Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  178 członków

Klub DACków
IGNORED

Klub uzytkownikow DACkow;)

Rekomendowane odpowiedzi

antymalkonent to chyba ja Ci tego Northstara poleciłem i pierwsza Twoja opinia nie była zbyt pozytywna, czyżby coś się zmieniło ?

Na poczatku byl tylko opis charakteru i porownanie do poprzedniego daca a opinie rzeczywista mozna wydac dopiero po kilku-kilkunastu dniach odsluchow teraz wlasnie jest ten czas kiedy mozlge rzeczywista opinie wydac, jest taka jaka napisalem wyzej

Czy zostanie na stale? Nie wiem bo brak xlrow wejscia usb i moje gustowanie w bardzo szczegolowym i jasnym dzwieku predzej czy pozniej doprowadzi do kolejnych zmian... ale to juz bedzie musial byc wydatek okolo 3000-4000zl niestety,

Ale wzmacniacz jest wiele wiekszym ograniczeniem u mnie od obecnego daca

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Oj, dobry jest ten Wyred 4 Sound DAC-2. Słucham go już ponad tydzień, ale, w przeciwieństwie do wielu innych, opad szczęki nie ustępuje. Poważnie.

Załączam jedno zdjęcie z moich przyrodniczych wypraw z W4S. Opis na stronie audio-bloga - niebawem. Ale proszę raczej spodziewać się "ochów i achów", niż szukania na siłę jego niedociągnięć. Do 10 000zł ten DAC jest godnym i rozsądnym wyborem.

SUMIENIA NIE MASZ!

A jakby się ten DAC sp*** do wody??? :)

Mało zawału nie dostałem jak oglądałem to zdjęcie... A swoją drogą to w zachwytach nad W4S nie jesteś odosobniony. To uznana i solidna marka.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dzisiaj kupilem sobie hegla hd20, przy okazji zrobilismy porownanie do jego cd audio note 3.1 mk2 oraz balcanto dac 1.5. Wspolnie orzeklismy ten sam werdykt hd20 najmuzykalniejszy, pozniej bel canto, ale tez najchudszy w brzmieniu, an wypadl najslabiej. O ile bel canto byl tylko troche lepszy od an to hegel swoim muzykalnym charakterem poprostu zmiazdzyl pozostalych. System to obok wymienionych pre sonic frontiers, koncowka bat vk-60, wilson audio watt puppy 5.1

Oczywiscie w innym systemie moze byc inny wynik:)

2 miesieczny hd2 do sprzedania.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Sluchalem, ale mi mpm nie podeszly, wiec nie moem obiektywnie go ocenic.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wydaje mi sie, ze abraxas jest doskonalszy od hd20, ale zabraklo muzykalnosci. Niemniej pewnie bym go kupil gdybym posluchal u siebie. Nic straconego, ale chce go najpierw chocby u Piotra z phastem posluchac. Zreszta ide w winyl i daczek to tak na przystwke. Nie chce zeby kobita mi wkladke rozwalila.

Pierwszy raz widze toroide w phascie. To dac phasta? Jestem na mob i zdjecie jest niewyrazne.

Witam

Panowie sluchal ktos Beresford TC-7530DC ?

Szukam czegos do 1000zł ze spiac to z Tv i dune hd ...

pozdrawiam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witam Panow serdecznie:)

Witam, przymierzam się do zmiany rDACa, w celu delikatnego podkręcenia góry mojego Caspiana, jest minimalnie wycofana, a zależy mi na poprawie jeśli chodzi o talerze i różne wybrzmienia w górnych rejestrach. Średnica w Roksanie jest chyba wizytówką także fajnie jakby wiele się nie zmieniła, bas powinien być w miarę twardy, szybki i dobrze kontrolowany. Zależy mi w 90% na USB, cała reszta opcjonalnie, bez większego znaczenia. Wstępny wywiad sugeruje Audiolaba M-DAC, był też polecany PS Audio DIgital Link, ale przeczytałem, że ma on przestarzały układ odpowiedzialny za sekcję USB, także CHYBA odpada. Jakieś sugestie odnośnie enerygicznie brzmiącego urządzenia (bez przejaskrawień i krwi z uszu) w granicy 3-4k? Szykuję sobie listę do ew zamówienia do odsłuchu.

Z góry dzięki

Bierz w ciemno m-dacka.

Witam, przymierzam się do zmiany rDACa, w celu delikatnego podkręcenia góry mojego Caspiana, jest minimalnie wycofana, a zależy mi na poprawie jeśli chodzi o talerze i różne wybrzmienia w górnych rejestrach. Średnica w Roksanie jest chyba wizytówką także fajnie jakby wiele się nie zmieniła, bas powinien być w miarę twardy, szybki i dobrze kontrolowany. Zależy mi w 90% na USB, cała reszta opcjonalnie, bez większego znaczenia. Wstępny wywiad sugeruje Audiolaba M-DAC, był też polecany PS Audio DIgital Link, ale przeczytałem, że ma on przestarzały układ odpowiedzialny za sekcję USB, także CHYBA odpada. Jakieś sugestie odnośnie enerygicznie brzmiącego urządzenia (bez przejaskrawień i krwi z uszu) w granicy 3-4k? Szykuję sobie listę do ew zamówienia do odsłuchu.

Z góry dzięki

W MDAC układ USB też nie jest state of the art, ale to nie taki śmiech na sali jak ps audio. Jako właściciel caspiana też bym sugerował iść w MDAC.

Z góry dzięki

Mam podobny wzmacniacz i podobny dylemat, potrzebuje dobrego dolu i bardzo szczegolowego z bardzo dobra gora daca zeby wszystko bylo slychac na wysokich, i zeby nie bylo ostro, cena okolo 3000zl moze byc uzywany, ps audio podobno nie ma zbyt dobrej jasnej gory wiec zastanawiam sie nad czyms innym.

Dodam że połowa sukcesu przy słuchaniu z USB to dobry konwerter USB-, należy zwrócić na to uwagę.

ESS9018 to bardzo szczegółowy DAC ale wymaga dobrego i nie taniego układu. .

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Panowie szukam DAC-a ,poniżej moje minimalne wymagania oprócz oczywiście dobrego brzmienia :-),budżet ok. 3kzł może być używany:

1.wejście coax może być też w wersji XLR /optyk i USB niekoniecznie/

2.wyjście musi być XLR .

Tyle i AŻ tyle.

Nic nie zastapi odsluchow we wlasnym systemie. Latwo zorientowac sie czym ludzie mowia. Ze swojej strony moge polecic hd11, o wiele lepszy hd20 to talie muzykalne granie z niezla dynamika i fajna barwa oraz mdacka, wiecej dynamiki mnie organiczne brzmienie. Osobiscie tylko tych sluchalem w tym przedziale, ale pewnie jeszcze calyx czy inne.

Edytowane przez Wojtek76

Chyba nić ciekawszego od MDAC się obecnie w okolicach 3kzł nie upoluje. Ja swoją drogą testuje teraz CA 851C ma w sobie CD, przetwornik i cyfrowy preamp i gra naprawdę bardzo dobrze tylko nie mam z czym obecnie porównać czekając na dostawę Calyx Femto, który utknął na cle. Ale jak ktoś będzie szukał CD z funkcją przetwornika za 6-7kzł to koniecznie brać pod uwagę. Bardzo ładnie goni bezpośrednio końcówki NuForce Reference 9V3 SE, które obecnie testuje.

wlasnie po 3dniowych odsluchach 3ch dacow po 3 dni kazdy.przedzial 1800-2800 wybralem ze srodka cenowo nowa wersje MF M1 -nowa wersja=poprawione zasilanie i nowy USB asynchro.ja uzywam coax.stary M1 pogonilem m-c temu do UK.cena katalogowa 2299, ale potargowac nie zawadzi! Polecam.

wlasnie po 3dniowych odsluchach 3ch dacow po 3 dni kazdy.przedzial 1800-2800 wybralem ze srodka cenowo nowa wersje MF M1 -nowa wersja=poprawione zasilanie i nowy USB asynchro.ja uzywam coax.stary M1 pogonilem m-c temu do UK.cena katalogowa 2299, ale potargowac nie zawadzi! Polecam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.