Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

"W następną sobotę od południa (a może i niedzielę) gościmy Mac`a. Szczegóły jeszcze są dogadywane i pojawią się później. Automatycznie więc sesje klubowe przenosimy na te dni."

Z ostatniej chwili: niedzielę proponuję również rezerwować

Na tym ostatnim zdjęciu rzeczywiście widać, że muzyka wczoraj była 'ekscytujaca'. Prawie wszyscy Panowie coś dziwnie te swoje rączki 'trzymali';-) Tak było właśnie przy Jethro Tull.

A dudivan,

Ten, co tak 'ściska' tego pilota, to ja..

mozebyscie cos o tych monoblokach lampowych napisali? ciekawosc mnie zzera, dostepne na zamowienie, czy produkcja tylko na wlasne potrzeby?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Walery, 7 Maj 2005, 12:43

>"W następną sobotę od południa (a może i niedzielę) gościmy Mac`a. Szczegóły jeszcze są dogadywane

>i pojawią się później. Automatycznie więc sesje klubowe przenosimy na te dni."

>

>Z ostatniej chwili: niedzielę proponuję również rezerwować

Oficjalnie potwierdzam krążące tu i ówdzie pogłoski. Dzięki gościnności Walerego zostajemy do niedzieli. Mamy nadzieję dzięki temu lepiej (i więcej) Was poznać.

Pozdrawiam

McGyver

>minę mam taką, bo nie wiedziałem na czym bardziej się mam skupić.

>Osiałkowi w żłoby dano .....

>awas

Lepiej opowiedz wszystkim jak to Ci się 'niechcący' weszło na 'niecne' stronki w necie i co z tego wyniknęło dla Twojego komputera. Dotąd klub nie ma dobrej komunikacji bo adresy zaginęły:-)

Lepiej opowiedz wszystkim jak to Ci się 'niechcący' weszło na 'niecne' stronki w necie....

Trochę zamieszania było, ale bez przesady, komputer przy pomocy dziecka ruszył na drugi dzień, a adresy odzyskałem, bo zapisałem je w bezpiecznym miejscu, tylko o tym zapomniałem.

Hornet rozmawialiśmy w czoraj o kolumnach (tych do ściany), mówiłeś, że masz projekt, zapomniałem Cię poprosić, żebyś przyniósł - to chyba przez te sałatki, w ogóle jakiś rozkojarzony byłem - a jeżeli jest w formie łatwej do przesłania mailem, to się uśmiecham.

pozdrawiam

awas

>>> electro,

Monobloki Pana Maćka (współkonstrukcja i wykonawstwo) - sympatyka klubu, klub sympatyzuje z P. Maćkiem.

Produkcja niby na własne potrzeby, poniważ jednak wykonawca się rozsmakował i rozwija, to "wydłubał" kolejne, na temat których pialiśmy już z zachwytu (inne konstrukcyjnie i lampowo) w związku z czym te mogą pójść do ludzi. Ponoć na ukończeniu jest trzeci zestaw (jeszcze inne), mamy obietnicę, że jak Maciek je doreguluje i nacieszy się nimi w domu, to też przywiezie nam je pokazać.

Wracając do tych na zdjęciu na "diabełkach" push pull, o ile pamietam trochę ponad 40 W.

Bardzo dynamiczne i uniwersalne, do każdej muzyki (składy duże i małe). Sterofonia i lokalizacja bez zarzutu, o głębi trudniej mi mówić, bo mamy z nią kłopoty wklubie. Musimy jeszcze popracować nad pomieszczeniem, bo to ewidentnie jego wina, może uda się nam coś poprawić.

Nie są (monobloki) za bardzo finezyjne w brzmieniu, ale piszę to z mojego punktu siedzenia i słyszenia, bo daj audiofilska muzo by większość się do tego zbliżyła. Jak wykazało wczorajsze doświadczenie, pewnie z nich można jeszcze więcej wycisnąć odpowiednią konfiguracją systemu.

>>> Jar wstawaj od komputera i główkuj na przedwzmacniaczem klubowym.

pozdrawiam

awas

awas

dzieki za informacje, wygladaja interesujaco...

jesli chodzi o pomieszczenie to na waszym miejscu bym chyba wygluszyl cala scianke za kolumnami i sprzetem gabka moletowana z eurofoamu albo zachemu, a po bokach dal takie rozpraszajace wytloczki w mazaje co w niektorych studiach sie widzi, stracilem kontakt do producenta takowych , bo sam ich potrzebuje, jak bede wiedzial dokladnie to napisze

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Hej !

Bardzo jestem ciekaw jak oceniacie pseudoklony ProAca Response 2,5 ("Encore") McGyvera i Grze...

A może był oryginał lub inne klony do porównań ?

Poproszę o garść wrażeń.

Pozdr.

McGyver: tamta była - jak dla mnie - ok., choć SEASy chyba lubię bardziej niż inne ;) Poza tym - tak z perspektywy - zastanawiam się czy średnica na węglowcu nie była nazbyt gorąca. No, ale to już ocenią teraz inni, zobaczymy.

Ja uważam - b. udane kolumny bez dwóch zdań. Ale tygodniowy odsłuch u docelowego właściciela by nie zawadził, bo jedyną moją maleńką wątpliwość wyraziłem wyżej. Licho wie, czemu dotarła do mnie dopiero po jakimś czasie (?) ;)

E, kto co lubi. Jestem chyba w obozie zdecydowanej większości, że topowa słynna 18" i mnie się podoba ;)

Pozdr.

Teo: jakoś nie wykapowałem dobrze daty, przyznaję. A że za tydzień to może i lepiej ? Co prawda nic nie zapowiada mego wyjazdu do stolicy ale może, kto wie... Chciałbym.

Pozdr.

Po sprawdzeniu okazało się, że ten Amplifon, którego miałem w domu miał jednak nowe trafa, a więc... jeżeli Dali do Amplifona to raczej 450 niż Grand Coupe. To taki mały suplemencik:)))

Drodzy,

Tylko dla sprawdzenia czy wszyscy to samo rozumiemy: w sobote-niedziele spodziewamy sie McGyvera (14-15 maja?). Jednoczesnie na liscie mailingowej deklaruje dostepnosc fadeover z gramofonem na 12-14 maja - czy to nie za duzo? A moze to mi sie pomylily daty?

Pozdrowienia

Witam,

dzwonił do mnie dzisiaj właściciel gramowfonu, z którym umawia się Walery. Gramofon będzie mógł postać przynajmniej dwie klubowe sesje. Jak sądzę na pierwszej sesji będzie podłączanie i "pierwsze koty za płoty", to może na drugiej sesji zrobilibyśmy prawdziwy koncert, a nie tak po kawałku.

Oddaję w tej sprawie inicjatywę w Wasze ręce i z góry akceptuję każdy muzyczny pomysł, w przeciwnym razie będę Was katował kawałkami, które mnie rozrzewniają, a które jak mi się wydaje potraficie wytrzymać dzięki olbrzymiej uprzejmości.

Pozdrawiam awas

Witam

Czy ktoś mógłby mi wysłać na maila jakiś łopatologiczny opis jak dojechać do klubu od strony Katowic? I czy można prosić o jakiś telefon kontaktowy żebyśmy mogli zadzwonić po wskazówki w razie zabłądzenia?

Pozdrawiam

McGyver

Witam

Czy ktoś mógłby mi wysłać na maila jakiś łopatologiczny opis jak dojechać do klubu od strony Katowic? I czy można prosić o jakiś telefon kontaktowy żebyśmy mogli zadzwonić po wskazówki w razie zabłądzenia?

Pozdrawiam

McGyver

Witam,

brakuje nam ciągle dobrego przedwzmacniacza, o ile kolumny MacGywera mielibyśmy napędzać monoblokami Maćka. Może któryś z Klubowiczów mógłby coś załatwić na sesję weekendową.

pozdrawiam awas

Sobota pełna atrakcji.

Jak zapewne pamiętacie w sobotę zjeżdża do nas McGyver. Będę w klubie od 10, sądzę, że niedługo potem dojedzie desant ślaski (już jeden taki w Warszawie mieliśmy). Czas jakiś wszystko będziemy ustawiali i pewnie od 13 ruszymy.

Soboty pełnej atrakcj c.d.

(przepraszam coś mi się kliknęło)

Na tę że sobotę, co by kolumny McGyver miały dobry napęd, sciągam Delta Studio z najnowszym wzmacniaczem na 6s33s (push-pull), podobno wyjątkowy, odlotowy, klasa sama w sobie (w oryginale było, że zajebisty, ale nie znam takich słów więc prztłumaczyłem, nie wiem czy trafnie). Z godzinę temu dostałem potwierdzenie przyjazdu.

Kolejną atrakcją, choć zupełnie innego rodzaju będzie wizyta (zapowiedź 17-18) Pana Łukasza "Lukara", Twórcy niniejszego forum.

Uff idę coś podjeść, żebym miał siłę znieść taką dawkę atrakcji.

Pozdrawiam

awas

... no no zapowiada się bardzo ciekawy weekend w klubie kto może niech przybędzie. Spodziewam się wysokiej frekwencji..., a może w przerwie grila zrobimy ;) tak czy siak będzie super.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.