Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

Dostałeś odpowiedź,. autoryzowany dystrybutor, to taki, który /oficjalnie reprezentuje markę w Polsce i daję gwarancję producenta/dystrybutora. a gwarancja w EU jest wszędzie taka sama, a odesłanie zepsutego wzmacniacza kurierem do Holandii to kwestia 60zł - nawet z domu wychodzić nie trzeba.

Pytanie było czemu inne sklepy w PL nie sprzedają Hegla, odpowiedzi brak. Moim zdaniem mają wyłączność na sprzedaż stancjonarną i internetową w PL z gwarancją producenta w PL i tyle, czyli to co wcześniej pisałem. Co do wysyłania ok, gorzej jak w przesyłce się uszkodzi, szkoda by mi było nerwów potem na szarpanie z firmą kurierską.

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

"Wielki mędrco, pytałem się o przykład cen zakupu np. AP i Hegla, bo oblatany taki jesteś." - a niby w czym taki oblatany jestem? W tym, ze kupuje i wiem za ile? Czy w tym, że bronisz gównianej sprawy?

a co z lampami, nie wytłumaczyłeś mi ?

A co Twój zakup lamp na Ali ma do rynku w Europie, że chińczyki tłuką taniej, dwa ciekawe czy oryginalne, bo oni nie mają żadnych oporów przed podrabianiem, inna sprawa że się nie znam na lampach, więc nie wiem po ile chodzą i jakich marek są?. Ty mi tłumacz, to ty zacząłeś podważać moje słowa.

Edytowane przez Prewwit

Accuphase A-45

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i weź takie cacko wysyłaj kurierem?

18 minut temu, Riczi75 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wersja Signature . Kiedyś 10000 dolców

Też głośniki oddalone od siebie, ale Proac na pewno wie co robi? Zakres częstotliwości od 20Hz nieźle?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Prewwit napisał:

Przypaliłem się chociaż trzeba je odświeżyć . 

6 minut temu, Riczi75 napisał:

Przypaliłem się chociaż trzeba je odświeżyć . 

Te śruby mocujące głośniki jakieś podejrzane(jak ze sklepu metalowgo?), jakiś zaciek nad tweeterem jakby od lakieru bezbarwnego. Całe do przeszlifowania i polakierowania od nowa, aby to dobrze wyglądało. Jaka cena taki stan? Ciekawe czy nie stały w jakiejś piwnicy w wilgoci, ten syf w bass reflexie i dziwne pęknięcia u góry. Jak pooglądałem bliżej fotki to bym ich nawet w tej cenie nie wziął.

Edytowane przez Prewwit
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Prewwit napisał:

Te śruby mocujące głośniki jakieś podejrzane(jak ze sklepu metalowgo?), jakiś zaciek nad tweeterem jakby od lakieru bezbarwnego. Całe do przeszlifowania i polakierowania od nowa, aby to dobrze wyglądało. Jaka cena taki stan?

Ważne aby były sprawne technicznie . Resztę można poprawić lub zrobić jak nowe . Zacne granie i w cenie co najmniej do 10000zl nie dostepne . 

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Prewwit napisał:

Te śruby mocujące głośniki jakieś podejrzane(jak ze sklepu metalowgo?), jakiś zaciek nad tweeterem jakby od lakieru bezbarwnego. Całe do przeszlifowania i polakierowania od nowa, aby to dobrze wyglądało. Jaka cena taki stan? Ciekawe czy nie stały w jakiejś piwnicy w wilgoci, ten syf w bass reflexie i dziwne pęknięcia u góry. Jak pooglądałem bliżej fotki to bym ich nawet w tej cenie nie wziął.

Jak ich znam domowym sposobem kolega chciał ogarnąć temat . W Polsce są specjaliści tobiący cuda ze skrzynkami . Po odnowieniu mogą być już kolumnami docelowymi bez konieczności przerzucania gratów w nieskończoność .

2 minuty temu, tomek7776 napisał:

za stare na renowacje.one sie rozpadaja

Nic podobnego paprok norweski poszalał z bezbarwnym . 

Edytowane przez Riczi75
4 minuty temu, tomek7776 napisał:

one sa juz po tzw renowacji domowej

Chyba tak teraz jeszcze zauważyłem zaciek centralnie pod wooferem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, tomek7776 napisał:

one sa juz po tzw renowacji domowej

Dokładnie mają 26 lat . Przelatałem kilka snelli z tamtych lat i delkatna obróbka szlifierką olej i wosk robią cuda . Pianki wymienione . Jeżeli grają dobrze to myślę że warto . A wygląd , no coż można targować . Chetni są więc na bank się sprzedadzą .

4 minuty temu, Prewwit napisał:

Chyba tak teraz jeszcze zauważyłem zaciek centralnie pod wooferem.

547_122776722.jpg

zacieki sa bo ewidentnie renowator norweski z pędzlem je poprawiał .

Śruby to oryginały . Takie w nich mają być 

A APki tak mogą nie zagrać ?

Edytowane przez Riczi75
3 minuty temu, Riczi75 napisał:

Dokładnie mają 26 lat . Przelatałem kilka snelli z tamtych lat i delkatna obróbka szlifierką olej i wosk robią cuda . Pianki wymienione . Jeżeli grają dobrze to myślę że warto . A wygląd , no coż można targować . Chetni są więc na bank się sprzedadzą .

Jakbyś kupował takie stare, to posprawdzaj wciskając równomiernie palcami membranę czy nic nie szoruje. Zdarza się że od wilgoci nabiegunniki w koszu potrafią pokorodować i ocierać o cewkę. Zdarza się to w kolumnach stojących w wilgoci.

Edytowane przez Prewwit
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, tomek7776 napisał:

ok.ok.nic mi do tego.

Do jutra trochę czasu . Jak się sprzedadzą to cóż . Nic nie stracę . Przez noc głowa może ochłonie .

1 minutę temu, Prewwit napisał:

Jakbyś kupował takie stare, to posprawdzaj wciskając równomiernie palcami membranę czy nic nie szoruje. Zdarza się że od wilgoci nabiegunniki w koszu potrafią pokorodować i ocierać o cewkę. Zdarza się to w kolumnach stojących w wilgoci.

Ok. ?

Octawe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

47 minut temu, Riczi75 napisał:

Ukryta Zawartość

Ryszard , bierz i się nie zastanawiaj . Byle nie grzebany. 

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

53 minuty temu, Riczi75 napisał:

Ukryta Zawartość

Dobrze zagra z Sansui SPX-8700 

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Prewwit napisał:

?

Też głośniki oddalone od siebie, ale Proac na pewno wie co robi? ?

Więc jak kolumny zrobione w PL to gowno, ale jak ProAc to już musi być malina, super, duper. 

?👈

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Więc jak kolumny zrobione w PL to gowno, ale jak ProAc to już musi być malina, super, duper. 

Właśnie mi o to chodzi, że też oddalone jak w BMN i jest to zamysł jak widać konstruktora, a nie że w polskich tak sobie wymyślił bez powodu. Tak samo w Audio Note i tak po prostu ma być według konstruktora. BMN w swojej cenie mają porządne głośniki, sam się nad nimi zastanawiałem, ale mi podłogówki wymiarami za duże.

3 godziny temu, Riczi75 napisał:
3 godziny temu, Fashi napisał:

Ryszard , bierz i się nie zastanawiaj . Byle nie grzebany. 

Z tym właśnie najgorzej na rynku , zwłaszcza norweskim . 

To Norwegowie tacy grzebacy/modyfikatorzy??

Edytowane przez Prewwit

Jak już jesteśmy w Skandynawii... chyba warto?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, Prewwit napisał:

Właśnie mi o to chodzi, że też oddalone jak w BMN i jest to zamysł jak widać konstruktora, a nie że w polskich tak sobie wymyślił bez powodu. Tak samo w Audio Note i tak po prostu ma być według konstruktora. BMN w swojej cenie mają porządne głośniki, sam się nad nimi zastanawiałem, ale mi podłogówki wymiarami za duże.

To Norwegowie tacy grzebacy/modyfikatorzy??

Stary sprzęt już pewnie podlegał jakimś naprawą a z fachowością napraw tutaj jest generalnie lipa . 

Edytowane przez Riczi75

Electrocompaniet AW 250, waga cięzka?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Riczi może miałeś styczność z tym klockiem

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
47 minut temu, Prewwit napisał:

Electrocompaniet AW 250, waga cięzka? https://www.olx.pl/oferta/electrocompaniet-aw-250-doinwestowany-CID99-IDGc8Cs.html#becccdc0a3 Riczi może miałeś styczność z tym klockiem

Niestety nie. Electrocomponiet mnie nie interesuje . Kilka razy podchdziłem do ich produktów na Audio Show i nigdy ich dźwięk mi się nie podobał . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.