Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za zbędną dyskusję i w konsekwencji ban dla Szymona. Choć stoi na całkowicie drugim biegunie w sposobie pomagania ludziom, nie miałem zamiaru wystawić Go na odstrzał. Żeby uspokoić atmosferę, odpuszczę kilka spotkań z opisywanymi wizytami sprzętu. Jak kurz opadnie, pomyślimy co dalej. Nie może być tak, że jedna lub druga całkowicie przypadkowo pojawiająca się u mnie do testu firma wywalała wątek do góry kołami.

Przychylam się do prośby Twonka. Alienacja Szymona jest zbędna.

Pozdro.

Edytowane przez umka

>umka

Trudno, przez jakiś czas będziemy musieli słuchać tylko muzyki... ;-) W sumie ch.j ze sprzętem, ale przychodź na spotkania, to sobie chociaż pogadamy. ;-)

Przepraszam za zbędną dyskusję i w konsekwencji ban dla Szymona. Choć stoi na całkowicie drugim biegunie w sposobie pomagania ludziom, nie miałem zamiaru wystawić Go na odstrzał. Żeby uspokoić atmosferę, odpuszczę kilka spotkań z opisywanymi wizytami sprzętu. Jak kurz opadnie, pomyślimy co dalej. Nie może być tak, że jedna lub druga całkowicie przypadkowo pojawiająca się u mnie do testu firma wywalała wątek do góry kołami.

Przychylam się do prośby Twonka. Alienacja Szymona jest zbędna.

Pozdro.

Umka, nie łam się i nie pozwól żeby Szymon organizował życie Klubu bo w tej chwili tak to wygląda. Twoja akcja zapewnia sporo ciekawych chwil... i powodów do dyskusji a o to w końcu chodzi. Edytowane przez jello

Szymon wyraził dość ostro swoją opinię - miał do tego prawo (moim zdaniem)

ale ta sytuacja rykoszetem uderzyła w mnie....już tłumaczę

w sobotę i niedzielę zawsze czytanie forum zaczynam od KAIM....teraz zostanę tego pozbawiony

wiele lat temu gościu w ciemnych okularach pozbawił mnie teleranka.....

Panowie, proszę nie pozbawiajcie Mirosława tej przyjemności czytania....;-)

....karawana musi iść dalej

To chociaż zamiast opisów sprzętu piszcie coś o jakości nagrań i wartości muzycznej płyt, których słuchacie. Ja też bardzo lubię czytać ten wątek. Nawet jeśli czasem z pewnym dystansem.

System gra dobrze, albo nie....

To chociaż zamiast opisów sprzętu piszcie coś o jakości nagrań i wartości muzycznej płyt, których słuchacie. Ja też bardzo lubię czytać ten wątek. Nawet jeśli czasem z pewnym dystansem.

Bzdura, ma być sprzętowo i koniec , ale muzyka swoją drogą. Też lubię Was poczytać i pooglądać zdjęcia ze spotkań. Najbardziej frapują mnie

monitory kolegi Twonka i jestm bardzo ciekaw na jakim poziomie i jakiego modelu sięgają muzycznie w porównaniach do Sonus Faber.Trzymajcie się.Pzdr.

Umka, nie łam się i nie pozwól żeby Szymon organizował życie Klubu bo w tej chwili tak to wygląda.

Żartujesz? Tylko sonduję rynek czytelników. ;-) Nie wiem, dlaczego wdałem się w tę rozmowę, jednak gdy spojrzeć na nią bez emocji, wiele wyjaśnia. Bywasz od niedawna, to zapytaj klubowiczów ile energii wkładam w spory. Ale co innego po koleżeńsku twarzą w twarz, a co innego, gdy się nie znamy i czytają to postronni ludzie. Szacunek do siebie samego jest dla mnie bardzo ważny, dlatego ważę słowa pisane na forum.

Ale koniec tego tematu. Jeśli Szymon nie chce rozmawiać z pozycji normalnego użytkownika, jego wybór. Ja taki ton odpuszczam.

W piątek prawdopodobnie jestem w trasie, ale powinienem wrócić na 19-tą. Co do sprzętu, jeszcze nie wiem, ale może uda się załatwić integrę Thraxa. Czas pokaże.

Pozdro.

Edytowane przez umka

może uda się załatwić integrę Thraxa. Czas pokaże.

Cokolwiek Thraxa - to ciekawy brand. Powiem Ci niespodziankę.

Kiedy właściciel Thraxa szykował modele wzmacniaczy do produkcji to wiesz na czym muzycznie pośrednio się wzorował ? Ha, ha, nie wiesz ? Dowiedziałem się o tym zupełnie przez przypadek od mojego kumpla z DK. Powiem Ci trochę później, jeśli chcesz tu w KAIM'ie lub na priva.!!!

Wal śmiało. Przecież każdy na czym się wzoruje. Co wychodzi na końcu, to inna inszość. ;-)

Wzorował się na genialnych monoblokach GOLDMUNDA 18.4 !!! które kupił od znajomego z DK.

2 lata temu były do kupienia własnie z Bułgarii. Obudowa troszeczkę była z ryskami ale zostały sprzedane za niezłą kasę.

W piątek prawdopodobnie jestem w trasie, ale powinienem wrócić na 19-tą. Co do sprzętu, jeszcze nie wiem, ale może uda się załatwić integrę Thraxa. Czas pokaże.

Wow...

Szymon wyraził dość ostro swoją opinię - miał do tego prawo (moim zdaniem)

A czy Szymon słuchał tego co krytykował? Takie pytanie retoryczne.

Dzięki Umka! Tak trzymać:) Szkoda tylko że nie będzie tych monosów ayona w Klubie - Cóż czekam na artykuł w SR

Edytowane przez Sardyn

Przez ostatnie dwa-trzy lata kilka urządzeń Ayona przewinęło się przez klub. Z dźwiękiem bywało różnie, co jest normalne przy takiej ilości modeli. Nie mieliśmy problemu z uczciwym opisaniem, dlaczego coś - naszym zdaniem - zagrało dobrze albo źle.

Edytowane przez twonk

jeżeli został ponownie ruszony temat Ayona to pozwolę sobie zauważyć że Szymon nie wypowiadał się

na temat brzmienia a poruszał raczej sprawy techniczne - chyba że się mylę

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

jeżeli został ponownie ruszony temat Ayona to pozwolę sobie zauważyć że Szymon nie wypowiadał się

na temat brzmienia a poruszał raczej sprawy techniczne - chyba że się mylę

Ja to wcale nie kumam co Szymek tak się uparł na tego Ayona ...może Hirth ma większe branie u płci przeciwnej ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak na złość, pre. Ayona/Jajona gra nieźle. Patrz Pan, nie wiadomo co z tym zrobić. ;-)

Ja nawet miałem takiego wzmaka co grał całkiem fajnie i mam na to świadków .

Dopiero Amplifon spowodował chęć zmiany .

Ayon z jednym czy kilkoma wrogami jakoś sobie poradzi. ;-) Zastanawiam się czasem, jak Amplifon i Studio 16Hz (żeby nie było - obie firmy cenię, a właścicieli znam) poradzą sobie z jednym (lub kilkoma) natrętnymi "przyjaciółmi".

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Diogenes, miałeś Ayona?

Tak , Tritona .

Całkiem fajnie grał .

Tylko psuł się na potęgę .

Ponieważ kupiłem go na rynku wtórnym to nie miałem sumienia prosić Dystrybutora o naprawy ...i to była gehenna .

Bingant z Yoshim słuchali go u mnie z pierwszą wersją moich OB , zresztą Istvan Varga ( mister Sonido ) ma ten system w galerii do dzisiaj .

Ayon z jednym czy kilkoma wrogami jakoś sobie poradzi. ;-) Zastanawiam się czasem, jak Amplifon i Studio 16Hz (żeby nie było - obie firmy cenię, a właścicieli znam) poradzą sobie z jednym (lub kilkoma) natrętnymi "przyjaciółmi".

Twonku ...chcesz rozpętać 4 wojnę światową ?

Nie musisz tłumaczyć, wszyscy wiedzą, że chodzi o Amplifona :)

Co masz na myśli ?

Jak najdalej od firm z takimi "pomocnikami".

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak najdalej od firm z takimi "pomocnikami".

Takie bitwy są nonsensowne ...

Umka prowadzi biznes audio i czerpie korzyści biznesowe z usług dystrybutorów .

Daje Wam polizać "loda " i to jest fajne dla Was , rozumiem .

Niepotrzebnie zrobił " rozkrok ", bo nie da się pogodzić interesów Klientów z ludźmi czerpiacymi z tego zarobek .

To jest proste .

>Diogenes

Czwartą? Znaczy tę na maczugi i kamienie? ;)

Ehhhh...Twonku zbyt Ciebie szanuję.

poradzą sobie z jednym (lub kilkoma) natrętnymi "przyjaciółmi".

Dawaj na widelec :)

Pierwszy odsłuch Amplifona SET42 biorę na klatę , moja wina...teraz juź mogę merytorycznie wyjaśnić;)

Edytowane przez Diogenes
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

A Szymon co prowadzi tu na forum jak nie własny biznes?

Umka przynajmniej zdaje jakieś relacje,pobyt Szymona na forum polega jedynie na hejtowaniu

innych niż "jedynie słuszne",dwie firmy,reszta jest po chamsku obrażana.

Szymek , obraża i z tym się nie zgadzam , wielokrotnie zwracałem na to uwagę ...

Mnie to też się nie podoba ..

Umka zdaje relacje ...no proszę ...zobacz na ilość reklam opłacanych przez dystrybutorów ..robi relacje gratis ...tak ?

Pójdę dalej ..czy Jacek roliczył się ze wszystkimi , którzy " pomogli " mu wystartować ?

To wstyd .

Umka prowadzi biznes audio i czerpie korzyści biznesowe z usług dystrybutorów .

Daje Wam polizać "loda " i to jest fajne dla Was , rozumiem .

Niepotrzebnie zrobił " rozkrok ", bo nie da się pogodzić interesów Klientów z ludźmi czerpiacymi z tego zarobek .

To jest proste .

Grzesiek,napisałeś bardzo prosto ale jakoś tego nie mogę załapać -mało rezolutny jestem

jeżeli Umka przywozi do klubu sprzęt który jest testowany przez grono chłopaków - jak pamiętam

nigdy nie wydali werdyktu jednoznacznego....to o co tu chodzi ?

niech Umka zarabia na audio ale to nie ma wpływu co zostanie napisane o sprzęcie po odsłuchu w klubie

dlatego lubię czytać ten wątek bo każdy ma swoje zdanie

myślę że klienci którzy będą chcieli kupić sprzęt w oparciu co zostanie napisane w KAIM prędzej powiedzą

...,, w pizdu z tym wszystkim,, ....a wiesz dlaczego? bo nie ma cukrowania

myślisz że ja w niedzielę (przeważnie na kacu) czytałbym z przyjemnością takie poklepywanie po pleckach

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.