Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, ASURA napisał:

Pierwszy rzut już był na wiosnę, bardzo tanio można np. było kupić topowe kable Tary Labs

tylko czemu one mialy takie skosne oczeta....

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Szkoda ze nie 35tys

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kurcze , ostatnio wszystkie Yamahy z serii 2000 poszły ostro w górę . Ciekawe czy w ogóle się sprzedają za takie pieniądze. . . ?

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

10 minut temu, Fashi napisał:

Kurcze , ostatnio wszystkie Yamahy z serii 2000 poszły ostro w górę . Ciekawe czy w ogóle się sprzedają za takie pieniądze. . . ?

Od początku roku ceny Hegla niestety też w górę.

2 godziny temu, kiza napisał:

Kolumny Quadral

Ukryta Zawartość

Mam takie czarne, od nowości, czyli chyba ze 20 lat.

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, tomek7776 napisał:

tylko czemu one mialy takie skosne oczeta....

Z czego to wnioskujesz i o których modelach piszesz?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

10 minut temu, tomek7776 napisał:

topowe kable nigdy nie sa tanie.jest ich deficyt.i nie bede tlumaczyl  dlaczego.

Kable sprzedawane z pośrednictwem salonu, nie podejrzewam żeby sprzedawali fake-rozróżnią oryginał od podróbki i na dodatek robili sobie złą opinię

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

24 minuty temu, Allmr napisał:

Głównie nie grają, jak dawno temu miałem KD to je używałem. Czasami sobie włączę, generalnie szału nie ma, powiedziałbym że grają adekwatnie do ceny.

6 minut temu, Allmr napisał:

Głównie nie grają, jak dawno temu miałem KD to je używałem. Czasami sobie włączę, generalnie szału nie ma, powiedziałbym że grają adekwatnie do ceny.

Jeżeli miałbym do wydania 1400 zł po pierwszym wyborem byłyby kolejny raz Dali 450 a nie te Quadrale. 
Dla mnie to ciągle wzór kolumn w tym budżecie, mimo tylu lat na karku (od premiery) ich brzmienie kompletnie się nie starzeje i zaręczam, że ciągle są w stanie zawstydzić niejeden zestawy obecnie 2-3 droższy.  

Ciężko mi się odnieść, teraz za same głośniki do moich zapłaciłem dużo więcej, a gdzie skrzynki i zwrotnica? Quadrale miło wspominam, bo to moje pierwsze poważne kolumny po altusach. Wtedy to był krok milowy.

5 godzin temu, Fashi napisał:

Ciekawe dlaczego się ludzie pozbywają...?

Nie wiem, ale diablo na rynku wtornym w UK od kiedy kupilem swojego byl 1. ML 585 z 10 lekko i to ponizej £5k dwa byly. Wyszla nowa wersja ostatnio, wiec to pewnie ma znaczenie. Przez dwa tygodnie byl Boulder 865 za £4999, ale podniesli znowu cene ostatnio na chyba £6999. Za £5k to tez wydaje sie bardzo dobre wzmocnienie. To sa juz takie docelowe integry...po nich to juz tylko pre-koncowka o ile ktos ma cisnienie na minimalnie lepszy dzwiek za sporo wiecej kasy. 

Wieza STEREO Technics :)

jak zwykle bajki serwujesz chlopakom

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Infiniti

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Allmr i jak grają ? Potrzebuje coś ... Do "wakacyjnego zestawu"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
42 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Allmr i jak grają ? Potrzebuje coś ... Do "wakacyjnego zestawu"

Nic ciekawego. Najbardziej przeszkadza mi dudniący bas. Niezależnie od pomieszczenia i wzmacniacza. Nadawałyby się du łupania na imprezach. Za 1400 to bym jeszcze kupującego flaszką obdzielił na wynos, albo i na miejscu. Do wakacyjnego zestawu to może jakieś lepsze monitory?

Nic ciekawego. Najbardziej przeszkadza mi dudniący bas. Niezależnie od pomieszczenia i wzmacniacza. Nadawałyby się du łupania na imprezach. Za 1400 to bym jeszcze kupującego flaszką obdzielił na wynos, albo i na miejscu. Do wakacyjnego zestawu to może jakieś lepsze monitory?

Dzięki już mnie przekonales że "nie".
Coś będę szukał do domku w lesie bo to HiFi to nałóg

19 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Dzięki już mnie przekonales że "nie".
Coś będę szukał do domku w lesie bo to HiFi to nałóg

W takich miejscach słucha się przyrody, tego nie zapewni żaden, nawet najdroższy system.

22 minuty temu, Allmr napisał:

nie istnieja dudniace basem kolumny.sa tylko zle dobrane konfiguracje.

W takich miejscach słucha się przyrody, tego nie zapewni żaden, nawet najdroższy system.

Jak to ... Nie pamiętam który z wielkich kompozytorów .... Powiedział - " od muzyki piękniejsza jest tylko cisza"

O 4-5 rano mam latem koncert ptaków. Mówię wam jaka jakość. High-end takie nasycenie wysokich i jaki detal jest aż czasem bym kabel van Den hull dal żeby trochę przygasić . Brakuje średnicy i niskich chyba że dzięcioł do roboty wkroczy

3 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Jak to ... Nie pamiętam który z wielkich kompozytorów .... Powiedział - " od muzyki piękniejsza jest tylko cisza"

O 4-5 rano mam latem koncert ptaków. Mówię wam jaka jakość. High-end takie nasycenie wysokich i jaki detal jest aż czasem bym kabel van Den hull dal żeby trochę przygasić . Brakuje średnicy i niskich chyba że dzięcioł do roboty wkroczy

Ukryta Zawartość

Zazdro... :-)

Ukryta Zawartość

albo po nieudolnych przerobkach.tak mi mowi moje 40letnie doswiadczenie w audio.

obecnie graja mi w 18 m kw thiele cs6 .wygoogluj sobie co to jest.

za ryja trzyma je koncowka 500W  na kanal.

jest rewelcyjnie jest swietnie kontrolowany bas.i cala reszta.

bat vk500

teraz mam 4 ohmowe kolumny to tyle mozna wycisnac.ale spadaja one do 2.5ohma .wiec on proporcjonalnie pod 700 W  wykreca na kanal.

pierwsze kolumny ktore graja bez kompresji.

31 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Ukryta Zawartość

Ja całe lato ze skowronkami i nie tylko. 

MF 6 zostaje, czy coś innego do letniaka? 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, tomek7776 napisał:

bat vk500

Sprzęt konkretny?, ale przy 8Ohm masz  250W, a 500W(myślałem że może masz tyle przy 8Ohm?) przy 4Ohm, co i tak jest bardzo dobrze, głośniki muszą się podać jego kontroli, innej opcji nie ma?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.