Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, rafal735r napisał:

Ze starych desek po paletach euro? Trochę opalone palnikiem żeby ładniej wyglądały. 

kształt jest zapewne wynikiem dziesiątków lat eksperymentów , zaokrąglone krawędzie sprawiają , że sybilantów nie słychać , a przypalenie dodaje ocieplenia.

Jakby jeszcze polakierować je tym lakierem z przedłużacza , to ho ho , 500 000 zeta to okazyjna cena by była.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kto by pomyślał?

Jedno ważne stwierdzenie, dla tych niedowierzających, że np. kable grają. Grają! Tym lepiej im słabszy sprzęt "spinają" ze sobą! 

Np proponuję interkonekt z czystego srebra w miejsce miedzianego. Wówczas zmiana jest natychmiastowa i namacalna! 

Tylko, że tu możecie doznać szoku, gdy zorientujecie się, że interkonekt (używka!) jest w cenie wzmaka ....

?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3

39 minut temu, LJ3 napisał:

Ukryta Zawartość

Kto by pomyślał?

Jak ja lubię takie marketingowe bełkoty ?

Projektanci przy konstrukcji tego modelu sięgnęli po komponenty i rozwiązania, które z reguły zarezerwowane są dla dużo droższych urządzeń. W przypadku A-S1200 na pierwszy plan wysuwają się zachwycające wychyłowe wskaźniki poziomu, które przywołują nostalgiczne wspomnienia ze złotej ery hi-fi i wizualnie prezentują dynamikę, jak również rytm muzyki.

więc to przez wskaźniki tak gra dobrze i tyle kosztuje.

3 godziny temu, Riczi75 napisał:

Te ustroje w srodku są wypełnione minerałem i do niego podłączone sà te druciki . 

na pewno kryptonit .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bolo_senor
Godzinę temu, ASURA napisał:

Ukryta Zawartość

Fajny Esoteric , wspaniały napęd Vrds. Gratuluję. 

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

50 minut temu, bolo_senor napisał:

kształt jest zapewne wynikiem dziesiątków lat eksperymentów , zaokrąglone krawędzie sprawiają , że sybilantów nie słychać , a przypalenie dodaje ocieplenia.

Jakby jeszcze polakierować je tym lakierem z przedłużacza , to ho ho , 500 000 zeta to okazyjna cena by była.

Najpierw wypróbój co kolwiek aby zabierać zdanie . Widzę że fachowców co nie miara . Tylko że 90% teoretyków. 

Fakt że dobre wytłumienie pomieszczenia obcina naddatki wysokich tonów . 

Aby ostatecznie usłyszeć to co masz eksponowane w kolumnach trzeba dużo zabiegów . 

Wiele osób nie dopuszcza do siebie że cos poza zwartą konstrukcją wzmacniacza etc . ma wpływ na finalny dźwięk . Błąd 

1 godzinę temu, ASURA napisał:

Poprawiałeś coś po topowych produktach liderów audio, wyobraź sobie że czym lepszy sprzęt tym więcej czynników wokół decyduje jak on gra!

To jest oryginalna stópka Esoteric K-01

Ukryta Zawartość

Dźwięk przechodzący całościowo tonalnie w górę

Poniżej specjalne moje stópki które tonalnie przywracają dźwięk do naturalności

E38197C2-DDC0-4DB9-8ED5-98F3A717471F.thumb.jpeg.6fdfe2f9585ac1dfea42bb922adbfdf0.jpeg

U mnie w Moim systemie nie ma powrotu do oryginałów w innym może być inaczej i dlatego trzeba po prostu słuchać obserwować wyciągać wnioski i próbować...

No ale naród nie lubi myśleć no bo najłatwiej coś kupić nawet za 100tysięcy i to musi od kopa grać bo to robili mistrzowie elektronicy

Tu na forum najłatwiej skrytykować lub napisać że ktoś jest...pijany

Na czym stoi ten Esoteric? 

10 minut temu, Riczi75 napisał:

Najpierw wypróbój co kolwiek aby zabierać zdanie . Widzę że fachowców co nie miara . Tylko że 90% teoretyków. 

Fakt że dobre wytłumienie pomieszczenia obcina naddatki wysokich tonów . 

Aby ostatecznie usłyszeć to co masz eksponowane w kolumnach trzeba dużo zabiegów . 

Wiele osób nie dopuszcza do siebie że cos poza zwartą konstrukcją wzmacniacza etc . ma wpływ na finalny dźwięk . Błąd 

Na "finalny dźwięk" wpływ ma szczególnie pomieszczenie i optymalne wykorzystanie jego walorów. Z tego co zauważyłem, odwiedzajac audilofili, to większość ustawia przetworniki i klocki tak, by były wyeksponowane dobrze ale tylko "dla oka", a wcale nie zwraca uwagi na "optymalne" wykorzystanie walorów dżwiękowych pomieszczenia. W tym widzę największy problem.  

Potem całe życie kombinują, co zrobić, by było lepiej ...? 

?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
13 minut temu, bolo_senor napisał:

Projektanci przy konstrukcji tego modelu sięgnęli po komponenty i rozwiązania, które z reguły zarezerwowane są dla dużo droższych urządzeń. W przypadku A-S1200 na pierwszy plan wysuwają się zachwycające wychyłowe wskaźniki poziomu, które przywołują nostalgiczne wspomnienia ze złotej ery hi-fi i wizualnie prezentują dynamikę, jak również rytm muzyki.

więc to przez wskaźniki tak gra dobrze i tyle kosztuje.

na pewno kryptonit .

Czym sa wypełnione Ty się nie dowiesz .

Co do nowych Yamah . Jako jeden z pierwszych na forum miałem okazję słyszeć AS2200 z polskimi  Pylonami  Jasper na żywo , a poniewaz posiadam AS2100 i to tylko dla ich vintage-owego wygladu stwierdziłem że nowe modele nie warte zainteresowania w tych cenach.

8 minut temu, LJ3 napisał:

Na "finalny dźwięk" wpływ ma szczególnie pomieszczenie i optymalne wykorzystanie jego walorów. Z tego co zauważyłem, odwiedzajac audilofili, to większość ustawia przetworniki i klocki tak, by były wyeksponowane dobrze ale tylko "dla oka", a wcale nie zwraca uwagi na "optymalne" wykorzystanie walorów dżwiękowych pomieszczenia. W tym widzę największy problem.  

Zgadzam się w stu procentach . Pomieszczenie i jego adaptacja akustyczna to największa część sukcesu . Inne nie są jednak bez znaczenia jak sugeruja niedowiarki , ze słyszenia . 

2 godziny temu, bolo_senor napisał:

jedynym faktem jest to , że szopkę robicie. Jest już przegląd produktów i niewyszukane dialogi. Marketing w najgorszym wydaniu.

jak coś ma mieć wpływ jak jest rozłączone przez selektor ? Równie dobrze może to leżeć na obudowie , a do tego wzorów nie potrzebuje.

Zresztą bez wzorów się też się obejdzie , pomiar i metodologia pomiarów wystarczy.

A nie bierzesz pod uwagę że sam sprzęt podłączony do prądu  ze wzgledu na swą konstrukcję może generować zakłócenia . A takie dodatki sa w stanie poprawić jego funkcjonowanie ?

29 minut temu, bolo_senor napisał:

Tak z ciekawości zapytam tylko raz . Wypróbowałeś kiedy kolwiek , co kolwiek z tego tupu dodatków aby snóć swoje przypuszczenia niczym nie poparte ? 

Na bank nie . Ale mądry jesteś jak salamonowe gacie . 

A w Boga wierzysz ? Ze wzoru potwierdzenia nie znajdziesz 

2 godziny temu, bolo_senor napisał:

jedynym faktem jest to , że szopkę robicie

Dlaczego ? 

Bo nie odważyłeś sie nigdy spróbować nic innego niż kabel znajdujacy sie w pudełku sprzętu który kupiłeś ?

Taki odkrywca jesteś a sam nie masz j.. aby coś nowego odkrywać . 

Edytowane przez Riczi75
W dniu 24.09.2020 o 00:09, Marcin Wielgus napisał:

Sylwek Pozazdrościć poukładania w zyciu.
A ten sprzęt to ciekawa konfiguracja.
Ciekawe czy nie gra estradowo bo trochę tak wygląda.
Czy ktoś może zna firmę ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Te kolumny na pewno ciepło grają

Ukryta Zawartość

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Produkty Diabła - są tak naprawdę ,na każda kieszeń .                                                                                                                                             Teufel posiada bogatą ofertę sprzętu audio .                                                                                                                                                       Grają - jak to mawia mój dobry znajomy "fanatyk audio" - jeden lubi jak mu "cyka" a drugi teściową ( :

Ukryta Zawartość

10 minut temu, sylwek36 napisał:

jeden lubi jak mu "cyka" a drugi teściową ( :

Zauważ, że by mu cykało i był z tego zadowolony, musi lubić teściową! 

Bez tego nie po-cyka za długo. Będzie zamieszanie. 

Edytowane przez LJ3
Godzinę temu, Riczi75 napisał:

Tak z ciekawości zapytam tylko raz . Wypróbowałeś kiedy kolwiek , co kolwiek z tego tupu dodatków aby snóć swoje przypuszczenia niczym nie poparte ? 

tak , myszy se ze skóry uszyłem , bo były tak głupie , aż ładne.

Bratanek ma je teraz bo jemu też się spodobały. Ma 5lat , może ty też.

35 minut temu, Riczi75 napisał:

Bo nie odważyłeś sie nigdy spróbować nic innego niż kabel znajdujacy sie w pudełku sprzętu który kupiłeś ?

czemu? sprawdziłem co miałem , zresztą meridian używa vdh-a , więc po kiego mi kabel za 10000 zeta , jak jest tak jak ja chcę. A do poprawy dźwięku equalizer cyfrowy się lepiej nadaje.

spróbuje jeszcze powsadzać kable w nieużywane wejścia , może coś zagra

35 minut temu, Riczi75 napisał:

Taki odkrywca jesteś a sam nie masz j.. aby coś nowego odkrywać . 

no jaja to masz na pewno , ja bym się nie przyznał , że to kupiłem.

ja wyrosłem już z zabawy ?

Edytowane przez bolo_senor

A pro'po lubienia teściowej ...

Kiedyś zauważyłem tłum i okrzyki "morderca", "policja", "morderca", "policja"  .....

Patrzę w górę, a tam kobieta wisi za oknem i trzyma się parapetu, a młodszy od niej facet stoi na parapecie i wali po jej rękach młotkiem. W pewnym momencie (usłyszał okrzyki tłumu) wychylił się i krztczy: "Ludzie! To teściowa!" 

Tłum ucichł .... Jakiś głos z tłumu: "A to kanalia!" inny: "Ale się trzyma ..." 

Edytowane przez LJ3
27 minut temu, bolo_senor napisał:

sprawdziłem co miałem , zresztą meridian używa vdh-a

Tak się składa że mój Meridian 557 rewelacyjnie reaguje na Pytona Pana Edmunda. Spróbuj , warto .

29 minut temu, bolo_senor napisał:

tak , myszy se ze skóry uszyłem , bo były tak głupie , aż ładne.

Wow . Toś my se pogadali . 

4 godziny temu, Prewwit napisał:

Czekaj na ofertę koło 1k lub nawet poniżej, ta cena z kosmosu wzięta.

To będzie długa próba charakterów ale w końcu ktoś pierwszy pęknie . To nie Japonia. Tam kraj samurajów to i ceny inne ? 

5 minut temu, Riczi75 napisał:

mój Meridian 557 rewelacyjnie reaguje na Pytona Pana Edmunda.

Jejku do czego to doszło .

KALIBER vel rydz .

14 minut temu, Mikha'el napisał:

To będzie długa próba charakterów ale w końcu ktoś pierwszy pęknie . To nie Japonia. Tam kraj samurajów to i ceny inne ? 

Tak łatwo zapominacie, że to kraj w pełni "izolowany", pod wzgledem cła i podatków, od całej niemal reszty swiata i bardzo daleki, a pod względem logistycznym b. drogi. Niestety. To nie Chiny. 

Często bywa tak, że coś za 24 $, z wysyłką tylko, kosztuje 44 $. 

Edytowane przez LJ3
7 minut temu, KALIBER napisał:

Jejku do czego to doszło .

Mam nadzieję, że temat się rozwinie. Skończył się kabaret w tv, wstawiłem popcorn i trzeba teraz coś poczytać na forum.??

27 minut temu, Mikha'el napisał:

Jak patrzę na hifishark, to ostatnio była za 1100 pod koniec czerwca i miesiąc czasu wisiała na OLX?

Exposure wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

czy któryś z nich warty zainteresowania ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, kiza napisał:

Exposure wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Niezły pustak, chyba do napędu mini monitorków

2016-12-Exposure_1010_innen.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Masakov napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oba warte zainteresowania ale nie w tych cenach .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

26 minut temu, Masakov napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu masz trochę o Krellach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 tyś to maksimum , trzeba liczyć się z recap-em .

400 xi z wyblakłym frontem to nie wiem ale to znacznie obniża cenę 

5 godzin temu, Riczi75 napisał:

Wow . Toś my se pogadali . 

z tej samej półki voo doo acesoriów.

5 godzin temu, Riczi75 napisał:

mój Meridian 557 rewelacyjnie reaguje na Pytona Pana Edmunda.

słaby to pyton skoro w dziurkę do rca wchodzi ?

podejrzewam , że szukamy czegoś innego w dźwięku . Ja cenię sobie barwę i spokój , ty szukasz szczegółów i przestrzeni i dynamiki.

Co kilka dni cena "o kilka złotych" w dół. 

Hegel H4a mk2 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Thiel CS 3.7 :

Ukryta Zawartość

@tomek7776 może Ci podejdą, jakiś czas temu szukałeś Thiel'i.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.