Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt do 100 zł

michalgti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych Forumowiczów. Prawie skompletowałem swój pierwszy poważniejszy zestaw audio. Prawie bo brakuje mi dobrego przewodu. Wzmacniacz to ROTEL RA-04SE, CD ROTEL RCD-930, kolumny B&W 684. Bardzo proszę o pomoc w wyborze interkonektu do wymienionego zestawu w kwocie do 100 zł. Dziekuje i Pozdrawiam. Michał

https://www.audiostereo.pl/topic/79174-interkonekt-do-100-z%C5%82/

Czesc

Ja wlasnie dzis oddałem 4 różne kable mojemu koledze (on ma całą kolekcję):)

I chyba jestem głuchy...:)

Jedne z nich to dość znane MIT MI330

Więc albo moje Klotz My206 są tak dobre, albo jestem już do odstrzału...

Jednym aspektem Klotze przegrywają na całej linii....wyglądem i blichtrem:)

I chciałbym, oj chciałbym mieć jedne z tych pięknie konfekcjonowanych kabli w domu. Dla samego wyglądu:)

Być może na sprzęcie za kilkadziesiąt tysięcy różnica będzie słyszalna, w moim skromnym zestawie nie słyszałem.:)

Kup Audioquest, jak napisał Swing i będziesz zadowolony.

Oczywiście w tej kwocie uzywany.

Nie dość że tańszy, to i lepszy - bo wygrzany ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Niekoniecznie. 48zł kosztuje metr bieżący. Kupujesz jakieś wtyki za 10zł/szt i masz całkiem fajny IC 0.5m za 70zł. Oczywiście konfekcja firmowa to +100% ceny kabla z oryginalnymi wtykami :O

Kabel - 48 zł

Wtyki AQ - 4x30 - 120 zł

Gotowy kabel - 300zł - szok

Chociaż sam zawsze kupuję z oryginalną konfekcją :(

Witam. Dziękuję za propozycje. Tak myślałem o tym Audioquest że mowa o używanym bo nowy to koszt około 300 zł. Ten przewód na metry maja w tophifi. Postaram się w takim razie poszukać jakiegoś używanego kabelka na allegro. Pozdrawiam

Monacor AC-080/SW za 17zł to naprawdę świetny kabel:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Belkin Pure AV Silver Series za ok. 40zł:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam! Rotel lubi grać z DNM Reson-em. U mnie Rotel RC971/RB951 i RCD-930AX przez kilka lat połączone były kablami sygnałowymi DNM Reson TSC. Brzmienie było bardzo dobre. Dlatego polecam taki kabel. Pozdrawiam.

Monster Cable interlink 400mk2

Monster Cable interlink 400mk2

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Na Allegro można okazyjnie kupić solidne używane interkonekty, np:

QED Qnect 1:

Ukryta Zawartość

Osobiście nabyłem u tego użytkownika (a raczej użytkowniczki) IXOS 104 za 65 zł - myślę, że to była okazja. A czy kabelek się sprawdzi - okaze się już niebawem, być może dziś dotrze do mnie pocztą.

Ukryta Zawartość

<><

CORDIAL CFU

Ukryta Zawartość

SOMMER CABLE ONYX

Ukryta Zawartość

Cordial Silver Line CIU

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Na Allegro można okazyjnie kupić solidne używane interkonekty, np:

QED Qnect 1:

Ukryta Zawartość

Osobiście nabyłem u tego użytkownika (a raczej użytkowniczki) IXOS 104 za 65 zł - myślę, że to była okazja. A czy kabelek się sprawdzi - okaze się już niebawem, być może dziś dotrze do mnie pocztą.

Okazja :)

Z 2 tygodnie temu kupowałem na allegro NOWE Qedy qunexy 1 po 65zł za sztukę długości 1M

kupiłem sobie 3 i jeszcze sprzedawca coś wystawiał.

Ukryta Zawartość

Faktycznie świetny kabelek ten IXOS 104, za 65 zł to była super okazja. Tak na gorąco: nie jest specjalnie neutralny - ale nie szukałem nic w tym kierunku, podkreśla średnicę, ociepla brzmienie - generalnie uprzyjemnia odsłuch - w stronę brzmienia rzekłbym "analogowego". Polecam :)

<><

• 1 miesiąc później...

A ja przestrzegam wszystkich przed kabelkiem Sommer Cable Spirit XXL niby zacnej Allegrowskiej chałupniczej manufaktury (zakaz podawania nazwy). Więcej się o nich tu pisze niż są warte. Podejrzewam, że są to wpisy ludzi związanych z tym panem od lutowania. Kable przekazują dźwięk dość przeciętnie. W próbach na odtwarzaczu z 2 wyjściami odsłuchiwane po zmianie na pilocie źródła, czyli błyskawicznie, bez rozpraszania się na przepinanie, przegrywają o setki mil z podstawowym Quad’em Interconnect Incon Gold P1. Tak prawdę powiedziawszy grają tak jak dołanczane kiedyś najprostsze kable made in Japan do Technicsa i tym podobnych budżetowych klocków.

Nie wiem, kto buduje te legendy o odcieniu marketingowym i reklamowym, ale ja odradzam. Dodam, że renomą tej firmy jest nierówne docinanie długości. Śmiech na sali.

No a ja sobie takie kable zrobiłem i wyszły dużo taniej. Fakt faktem nie są to kable nie wiadomo jakie ale za 20 złotych nie można mieć nie wiadomo jakich oczekiwań.

Pozdrawiam Arczi

A ja przestrzegam wszystkich przed kabelkiem Sommer Cable Spirit XXL niby zacnej Allegrowskiej chałupniczej manufaktury (zakaz podawania nazwy). Więcej się o nich tu pisze niż są warte. Podejrzewam, że są to wpisy ludzi związanych z tym panem od lutowania.

Tak jestesmy powiazani. Polecam przeniesc sie z domyslami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.