Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś niekumaty może pomyśleć że to wydanie japońskie tylko wydane w Rosji

Nie wiem kto tak może pomyśleć, skoro w ogłoszeniu nie ma nawet jednego słowa o Japonii.

Nie wiem kto tak może pomyśleć, skoro w ogłoszeniu nie ma nawet jednego słowa o Japonii.

Integralna częścią ogłoszenia opisująca przedmiot sprzedaży są zdjęcia. Na nich natomiast widać „made in japan”.

rzeczywiście drobne uszkodzenie, które nie ma wypływu na dźwięk :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wprawdzie nie ebay, ani allegro, ale zwróciłem uwagę na niezwykłą propomcję,

Głośniki Seasa z serii Excel są teraz w super cenie: 1029,99 złotych,

A, że to niebywała okazja niech świadczy fakt, że wcześniej...też kosztowały 1029,99 zł! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie okazja :)

Czyli tylko wystarczy przerobić obudowę i robi się hi-end. Że też Tonsil na to nie wpadł :)

Ukryta Zawartość

"Te kolumny to nie tylko oryginalny wygląd. Pięknie wykonane i wykończone kolumny, wyglądają nadzwyczajnie, a gdy tylko się ich posłucha okazuje się, że taka forma przekłada się na świetne brzmienie. Zachwycają w pierwszej kolejności ogromną przestrzenią jaką kreują, same znikając z pokoju całkowicie. Są wystarczająco duże by zaoferować pełny dźwięk, z bardzo solidną podstawą basową. Grają ze swobodą właściwie każdą muzykę z rockiem, czy dużą klasyką włącznie. Bas-refleks wspomaga reprodukcję dolnej części pasma, robi to jednakże bez owego nieszczęsnego buczenia, które nieraz potrafi strasznie mnie irytować przy obudowach z b-r. Słodka, dźwięczna, otwarta i detaliczna góra w połączeniu z pełną, kolorową, nasyconą i gładką średnicą oraz solidnym, szybkim, zwartym, dobrze różnicowanym basem tworzą spójną całość. Całość, która potrafi wciągnąć, zassać słuchacza szczególnie w przypadku dobrze zrealizowanych nagrań „live”, które brzmią nadzwyczaj realnie."

Ukryta Zawartość

No i niestety muszę się przyznać że sfrajerzyłem i zostałem na OLX oszukany. Niestety dokonałem przedpłaty za towar i sprzętu nie zobaczyłem ani nie zobaczę.

Poniżej ogłoszenie oszusta, którego padłem ofiarą:

Ukryta Zawartość

Piszę to oczywiście ku przestrodze innych, bo nie ma się czym chwalić.

Przykre jest to, że są ludzie którzy dla takiej kwoty ryzykują utratę wolności na kilka lat.

Ukryta Zawartość

No i niestety muszę się przyznać że sfrajerzyłem i zostałem na OLX oszukany. Niestety dokonałem przedpłaty za towar i sprzętu nie zobaczyłem ani nie zobaczę.

Poniżej ogłoszenie oszusta, którego padłem ofiarą:

Ukryta Zawartość

Piszę to oczywiście ku przestrodze innych, bo nie ma się czym chwalić.

Przykre jest to, że są ludzie którzy dla takiej kwoty ryzykują utratę wolności na kilka lat.

No jest lipa, fakt.

tylko podam Tobie mój przykład: wysyłam do człowieka sprzęt za pobraniem i nie zawracam sobie głowy bo firmy kurierskie maja sporo dni by oddać pobrany pieniądz, aż dwa dzionki później, podjeżdża kurier i oddaje mi przesyłkę bo gość jej nie odebrał i ..... po kasie na Kuriera.

Ukryta Zawartość

No jest lipa, fakt.

tylko podam Tobie mój przykład: wysyłam do człowieka sprzęt za pobraniem i nie zawracam sobie głowy bo firmy kurierskie maja sporo dni by oddać pobrany pieniądz, aż dwa dzionki później, podjeżdża kurier i oddaje mi przesyłkę bo gość jej nie odebrał i ..... po kasie na Kuriera.

O tym niestety też słyszałem... Kasa jak kasa za kuriera - ryzyko zwiększone że towar zostanie uszkodzony podczas transportu.

Co sądzicie o tej diodzie?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No jest lipa, fakt.

Właśnie jestem w takiej sytuacji i przestrzegam przed jakim kolwiek kontaktem z firmą Car Audio Media z Koszalina. Facet śmieszny i nie poważny. Kupil odemnie wzmacniacz. Przez 4dni nie odebrał go mimo prób doręczenia przez DHLa. A dziś stwierdził że nigdzie nie będzie jeździł żeby go odebrać z placówki. Tak więc parę dych poszło. Pomijam fakt że przewalaja go w sortowniach już tydzień. Oczywiście na końcu się dowiedzialem że sam jestem sobie winny, bo kuriera nie takiego zamówiłem. Potem że adres nie taki, choć pytałem dwa razy. Także ostrzegam przed jakim kolwiek kontaktem z tym gościem. A miałem przeczucie od początku że będzie z nim problem.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Co sądzicie o tej diodzie?:

Ukryta Zawartość

Taka diode na styropianie mozna sobie postawic za szybą jako eksponat :)

Ukryta Zawartość

Raz gadalem przez tel z Car Audio Media bo chciałem cos od nich kupic.

Po rozmowie, do ktorej ledwo doszło, przeszła mi ochota na zakup :)

Była to licytacja na jakis wzmak Denona 15xx lub 20xx nie pamietam.

Ja od początku mailem jakieś zle przeczucia. Jak juz zamówiłem kuriera z pobraniem 3tys, ten raptem pisze ze da 2800zl. Już mi się zapalila czerwona lampka. Odrazu złożyłem reklamację w DHL, ale zaczął zapewniać że weźmie za te 3tys więc zaufalem i mam.

Najbardziej spodobało mi się szukanie w koło winnych tylko nie siebie. Typowe chamskie polactwo cwaniactwo.

?👈

Raz tylko wysłałem za pobraniem. Nie wyszło. I teraz jak ktoś sobie zażyczy, to proszę o zaliczkę by pokryć transport w obie strony i na rudą. Jakoś muszę złagodzić niezadowolenie, kiedy transakcja nie dojdzie do skutku.

I teraz jak ktoś sobie zażyczy, to proszę o zaliczkę by pokryć transport w obie strony i na rudą. Jakoś muszę złagodzić niezadowolenie, kiedy transakcja nie dojdzie do skutku.

To jaka ruda ma teraz wziecie w Krosnie? :P

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Raz tylko wysłałem za pobraniem. Nie wyszło. I teraz jak ktoś sobie zażyczy, to proszę o zaliczkę by pokryć transport w obie strony i na rudą. Jakoś muszę złagodzić niezadowolenie, kiedy transakcja nie dojdzie do skutku.

Kiedys tak zaproponowałem to gosć mi mówi że przeleje mi 20zł. Wiecej nie, bo go oszukam :)

W sumie to też jest częsty sposób na oszustwa.

?👈

Kiedys tak zaproponowałem to gosć mi mówi że przeleje mi 20zł. Wiecej nie, bo go oszukam :)

W sumie to też jest częsty sposób na oszustwa.

Bywa i tak. Tylko co trzeba mieć w głowie by kogoś oszukać. A już na stówę, czy dwie

Właśnie jestem w takiej sytuacji i przestrzegam przed jakim kolwiek kontaktem z firmą Car Audio Media z Koszalina. Facet śmieszny i nie poważny. Kupil odemnie wzmacniacz. Przez 4dni nie odebrał go mimo prób doręczenia przez DHLa. A dziś stwierdził że nigdzie nie będzie jeździł żeby go odebrać z placówki. Tak więc parę dych poszło. Pomijam fakt że przewalaja go w sortowniach już tydzień. Oczywiście na końcu się dowiedzialem że sam jestem sobie winny, bo kuriera nie takiego zamówiłem. Potem że adres nie taki, choć pytałem dwa razy. Także ostrzegam przed jakim kolwiek kontaktem z tym gościem. A miałem przeczucie od początku że będzie z nim problem.

Jeszcze ciekawostka na ich temat (pewna, z pierwszej ręki) - kupują używane sprzęty od osób prywatnych, nie zawsze nawet w idealnym stanie i wystawiają jako nowe, powystawowe z normalną niby gwarancją (zapewne pseudo swoją). Oczywiście cena jest znacznie wyższa od tej która była kilka dni temu wystawiona prywatnie i już dawno po gwarancji.

Firma kurierska nie ta ? Nie zdziwiłbym się, że zna się lepiej z jakimś innym kurierem i łatwiej kręci wałki na odszkodowaniach, albo chciał coś podmienić "przy sprawdzaniu" :)

Firma kurierska nie ta ? Nie zdziwiłbym się, że zna się lepiej z jakimś innym kurierem i łatwiej kręci wałki na odszkodowaniach, albo chciał coś podmienić "przy sprawdzaniu" :)

Tu zdaje sie nieco za daleko z teoria spiskowa wyszedles. Trafil na jakiegos upartego pana poprostu i tyle.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Jeszcze ciekawostka na ich temat (pewna, z pierwszej ręki) - kupują używane sprzęty od osób prywatnych, nie zawsze nawet w idealnym stanie i wystawiają jako nowe, powystawowe z normalną niby gwarancją (zapewne pseudo swoją). Oczywiście cena jest znacznie wyższa od tej która była kilka dni temu wystawiona prywatnie i już dawno po gwarancji.

Wiem że kupują uzywki i wystawiają jako ekspozycja. Pewnie moja Yamaha też by tak trafiła z przebitka tysiaka.

Od kiedy to Yamaha daje dwa lata gwar

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Wiem że kupują uzywki i wystawiają jako ekspozycja. Pewnie moja Yamaha też by tak trafiła z przebitka tysiaka.

Od kiedy to Yamaha daje dwa lata gwar

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7285701040

Ta Yamaha jest (była moja), miałem ją na olx-ie. Temu panu z Koszalina nie chciałem sprzedać za 2800,kilka minut po rozmowie z nim trafił się klient za 3000 (teraz wiem że to nie był przypadek). Poszła za te 3 tys gdzieś do Warszawy, przesyłka pobraniowa. Transakcja przebiegła prawidłowo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.