Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedz, kiedy byś chciał. Nie sądzę, by były jakieś przeszkody.

http://melodika.pl/pl/

Muszę się wpierw dogadać z dyrekcjom w Kaim i jeszcze ze swoją ochroną osobistom.........ale tak czy siak damy radę.

pozdr.

Edytowane przez stary audiofil

No i co?

Nic się nie odbyło?

Czy po prostu o referencji nie ma co pisać :) i wszyscy z szacunku zamilkli na wieki? A może było tak dobrze, że słuchaliście całą noc i teraz odsypiacie?

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

pmcomp

Pomyśl zanim zaczniesz klepać w klawisze.

Wczoraj padało jest dość slisko.....więc nic sie nie odbyło.....przeciez trzeba to przywieżć i przenieść

poustawiać,znależć optymalne ustawienie kolumn,przeregulować gramofon-posłuchać aby było ok.

Otwarte spotkanie odbędzie sie na pewno w sobotę-dokładny termin będzie podany.

Przyjeżdżaj i sie nie krepuj,bo........nie jestem taki straszny......jak sobie wyobrażasz.

pozdr

Przyjeżdżaj i sie nie krepuj,bo........nie jestem taki straszny......jak sobie wyobrażasz.

zabawa_w_kotka_i_myszke_2013-06-15_16-14-13_middle.gif

Edytowane przez Magnepan

zabawa_w_kotka_i_myszke_2013-06-15_16-14-13_middle.gif

Chyba jednak ... nie przyjadę :).

Pozdro

pmcomp

Pomyśl zanim zaczniesz klepać w klawisze.

Wczoraj padało jest dość slisko.....więc nic sie nie odbyło.....przeciez trzeba to przywieżć i przenieść

poustawiać,znależć optymalne ustawienie kolumn,przeregulować gramofon-posłuchać aby było ok.

Otwarte spotkanie odbędzie sie na pewno w sobotę-dokładny termin będzie podany.

pozdr

Mi padanie nie przeszkadzało dźwigać monobloki, koncówkę, preamp i kilka pudełek z kablami :).

Do uszu woda tez się nie wlała, coś tam posłuchałem, coś tam napisałem.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Właśnie wróciłem z Wrocławia i jestem przygotowany na referencję Piotrka. Postaram się udźwignąć to porażające brzmienie. ;-)

pozdr.

Myślę,że tak piszę szczerze ze względu na wagę miałbyś z tym problem,a brzmienie to oczywiście rzecz gustu.

Porażające brzmienie-tego się spodziewasz??......u mnie prąd nie pieści-zawsze jest ok)

Dla mnie jednak muszę się niestety powtórzyć jest to jakby na to nie patrzył referencja, pewnie nie tylko moja.

Nawiązując do podłości pokoju w Kaim i ciężar urządzeń może wypadałoby abyś z Frantzem pojawił się wpierw u mnie?

Zapraszam i oczekuję zdecydowanej odpowiedzi i decyzji.....bo wiem,że Was na to stać w przeciwieństwie do.......??

W Kaim grało by coś innego,ale tylko ze względu na swój mniejszy ciężar,niestety nie jakościowy-tylko w kg.

pozdr.

ps.

Zapomniałbym o pmcompie-bo w wątku swoim mnie zbanował,w wątku o diabłach mnie zmitygował-bo robi wprost wersal....więc może wreszcie

by się pofatygował i przyjechał podnosząc z fotela tą swoją część ciała......gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.

Edytowane przez stary audiofil

Piotrek, analog w każdej postaci jest dla mnie przyjemnością, ale mam nadzieję, że weźmiesz trochę plumkania. Ty masz zdecydowanie lepszą wkładkę od mojej i wiem czego się spodziewać. A dźwigać będzie co. Razem targaliśmy moje klocki i na pewno nie zostawię Ciebie bez pomocy. Damy radę.

pozdr.

• 3 tygodnie później...

Panowie, pewnie znacie pana Teddy Pardo od strony zasilaczy różnej maści. Mam na pokładzie najnowsze dzieci tego konstruktora, czyli dzielone pre liniowe i końcówkę mocy. Brać?

Ps. Powiem tylko, że to bardzo energetyczne i otwarte granie, choć rozmiar urządzeń tego nie zdradza.

pozdr.

Fajnie napowietrzona scena plus nasycone i rytmiczne granie, bez nadmiernego rozbuchania. A to naprawdę maluchy.

pozdr.

Jak możesz, to przynieś. Chętnie posłucham.

Będę wracał z Katowic z gamiakiem, ale na pewno zawitam. Naprawdę świetny zestaw jak na ok 3000 papieru netto. Jestem pod wrażeniem, że gość zaczynał od dobrych zasilaczy, teraz wszedł w elektronikę i nie odcina kuponów.

pozdr.

Posłuchaliśmy sobie wczoraj produktów pana Pardo. Niestety pomieszczenie zabiło zdolności tego zestawy w najniższych rejestrach, które oprócz otwartości zwróciły moją uwagę u mnie. Zdania jak zwykle były podzielone.

pozdr.

post-12283-0-99043600-1391848603_thumb.jpg

post-12283-0-40024700-1391848618_thumb.jpg

post-12283-0-28222300-1391848633_thumb.jpg

post-12283-0-87698500-1391848647_thumb.jpg

post-12283-0-20579900-1391848864_thumb.jpg

post-12283-0-88790000-1391848874_thumb.jpg

To chyba tak jak z jego dackiem. Uczciwie wycenione, fajne granie, ale bez tego czegoś, co powoduje natychmiastową chęć posiadania takiego dźwięku. Dla mnie to duża zaleta, bo wolę taki sprzęt, niż coś, co powala na pierwszy rzut ucha, a na dłuższą metę okazuje się, że to właśnie ta cecha najbardziej przeszkadza. ;-) Myślę, że gdyby go posłuchać dłużej, opinie byłyby coraz lepsze. Rzetelne hi-fi. No i myślę, że powinno dobrze zgrywać się z jego dackiem, który - o ile jeszcze pamiętam - był mocno "dosłodzony".

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To my mieliśmy u Starego konkurencyjną imprezkę :)

Oprócz luzowania majt na zapleczu sylwestrowym i przerabianiu brzeszczotem Thieli na odgrody ;) dokonaliśmy premiery monobloków na 2 x 6c33c pracujących w PP o mocy 50W w A-klasie. Się działo.... mocna rzecz. Nie ma dla nich trudnych kolumn.

No, morze oprócz kulek :))

PS. pragnę też zwrócić uwagę kolegów na doskonałe podstawy antywibracyjne pod monoblokami SE Piotrka :)

PS. pragnę też zwrócić uwagę kolegów na doskonałe podstawy antywibracyjne pod monoblokami SE Piotrka :)

U Piotrka nie ma półśrodków, tylko jazda po bandzie. ;-)

pozdr.

No, jak wy juz coś napisaliście to ja też mogę :)

Jesli chodzi o sprzęt Pardo, to podobała mi się jego kompaktowść. Niewielkie i lekkie skrzyneczki pozwalają na mobilność całego zestawu bez problemu.

Jeśli chodzi o dźwięk, nie wzbudził mojego zachwytu, chociaż początek wydawał się obiecujący. Ciekawe, że w przeciwieństwie do większości sprzętów, wydawało mi się, ze z biegiem czasu było coraz gorzej ;)

Tranzystorowe brzmienie, czyste ale z wycofaną i martwą (dla mnie) średnicą. Ale za to bas i "stopka" mocno i wyraźnie zaznaczone a wysokie to nie kłuły uszu. Na pewno znajdzie swoich amatorów.

Fajnie, że sobie mogliśmy posłuchać i mniej więcej zorientować się jaki to sprzęt robi Pan znany ze swoich zasilaczy.

Życie, jak zwykle, pokazuje i weryfikuje różne opinie. Zawsze najważniejsze jest, by móc sobie wyrobić własną i zdać sobie sprawę, ze ten "piękny świat gdzieś tam" jest taki sam jak i ten wkoło nas. ;)

Nie piszę o relacji cena-dźwięk, bo takie relacje mnie nie interesują i się na tym nie znam...

Matko jedyna - jakie Wy tam macie źródło i kolumny, że Pardo średnicę zabrały? To jeden z tych tranzystorów, których taki fan lamp jak ja może spokojnie słuchać bo pokazuje kolorową średnicę, czego większość solid-statów nie potrafi. Słowem czymś tam biednego Pardo musieliście zabić :).

No, w końcu nie wytrzymał :)

. Aż sie zapytam, o matko, to jakich Ty lamp jesteś fanem? :)

Może to nie był najlepszy dzień dla tego Pardo, w końcu to piątek był a nie środa ;)

Edytowane przez jar1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.