Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

No ale ta "zaliczka" już w tej chwili wynosi więcej niż realna wartość kolumn, to jakim cudem zapłaci mniej?

Klikam na te 2.190zł w Kup Teraz i taka będzie kwota transakcji, od której sprzedający będzie musiał zapłacić prowizję.

Nadal nie kumam na czym polega szwindeli i z jakiej racji miałby zapłacić mniej niż się należy.

Wejdź na ten link, to zobaczysz. Jest tylko opcja Kup Teraz z ceną 2.190zł to jaka to zaliczka jak te paczki nie są tyle warte.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Myk polega na tym, że klikasz te 2190 jako zaliczkę a następnie przy odbiorze dopłacasz drugie 2190 wyrównania.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pewnie wg sprzedającego są warte 30tyś więc postanowił przechytrzyć alle i zapłacić tylko prowizję od 2 tyś.

Jeśli oczywiście znajdzie palacza na żaglówkę...

Albo inaczej. Nie chce ich sprzedać przez alle a tylko wystawić ogłoszenie żeby nikt nie zrobił klika w kup teraz tylko się dogadywał poza alle.

No ale ta "zaliczka" już w tej chwili wynosi więcej niż realna wartość kolumn, to jakim cudem zapłaci mniej?

Klikam na te 2.190zł w Kup Teraz i taka będzie kwota transakcji, od której sprzedający będzie musiał zapłacić prowizję.

Nadal nie kumam na czym polega szwindeli i z jakiej racji miałby zapłacić mniej niż się należy.

Wejdź na ten link, to zobaczysz. Jest tylko opcja Kup Teraz z ceną 2.190zł to jaka to zaliczka jak te paczki nie są tyle warte.

Nie wchodzilem. Myslalem ze jest jakas niska kwota.

?👈

To jest nowy typ działania na ogłupienie klienta. Najważniejsze, że nie wiadomo o co chodzi, masz kliknąć i wpłacić a o resztę się nie martw :)

I tak jesteś wygrany, pomyśl jak się czuje właściciel wzmacniacza Zagra, który kupił go za 10kzł i otrzymał w środę.

czy ktos wie co to za dynki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wygląda na jakiś kit z epoki króla Ćwieczka (te głośniki mają po 30 lat)

ewentualnie na zbieraninę przypadkowych elementów z Allegro i sklecenie "czegoś" z tego co było akurat pod ręką.

Tak czy siak obok Dynaudio to te kolumny nawet nie stały, a ich cena jest mocno śmieszna.

Same głośniki to koszt ok. 400-500zł (o ile wszystko jest sprawne) a cała reszta to bezwartościowy szmelc.

Nie wiem czy bym dał tysiąc, a koleś trzy i pół za to woła... no cóż, pomarzyć dobra rzecz.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Same głośniki są od Dynaudio, tyle że pamiętają drugą wojnę światową.

A teraz coś zupełnie z innej beczki

6363060e0f0a4646dccd7b50c9c7c63e.jpg

czy ktos wie co to za dynki?

Ukryta Zawartość

Prawdopodobnie jakis KIT albo wlasna inwencja tworcza wlasciciela w stylu serii Compound i MSP.

Jesli filtry sa porzadnie wykonane to z 2000 bym dal. Na gorze jest D21/2 albo D28/2, srednica to D52, bas wyglada na 30W54.

Patrzac na gabaryty i otwor B-R mam wrazenie ze to linia transmisyjna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Prawdopodobnie jakis KIT albo wlasna inwencja tworcza wlasciciela w stylu serii Compound i MSP.

Jesli filtry sa porzadnie wykonane to z 2000 bym dal. Na gorze jest D21/2 albo D28/2, srednica to D52, bas wyglada na 30W54.

Patrzac na gabaryty i otwor B-R mam wrazenie ze to linia transmisyjna.

Napisałem do niego,że chciałbym posłuchac jak grają. Odpisał ,że trzeba się umówic na odsłuch bo rzadko jest w domu. Niestety nie mieszkam już w Trzciance i nie sprawdzę ,a jestem bardzo ciekawy jak te wynalazki grają:)

Grać to pewnie i grają, tylko ta cena jest z kosmosu.

Nikt przy zdrowych zmysłach tyle nie wyłoży za stare i naprawiane głośniki w obudowach własnej roboty.

Ale my tu gadu gadu, a tymczasem licytacja od złotówki i bez ceny minimalnej

Ukryta Zawartość

Ja już zalicytowałem :D

Ukryta Zawartość

Grać to pewnie i grają, tylko ta cena jest z kosmosu.

Nikt przy zdrowych zmysłach tyle nie wyłoży za stare i naprawiane głośniki w obudowach własnej roboty.

Ale my tu gadu gadu, a tymczasem licytacja od złotówki i bez ceny minimalnej

Ukryta Zawartość

Ja już zalicytowałem :D

Uważaj, bo jak wygrasz to tylko odbiór osobisty - w sumie daleko nie masz;-)

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Na stronie 666 nie mogło zabraknąć tego "cacuszka". U producenta czeka się latami a tu nie dość, że tanio to od reki. Dostawa i odbiór możliwy oczywiście w każdą środę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dżizus k**wa ja pier**lę! O mało co ryżem się nie zadławiłem...

2.500zł za używane DIY? Fiu, fiu, aż się boję zapytać ile go kosztowało to cudo.

Witam,kupiłem używane oppo w USA ciotka odebrała osobiście i zapłaciła jak wyśle mi to jako prezent i celnik otworzy to co wtedy ? W paczce nie ma paragonu ani rachunku bo jest używane. Czy w tym przypadku celnik obliczy wartość urządzenia np z Ebaya i dolicza 22%vatu ? Czy może lepiej wysłać z zadeklarowaną wartością np 400usd i tu pytanie czy od tej kwoty będę płacił vat czy będą robić wycenę bo stwierdzą ze jest za niska ? Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tych sprawach i podpowie w jaki sposób ma mi to wysłać.

Jak otworzą tobie paczkę a przy elektronice zrobią to na 90% to masz doliczone cło i VAT. Wezmą jakaś średnia wycenę ale i tak będzie bolało. Lepiej podać niższą wartość np te 400$ plus dojdzie np 100$ koszty przesyłki to suma do odprawy jest 500$. Od tego cło i potem VAT.

Jak otworzą tobie paczkę a przy elektronice zrobią to na 90% to masz doliczone cło i VAT. Wezmą jakaś średnia wycenę ale i tak będzie bolało. Lepiej podać niższą wartość np te 400$ plus dojdzie np 100$ koszty przesyłki to suma do odprawy jest 500$. Od tego cło i potem VAT.

A mogą zrobić własną wycenę bo stwierdzą że kwota jest niska? (JEST TO OPPO 105) oczywiście brak paragonu bo używane !

Edytowane przez swat

No tak tylko nie wiem wg czego tobie to zrobią. Zawsze potem możesz się odwołać ale pójście z nimi na wojnę jest bez sensu. Jesteś na przegranej pozycji. Jeśli nie podasz wartości to otworzą i będą próbować wyceniać. Jeśli podasz chociaż te 400$ to z lenistwa puszcza to dalej. Za mała sprawa żeby robić z tego problem.

No tak tylko nie wiem wg czego tobie to zrobią. Zawsze potem możesz się odwołać ale pójście z nimi na wojnę jest bez sensu. Jesteś na przegranej pozycji. Jeśli nie podasz wartości to otworzą i będą próbować wyceniać. Jeśli podasz chociaż te 400$ to z lenistwa puszcza to dalej. Za mała sprawa żeby robić z tego problem.

Dzięki, więc napisze jakąś wartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.