Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu zaczynacie :) ???

Przecież napisałem, że z referencją jest jak z dupą ...

Ja mam za to bigbandową referencję.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Panowie troszkę ogłady i kultury proszę,bo-

-nie gęba tylko buzia

-nie dupa tylko pupcia

i własnie na temat referencji to mam najwięcej do powiedzenia.......u tym porozmawiamy sobie za dwa tygodnie.

W piatek idziemy na wesele i ciekawy jestem jaki tam big band zagra.

pozdr.

ps.

Ten pmcomp to jakiś zakapior jest nie chce nikomu odpuścić we wątku.

i własnie na temat referencji to mam najwięcej do powiedzenia.......u tym porozmawiamy sobie za dwa tygodnie.

O czym tu gadać, przecież karty są już rozdane. ;-)

pozdr.

Jesteś w błędzie Jarku, ponieważ to właśnie ja mam referencję. ;-)

A preamp Waldka - ściśle mówiąc całkiem neutralny to on nie jest, za to robi fantastyczną przestrzeń i "powietrze". Muzyka dostaje życia, a instrumenty blasku. I chociaż pewnie przy krytycznych odsłuchach można by się przyczepić do tego czy owego (głównie do góry pasma), to spektakl, jaki robi, z nawiązką to rekompensuje. I rzeczywiście - jako lampiarzowi - gęba mi się śmiała od ucha do ucha. ;-)

jeśli nowy preamp Waldka "gra" choć w połowie jak piszesz to jest duża szansa że zgra sie z KSA-50mkII,już nie mogę się doczekać i już żarówki do niego szykuję :)

ps jakie tam żarówki dał konstruktor?

Jeśli pytasz o typ lamp - to bodajże 2xECC82 i 2xECC88.

I zdaje mi się, że na razie grały najbardziej popularne ruskie odpowiedniki - jest więc sporo miejsca dla modyfikacji. ;-)

Panowie takie pre to gra u mnie juz od poltora roku;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Napewno nie

Lampy sa inne;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Pewnie, ale akurat tutaj jest inaczej bo Wojtek zazyczyl sobie tak samo.

SA nie pije. Mnie zaprosił do opatulonego gąbkami pomieszczenia. Wrażenia były bardzo wątpliwe.

Cholera... Czyżby to była prawda?

To, że nie pije - pół biedy. Ale, o ile pamiętam, mnie też nie częstował alkoholem:( W każdym razie - nie namawiał...

Pokój inny, bo gąbek nie było. Klamki wszędzie!

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Już nie jeden był wleczony :)

A będzie jeszcze wielu wleczonych bo jak teraz ktoś wpadnie do SA i posłucha porządnego amerykańskiego rocka to grozi temu komuś zaliczenie gleby z wrażenia...tylko najpierw należy udać się do kuchni i koło zmywaka usiąść co by była odpowiednia odległość od głośników...a SA zapuści taki kawałek z 69 roku że pielucha się niedowiarkom zmoczy...

Nie ma wódy ... nie jadę :).

Za rockiem z lat 70-ych też nie przepadam.

Za głośno też nie lubię.

Czyli ... 3 x NIE ... jestem wrogiem ludu i za senatem. Szaleju się najadłem.

Wolę referencję miniabyra, umka ostatnio słuchał.

Jest bimber, Count Basie i Boney M i do tego głośność i barwa jak lubię :).

Na szczęście swoim barokiem mnie nie męczy.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie ma wódy ... nie jadę :).

Za rockiem z lat 70-ych też nie przepadam.

Za głośno też nie lubię.

Czyli ... 3 x NIE ... jestem wrogiem ludu i za senatem. Szaleju się najadłem.

Wolę referencję miniabyra, umka ostatnio słuchał.

Jest bimber, Count Basie i Boney M i do tego głośność i barwa jak lubię :).

Na szczęście swoim barokiem mnie nie męczy.

Pozdro

Szalej i bimber..........wtedy byłby czad..............mógłoby być niebezpiecznie...........kaftan niezbędny w tym wypadku)

Piję,ale tylko okazjonalnie i tylko finlandię albo danską.............anie jakieś tam śmierdziuchy-co rozsadzają czaszkę na drugi dzień.

O kurcze , a ja już się wybierałem do SA .......... rocka z lat 70 to juz przerobiłem na wszystkie mozliwe strony i nie wracam do lat szczenięcych. Głośno też nie lubię słuchać bo to ogłupia, w końcu ma być referencyjnie więc z decybelami trzeba

uważać. A do gąbek które robią za atrapy akustyczne to mam totalną awersję - i jest 3 x razy na nie.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Gąbki to ja widziałem u starego w sraczu nieopodal prysznica :)

Czy słucha się głośno? Dla mnie póki toastów nie zagłusza jest OK - a nie zagłusza ;)

Jak Kargul 3 x NIE to ja 3 x TAK :)

Ja widziałem u SA dyfuzory 1D i 2D oraz varibasy strojone ok 70 Hz a w gąbkach to przyszedł gramiak znanej firmy nie muszę pisać jakiej :)

Czy głośno? oczywiście jak na koncercie głośno i realistycznie

• 4 tygodnie później...

Witam.

Będę musiał do Was wpaść. Muszę się pochwalić moim nowym nabytkiem.

Jak dam radę , przydźwigam cały zestaw muzyczny. Kolumny, wzmak i CD.

Jednak nie wcześniej jak za 2 tygodnie.

Jan

Witam.

Będę musiał do Was wpaść. Muszę się pochwalić moim nowym nabytkiem.

Jak dam radę , przydźwigam cały zestaw muzyczny. Kolumny, wzmak i CD.

Jednak nie wcześniej jak za 2 tygodnie.

Jan

Zapraszamy.

Żarty się skończyły. Po objazdówce po Polsce, zestaw T&A serii HV i firmowymi kolumnami SOLITAIRE, wstąpił do mnie na kilka dni.

Tylko nie mówcie Staremu, bo wpadnie z GM-ką i nauczy mnie rozumu. ;-)

pozdr.

post-12283-0-13993300-1406410259_thumb.jpg

post-12283-0-61236600-1406410273_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.