Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Co do aukcji z Sansui. Konto założone na kolanie przed chwilą. Doświadczenie uczy żeby w tedy uważać. Wystarczy zadzwonić i zapytać o odbiór osobisty. W tedy wszystko się wyjaśni. Często rozmowa kończy się "Wie Pan co. Ja teraz w pracy jestem, jak skończę to oddzwonię". I numer już nie aktywny, w sensie jesteś u niego na czarnej liście. 

?👈

4 minuty temu, rafal735r napisał:

Co do aukcji z Sansui. Konto założone na kolanie przed chwilą. Doświadczenie uczy żeby w tedy uważać. Wystarczy zadzwonić i zapytać o odbiór osobisty. W tedy wszystko się wyjaśni. Często rozmowa kończy się "Wie Pan co. Ja teraz w pracy jestem, jak skończę to oddzwonię". I numer już nie aktywny, w sensie jesteś u niego na czarnej liście. 

Rafał nie ma nr i o to mi chodzi. 

No ale Bartek opowiada po ile to można kupić etc. Teraz widzisz o co mi chodzi? Przecież to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Ale nie , co ja tam wiem Bartek alfa i omega wie wszystko i mąci.  I jeszcze moderację ktoś nasłał. . .

18 minut temu, McGyver napisał:

A że nie podał telefonu to się nie dziwię. Widać ceni sobie święty spokój.

Co z tego ze codziennie po 19 można obejrzeć skoro do gościa się nie DODZWONISZ! napisałem do niego już dwa razy w przeciągu miesiąca i cisza. To niby jak masz do niego dotrzeć na odsłuch?

Edytowane przez Fashi

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 minuty temu, Fashi napisał:

napisałem do niego już dwa razy w przeciągu miesiąca i cisza.

Ciekawe dlaczego dopiero teraz wpadłeś na to żeby o tym napisać.

Bartek mnie zmusił swoimi opowiadaniami jakie to tanie i po ile chodzi. Ponieważ nie pieszy raz wyszukuje takie kwiatki i trąbi obcym na lewo i prawo.

Co nie zmienia faktu , że prawda jest po mojej stronie.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

54 minuty temu, plastik1989 napisał:

Masz 100% pewność, że to oszust?

Bo to, że ktoś nie podał numeru telefonu jeszcze o niczym nie świadczy. Też tak robie sprzedając stare rupiecie z piwnicy, żeby mi co chwilę jakieś Cebulaki nie dzwonili. Wolę sobie raz na parę dni wejść i odpisać hurtem na wszystkie zapytania, niż co pół godziny prowadzić telefonicznie dyskusję "Panie, a te taczki to za pińdziesiąt pójdą, jak tak to będę za pół godziny (o 22:00 w sobotę...). 

Co jest rzadkie w przypadku oszustw, o których piszesz, to wrzucanie zdjęć real foto. Zwykle tacy oszuści posiłkują się fotami z neta. A tu wyraźnie widać, że oba sprzęty które sprzedaje na innej aukcji, zdjęcia robione w tym samym pokoju, czyli można założyć, że wykonał je sam. 

Nie chcę wyrokować, bo żaden tam ze mnie znawaca Sansui, jedynie co o nich wiem to to, że wszystkie modele które miałem przyjemność słuchać grają przeciętnie, tzn. na poziomie podobnych tranzystorów Sony, Pionner, Marantz w przedziale 2-3 tys (słuchałem tych ubóstwianych ALFów oraz nawet "topowy" model Czubsiego). W każdym razie te 7tys to, żadna okazja, a gdyby nie wasz klub wątpię by rynek wycenił to wyżej niż 3-4 tys. I to po kilkunastomiesięcznej sprzedaży. 

BTW, jakiś czas temu (będzie już z rok) stał jakiś wyższy model Sansui na ebay, ktoś się pytał czy warto brać, po czym okazało się, że sprzęt ma za sobą pewne przejścia - w środku był zardzewiały ?, po jakimś zalaniu... Jeszcze jakieś inne kwiatki tam były. W każdym razie, dokładnie ten egzemplarz widziałem parę tygodni temu, u jednego z Naszych handlarzy... Cena po "renowacji" powyżej 10 tys. Mam tylko nadzieję, że to zwykłe zalanie, a nie po elektrowni w Fukushimie - wtedy to by dopiero miał moc ten wzmacniacz ?.  

Nie wstyd ci opowiadac sie po stronie bajkopisarzy i ludzi ktorzy zakladaja po kilka kont zeby tylko oczerniac sansui, w dosatku robisz to samo panie moderator...

Teraz, przemak napisał:

No tak, ale aukcja wystawiona 3 stycznia...

Kilka razy wystawiana. 

1 minutę temu, Bumpalump napisał:

Nie wstyd ci opowiadac sie po stronie bajkopisarzy i ludzi ktorzy zakladaja po kilka kont zeby tylko oczerniac sansui, w dosatku robisz to samo panie moderator...

Mariusz a co ja wyżej napisałem do Pana moderatora?  Za chwile zapomnę hasła a hej na Sansui będzie nadal. Tylko , że ja nie będę mógł odpierać zarzutów Bartosza. 

Oczywiście nikt nie widzi problemu , byle tylko rzucać błotem w Sansui.

2 minuty temu, Bumpalump napisał:

wstyd ci opowiadac sie po stronie bajkopisarzy

Kto tu jest bajkopisarzem to widać jak na dłoni. 

1 minutę temu, Audio.Japan napisał:

Jaka jest prawda każdy widzi. I twoje kretactwa tego nie zmienią.

Weź chłopaku się zastanów co Ty robisz . Sam kręcisz i opowiadasz bajki

• Moderatorzy
48 minut temu, Fashi napisał:

Jako moderacja chyba nie powinieneś opowiadać się po którejś ze strony  prawda? A żartem o Fukushimie pokazał Pan po której stronie jest. Mam się spodziewać ze za chwilę "zapomnę hasła" do konta? 

Jako moderacja powinienem reagować na patologie mające miejsce na forum. Klub Sansui, gigant Sansui i tego typu tematy są sztucznie rozdmuchiwane przez kilka osób - dziwnym trafem w tak małej grupie znalazło miejsce dwóch handlarzy i serwisant tych Sansui - ciekawy zbieg okoliczności, że takie osoby najmocniej się udzielają w/w wątkach, a prywatnie czerpią korzyści materialne z szumu jaki wokół tych sprzętów się robi. 
Od jakiegoś czasu obserwuję jakie farmazony się tam wypisuje i cierpliwie czekam, aż się wygadacie i trochę ochłoniecie. Ale widzę, że czym bardziej się przymyka oko na wasze wątki, tym bardziej przeginacie. 

-----------------

1 minutę temu, plastik1989 napisał:

Jako moderacja powinienem reagować na patologie mające miejsce na forum. Klub Sansui, gigant Sansui i tego typu tematy są sztucznie rozdmuchiwane przez kilka osób - dziwnym trafem w tak małej grupie znalazło miejsce dwóch handlarzy i serwisant tych Sansui - ciekawy zbieg okoliczności, że takie osoby najmocniej się udzielają w/w wątkach, a prywatnie czerpią korzyści materialne z szumu jaki wokół tych sprzętów się robi. 
Od jakiegoś czasu obserwuję jakie farmazony się tam wypisuje i cierpliwie czekam, aż się wygadacie i trochę ochłoniecie. Ale widzę, że czym bardziej się przymyka oko na wasze wątki, tym bardziej przeginacie. 

Konkrety.

Piszemy tylko prawdę , co i jak jest.

A poza tym jakie korzyści ? Masz Pan dowody to pokaż Pan. 

A serwisant jest jeden i ten sam od Denona, Krella  , Accuphase'a czy Sony...

11 minut temu, plastik1989 napisał:

reagować na patologie mające miejsce na forum. Klub Sansui, gigant Sansui i tego typu tematy są sztucznie rozdmuchiwane przez kilka osób

chyba musisz sumienniej wykonywac swoja prace bo te tematy sa "reanimowane" przez osoby pokroju bartosza aka audiojapan i uj wie jakie jeszcze konta tutaj ma, w wielu tematach na forum wspomina przesmiewczo sansui aby tylko sprowokowac dyskusje, tego oczywiscie nigdy nie widziales

11 minut temu, plastik1989 napisał:

dziwnym trafem w tak małej grupie znalazło miejsce dwóch handlarzy i serwisant tych Sansui - ciekawy zbieg okoliczności,

wskaz zatem tych handlarzy

Edytowane przez Bumpalump
2 minuty temu, Bumpalump napisał:

reanimowane" przez osoby pokroju bartosza

Obecna dyskusje w Gigantach sansui ja nie zacząłem. Temat był martwy i to twój kumpel odkopal temat. Nie kłam 

Nawet jeśli ja go reanimowałem to co? Nie mogę się cieszyć ze swojego 907Xr , który uważam za świetny sprzęt , więcej niż dobrze zbudowany etc? Co Was to obchodzi włącznie z moderacją?  Wstydu nie macie i w dodatku pełno w waszych frazesach hipokryzji.  

Ty Bartek wyszukujesz nie realne oferty, nie znasz Sansui i na oczy nie widziałeś, ale za to nasz najwięcej do powiedzenia. I co? Gdzie jest Pan moderator kiedy uskuteczniasz bzdury i wprowadzasz ludzi w błąd?

Edit

Podwójna moralność?  Hipokryzja? Co jeszcze pokaże jeden z drugim?

Edytowane przez Fashi

• Moderatorzy
23 minuty temu, Bumpalump napisał:

Nie, nie wstyd mi. Bo mając dostęp do sprawdzania IP użytkowników widzę doskonale, że zakładają konta klony właśnie handlarze Sansui. 
I nie ma co o wstydzie rozmawiać z Tobą, bo czy robisz to hobbystycznie, czy zawodowo zajmujesz się serwisem takich sprzętów. I akurat w Twoim interesie jest by jak najwiecej takich dziadków na rynku było... I jeśli już o tym wstydzie rozmawiam, to trzeba go mieć mało, żeby zamiast 25letniego Sansui na 110V za kilkanaście tysięcy, nie polecić w tej cenie 4-5 letniego Accuphase, jeśli już ktoś szuka Japońskiej integry „Hi-end”. Raz, że bie trzeba przy sprzedaży kilku kont na as robić, dwa ze dużo młodszy i z oficjalnym serwisem, trzy że na 230V, cztery że dźwiękowo ma więcej do powiedzenia... Ale na tym się nie zarobi ani na serwisie, ani nie kupi za 2tys i dorobi legendę. 

-----------------

Jak już coś to na 100V... ehhh teoretycy

Bumpalump wstydu nie miał kiedyś, jak wszędzie polecał syf sony es i wstydu nie ma teraz . Tu się nic nie zmieniło. A że handlarze sansui piszą z kont klonów to się nie dziwię. 

Bartek nie kompromituj się jeszcze bardziej. Ty o wielu kontach możesz opowiadać godzinami . Lepiej ustosunkować się do bzdur które wypisujesz nie sądzisz? Czy wolisz robić za Toudiego?

28 minut temu, Bumpalump napisał:

(...)ludzi ktorzy zakladaja po kilka kont zeby tylko oczerniac sansui, (...)

Pachnie to jakimś Wszechświatowym Spiskiem Przeciwników Sansuja.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Teraz, rochu napisał:

Pachnie to jakimś Wszechświatowym Spiskiem Przeciwników Sansuja.

Racja , mimo swoich "przygód" napisałeś prawdę chcąc nie chcąc. 

Teraz, Fashi napisał:

Racja , mimo swoich "przygód" napisałeś prawdę chcąc nie chcąc. 

Nic tak nie jednoczy jak groźba spisku.

Zwłaszcza tych, którzy uważają, że niesprawiedliwie potraktował ich los.

Ale to się da leczyć.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

6 minut temu, plastik1989 napisał:

I nie ma co o wstydzie rozmawiać z Tobą, bo czy robisz to hobbystycznie, czy zawodowo zajmujesz się serwisem takich sprzętów. I akurat w Twoim interesie jest by jak najwiecej takich dziadków na rynku było

Nie masz pojecia o czym mowisz, serwis to nie moja jedyna firma i nie jedyny etat co wiaze sie z tym ze poswiecam temu tylko okreslona ilsoc czasu teraz polacz kropki i pomysl sobie ze chocby bylo takich jak ja 1000 to i bez zadnego pisania na forum roboty nie zabraknie.

wgl to az mi sie wierzyc nie chce ze takie wnioski wyciagasz, jak byk widac twoja stronniczosc, sprzetu wszelkich firm jest cala masa a ja akurat polecam sansui bo serwis prowadze...ochlon i przemysl to jeszcze raz, to jest sprzet rzadki i jest go bardzo malo, gdybym mial zarabiac na serwisie sansui to nie wiem czy na same podatki bym zarobil, to mi poprawiles humor

14 minut temu, plastik1989 napisał:

Bo mając dostęp do sprawdzania IP użytkowników widzę doskonale, że zakładają konta klony właśnie handlarze Sansui.

i jednoczesnie nie widzisz multikont przeciwnikow sansui, ciekawe

3 minuty temu, rochu napisał:

Nic tak nie jednoczy jak groźba spisku.

Zwłaszcza tych, którzy uważają, że niesprawiedliwie potraktował ich los.

Ale to się da leczyć.

Sugerowanie komuś choroby umysłowej jest słabe. Jednak to Wasze sposoby na dyskredytacje i dyskryminację , no ale cóż? Macie jeszcze w grupie moderatora mimo to nie dajecie rady. Wiecie dlaczego? 

Bo prawda jest jedna i jest po naszej stronie chłopcy (w krótkich spodenkach?) ?

6 minut temu, Fashi napisał:

Wasze sposoby na dyskredytacje i dyskryminację

Stosowanie "sposobów" jest zbyteczne skoro sami się dyskredytujecie przez wasze zachowania.

KoN, jaki jest, każdy widzi.

No i wydało się. Handlarzyny z klubiku sansui posiłkują się multikontami. Szkoda tych wszystkich wszystkich którzy wpadli w ich sidła...

• Moderatorzy
41 minut temu, Bumpalump napisał:

wskaz zatem tych handlarzy

Wskzazałem jednego serwisanta Sansui, może na dziś już wystarczy? 

17 minut temu, Bumpalump napisał:

Nie masz pojecia o czym mowisz, serwis to nie moja jedyna firma i nie jedyny etat co wiaze sie z tym ze poswiecam temu tylko okreslona ilsoc czasu teraz polacz kropki i pomysl sobie ze chocby bylo takich jak ja 1000 to i bez zadnego pisania na forum roboty nie zabraknie.

wgl to az mi sie wierzyc nie chce ze takie wnioski wyciagasz, jak byk widac twoja stronniczosc, sprzetu wszelkich firm jest cala masa a ja akurat polecam sansui bo serwis prowadze...ochlon i przemysl to jeszcze raz, to jest sprzet rzadki i jest go bardzo malo, gdybym mial zarabiac na serwisie sansui to nie wiem czy na same podatki bym zarobil, to mi poprawiles humor

Jak to jest...? W pierwszym akapicie piszesz, że nawet 1000 serwisantów jakby było to roboty dla każdego starczy, a w drugim, że Sansui jes tak rzadki, że nawet Ty jeden nie wyżyłbyś z tego... Czyli jednak trochę trzeba powalczyć na forach, żeby taki wpadł do serwisu.  

-----------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.