Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Clockworki w trakcie przygotowań do dalekiej podróży. Lubiłem, psiakrew, te kolumny. ;-)

Przyszły właściciel będzie miał solidnie wygrzane paczki :)

Zróbcie coś ładnego Jackowi bo na te jego szafki po butach nie można patrzeć.

Edytowane przez Szymon1

Prawda? ;-) Gwoli wyjaśnienia - mnie nie bardzo wolno dźwigać, więc gdyby nie dzisiejsza pomoc EMiLa, niewiele bym zdziałał. Ogromne dzięki, EMiLu. :-)

Zawsze możesz posłuchać Elica, które przez najbliższy miesiąc-dwa będą grały w klubie. Trochę tańsze przetworniki (no i twarde, nie miękkie), ale całościowa koncepcja bardzo podobna.

oj, kawał trasy.

szkoda że nie było mi dane ich posłuchać. No to w Irlandii posmakują dobrego dźwięku "made in Poland".:)

coś sie pogmerało z edycją postu...Wiem że jesteście bardzo gościnni,ale kawałek do Warszawy ode mnie jest. Dziekuje za zaproszenie, pewnością nieomieszkam skorzystać gdy bedzie ku temu okazja. No i kibicuję następnemu projektowi który nie ma chyba jeszcze nazwy?:) .

Jeszcze nie. Robocza nazwa to "Alien" (bodajże Emilowi tak się to skojarzyło). Wszelkie sugestie mile widziane. ;-)

Edytowane przez twonk

Jeszcze nie. Robocza nazwa to "Alien" (bodajże Emil to wymyślił). Wszelkie sugestie mile widziane. ;-)

Proponuję ( Thelonius.)...Monk od pierwszej litery T avatara.

Tę nazwę wykorzystał już Harpia. Poza tym, jeśli już bawimy się w skojarzenia muzyczne, to zamiast iść w jazz, wolałbym w muzykę dawną. Skoro mamy np. taką "Llibre Vermell" (po katalońsku "czerwona księga"), to kolumny mogłyby się nazywać np. "Caixa Vermella" (czerwona skrzynia). Niestety nazwa za długa, zbyt pretensjonalna - a i trudna do wymówienia... ;-)

O! Taki "Webern" brzmiałby dobrze! Ale jakoś nie mogę polubić jego muzyki... ;-)

Edytowane przez twonk

Najlepszą nazwą jak wpadła mi do głowy to Twonk Audio - nazwa uniwersalna, która może dotyczyć każdego Twojego produktu, a poszczególne modele można oznaczyć numerami, np. Twonk Audio One, Twonk Audio Two, Three... itd. Brzmi niepretensjonalnie i fajnie. Trzeba tylko zadbać o odpowiednie logo. Powodzenia.

Parker's Mood

A co z Misiomorem? Przecież to wspólny projekt.

Twonkowe Misiomory 3

:)

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Skoro firma to T&M , to może Time ?

Myśle , ze będzie ok.

A tak przy okazji oficjalnie zajmuję pierwsze miejsce do domowego odsłuchu i z dużym prawdopodobieństwem - zakupu.

A co z Misiomorem? Przecież to wspólny projekt.

Nie wiedziałem, przepraszam kolegę Misiomora.To musi być nazwa dla firmy nie projektu:

W takim razie TWONK Brothers lub łatwiej Twonk Bros. Mnie się spodobało.

Edytowane przez Magnepan

Dobre. ;) Ale zabawniej byłoby bez tego "T" na końcu. ;)

>blokers

Nie wiem, czy ten prototyp jest sprzedawalny. Nie mam zastrzeżeń co do samej konstrukcji skrzynek (są naprawdę pancerne), ale te drewniane boczki na wysoki połysk mają parę widocznych skaz. Dla estety i perfekcjonisty może to być nie do zaakceptowania... ;)

P.S. Jeszcze lepiej "Magnifiko" - coś pomiędzy żartobliwym zawołaniem do małżonki a Magico. ;-)

Edytowane przez twonk

Magnifiko

Super nazwa. Kto jest za niech naciska ,,Lubię post" w powyższym poście Twonka!

Edytowane przez moreno1973
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.