyl #3 trzeszczy, mycie nic nie daje, wymieniam

Na Burningshed już tak dobrze mi nie poszło, zareklamowałem pofalowany winyl (podwójny), odpisali że oczywiście przyślą duplikat, który wcześniej sprawdzą. Przysłali nowe 2 płyty w samych koszulkach bez okładki (co w sumie jest ok bo okładkę mam dobrą :) ale jedna z tych płyt dalej ma spory wave, napisałem, że też jest krzywa i zadałem pytanie czy może cała partia jest taka skoro podobno sprawdzali i bez odpowiedzi, pewnie zostałem uznany za dziwaka-audiofila...

Też kiedyć u nich reklamowałem chyba lightbulb czy którąś i mam teraz wydanie 2LP w wersji 3LP :-) zrobili tak samo przysłali mi 1 winyla reklamowanego w koszulce :-) bzdura kompletna, bo po co im ta okładka i drugi winyl? Wywalą to czy powieszą na ścianie w biurze?

A dodax mistrzostwo świata. Można u nich spokojnie brać nawet z lekką górką w prównaniu do innych bo w razie reklamacji jesteś i tak w komfortowej sytuacji a nie "po odejściu od kasy sp...j " machine-gun.gif

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Też kiedyć u nich reklamowałem chyba lightbulb czy którąś i mam teraz wydanie 2LP w wersji 3LP :-) zrobili tak samo przysłali mi 1 winyla reklamowanego w koszulce :-) bzdura kompletna, bo po co im ta okładka i drugi winyl? Wywalą to czy powieszą na ścianie w biurze?

pewnie wywalą, ja to rozumiem jako taki system antykombinacyjny :) ktoś napisze, że niby ma uszkodzony, oni mu wyślą nowy a ten poprzedni sprzeda

a tak teraz ja mam "problem" bo mi szkoda wyrzucić 2 płyty i będą się kurzyć a przede wszystkim zajmować cenne miejsce na półce :/

<br />Twoja stara Animals ma 30 lat z wąsem więc na pewno kolory nie są takie jak w momencie wyjścia jej z tłoczni/drukarni :-) Dawaj znać jak to gra bo to chyba moja ulubiona płyta PF a niestety ceny używek w dobrym stanie z kapelusza więc czekam na tę reedycję.<br />

Wreszcie znalazłem czas, żeby pomyć kupione płyty i przesłuchać. Trochę zdegustowany źle - wg mnie - zremasterowaną okładką "Animals" bałem się konfrontacji z tłoczeniem z epoki (Columbia).

Niepotrzebnie. Zwierzęta brzmią świetnie, z odrobinę bardziej dociążonym dołem, i chyba nawet bardziej analogowo niż z 1977 roku;) Płyta jest generalnie cichsza, ale zyskała dynamika. Polecam to wydanie (w empiku, gdzie kupowałem, już nie ma).

Z nowego wypustu mam też "Meddle", "Atom..." i "Division bell" - rewelka!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Wreszcie znalazłem czas, żeby pomyć kupione płyty i przesłuchać. Trochę zdegustowany źle - wg mnie - zremasterowaną okładką "Animals" bałem się konfrontacji z tłoczeniem z epoki (Columbia).

Niepotrzebnie. Zwierzęta brzmią świetnie, z odrobinę bardziej dociążonym dołem, i chyba nawet bardziej analogowo niż z 1977 roku;) Płyta jest generalnie cichsza, ale zyskała dynamika. Polecam to wydanie (w empiku, gdzie kupowałem, już nie ma).

A nie mówiłem :))

No i świetnie! moja ulubiona płyta Floydów więc z chęcią wydam te 80 pln :-)

Zgrane cyfrowo z taśmy, remaster w 2011 i teraz na winyl.

To nie ten sam remaster. The Wall 2011 i 2016 to dwa różne remastery. Mam oba.

tej odpowiedzi się obawiałem, no trudno będę musiał kupić kolejną... :)

W MM Gdańsk wysyp Pink Floyd The Dark Side Of The Moon po 85 zł

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

To nie ten sam remaster. The Wall 2011 i 2016 to dwa różne remastery. Mam oba.

na dodax opisują wydanie 2016 jako remaster 2011 ale to pewnie błąd przy opisie po prostu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na dodax opisują wydanie 2016 jako remaster 2011 ale to pewnie błąd przy opisie po prostu:

Ukryta Zawartość

W Empiku tez tak bylo napisane, ale to nowy remaster. Na razie tylko Division Bell jest starym remasterem z nową naklejką.

Któryś lepszy czy po prostu inne?

Powiem tak, to nie sa roznice, ktore powoduja, ze wydania z 11 czy 16 roku nie da sie sluchac. Roznica kest taka, ze z 16 roku slucha sie przyjemniej:) Dla mnie jako fana Pink Floyd jest to wystarczajacy powod aby nabyc nowe wydanie:)

16 grudnia 2016 r wychodzi wznowienie

MLoRLP01.jpg

Miejmy nadzieje, bo ponoc to jest info od polskiego dystrybutora. U zagranicznych nie ma o tym ani slowa, ale byc moze to juz sie zmienilo:)

Ukryta Zawartość

Może niepotrzebnie wchodzę w polemikę ale we wszystkich możliwych "wygooglowanych" stronach wydanie PF The Wall z 2016 jest reedycją remasterowanej edycji z 2011 roku.

Może niepotrzebnie wchodzę w polemikę ale we wszystkich możliwych "wygooglowanych" stronach wydanie PF The Wall z 2016 jest reedycją remasterowanej edycji z 2011 roku.

Ukryta Zawartość

Bernie Grundman, BG na deadwaxie

2011 r. robił Doug Sax

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Chodzi o to, że główna część roboty była wykonana w 2011, czyli zgranie z taśmy i remaster cyfrowy. W 2011 niektóre płyty wyciął Doug Sax. w 2016 Bernie Grundman wziął te same pliki z 2011 roku i po prostu wykonał nowe matryce do winyli. Inna maszyna do nacinania matryc, inny tor cyfra->analog, inny inżynier. Także 2016 i 2011 różnią się cięciem matryc i tym, że w 2011 nie było całego katalogu na winylu.

To znaczy, że informacja na reedycji z 2016 o remastering został wykonany w 2011 jest prawdziwa.

To znaczy, że informacja na reedycji z 2016 o tym iż remastering został wykonany w 2011 jest prawdziwa.

Chodzi o to, że główna część roboty była wykonana w 2011, czyli zgranie z taśmy i remaster cyfrowy. W 2011 niektóre płyty wyciął Doug Sax. w 2016 Bernie Grundman wziął te same pliki z 2011 roku i po prostu wykonał nowe matryce do winyli. Inna maszyna do nacinania matryc, inny tor cyfra->analog, inny inżynier. Także 2016 i 2011 różnią się cięciem matryc i tym, że w 2011 nie było całego katalogu na winylu.

Na tej zasadzie to można "nowe wydania" robić w nieskończoność :-)

W MM Gdańsk wysyp Pink Floyd The Dark Side Of The Moon po 85 zł

125 zł za Ścianę 2016 to dobra cena czy chodzi też po 85?

Na tej zasadzie to można "nowe wydania" robić w nieskończoność :-)

Jeżeli idzie za tym lepsza jakość dźwięku to jestem za:) W tym wypadku tak jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi