Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

To że jesteś klonem opychacza zrupieciałych szrotów zwożonych z wystawek to wiemy, to że pod innymi nickami naganiasz sobie łosi to też wiemy,

ale nie wcinaj się w rozmowę, która ciebie nie dotyczy, bo nikt się ciebie o nic nie pytał, a przylazłeś tutaj tylko dlatego, że pojawiło się słowo "sansui"

w jednym z wpisów, który idealnie obrazuje jak na forach takich jak to można z zardzewiałego gówna cuda tworzyć i pchać frajerom za góry złota.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

To że jesteś klonem opychacza zrupieciałych szrotów zwożonych z wystawek to wiemy, to że pod innymi nickami naganiasz sobie łosi to też wiemy,

Tylko to potrafisz napisać????????? Chyba moderacja może sprawdzić czy jestem klonem? Miernoto.Nie jarzysz prostych pojęć mechanicznych ,elektro-technicznych,musisz kupić coś nowego (z instrukcją) ,Inaczej nie dasz sobie rady.Cywilizacja lat 70-80 cię zabija.Taki jesteś mądry.

PS.Tak sprzedaje dyfry do sansui...

Edytowane przez kickdown

Chyba moderacja ma to głęboko w dupie i tylko tym można tłumaczyć obecność takich szumowin na tym forum.

Gdyby było inaczej nigdy byś sobie nie pozwolił na teksty w stylu:

Parantulla ,ale on głupi...

tym bardziej, że nawet z tobą nie rozmawiałem, wlazłeś sobie po prostu w wątek i ni z gruchy ni z pietruchy zaczynasz sapać

próbując wszczynać awantury, żeby zaraz biegusiem polecieć po moderatora, żeby zobaczył co ten parantulla wyprawia.

To samo robiłeś wcześniej w klubie sansui i to samo usiłujesz robić tutaj, a że słabo ci to idzie, to nerwy puszczają, co?

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ja nawet nie wiem o co ci chłopie chodzi, jakie nowe i jakie instrukcje?

Co ty kurna myślisz, że nikt poza tobą nie słyszał o dyfrach ze szperą i że kogoś tu zagniesz "pojęciami mechanicznymi"?

Miałeś linki wklejać do okazji na allegro, a nie robić z siebie pośmiewisko używając pojęć "elektro-technicznych".

P.S.

W całym swoim życiu mercedesy miałem raptem dwa.

Jednego jakieś pięć temu, drugiego chyba z dziesięć.

Ciekawe skąd mogłeś o tym wiedzieć rejestrując się na tym forum dopiero w 2013 roku.

Taki mądry i wyszczekany, a nawet nie potrafisz dobrze ukryć kim naprawdę jesteś.

Miernoto.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Mam przesr..e u @parantulli:-)

Ja też pojęcia nie mam, co to ów "dyfer ze szperą" i - bynajmniej nie tęsknię za tą wiedzą!:-)

A "okazje" na wszelakich baju- bajach, allegrach i innych jarmarkach - przestały istnieć już dawno temu.

Czasy, gdy na krakowskiej Tandecie (starej, dodam) można było kupić zegar lub przepiękne lustro za flaszkę - bezpowrotnie minęły.

Pozdro, parantulla.

To że można kupić coś okazyjne jest takim samym faktem jak to, że można się naciąć. Różnica jest tylko taka, że więcej jest ogłoszeń gratów za przesadzoną kasę. To zupełnie normalne. Dlatego śmieszą mnie te przepychanki jak i śmieszy mnie publikowanie ogłoszeń złomu w cenie złota. Co to za trudność coś takiego znaleźć. Na każdym portalu aukcyjnym 9 na 10 ogłoszeń potwierdza tą regułę i nie ma co z tego robić odkrycia roku.

W całym swoim życiu mercedesy miałem raptem dwa.

Jednego jakieś pięć temu, drugiego chyba z dziesięć.

Ciekawe skąd mogłeś o tym wiedzieć rejestrując się na tym forum dopiero w 2013 roku.

Nawet nie wiesz co gdzie i kiedy pisałeś,,,Długi weekend?

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ja nawet nie wiem o co ci chłopie chodzi, jakie nowe i jakie instrukcje?

Nie dziwota

tym bardziej, że nawet z tobą nie rozmawiałem,

Wiesz co to forum?

To samo robiłeś wcześniej w klubie sansui i to samo usiłujesz robić tutaj, a że słabo ci to idzie, to nerwy puszczają, co?

Przytocz choćby jeden post....Czyim jestem klonem?Jak powiedziałeś A powiedz B... Edytowane przez kickdown

To że można kupić coś okazyjne jest takim samym faktem

Faktem, to się staje dopiero wtedy jak ktoś to może potwierdzić, a jak na razie to mamy tylko historie z mchu i paproci

o nie wiadomo w sumie czym, bo nikt tego na oczy nie widział, ale wszyscy z góry zakładają, że tak właśnie było.

Zaraz wolne miejsce na tej stronie się skończy, a ja dalej nie widzę linku do ogłoszenia tego mitycznego dyfra

wartego ponoć 1.500zł który to jakiś ponoć głupek sprzedał ponoć za 250zł. To jest fakt i dowód na to, że okazje się jednak zdarzają.

To nie jest żaden fakt, tylko anegdota z gatunku tych, które się opowiada na imprezach, żeby przebić usłyszaną właśnie historię.

Ja nadal twierdzę, że człowiek który to sprzedawał dobrze wiedział co sprzedaje i ile to może być warte,

a okazję w tym widzi tylko ten, który to kupił święcie przekonany o tym, że interes życia ubił.

Wiesz co to forum?

Wiesz co to zmęczenie materiału?

Miałeś już swoje pięć minut, a teraz odejdź, nie chce mi się z tobą gadać.

Miałeś już swoje pięć minut, a teraz odejdź, nie chce mi się z tobą gadać

Za kogo ty się masz?Ustawiać to se możesz,. Edytowane przez kickdown

Jak pisałem w pierwszym poście - Emerytenporstar jest impregnowany na wszelkie argumenty, nawet jakbym przyniósł poświadczenie notarialne zakupu to będzie podważał, że pewnie notariusz wziął w łapę :) Koledzy po prostu myślcie samodzielnie - na portalach jest drożyzna, są wałki, ale jest mnóstwo okazji kupić fajne rzeczy za małe pieniądze.

Z drugiej strony rzecz biorąc a może Emeryten nie jest po prostu eeee tego, tylko jest opłacony przez właścicieli forum i innych handlarzy nowym szitem, co to drogi jest, bo ma mnóstwo audiofilskiego powietrza w obudowie :)

Mam przesr..e u @parantulli:-)

Ja też pojęcia nie mam, co to ów "dyfer ze szperą" i - bynajmniej nie tęsknię za tą wiedzą!:-)

A "okazje" na wszelakich baju- bajach, allegrach i innych jarmarkach - przestały istnieć już dawno temu.

Czasy, gdy na krakowskiej Tandecie (starej, dodam) można było kupić zegar lub przepiękne lustro za flaszkę - bezpowrotnie minęły.

Pozdro, parantulla.

A na warszawskim Kole ciągle można trafić mosiężną lampę za 50zł - paanie pewnie zepsuta - dobra 30. Faktycznie była zepsuta - pół metra kabla i włącznik. Teraz cieszy oko i budzi podziw gości :)

A szpera? To taki sprytny patent który pozwala ruszyć na śliskim - normalnie nie ruszysz jak jedno kółko się ślizga

Dzięki!

To już będę wiedział...

Mam to samo w swym pierzocie. Działa.

Choć zima latoś - mizerna:-)

A!

Jeśli chodzi o "znawstwo" pojęć.

Mam na sprzedaż sto worków raglajażu.

Stówa za wór, okazja.

Kuuupisz?:-)

I nie żryjta się, bo to niefajne jest.

(tylko) uszkodzony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wyposażenie - komfort: elektryczne szyby przednie, elektrycznie ustawiane fotele, klimatyzacja automatyczna, klimatyzacja dwustrefowa, podgrzewane lusterka boczne, tapicerka skórzana, wielofunkcyjna kierownica, wspomaganie kierownicy

wyposażenie - multimedia: CD, gniazdo AUX, gniazdo USB, radio fabryczne

- może kiedyś...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xatt

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

To nie jest żaden fakt, tylko anegdota z gatunku tych, które się opowiada na imprezach, żeby przebić usłyszaną właśnie historię.

Rozweselasz mnie. Mnóstwo rzeczy kupiłem jako niezłe okazje i nie tylko poprzez aukcje ale w sklepach stacjonarnych. Czasami dla siebie a czasami aby odsprzedać. Wiele osób żyje z tego. Ale ten wątek nie jest o tym. Myślisz, że ludzie będą szukać okazji a potem wstawiać linki abyś mógł podziwiać. Naiwny jesteś. Jak przypadkiem trafiam na okazję to po prostu kupuję i tyle w temacie. A na pewno nikomu się nie chwalę.

Mnóstwo rzeczy kupiłem jako niezłe okazje i nie tylko poprzez aukcje ale w sklepach stacjonarnych. Czasami dla siebie a czasami aby odsprzedać. Wiele osób żyje z tego.

Nie sposób się z tobą Danielu nie zgodzić z doświadczenia powiem tyle że sam najczęściej takie okazje trafiałem na olx (kiedyś tablicy) i niestety widnieją parę minut.Trzeba mieć po prostu szczęście i być pierwszym .Co do ogólnych cen zdecydowanej większości klocków vintage na allegro można się dwiema rękami podpisać pod słowami parantulli.

Na nieoryginalnym STK bez drewnianych boczków i do tego cena x2...na ebay.de jest taniej to dostać, nasi to jednak mają fantazje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dokładnie o to chodzi, okazje były są i będą. Żądania Emeryten udostępnienia linków do aukcji budzą śmiech. Nie zamierzam uczyć przyszłej konkurencji. Swoją drogą aż dziw bierze że w 35mln Polsce z powszechnym dostępem do Internetu i nauką angielskiego jest aż taka ignorancja. OLX ostatnio bardzo się zepsuł - myślę że to celowa robota bo został wykupiony przez alle

Dokładnie o to chodzi, okazje były są i będą. Żądania Emeryten udostępnienia linków do aukcji budzą śmiech.

W wypadku tych rzeczywistych okazji zanim zdążyłbyś zamieścić link było by po herbacie. Dobrym przykładem jest ostatnio przytoczona aukcja CD Nad.

Takie o to "coś" :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Dokładnie o to chodzi, okazje były są i będą. Żądania Emeryten udostępnienia linków do aukcji budzą śmiech. Nie zamierzam uczyć przyszłej konkurencji.

Śmiech to budzą idiotyczne tłumaczenia i wykręty przed wklejeniem linku do zakończonej dawno aukcji.

Ukryta Zawartość

ahhh uwielbiam takie opisy :)) widywalem takie za 2k

a flaszke i ogorki to raczej przy tej mancie .....

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Ukryta Zawartość

ahhh uwielbiam takie opisy :)) widywalem takie za 2k

a flaszke i ogorki to raczej przy tej mancie .....

"A ja jak prosty chłop z Depułtycz Królewskich z rozdziawioną paszczą słucham i nadal nie wiem, kto mi i czym tak wyczyścił uszy..."

Hmm... ok. Jak jest tak dobrze dlaczego ten 8 cud świata sprzedaje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

"Jest to urządzenie, które konkurencję do 50 000 zł zgniata jak walec biedronkę." - cóż za skromność.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Jest to urządzenie, które konkurencję do 50 000 zł zgniata jak walec biedronkę." - cóż za skromność.

Ukryta Zawartość

No dobra, a co zgniata Strussa jak walec biedronkę?

Ukryta Zawartość

Witam.Ile dzisiaj jest wart maksymalnie AUDIONET AMP 1? To już starszy model audioneta,ktoś sprzedaje na HIFI.PL ale życzył sobie 1500 EURO.Trochę drogo.

Edytowane przez jaz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.