Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, dedal75 napisał:

Zawsze chciałem sprawdzić AP z Atollem ale jakoś okazji brak, ciekawe jak by takie połączenie się zgrało?. Pzdr

Tylko do tych kolumn to by się przydało ze 150W na kanał przy 8 Ohm, bo AP lubią prądzik, trzeba spróbować, AP oferuje wspaniałą przestrzeń grania. Myślę, że może być fajne połączenia, bo jak czytałem Atoll nie ma mocno zwartego basu i tutaj z AP ze zwartymi niskimi może wyjść ciekawe połączenie. Na pewno też łatwiejsze w ustawieniu w ciaśniejszych pomieszczeniach, niż np. Tempo 5/6 z wooferami po bokach.

Edytowane przez Prewwit
Gość

(Konto usunięte)
51 minut temu, Fashi napisał:

Serwus Ryszard.

Tak średnio,  ten akurat jest z wysokiej półki Denona. Fajny do jazzu.

Jak zawsze w tym największy problem.... nie wiem czy warto tyle dać. 

Może w tej cenie coś na czasie ?

https://www.finn.no/191605922

Albo sztos sprzed kilkunastu lat 

https://www.finn.no/191563023

Mam na stanie mniejszego brata i jest super.

12 minut temu, Riczi75 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli chodzi o mnie, osobiście nie kupił bym Hegla. Wolałbym dołożyć do Accu lub Luxmana.

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Fashi napisał:

Jeśli chodzi o mnie, osobiście nie kupił bym Hegla. Wolałbym dołożyć do Accu lub Luxmana.

Accu to zdecydowanie ciepłe granie bliżei im do Meridianów . Luxmana nie słuchałem , tyle co AVS ale mnie nie urzekł .

A może takie bydle .?

https://www.finn.no/191548369

Szybko się znudził

Ukryta Zawartość

I inne produkty tej marki dla trochę biedniejszych melomanów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 minut temu, Riczi75 napisał:

Ukryta Zawartość

O dziwo w PL  Hegel H190 do dostania w podobnej cenie?

Ukryta Zawartość

19 minut temu, Riczi75 napisał:

Albo sztos sprzed kilkunastu lat 

Ukryta Zawartość

Ciekawe by było starcie Meridian 559 vs Hegel H4SE. W PL tego modelu Meridiana nie widziałem na sprzedaż. Jeszcze z Meridiana jest fajna jest końcówka G57, rzadkość w PL.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Prewwit napisał:

O dziwo w PL  Hegel H190 do dostania w podobnej cenie?https://www.audiostyl.pl/wzmacniacz-hegel-h190-uzywany-11-miesiecy-p-2496.html

Ciekawe by było starcie Meridian 559 vs Hegel H4SE. W PL tego modelu Meridiana nie widziałem na sprzedaż. Jeszcze z Meridiana jest fajna jest końcówka G57, rzadkość w PL.

G57 to nastepca mojej 557 . Granie podobne a niestety awarie się zdarzają . 559 zawsze mi pogłowie chodziło . H4SE również mi sie kolata w dynce ale póki co 4 wzmaki muszą wystarczyć ?

Hegel w okazyjnej cenie zdarza sie i w Polsce . Nory coraz mniej okazji wstawiają . Chyba ich sytuacja ciśnie ? i kasy potrzebują . 

Edytowane przez Riczi75
20 minut temu, Riczi75 napisał:

G57 to nastepca mojej 557 . Granie podobne a niestety awarie się zdarzają . 559 zawsze mi pogłowie chodziło . H4SE również mi sie kolata w dynce ale póki co 4 wzmaki muszą wystarczyć ?

To najsłabsze ogniwo pogonisz?

20 minut temu, Riczi75 napisał:

Hegel w okazyjnej cenie zdarza sie i w Polsce . Nory coraz mniej okazji wstawiają . Chyba ich sytuacja ciśnie ? i kasy potrzebują . 

Okazje u nich, to potem okazje w PL, jak źródełko wyschnie to się odbije na cenach.

26 minut temu, margaryna85 napisał:

Ukryta Zawartość

Ciekawe kolumny te Esa Continuum, jak dobrze znalazłem to tweeter Scan Speak Classic D2905/930000 i woofer Scan Speak Classic 18W-8545-01 same głośniki kupić to 2,5k, może ktoś się wypowie jak one grają? Waga jednej kolumny 33kg, nieźle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
13 minut temu, Prewwit napisał:

Okazje u nich, to potem okazje w PL, jak źródełko wyschnie to się odbije na cenach.

Ciekawe kolumny te Esa Continuum, jak dobrze znalazłem to tweeter Scan Speak Classic D2905/930000 i woofer Scan Speak Classic 18W-8545-01 same głośniki kupić to 2,5k, może ktoś się wypowie jak one grają? Waga jednej kolumny 33kg, nieźle.

13 minut temu, Prewwit napisał:

Esa dobra firma, na Olx cały czas też wiszą genialne Sonus Oliva...  A jak znajdziesz gdzieś preference 5 B&W to bierz pod warunkiem sprawności głośników. Kolumny za 1,5k max a ciężko mi znaleźć coś lepszego za nie... 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

6 minut temu, piotr6 napisał:

grają znakomicie. 

Możesz napisać coś więcej jaki mają charakter, jak z kreowaniem przestrzeni i niskimi?

10 minut temu, marcinmarcin napisał:

Esa dobra firma, na Olx cały czas też wiszą genialne Sonus Oliva... 

Słaby marketing i przez mała popularność na rynku, nie to co jak np. Klipsch, Dali, Monitor Audio czy Magnat. Kolumna zagraniczna pewnie na takich głośnikach to by była cena polskiej Esy razy dwa. Sam dzięki forum poznaję nowe marki, a tak o Esa i Sonus bym nawet nie słyszał.

28 minut temu, Prewwit napisał:

Możesz napisać coś więcej jaki mają charakter, jak z kreowaniem przestrzeni i niskimi?

Słaby marketing i przez mała popularność na rynku, nie to co jak np. Klipsch, Dali, Monitor Audio czy Magnat. Kolumna zagraniczna pewnie na takich głośnikach to by była cena polskiej Esy razy dwa. Sam dzięki forum poznaję nowe marki, a tak o Esa i Sonus bym nawet nie słyszał.

Ano ciekawe Sprzęty - Divine Acoustics też super, choć raczej że wzgledu na zamknięte obudowy sub się przyda, co do Esa słyszałem kiedyś któregoś Tritona, naprawde świetna marka... Ale tritony to już chyba półka koło 10k. Te SOnusy ze Szczecina słuchałem i gdyby nie duże planowane wydatki byłyby moje ?

Co do powyższych - nie moje granie to Monitor Audio, Klipsch i Dynaudio. Te 3 marki mi nie grają charakterem... Monitory miałem kiedyś żeby się przekonać, ale sprzedalem za chwilę, zbyt klujaco, a Dynaudio kilka razy słuchałem z ogłoszeń, zawsze to samo, miałem wrażenie że każdy model gra tak samo... Niezależnie czy podłogówki czy monitory, nie mówię że źle, ale mi nie pasują 

Edytowane przez marcinmarcin

38 minut temu, Prewwit napisał:

sorry kwieciscie pisac nie umie,na pewno warto posluchac samemu,dosc mocny wzmaczniacz musi byc.e kolumny maja wszystko.

8 minut temu, marcinmarcin napisał:

Te SOnusy ze Szczecina słuchałem i gdyby nie duże planowane wydatki byłyby moje ?

Też na niezłych głośnikach jak Esa, jak sprawdziłem to też sam ich zakup to wydatek koło 2,5k plus zwrotnice na Jantzenach, a nie chińskich kondach za 1zł, cewki taśmowa i powietrzna?. Co się odwlecze to nie uciecze?

3 minuty temu, Prewwit napisał:

Też na niezłych głośnikach jak Esa, jak sprawdziłem to też sam ich zakup to wydatek koło 2,5k plus zwrotnice na Jantzenach, a nie chińskich kondach za 1zł, cewki taśmowa i powietrzna?. Co się odwlecze to nie uciecze?

Wtedy jeszcze miałem kicię która skakała po kolumnach, teraz maskownice mi już niepotrzebne ?

2 godziny temu, Riczi75 napisał:

Accu to zdecydowanie ciepłe granie bliżei im do Meridianów . Luxmana nie słuchałem , tyle co AVS ale mnie nie urzekł .

A może takie bydle .?

Ukryta Zawartość

Miałem taką tyle, ze mniejszą. To już nie jest Rotel.

Miałem z tamtą końcówką to pre, a końcówkę podobną(990BX) miałem wcześniej ?

464_1357670793.jpg 

Te stare Rotele grały, nowsze to brzękałdła - moim zdaniem.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Jacchusia napisał:

Miałem taką tyle, ze mniejszą. To już nie jest Rotel.

Miałem z tamtą końcówką to pre, a końcówkę podobną(990BX) miałem wcześniej ?

464_1357670793.jpg 

Te stare Rotele grały, nowsze to brzękałdła - moim zdaniem.

Ja z Rotelami niestety nie miałem do czynienia zbyt wiele . Raz miałem możliwość AP Scorpio 25 posłuchać na starej stuningowanej dzielonce  rb990 bodajże i dedykowane pre do niego . Grało to bardzo dobrze i pogoniło Audio Analoga  pięć razy droższego .  

Jest tutaj znajomy który tylko na Rotelach gra .

Ma właśnie takiego byka jaki jest w ogłoszeniu  . On jest z niego bardzo zadowolony i też uważa te starsze modele za bardziej udane .

4 minuty temu, rafal735r napisał:

Śmieszne kolumny. 

Ukryta Zawartość

Wrzucałem je niedawno, śmieszne, ale dobrze grają ?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, rafal735r napisał:

Śmieszne kolumny. 

Ukryta Zawartość

ale mogą sensownie grać ?

Ukryta Zawartość

Normalna cena za E-206 tylko zarośnięte jakimś syfem z piwnicy chyba, wskazana ostrożność...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 minut temu, zeta-j napisał:

Normalna cena za E-206 tylko zarośnięte jakimś syfem z piwnicy chyba, wskazana ostrożność...

Ukryta Zawartość

Cena adekwatna do tego "super stanu" i choć osobiście bym nie kupił to 2k byłoby bardziej uczciwe.

E-206 w idealnym stanie za 2,5k to może były, ale 20 lat temu...

PS. "Super stan jak nowy" - ktoś tu z kogoś robi sobie jaja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

18 minut temu, zeta-j napisał:

Ukryta Zawartość

Jak pamiętam Fashi wrzucał już tego piwniczaka?

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Tal napisał:

Cena adekwatna do tego "super stanu", choć uważam, że 2k byłoby bardziej uczciwe.

Ma też np Cantony w "pięknym stanie", tylko całe poobijane. 

?👈

8 minut temu, Tal napisał:

Cena adekwatna do tego "super stanu" i choć osobiście bym nie kupił to 2k byłoby bardziej uczciwe.

Ten wzmacniacz kupiłem kilka lat temu za 2200zł, nie widziałem nigdy poniżej 2tys tego modelu, całe szczęście nie interesuje mnie już dziadkowe audio i te zawirowania cenowe związane z modą na to, jednak należy przypominać o cenach po to żeby handlarze nie mogli sprzedać tego E206 za 5000zł bo takie "okazje" też się trafiały, a jeleni nie brakuje...

7 godzin temu, robert19091990 napisał:

ale mogą sensownie grać ?

Może miałeś styczność z tymi głośnikami z Esa Continuum lub Sonus Oliva?

Edytowane przez Prewwit
Ten wzmacniacz kupiłem kilka lat temu za 2200zł, nie widziałem nigdy poniżej 2tys tego modelu, całe szczęście nie interesuje mnie już dziadkowe audio i te zawirowania cenowe związane z modą na to, jednak należy przypominać o cenach po to żeby handlarze nie mogli sprzedać tego E206 za 5000zł bo takie "okazje" też się trafiały, a jeleni nie brakuje...
Może powinieneś założyć jakąś fundacje pomagającą w orientowaniu się rzeczywistej wartości urządzeń audio zwłaszcza vintage skoro tak bardzo martwisz się o te nieświadome i zagubione "ofiary" cenowej manipulacji.
Nie, żebym się nabijał, ale jeśli ktoś nie potrafi zrobić pewnego reaserchu przed zakupem czegokolwiek to pozostaje współczuć, albo głupoty, albo pozazdrościć możliwości finansowych.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Kef-y

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.