Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano dziś, 00:19

Główne kondensatory Vishay-Sparague 40.000uF x4

8cm srednicy

15cm wysokosci

Ulala Lance niesamwite. Robisz jakis generalny przeglad/remont, czy ma konkretna usterke?

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Ciekawy jestem co pokaze Krell KSA-150, narazie jeszcze nie uruchomiony, czekam na transformator ze stanów

Z Kappami 9 nie próbowałem , ale to jest wzmak któremu trudne kolumny nie straszne

Thielami 3.6 zamiatał aż milo

Brzmieniowo zaprzeczenie teoriom o suchości Krella, ale KSA to inne konstrukcje niż KST czy integry KAV

Klasa A robi swoje

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

To zdj. akurat nie jest moje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawy jestem co pokaze Krell KSA-150, narazie jeszcze nie uruchomiony, czekam na transformator ze stanów

Z Kappami 9 nie próbowałem , ale to jest wzmak któremu trudne kolumny nie straszne

Thielami 3.6 zamiatał aż milo

Jestem pewny ze nawet zmusił by do gry drut zwiniety w cewke i przylozony do magnesu :)

Ulala Lance niesamwite. Robisz jakis generalny przeglad/remont, czy ma konkretna usterke?

awaria, dostal 400V na wejście zamiast 230V

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump

Taka awaria musi bolec ehh..

W zwiazku z tym, ze zaczal sie sezon letni, przed chwila zamienilem pozycje pieca z cd. Radiatory mialy temperature chyba z 80C minimum. Generalnie mam tak ustawiony szprzet, ze wzmacniacz jest wolny wokol przestrzennie, tylko cedek na nim zawsze stoi, bo ma mniejszy gabaryt. Ale jak sie wycyrkluje to sie da. Bede musial jakies podstawki/nozki lub krazki sobie sprawic na spod integry. To, ze sie grzeje to jest normalne i wlasciwie pozadane do optymalnej pracy, ale zdezydowanie wol jak jest nieco chlodniejszy, tak profilaktycznie :)

Najczesciej prezentowane sprzety cd+wzmacniacz sa w kombinacji z cedekiem na gorze, wiec to nie powinno miec zadnego znaczenia w kwestii temperatur teoretycznie..

Sorry za offa

Edytowane przez jimmi

Czlowiek lapkami dotyka i parzy to zaklada ze 80C :), nie mam czym tego w domu zmierzyc-najlepiej laserem strzelic i po temacie.

Edytowane przez jimmi

Cd powinno byc zawsze zdala od zrodla ciepla, chyba ze laser chcesz wymieniać

Nie mowimy o cedeku, a o wzmacniaczu i jego temperaturze. Cd jest letni od spodu kiedy stoi na piecu, bo go nozki izoluja, poza tym nie ma tam zadnych niepokojacych temperatur.

Rozchodzi sie o to, ze jak cos jest w klasie A czy A/B to musi byc temperatura do odpowiedniej pracy z tym, ze w okresie letnim jest inaczej a i zimowym inaczej. Dlatego wolalem zamienic je miejscami.

Widzialem sporo fotek, jak ta sama integra byla wmontowana w szafke rtf bez wolnej przestrzeni IoI a mimo to nikt nie nazekal na problem z praca. Zastanawiam sie na ile to rozsadne

Moja Yamaha ma po bokach po 1-1,5cm, a nad sobą ok 2,5cm. Zero problemów z cieplem- nawet pracując dlugo na srednio- wysokich poziomach glosnosci, temperatura stabilizuje się na lekko ciepłym do ciepłym poziomie. Wydaje mi się, że może to być aż czterdziescikilka stopni.

Moja Yamaha ma po bokach po 1-1,5cm, a nad sobą ok 2,5cm. Zero problemów z cieplem- nawet pracując dlugo na srednio- wysokich poziomach glosnosci, temperatura stabilizuje się na lekko ciepłym do ciepłym poziomie. Wydaje mi się, że może to być aż czterdziescikilka stopni.

To podłącz pod nią Arie 926.

Mój pma taki był wczoraj ciepły, aż wsunąłem pod niego wentylatory od chłodzenia dysków twardych, ładowarka usb od tableta i po kłopocie.

Obejrzałem trzy filmy z rzędu, na takiej głośności że można normalnie rozmawiać.

Jak miałem Heco to takiego problemu nie było.

Edytowane przez kapusta7

Ach ta mania wielkości :)

porlick, Rafał Cie chyba chytrze zaczepil :D

Mam kolumny Radmora, 8Ω, więc nie ciągną byt wysokiego prądu. Po co miałbym ją specjalnie męczyć?

Moje tez maja 8Ω i i slucham na max 9h bo mi wiecej nie trzeba, ale to zamysl konstruktorski aby sie odpowiednio piecyk grzal z tym ze jesli mamy temperatury jakie mamy (w otoczeniu) ,to wydaje mi sie ze warto poodslaniac tak zbudowane integry jak moja. Mam Yamahe obok i ona za dnia odciaza glowny system i tutaj nie ma zadnego problemu z grzaniem.

Tylko pytanie prolick czy Ty masz klase A lub A/B?

Znalazlem ciekawy watek na temat temperatur pracy wzmacniaczy:

Ukryta Zawartość

Chlopaki pomierzyli i maja 65C-70C, sa to wiec temeratury nominalne niektorych konstrukcji, jak sie dotknie to naprawde parzy w lapy, ale i dzwiek sie bardziej otwiera i to jest prawidlowo :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jimmi

PM-14 mozna czasem dostac za 5tys, to obowiazkowy kandydat do sprawdzenia

W tej cenie obowiązkowym kandydatem do sprawdzenia jest TACT/Lyngdorf TDA 2200. Ktoś pisał, że w przypadku wzmacniaczy nie ma postępu technologicznego. Moim zdaniem jest tylko trzeba go zauważyć i docenić :-)

A teraz trochę prywaty :-)

Ukryta Zawartość

Uważam, że brzmieniowa i cenowa okazja :-)

Ukryta Zawartość

W tej cenie obowiązkowym kandydatem do sprawdzenia jest TACT/Lyngdorf TDA 2200. Ktoś pisał, że w przypadku wzmacniaczy nie ma postępu technologicznego. Moim zdaniem jest tylko trzeba go zauważyć i docenić :-)

Nie napisałem ze nie ma postępu w wzmakach, tylko jest on mniejszy niż w źródłach cyfrowych gdzie najbardziej poszło to do przodu szczególnie w ostatnich latach

Tego Lyngdorfa słuchałem i doceniam

Ilu ludzi tyle opinii

Dobra cena.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

dla zamożnego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Wszystko po tuningu, kolumny diy i gość chce milion? Ciekawe kto to mu kupi

Chwalcie, chwalcie...

Będzie jak z kolumnami Sansuja, które niedawno podlinkowałem jako przykład normalności, a zaraz później cena poszła z 110zł na 170zł.

Z minuty na minutę sansuje są coraz starsze. A jak powiedział guru wszystko co dobre drożeje . Może już cena skoczyła do 200 zł

Chwalcie, chwalcie...

http://allegro.pl/sony-s9000es-dvp-s9000es-sacd-hi-end-idealny-stan-i7373754413.html

Kolejny rodzynek. Dvd Sony. Za granicą ceny zaczynają się od 500 zl u nas więcej niż połowa oryginalnej ceny. Ani to hi end ani top a cena z kosmosu

Edytowane przez bartosz_55239

Jak to kolumny z niskiej półki, które powinny kosztować grosze, mogą awansować do hajendu...

A cena? Pazerność nie zna granic- ciekawe, czy znajdzie się jeleń?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra cena.

Ukryta Zawartość

Nie taka dobra... po pierwsze to tylko Sony po drugie ten wzmacniacz kosztował ledwo 1500DM więc to budżetówka, wiek 30lat przechodzone pewnie po 10ciu właścicielach. Tylko nie próbujcie mi pisać o jego wadze i wnętrzu.

Ukryta Zawartość

Nie taka dobra... po pierwsze to tylko Sony po drugie ten wzmacniacz kosztował ledwo 1500DM więc to budżetówka, wiek 30lat przechodzone pewnie po 10ciu właścicielach. Tylko nie próbujcie mi pisać o jego wadze i wnętrzu.

Polakowi naprawdę trudno dogodzić. Czy tylko mi się wydaję, że narzekanie to nasza narodowa cecha?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Przecież wiadomo że waga gra

dla zamożnego

Ukryta Zawartość

Ciekawe, czy kwiatki na kolumnach, to wersja audiofilska, czy też zwykła... :)

Ukryta Zawartość

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/pioneer-pd-75-i7377879271.html

Tu mamy odwrotna sytuacje jak z Sony. Jeszcze niedawno stały te pioneery po 4-5 tysięcy. Klubik ucichl i wiszą za 3500 i nikt nie bierze...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.