Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

No i sprzedającą jest "terenia", a sprzęt sfotografowany na tle kwiatków. Taki domowy ąturaż...

Wszystko się zgadza, nie musi mieć wytartego napisu :-)

Terenia jest świeżynką. Próbuje rozkręcić biznes rtv-agd, ale zaczęła od d*py strony.

Najpierw sprzedaje się koszulki termokurczliwe po 1zł za 1m, dostaje się srebrną gwiazdkę i wtedy ryby biorą aż miło, a tu od 0 pkt. i od razu kilka pralek. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyświetleń: 2066 - kilka ojciec, klika matka, dzieci, chrzestny i sąsiadka. ;)

Ale najlepsze w tym wszystkim są teksty:

"ZAKUPY Z X-AUDIO TO BRAK RYZYKA."

"GWARANCJA SOLIDNOŚCI – zawsze dążymy do maksymalnej satysfakcji klienta"

Czyli, owszem ładujemy, ale... z wazeliną. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Witam.

Co powiecie o tej aukcji? Warto czynić jakieś starania, ewentualny wzmak do tego sprzętu to Yamaha A-S 501, proszę o ocenę aukcji.Pozdrawiam

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

,

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Terenia jest świeżynką. Próbuje rozkręcić biznes rtv-agd, ale zaczęła od d*py strony.

Najpierw sprzedaje się koszulki termokurczliwe po 1zł za 1m, dostaje się srebrną gwiazdkę i wtedy ryby biorą aż miło, a tu od 0 pkt. i od razu kilka pralek. ;)

Ukryta Zawartość

Wyświetleń: 2066 - kilka ojciec, klika matka, dzieci, chrzestny i sąsiadka. ;)

Ale najlepsze w tym wszystkim są teksty:

"ZAKUPY Z X-AUDIO TO BRAK RYZYKA."

"GWARANCJA SOLIDNOŚCI – zawsze dążymy do maksymalnej satysfakcji klienta"

Czyli, owszem ładujemy, ale... z wazeliną. ;)

szkoda, ze tak latwo mozna wycofac aukcje, bo by te znajome,co "kupily" ten szmelc, zostaly do konca licytacji. gosc musialby zaplacic co najmniej prowizje, a po 2gie podejrzane byloby sprzedawanie tego samego "sprzedanego" sprzetu z tego samego konta.

troche by to utrudnilo zycie takim ludziom

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Kamil79 - nie kupuję na aledrogo w klasyczny sposób (zapłata z góry) niczego droższego niż kilka stów. I to od lat. Juz przy rzeczach droższych jak powiedzmy 1000 pisze do sprzedawcy, że jeśli wygram lub kliknę kup teraz przesyłka ma być za pobraniem i to z możliwością sprawdzenia zawartości. To tylko parę złoty drożej. Nigdy tez nie miałem problemu by kurier za odpowiedniego tipa nie zaczekał choćby i godziny by nie tylko oglądnąć ale i fizycznie sprawdzić. Albo odbiór osobisty. I nigdy nie zaliczyłem wpadki. W finale nie zaliczyłem bo zdarzyło się parokrotnie, że choć sprzedawca zgadzał się na moje warunki to tak jakoś w pewnym momencie kontakt się gwałtownie urywał.

Ostatnie kolumny (zresztą właśnie Contoury) kupiłem na niemieckim ebayu w licytacji. Napisałem do gościa tylko, czy jak wygram to zgadza się na odbiór osobisty i sprawdzenie. Upewniłem się też czy facet ma na czym je odsłuchać. Wygrałem, pojechałem te 300 km, posłuchałem, jeszcze parę E na dobry obiad utargowałem i już. Nie było żadnych problemów, ansów, miło, przyjemnie, kawka, pogaduszki. Rzetelny sprzedawca nie ma niczego do ukrycia i nawet woli jak jakiekolwiek (nawet małe) kolumny odbierze ktoś osobiście. Nie ma choćby problemu z solidnym pakowaniem.

Ale żeby nie było tak różowo, że tam to oaza uczciwości. Szukam pewnej wielokanałowki i znalazłem przez hifi shark`a na niemieckiej Queoce (jeden z odpowiedników naszego OLX). Cena jakieś 25% niższa niz u innych. Daleko bo to jakieś 700 km ale to tez nie zabawka za 1000 zł więc trudno, przejadę się. I co? Nie ma odbioru osobistego, tylko wysyłka. Zacząłem drążyć i okazało się, że sprzedaje niby anglik ale mający żonę niemkę, niby mieszka tam, ale w tej chwili jest w UK, końcówka jest tam, ale on wyśle stamtąd nie zawodnie i nawet koszt wysyłki już wliczy w cenę. Naturalnie zapłata z góry. Sprawa oczywista...

Nie ważne czy ktoś kupuje dużo i za duże sumy na aledrogo i do tej pory nikt go nie oszukał. Prędzej czy później ktoś to zrobi. I wybacz ale uważam że nawet przy tych 2.5 k zł jeśli ktoś sobie beztrosko licytuje, przelewa pieniądze z góry, a potem czeka tylko na przesyłkę to jest albo głupi albo jest na tyle zamożny, że owe 2.5 tyś to dla niego jak splunąć. Nie wiem jak Ciebie ale mnie na wyrzucanie w błoto ponad 2 kafli nie stać...

Edytowane przez Adalbert95

szkoda, ze tak latwo mozna wycofac aukcje, bo by te znajome,co "kupily" ten szmelc, zostaly do konca licytacji. gosc musialby zaplacic co najmniej prowizje, a po 2gie podejrzane byloby sprzedawanie tego samego "sprzedanego" sprzetu z tego samego konta.

troche by to utrudnilo zycie takim ludziom

Kiedyś tak było, ale komuś to widać przeszkadzało.

Nawet pół roku po zakończeniu aukcji można było ją odszukać, po nickach sprawdzić kto w niej komu licytował,

kto z jakiej miejscowości pochodził i tak po sznurku do kłębka prześledzić całą historię danego egzemplarza.

Na tej podstawie można też było powiązać konkretne urządzenia z konkretnymi forumowiczami audiostereo.pl

a tych z konkretnymi wątkami zakładanymi na tym forum tylko i wyłącznie po to, żeby reklamować tony szrotów,

które w niedalekiej przyszłości trafią na sprzedaż.

Ale to było kiedyś, a teraz jest jak tak, że każdy handlarz na Allegro ma przynajmniej cztery konta (tak jak Terenia)

z których sam sobie licytuje i sam od siebie kupuje np. jeden i ten sam wzmacniacz w kółko przez pół roku z rzędu.

Po co? Między innymi po to, żeby lewymi transakcjami z wymyślonymi cenami podnieść rzekomą wartość szrota,

a przy okazji ponabijać sobie komentarzy za lewe kupna i lewe sprzedaże. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to,

że nic go to nie kosztuje, bo każdą transakcję można obecnie unieważnić i wtedy nawet prowizji nie trzeba płacić,

no i znacznie trudniej jest takiego pacjenta teraz namierzyć, dzięki temu że jakiś uczony wpadł na super pomysł,

żeby ukryć nicki wszystkich licytujących, a zakończone aukcje po paru tygodniach przenosić do "ch*j wie gdzie".

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie. Beda trzymac na serwere miliony aukcji dla pana parantuli zeby mogl szukac wiatru w polu po stu latach od zakonczenia aukcji jakby to kogos obchodzilo. Nie robmy jaj.

?👈

Nie. Beda trzymac na serwere miliony aukcji dla pana parantuli zeby mogl szukac wiatru w polu po stu latach od zakonczenia aukcji jakby to kogos obchodzilo. Nie robmy jaj.

akurat takie dane nie zajmuja zbyt wiele miejsca, wiec moze mozna byloby przez kilka lat je trzymac i udostepniac uzytkownikom. posluchaj, wydaje mi sie, ze w interesie wlascicieli takich platform internetowych jest to, aby uzytkownicy czuli sie tam bezpiecznie kupujac rozne rzeczy, jak sie jeden z drugim natnie, to przy trzecim razie zrezugnuje z zakupu przez internet. tak mi sie przynajmniej wydaje.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

W interesie takiej firmy jest zarabianie pieniedzy jak w kazdej innej. Uzytkownik jest tu na koncu lancucha pokarmowego tak jak pracownik w duzej firmie mimo tego ze wlasciciele probuja wszystkim wmowic ze jest calkowicie na odwrot.

?👈

Nie. Będą kasować minutę po zakończeniu, żeby przypadkiem nikt nie zobaczył ile gratów sprzedaje miesięcznie Pan rafal735r.

Ja nie muszę niczego szukać, bo wystarczy, że zajrzę na audiostereo.pl i już wiem co będzie do kupienia na Allegro za tydzień.

Po drugie jakby to nikogo nie obchodziło, to by nie było tutaj wpisów na ten temat, a skoro są, to widocznie kogoś obchodzi.

Po trzecie weź mi jakoś logicznie wytłumacz co niby miało na celu ukrycie nicków licytujących,

bo od trzech lat się nad tym zastanawiam i no ni ch*ja nic mi do głowy przyjść nie może.

W interesie takiej firmy jest zarabianie pieniedzy jak w kazdej innej.

Jasne że tak, ale ułatwianie życia różnym krętaczom i szumowinom, kosztem porządnych ludzi

raczej nie świadczy o takiej firmie najlepiej. Z tego co pamiętam, kiedy ja się rejestrowałem na Allegro

można było mieć tylko jedno konto. Teraz z tego co mi wiadomo można mieć ich nawet pińcet.

Kolejne utrudnienie dla robienia wałków i chachmętów...

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Myślę, że ukrycie nicków licytujących miało na celu uniemożliwienie kontaktu z nimi przez osoby trzecie, które chciałyby sprzedać taką samą rzecz, ale na boku bez udziału aledrogo. Lub podobne kombinacje.

Taką mam koncepcję :)

Nie. Będą kasować minutę po zakończeniu, żeby przypadkiem nikt nie zobaczył ile gratów sprzedaje miesięcznie Pan rafal735r.

Ty sam napisz ile masz kont na Allegro i Ebay i gdzie pachasz ten zlom co z USA sprowadzasz.

Po trzecie weź mi jakoś logicznie wytłumacz co niby miało na celu ukrycie nicków licytujących,

bo od trzech lat się nad tym zastanawiam i no ni ch*ja nic mi do głowy przyjść nie może.

Nie mozesz doszukac sie walka to nie rozumiesz. Wszak wszedzie musi byc SPIEK! Szeryfo Ci wyjasnil.

?👈

Ja nie muszę niczego szukać, bo wystarczy, że zajrzę na audiostereo.pl i już wiem co będzie do kupienia na Allegro za tydzień.

Po drugie jakby to nikogo nie obchodziło, to by nie było tutaj wpisów na ten temat, a skoro są, to widocznie kogoś obchodzi.

Jasne że tak, ale ułatwianie życia różnym krętaczom i szumowinom, kosztem porządnych ludzi

raczej nie świadczy o takiej firmie najlepiej. Z tego co pamiętam, kiedy ja się rejestrowałem na Allegro

można było mieć tylko jedno konto. Teraz z tego co mi wiadomo można mieć ich nawet pińcet.

Kolejne utrudnienie dla robienia wałków i chachmętów...

Ułatwienie. Kiedyś można było prześledzić historie aukcji, uczestników (też słupów i kolegów), sprawdzić czy pracują w tych samych zespołach, czy przedmiot, który chcę kupić od X przypadkiem X nie kupił sam tydzień temu (a teraz rzuca gorący kartofel), czy nie przepłacam u niego przy okazji itp. Nie kupuję i nie sprzedaję na allegro, uważam, że to za duże ryzyko.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Witam.

Co powiecie o tej aukcji? Warto czynić jakieś starania, ewentualny wzmak do tego sprzętu to Yamaha A-S 501, proszę o ocenę aukcji.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Wcześniej chyba link się nie dodał :(

Ukryta Zawartość

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Po trzecie weź mi jakoś logicznie wytłumacz co niby miało na celu ukrycie nicków licytujących

Proste, poza poywyższymi powodami, głównie ochrona danych osobowych, tj. próby śledzenia co kto kupił itp. Na eBay jest to samo, takie realia prawne.

Co do "gratów" z allegro. Jak tak obserwuję alle, to samo dorobienie boczków ze sklejki winduje cenę :). Tylko, żeby jeszcze te boczki były dobrze zrobione, szpary, wystające wkręty etc. Jakaś nowomoda, normalnie. Ale dla mnie to masa śmiechu, takie sztuczne tuningownie i do tego trochę trąci wioską. Pewnie się nie znam.

Proste, poza powyższymi powodami, głównie ochrona danych osobowych, tj. próby śledzenia co kto kupił itp. Na eBay jest to samo, takie realia prawne.

O.k., ale kogo to prawo ma chronić? Kiedyś można było dość szybko zorientować się w kombinacjach. Ta mgła sprzyja jednie nadużyciom i wielu z niej korzysta. Rozumiem że ludzie są różni, każdy chce zarobić. Taki jest świat, ale te obecne przepisy prawne coraz bardziej zaczynają chronić złodziei.

Ukryta Zawartość

Tego gościa widzę od dawna. Raczej nie wystawia szrotu. Stan na ogół dobry, a ceny z nóg nie zwalają. Dotąd nie dostał negatywa, więc raczej mało prawdopodobne że ponad 440 aukcji to była podpucha.

Co do kolumn mam mieszane uczucia. Pogadaj z limbadenem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty sam napisz ile masz kont na Allegro i Ebay i gdzie pachasz ten zlom co z USA sprowadzasz.

Już Ci kiedyś mówiłem, w dupę se pcham.

Ty lepiej napisz ile linków do swoich aukcji ze szrotami w tym miesiącu na forum zamieściłeś,

to przynajmniej będzie jasne skąd u Ciebie ta kurwica nagła występuje na sam widok mojego nicka, buehehe :)

Edytowane przez parantulla

Dlatego w wielu klubach cisza ;-)) aż strach napisać że coś dobrze gra i nie jest na sprzedaż.

To było żartem, bo masz dużo racji, kiedyś np; Accupchase E-206 chodził po 300-400 euro, a dziś sami widzicie co się dzieje z ceną. I wszystko jest hi-end, kultowe i najlepsze......

pozdrawiam

i życzę sukcesów w walce z wiatrakami......

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Taki jest świat, ale te obecne przepisy prawne coraz bardziej zaczynają chronić złodziei.

Nie mogę się zgodzić z powyższym stwierdzeniem. Prawo OD DAWNA chroni złodziei i rozmaitych przestępców! To ofiara ma najmniej praw.

Już Ci kiedyś mówiłem, w dupę se pcham.

Ty lepiej napisz ile linków do swoich aukcji ze szrotami w tym miesiącu na forum zamieściłeś,

to przynajmniej będzie jasne skąd u Ciebie ta kurwica nagła występuje na sam widok mojego nicka, buehehe :)

Nie wiem, policz jak cie to interesuje, a domyslam sie ze tak. Bo mnie akurat nie. Jak to mowia, przyganial kociol garnkowi. Drugi Pan muda. Wszystkim wytyka jakie to zlomy sprzedaja, a sam pcha klocki po ludziach ile wlezie. Ty taki sam jestes, tylko sie nie ujawniasz, ale jak ktos odrobine mysli i umie czytac ze zrozumieniem szybko cie rozszyfruje. Co nie zmienia faktu.

?👈

Tylko że ja nie sprzedaję złomów, to po pierwsze i nie reklamuję niczego na forum, to po drugie,

a ostatnią rzecz z audio sprzedałem chyba z półtora roku temu, to było po trzecie.

Po czwarte to Ty pierwszy się do mnie doj**ałeś bez sensu, więc teraz nie płacz, że coś Ci wytykam.

Ja nie placze, ogolnie wisi mi to ze jakis typ ma zale ze link w swoim temacie wrzuce. Po drugie jak chcesz zobaczyc zlom to spojrz pod swoj telewizor.

?👈

Nowa definicja technicznej sprawności ;)

Ukryta Zawartość

:D :D

Ukryta Zawartość

Nowa definicja technicznej sprawności ;)

Ukryta Zawartość

Cena jest niezła. ;) Przy okazji, jak znajdzie się desperat, to mogą mu się przydać:

Ukryta Zawartość

Nie mogę się zgodzić z powyższym stwierdzeniem. Prawo OD DAWNA chroni złodziei i rozmaitych przestępców! To ofiara ma najmniej praw.

Mimo wszystko podniosłeś mnie na duchu. Ktoś mnie jednak rozumie. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szukasz dziury w całym, napisał wyraźnie że zawieszenia są do wymiany.

Mimo wszystko miejsce dla takich rupieci jest w dziale Uszkodzone, po to on właśnie jest.

Nie piszę powodowany zazdrością. Ceny nie wydają mi się niskie. Jestem po porostu ciekaw jak im to wszystko schodzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem po porostu ciekaw jak im to wszystko schodzi.

Też jestem ciekaw.

Kiedyś miałem tego Pioneera i z tego co pamiętam, to za nowego w salonie mniej zapłaciłem.

Ukryta Zawartość

Obecnie cena rynkowa tego modelu waha się pomiędzy 400 a 500 złotych

za egzemplarze w stanie idealnym z oryginalnymi pilotami w komplecie.

Te magnetofony wyłowione z rzeki po tysiaku od sztuki też im pewnie idą jak ciepłe bułki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Imponujaca rozbieznosc ceny.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.