Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji zapytam : co znaczy "stan gabinetowy", albo "stan igła" ?

Też mi zagadka :)

Stan gabinetowy - stan piwniczny.

Stan igła - stan ze złomu metali.

Ja już nie mam siły do handlarzy / sprzedawców z allegro .......

Każdy klocek opisany jako idealny był w stanie zaledwie dobrym . Już poleciał pierwszy negatyw . Nie będę się pierdzielił .

A że przewijało i przewija się u mnie tego pełno to widzę że z roku na rok jest dużo , dużo gorzej , ludzie mają tupet i są wręcz bezczelni .

Nazywasz ich ludźmi ????

Nazywasz ich ludźmi ????

Przed chwila wypakowałem kolejnego decka . Stan miał być idealny .

Miał i kiedyś był . Ręce się w kolanach uginają ...

Jechać i lać ...

Już poleciał pierwszy negatyw . Nie będę się pierdzielił .

Zauważyłem.Biorąc pod uwagę zasady alledrogo (w przeciwieństwie do ebaya) - sobie też paskudzisz konto w ramach odwetu.

Zauważyłem.Biorąc pod uwagę zasady alledrogo (w przeciwieństwie do ebaya) - sobie też paskudzisz konto w ramach odwetu.

Jako kupujący . Każdy odrobinę kumaty rozróżnia komentarz kupującego od sprzedającego .

Przez to ze ludzie właśnie boją się odwetu jest jak jest a allegro przed zatwierdzeniem negatywa w takim przypadku powinno przeanalizować sprawę .

allegro przed zatwierdzeniem negatywa w takim przypadku powinno przeanalizować sprawę .

Allegro - przeanalizować.... nie rozśmieszaj mnie :-))))))))))

Jeśli chodzi o zyskowność - owszem. Sprawy etyczne są raczej czwartorzędne.

To po co kupujesz te szrot?

No właśnie Muda.

Jeśli chcesz kupować kolekcjonerskie egzemplarze na aledrogo, to raczej dużą liczbę odwetowych negatywów ci wróżę...

Nie możesz poszukać na audiogonie albo audiomarkcie poszperać?

Albo chociaż ebayu...tam się nie narazisz na złośliwy komentarz od sprzedającego.

Allegro - przeanalizować.... nie rozśmieszaj mnie :-))))))))))

Jeśli chodzi o zyskowność - owszem. Sprawy etyczne są raczej czwartorzędne.

No właśnie Muda.

Jeśli chcesz kupować kolekcjonerskie egzemplarze na aledrogo, to raczej dużą liczbę odwetowych negatywów ci wróżę...

Albo chociaż ebayu...tam się nie narazisz na złośliwy komentarz od sprzedającego.

Allegro broni tylko i wyłącznie własnych dochodów. W d..... ma uczciwość, itp. frazesy. Może oszukiwać, mieć setki negatywów i jak tylko płaci Allegru haracz, to ma prawo działać dalej. Zamykają konto tylko jak nie zapłaci w terminie haraczu z prowizji.

Co do e-bay to i owszem będziesz miał prawo do negatywa bez rewanżu, ale zostaniesz z gratem w domu. W moim wypadku odesłanie grzebanego, podpicowanego sprzętu kosztowałoby mnie około 800 zł. Program odzyskania z PayPala kasy wygląda tak, że musisz mieć ręcznie podpisany dokument odbioru przesyłki, a to kosztuje. Nikt też nie odda ci kosztów kurierskich w obie strony. Można łatwo policzyć ile stracimy na zwrocie. Korzystniej wyjdzie sprzedać go na części i jak najszybciej zapomnieć.

Polska to jednak dziwny kraj i wielu naciągniętych opisuje zalety danego klocka i wystawia go na Allegro. Zwracałem już na to uwagę, że tak wielu jest oszukanych, a tak mało się tym chwali. Dlaczego? Ano dlatego, aby potem opiewać zalety posiadanego szrota, bujać czytelników i wypchnąć dalej. I krążą te graty od lat z miejsca na miejsce, aż trafią na lamera co mu gra jak cholera, albo i lepiej.

Przy okazji zapytam : co znaczy "stan gabinetowy", albo "stan igła" ?

Stan "Igła" wziął sie z jakiegoś straropolskiego przysłowia które szło coś ".. jak z pod igły". Nie wiem czego sie to tyczyło, została sama igła. Tez czasem uzywam tego okreslenia jak mi cos bardzo sie podoba pod wzgledem stanu, bo o stan tu sie rozchodzi. Nie tylko w audio. :)

?👈

No właśnie Muda.

Dam radę .

W sumie powinienem wystawić już masę negatywów ale po prostu olewałem sprawę . Chodzi mi tylko o uczciwe podejście .

Tak kupiłem tego decka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Facet uczciwe go opisał i dobrze zapakował .

Powiedział gdzie i co ma za mankamenty a ja na to przystałem i kupiłem .

Co innego jak patafian tnie głupa a przychodzi zupełnie co innego . Jestem w stanie zapłacić ale mam wiedzieć za co płacę i zdecydować czy w to wchodzić czy nie .

Wczoraj mi przyszedł inny deck pierdykniety z góry bo wsadzony w coś co przypominało gumowego kondona a nie karton . Do tego z 5mm folii i zaraz karton z przodu i tyłu . Cud że nikt go nie trzepnął w te miejsca .

Właśnie pakuję wzmacniacz NADa i odsyłam do UK . Pisałem facetowi - zawiń w folię streczową bo NADy mają delikatne fronty .

Wiedział lepiej . Cały bok z lewej strony wytarł się o styropian . Takich przykładów mógłbym tu kilka stron pisać ...

Albo chociaż ebayu...

Nie znam języka , ceny często sa dużo wyższe niż u nas a i u nas da się trafić fajny sprzęt w dobrej cenie i swietnym stanie

Ukryta Zawartość

Wyjątkowo bezczelny sukinkot:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Allegro broni tylko i wyłącznie własnych dochodów. W d..... ma uczciwość, itp. frazesy. Może oszukiwać, mieć setki negatywów i jak tylko płaci Allegru haracz, to ma prawo działać dalej. Zamykają konto tylko jak nie zapłaci w terminie haraczu z prowizji.

Co do e-bay to i owszem będziesz miał prawo do negatywa bez rewanżu, ale zostaniesz z gratem w domu. W moim wypadku odesłanie grzebanego, podpicowanego sprzętu kosztowałoby mnie około 800 zł. Program odzyskania z PayPala kasy wygląda tak, że musisz mieć ręcznie podpisany dokument odbioru przesyłki, a to kosztuje. Nikt też nie odda ci kosztów kurierskich w obie strony. Można łatwo policzyć ile stracimy na zwrocie. Korzystniej wyjdzie sprzedać go na części i jak najszybciej zapomnieć.

Polska to jednak dziwny kraj i wielu naciągniętych opisuje zalety danego klocka i wystawia go na Allegro. Zwracałem już na to uwagę, że tak wielu jest oszukanych, a tak mało się tym chwali. Dlaczego? Ano dlatego, aby potem opiewać zalety posiadanego szrota, bujać czytelników i wypchnąć dalej. I krążą te graty od lat z miejsca na miejsce, aż trafią na lamera co mu gra jak cholera, albo i lepiej.

Widać że ten temat nie jest ci obcy... a może się mylę ?

Ukryta Zawartość

W Cdjapan ta płyta jest za 100zł, w Polsce 774 zł :)) nie ma to jak polska marża :))

Ukryta Zawartość

A po co zadajesz takie bezsensowne pytanie .

Nie ważne co kupuję , chodzi o uczciwość .

Ale chodzi też o myślenie! Kijem rzeki nie zawrócisz. Wiesz jak tam jest i wiesz jak będzie dalej, ale brniesz w to ponownie. To jeszcze naiwność czy już....sam sobie dopowiedz.

Edytowane przez sly30

Ale chodzi też o myślenie! Kijem rzeki nie zawrócisz. Wiesz jak tam jest i wiesz jak będzie dalej, ale brniesz w to ponownie. To jeszcze naiwność czy już....sam sobie dopowiedz.

Ale tak jest wszędzie .

Ten stary sprzęt z lat 80/90 to moje hobby , coś czym lubię się bawić i do czego mnie ciągło i ciągnie .

Mam już swój docelowy system grający , postawiłem sobie regalik i to zbieractwo traktuję jako hobby . Hobby które sprawę mi wielką przyjemność .

Zdeję sobie sprawę że jest i będzie coraz gorzej ale tu tylko chodzi o uczciwość sprzedającego .

Wyjątkowo bezczelny sukinkot:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a o co chodzi? bo aukcja allegro usunieta.

Ale u nas jest jak jest. To smutne ale tak jest i nic na to nie poradzisz.

wszedzie tak jest. moze u nas bardziej popularne, ale wszedzie oszukuja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Raz aledrogo zadziałało i szybko i skutecznie. Facecik wziął zdjęcia z aukcji na ebayu (oprócz jednego na którym widać lekko zagnieciona kopułkę) i wystawił z opisem mniej więcej: Ładnie grają, przywiezione z Danii, nie znam się, licytacja od złotówki. Naturalnie tylko wysyłka za 100. Kumpel miał ochotę, zadzwonił i się pochwalił co to za okazję znalazł na aledorgo. Wytłumaczyłem jaka to okazja to się wściekł i napisał do Allegro. Usunęli aukcję i zablokowali konto w mniej jak kwadrans. Czyli nie jest aż tak tragicznie z aledrogo jak się wydaje.

Od jakiegoś czasu szukam kolumn dynaudio i na przełomie dwóch mc.był juz oszust sprzedajacy fikcyjne contour1.3se.1.4,oraz dwa razy focusy 110 ,kilka osob sie nabrało i wpłaciło kase myśląc ,ze trafili okazje.Nie zdziwie sie jak to był ten sam koles ktory wykrada konta nieswiadomych uczciwych ludzi i robi takie wałki

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Ja już nie mam siły do handlarzy / sprzedawców z allegro . Z miesiąc temu kupiłem sobie regał i kupuję klocki do kolekcji z przełomu lat 80/90 .

Każdy klocek opisany jako idealny był w stanie zaledwie dobrym . Już poleciał pierwszy negatyw . Nie będę się pierdzielił .

A że przewijało i przewija się u mnie tego pełno to widzę że z roku na rok jest dużo , dużo gorzej , ludzie mają tupet i są wręcz bezczelni .

Trzeba bylo pisac ze chcesz kaseciaka. Mialem Denona DRM w stanie PRAWDZIWIE idealnym. Jak go wyslalem to gosc byl w szoku ze stan doslownie sklepowy po tylu latach.

?👈

Widać że ten temat nie jest ci obcy... a może się mylę ?

Ja kolegę Krajcar kojarzę niemal wyłącznie z nieudanymi zakupami na aukcjach...

A tak przy okazji - kupiłem kilka miesięcy temu na ebayu przedwzmacniacz w sklepie z Danii.

Przyszedł nie najlepiej zapakowany. Rzekłbym - "śladowe" ilości folii zabezpieczającej.

Podłączyłem - gdzieś puścił zimnu lut i sprzęt raz grał, a raz nie.

Napisałem do gościa, że przesadził z zaufaniem do firm kurierskich, wkładając do kartonu tylko jakieś resztki styropianu.

I wyobraźcie sobie - facet przeprosił i zwrócił kasę oraz koszty przesyłki zwrotnej.

Nie jest jeszcze ze wszystkimi tak źle...

Edytowane przez mrb

Od jakiegoś czasu szukam kolumn dynaudio i na przełomie dwóch mc.był juz oszust sprzedajacy fikcyjne contour1.3se.1.4,oraz dwa razy focusy 110 ,kilka osob sie nabrało i wpłaciło kase myśląc ,ze trafili okazje.Nie zdziwie sie jak to był ten sam koles ktory wykrada konta nieswiadomych uczciwych ludzi i robi takie wałki

Przy cenie jaką trzeba realnie za takie kolumny zapłacić trzeba być debilem by wpłacić pieniądze z góry bez oglądnięcia i sprawdzenia na miejscu. Choćby to było i na drugim końcu kraju.

Jeśli kogoś zaślepia "okazyjna cena" albo jest na tyle bogaty lub leniwy by nie ruszyć 4 liter samemu i czekać aż kurier przyniesie do domu to jest sam sobie winien. Ale widać jest takich na pęczki bo obfita podaż się pojawiła...

7ae38a58b63936232c5ee3a4c9629ed8.jpg?s=1416580953

Proszę Cię, nie wklejaj już tego dziadostwa, ani to merytoryczne, ani ciekawe - zwykła ilustracja chamstwa.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja kolegę Krajcar kojarzę niemal wyłącznie z nieudanymi zakupami na aukcjach...

Bo Krajcar ma honor i nie boi się mówić o wałkach i przekrętach, nawet jak jego samego dotyczą. Oddaję sprzęt do serwisu i mi robią jak najlepiej potrafią. Nie pcham dalej szukając lamera picerską poezją na AS i Allegro. Z tego powodu mam u siebie 8 samograjów.

Czytając to forum zastanawia jak te wymarzone klocki szybko są odsprzedawane. Tak szybko się nudzą? Domyślam się, że większość z nich ma wady i wychwalane wędrują dalej.

A ten temat o odbiorze osobistym, to można sobie w bajki wsadzić. Osobiście to sobie można kobitkę odebrać i też nie wiadomo, czy nie dłubana. Znajdźcie mi sprzedawcę, co wam da zajrzeć do środka, albo pod płytę. Już to widzę. A takie posłuchanie sobie guzik da. Każdy podkręcony laser zagra ileś tam dni, a chinol miesięcy. Potem zostaje tylko rozpacz, albo piękna poezja i wystawka na Allegro.

No powiedz tak z ręką na sercu ile to masz tych wymarzonych klocków w domu, a ile jest już jak to mówią Polacy - u Żyda.

A moze przez kilka lat zakupow na allegro pierwszy raz sie trafiło na takiego oszusta?Moze nie kazdy dla dwoch czy trzech tys pojedzie na drugi koniec polski?Poprostu pojawiaja sie focusy 110 za 2.5tys ktos kupuje i myslisz ze podejrzewa wałek?A niby czemu skoro 10 lat kupuje na allegro nieraz o wiele drozsze przedmioty i nigdy nie mial problemow?Co innego s 1.4 ktore poszly za 2.8 ze standami te naprawde musieli kretyni licytowac ale nie pier..ol głupot ,ze debilem jest kazdy kto kupuje sprzet ktory mu kurier przywozi

Przy cenie jaką trzeba realnie za takie kolumny zapłacić trzeba być debilem by wpłacić pieniądze z góry bez oglądnięcia i sprawdzenia na miejscu. Choćby to było i na drugim końcu kraju.

Jeśli kogoś zaślepia "okazyjna cena" albo jest na tyle bogaty lub leniwy by nie ruszyć 4 liter samemu i czekać aż kurier przyniesie do domu to jest sam sobie winien. Ale widać jest takich na pęczki bo obfita podaż się pojawiła...

To nie ja je kupilem ,tylko pewien koles.Ja contoury 1.3se ale nie zdazylem zaplacic na szczescie.

Edytowane przez kamil79

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.