Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Na telefonie niewiele widziałem, teraz zauważam, że:

-Twórca tych potworków "zapomniał", że tubę dla wysokotonowca należy wykonać tak, by głośnik przymocować od wewnątrz, by wlot tuby był średnicy membrany, nie kosza głośnika- tu jest schodek, z pewnością nieobojętny dla dźwięku.

-Tuby mają dość wąskie charakterystyki kątowe, o czym też nie raczył pamiętać, tak mocno pochylając kolumny.

-Jeśli pierwszy podział leży powyżej 200Hz, a widząc średniotonowca tak zapewne jest, bas na tylnej ściance jest- łagodnie mówiąc- niemądrym rozwiązaniem.

Ale samo wytoczenie tub (pomijając ich parametry) i malowanie (lakierowanie), pierwsza klasa- dlatego stolarze powinni robić skrzynki kolumn na zamówienie, nie całe kolumny!

Kontakt z gosciem sie urwal caly czas poczta sie wlacza

Brak odzewu z jego strony?

Umówiłeś się na płatność przy odbiorze czy przedpłaciłeś na konto?

zaklepalem je zaraz po tym jak wrzuciles to byl chyba poniedzialek, mialem dzwonic we czwartek, od tego czasu tylko poczta sie wlacza. Pisalem nawet smsa, wydaje mi sie jakby gosc mnie chcial urobic odrazu by dzialal, a nie mowil bym zadzwonil za kilka dni :)

zaklepalem je zaraz po tym jak wrzuciles to byl chyba poniedzialek, mialem dzwonic we czwartek, od tego czasu tylko poczta sie wlacza. Pisalem nawet smsa, wydaje mi sie jakby gosc mnie chcial urobic odrazu by dzialal, a nie mowil bym zadzwonil za kilka dni :)

Witaj.

Mam nadzieję że nie wysyłałeś mu żadnej zaliczki? Jeśli nie to zapomnij o sprawie. Mam info że to oszust i sprawa już zgłoszona na policję. Głupia sprawa, sorki.

Sądzisz, że tak mały średniotonowiec poradzi sobie z efektywnością całości kolumny? Zwlaszcza, że tylny bas potrzebuje bardzo niskiej czestotliwosci podziału, żeby pasmo nie było przerwane! Do jakiej czestotliwosci umiejscowienie basu z tyłu nie powinno mieć wpływu na efekt końcowy? Obstawiam, że powyżej 150-max200Hz, każdy by to usłyszał.

Sorry, ale nie uwierzę, że to na prawo dobrze zagrać!

Nie wierzę również w podane pasmo na basie- obudowa zamknieta i duży głośnik w malutkiej na oko obudowie... śmieszne.

Witaj.

Mam nadzieję że nie wysyłałeś mu żadnej zaliczki? Jeśli nie to zapomnij o sprawie. Mam info że to oszust i sprawa już zgłoszona na policję. Głupia sprawa, sorki.

nic nie stracilem tylko obeszlem sie smakiem :)

nic nie stracilem tylko obeszlem sie smakiem :)

Spoko spoko będzie jeszcze nie jedna okazja! Ciesz się, że nie wtopiłeś kasy. Niestety okazja okazji nierówna a uratuje Cię tylko spokój i cierpliwość. Przerabiałem podobną sytuację - trzeba mieć oczy dookoła głowy i zmysł spidermana ;-)

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciekawy opis który podsumowuje zdanie: "Całość, która potrafi wciągnąć, zassać słuchacza szczególnie w przypadku dobrze zrealizowanych nagrań „live”, które brzmią nadzwyczaj realnie."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciekawy opis który podsumowuje zdanie: "Całość, która potrafi wciągnąć, zassać słuchacza szczególnie w przypadku dobrze zrealizowanych nagrań „live”, które brzmią nadzwyczaj realnie."

Jak one grają jak Altus 200 które kiedyś miałem "przyjemność" posiadać :) to szkoda słuchu i prądu.

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Ukryta Zawartość

Raczej nie wygrałbym tej aukcji, nawet gdybym podbijał, gdyż...

Ukryta Zawartość

...aukcja zakończona, zwycięzca wyłoniony, a tu sprzęt wystawiony ponownie, tym razem w wyższej ustalonej cenie... Czy licytujący nie mogą się czuć oszukani???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha CX-1000, Yamaha MX-1, Yamaha CDX-1030, Yamaha T-80, Yamaha PF-800 (Yamaha MC-5), Yamaha NS-690II, Yamaha HP-3, Bluesound Node 2, Helion 1750 XP, okablowanie: 2x AudioQuest Quartz, AudioQuest Topaz, AudioQuest Indigo Blue, Nordost Moonglo

Jakbyś dał 3500 to pewnie za pierwszym razem byś kupił , pewnie że wycofanie bo za tanio i ponowne wstawienie to sk....o , handlarz i tyle chciał podbić zainteresowanie , detalista ustala minimum ale wiadomo takie aukcje nie przyciągają , jak BCM , na czarną listę z PARCHEM

Edytowane przez jarekb

Już tu był do nich link. A ja jeszcze raz zapytam: gdzie się podziała objętość obudowy dla zastosowanego w nich głośnika basowego???

Może jacyś szczęśliwi użytkownicy mogliby napisać parę słów?

De gustibus non est disputandum

Już dawno się zdystansowałem od tego jojczenia, ale dlaczeg nikt z malkontentów nie licytuje tu"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i tam "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ", bo to złodzieje są i oszuści z założenia? Jest gwarancja itp.

Jesli nie to kupuj tu:

Ukryta Zawartość

Masz 1/2 ceny, zakup for fun ;-) Dlaczego nie widzę waszych opiniotwórczych dementi, bądź peanów? Przecie to pół ceny , max dostępnej dla Kowalskiego za taki wzmak.,,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Co jojczenia ?! wystawianie z wielkim napisem BEZ CENY MINIMALNEJ żeby było masa wyświetleń i pierwszy w popularności a później podwijanie ogona i ucieczka , też sprzedawałem droższe graty była cena minimalna bez robienia z ludzi balona , nikt tam nie licytuje bo te ''rarytasy'' nie są tyle warte

To jaki problem, kupić TAM gdzie jest TANIO i DOBRZE i ominąć Allegrowe bagno?

Lepiej skamlać, ze nie udało się osiągnąć założonego minimum,,, Żałosne...

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

ktoś jest żałosny bo wie za ile chce sprzedać ? dno i czarna rozpacz , jestem w allegro od 7 lat nigdy nie wycofałem się z zakupu , sprzedaży , a sprzedawałem droższe od Twojego ?? accuphase

Ukryta Zawartość

Uwaga na sprzedawce hirus01,hirusz typowy złomiarz sprzedaje uskodzony sprzet reklamujac jako idealny , uwaga nie ma zwrotu !!!! mimo przysługujacego prawa , w rozmowie zwykły cham i prostak, firma zarejestrowana na ojca staruszka który nic nie wie typowy cwaniaczek i oszust

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.