Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

To widać parantulla że się nie znasz;-) Zastanawiam się tylko po co w ogóle piszesz? Żeby sobie pogadać? Polansować się trochę? Jeszcze ten żenujący styl wypowiedzi.

A-88x to jeden z nielicznych wzmacniaczy Pioneera który naprawdę gra. W tamtych czasach lepszy był tylko A-90. Późniejsze startu nie mają. Z wyjątkiem A-91D i A-09 ale to inna sygnatura brzmienia. Co nie znaczy że cena nie jest mocno przesadzona.

Ciekaw jestem skąd Ty to wszystko wiesz? Zapewne miałeś u siebie wszystkie modele w tym samym czasie i je ze sobą porównywałeś?

Tego samego dnia, w tych samych warunkach akustycznych, w tej samej konfiguracji sprzętowej, na tym samym materiale muzycznym?

Zastanawiam się kto te Twoje dyrdymały jeszcze czyta i po co w ogóle piszesz? Żeby sobie pogadać? Polansować się trochę?

Jeszcze ten wszechwiedzący styl wypowiedzi.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ciekaw jestem skąd Ty to wszystko wiesz? Zapewne miałeś u siebie wszystkie modele w tym samym czasie i je ze sobą porównywałeś?

Tego samego dnia, w tych samych warunkach akustycznych, w tej samej konfiguracji sprzętowej, na tym samym materiale muzycznym?

Zastanawiam się kto te Twoje dyrdymały jeszcze czyta i po co w ogóle piszesz? Żeby sobie pogadać? Polansować się trochę?

Jeszcze ten wszechwiedzący styl wypowiedzi.

Uwielbiasz komentować, oceniać a tymczasem nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz. Najlepszym dowodem są idiotyzmy napisane powyżej. Ta Twoja Unitra to chyba nie z tego świata była;-)

Edytowane przez discomaniac71

Ałdiofilski Mietek :-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Uwielbiasz komentować, oceniać a tymczasem nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz. Najlepszym dowodem są idiotyzmy napisane powyżej. Ta Twoja Unitra to chyba nie z tego świata była;-)

No za to Ty masz takie pojęcie, że aż kolana w drugą stronę się uginają z wrażenia.

Co ma Diora WS-502 z jakąś Unitrą wspólnego, poza napisem "made in poland" na obudowie?

Uwielbiasz komentować, oceniać, zarzucać brak wiedzy i doświadczenia, a Twój koronny argument w każdej dyskusji, to:

"W jakiej konfiguracji tego słuchałeś?" No to proszę, chętnie poczytam w jakiej konfiguracji Ty słuchałeś i PORÓWNYWAŁEŚ

te wszystkie Pioneery, ile ich było i jakież to występowały pomiędzy nimi różnice, że tak dobrze zapamiętałeś modele, które grały najlepiej?

W dalszej kolejności chętnie bym się dowiedział w jakiej konfiguracji słuchałeś i z czym PORÓWNYWAŁEŚ Diorę WS-502

no bo skoro wzbudza w Tobie taki śmiech, to zakładam, że z czymś tam gdzieś tam jej słuchałeś i masz pojęcie o czym piszesz.

Czy jak zwykle w takich sytuacjach, zajrzę tutaj za pół godziny i nawet ślad po moich żenujących wpisach nie zostanie?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Co ma wspólnego wyjaśnił Ci partick. Jeśli masz wątpliwości co do mojej oceny brzmienia A-88x po prostu posłuchaj i oceń sam. Porównywanie go do Diory WS-502 i ocena wartościująca którą wystawiłeś świadczy o tym że albo nie masz kompletnie rozeznania albo nigdy nie miałeś A-88x w systemie. Idąc dalej: masz wątpliwości co do mojej oceny wzmacniaczy, odtwarzaczy itp, nie jesteś pewien czy jest wiarygodna - pożycz, posłuchaj i oceń według swoich standardów. Na razie gadanie z Tobą o audio to jak rozmowa ze ślepym o kolorach.

Edytowane przez discomaniac71

Przepraszam, nie sądziłem że mój post narobi tyle zamieszania. Pomińmy to czy Pioneer a-88x jest klockiem dobrym, a skupmy się raczej na piętnowaniu zachowań, gdzie ktoś żerując na nieświadomości potencjalnych klientów wciska im sprzęt za kilkaset procent wartości, bo takie zachowanie jest nieetyczne i wręcz nieuczciwe. Cena na tej aukcji jest mocno zawyżona w stosunku do wartości rynkowej - nie dawniej jak miesiąc temu ktoś się z identycznym "bujał" za 650zł(wzmacniacz był w lepszym stanie, na oryginalnych częściach - wiem, bo nawiązałem korespondencję ze sprzedającym i byłem o krok od zakupu).

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

skupmy się raczej na piętnowaniu zachowań, gdzie ktoś żerując na nieświadomości potencjalnych klientów wciska im sprzęt za kilkaset procent wartości, bo takie zachowanie jest nieetyczne i wręcz nieuczciwe.

Ale z kim i o czym chcesz pogadać? Od ładnych paru lat o tym tutaj piszę i za każdym razem kończy się tym samym:

co ty tam wiesz, gówno słyszałeś, nie miałeś to się nie odzywaj, ciągle gadasz o tym samym, jesteś nudny i monotematyczny...

Jeszcze chcesz sobie z kimś na ten temat pogadać jak tutaj co najmniej połowa userów ma w tym interes, żeby ceny złomów rosły?

No to sobie gadaj, zobaczymy jak Ci pójdzie, tylko się przypadkiem nie zdziw jak któregoś dnia nagle "zapomnisz" hasełka do forum...

P.S.

Nie pytałem o związek marki Diora z Unitrą, tylko o to co ma z jednym albo drugim wspólnego model wzmacniacza WS-502,

bo tak się głupio jakoś składa, że oprócz śrubek, kabelków i farby na obudowie, to raczej nie za wiele, a praktycznie tyle co nic.

Oczywiście zamiast konkretów pierdzielenie o niczym i porównywanie Chevroleta do Poloneza, bo jedno i drugie to FSO

ojej :(

teraz tylko czekać jak wypłynie na audiostereo.pl jako właśnie przypadkiem odkryty ósmy cud świata,

który bije na głowę i zjada na śniadanie najdroższe akufejsy i wiele wiele innych

Nie porównywałbym serii L Kenwooda nawet do modeli typu KT-7020 (sam taki mam). Podobnie wzmacniacz i odtwarzacz - mają zdaje się tylko logo Kenwooda a wykonane są przez firmę Kensonic (Accuphase). Zresztą jest to efekt współpracy obu firm którą prowadziły przez parę ładnych lat. Co nie oznacza że tuner wart jest aż takie pieniądze.

Niedawno przeczytałem małą wzmiankę o historii tych trzech firm .

Kenwooda założyło dwóch braci . Na skutek polityki firmy i nacisku akcjonariuszy ( pójście w stronę masówki ) , założyciele wraz z czołowymi inżynierami sprzedając swoje udziały czy tam akcje , odeszli od Kenwooda i stworzyli firmę o nazwie nawiązującą do starej marki Kensonic . Jednak na pudełkach pisało takie logo Accuphase . Wkrótce Accupase stało się oficjalną nazwą firmy .

W tym roku Accuphase obchodzi czterdziestolecie .

Pewnie jak to w biznesie , mając stare kontakty szefowie Accupashe sprzedawali swoje " bebechy " .

Ta współpraca i obopólne korzyści to to nazywało się tak :

Ukryta Zawartość

Ja tam znawcą żadnym nie jestem, ale pamięć mam dobrą i oprócz cen pamiętam też na przykład to,

że moja ówczesna Diora WS-502 grała przynajmniej dwa razy lepiej niż te wszystkie rzęchy razem wzięte,

Kurcze , dziwne .

Gdybyś powiedział o Diorze WS 442 to by było dla mnie mniej dziwne .

Te dwa modele konstrukcyjnie się różnią ?

Ktoś wie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30

A co sądzicie o tym:

Ukryta Zawartość

Dobre kolumny i cena ?

Ukryta Zawartość

Cena wydaje się być niebotyczna za te Castle.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Niepotrzebnie się koledzy kłócą - z tej racji wielu ludzi w ogole nie zabiera głosu na tym forum ... Jak obserwuję, nasze audiostereo zamiera i ogranicza się już prawie wyłącznie do przeplatanek pyskówek z jakimiś extra wrzutami. Parantula ma wiele racji ale sprowadza wszystko pod wspólny mianownik. Jest wiele przykladów tego, że bardzo fajne klocki z racji faktu, że po prostu nie są znane lub popularne idą za bezcen i ich cena sprzedaży w żaden sposób nie jest i nie może być wykładnikiem ich wartości - tak może jedynie ignorant stwierdzić ... Dużo porządku w usystematyzowaniu może wprowadzić gro naszych ocen w temacie ale jak widzę więcej jest chętnych oceniać choć nie widzialo sprzętu na oczy niż tych co słuchalo i chce się podzielić faktycznymi uwagami w temacie. Tuner L1000 nie był w rankingu tunerów wyceniony wysoko bo został stworzony pod system l1000. Zgodzę się z tym, że jako suwerenne urządzenie w innym systemie będzie nieco matowy i taki trochę bezbarwny. W komplecie z L1000M/C to zupełnie inna historia i jesli ktoś zna brzmienie accuphase z wcześniejszych modeli zauważy bardzo dużą zbieżność ... no ale Kenwood to Kenwood ... I w sumie niech tak zostanie. Ludzie zmieniają często swoje światłe opinie po realnym doświadczeniu (także z Kenwoodami) ale już o tym tak ochoczo na forum nie piszą jak uprzednio - szerząc swoje oświecone sądy.

Do kolegi parantula mam duży szacunek ale fakt jest taki, że często za mocno kolega skupia się na negowaniu wszem i wobec i stwarza aurę, iż w ogóle kolega coś starszego od śniadaniowej kawy ceni .... Pewnie - dużym ryzykiem jest szafowanie ochami nad starym gratem ale zdarzają się wyjątki (podkreślam "wyjątki") i o nich nie powinniśmy bać się mówić. Handlarzyny i tak będą robić swoje. Fajnie byłoby spotkać się częściej na realnych odsłuchach - tak jak staramy się czynić tu u nas w lubuskim. Zapraszamy właśnie tych kolegów co negują i często nie są zbyt obiektywni. Udaje nam się znaleźć wspólny język i ukierunkować naszą dotychczasową wiedzę - myśle, ze z korzyścią dla wszystkich. W najbliższą sobotę skonfrontujemy parę róznych klocków na mocno zmienionych Jamo D590 i mam nadzieję, że poczytacie wszyscy opinie o tym wydarzeniu w odczuciu sceptyków i zwolenników.

Pozdrawiam kolegów i niech nikt nie odbiera moich słów jako atak a jednie apel o więcej normalności i taktu bo jako ludzi wrażliwych i emocjonalnie rozwiniętych - stać nas na to ...

Edytowane przez czubsi

Tuner L1000 nie był w rankingu tunerów wyceniony wysoko bo został stworzony pod system l1000. Zgodzę się z tym, że jako suwerenne urządzenie w innym systemie będzie nieco matowy i taki trochę bezbarwny. W komplecie z L1000M/C to zupełnie inna historia

To jest piękna teoria , że Tuner L 1000 jeżeli dobrze gra to tylko z dedykowanym systemem do niego . Inne systemy też są niczego sobie . Nie wierzę w to .

Natomiast wierzę i mam doświadczenie że wzmacniacz trzeba dobrać do kolumn i odwrotnie , kable też .

Edytowane przez czester15.30
Gość czubsi

(Konto usunięte)

Zatem radzę skionfrontować w realu i dopiero zamieścić wpis ja właśnie tak zrobiłem .a Ty jedynie teoretyzujesz - jak wiekszość forumowiczów zresztą , potwierdzając w 100 % moje wcześniejsze spostrzeżenia ....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zatem radzę skionfrontować w realu i dopiero zamieścić wpis ja właśnie tak zrobiłem .a Ty jedynie teoretyzujesz - jak wiekszość forumowiczów zresztą , potwierdzając w 100 % moje wcześniejsze spostrzeżenia ....

Niestety idiotyczne teorie to obecnie 2/3 zawartości forum.

Zatem radzę skionfrontować w realu i dopiero zamieścić wpis ja właśnie tak zrobiłem

Ze ślepym odsłuchem porównując z innymi znakomitymi zestawami ?

Może zżarła Cię sugestia ?

czester15.30 wyluzuj, czubsi nie rzuca słów na wiatr.

Aaa , to co innego , mam już do jego opowiadań zaufanie .

O gość znowu jest z Keniem , ma drogie pudełka :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

czester słyszałeś kiedyś Kenwooda z serii L? Czy dla Ciebie to wciąż "zwykły" Kenwood? Wejdź sobie do sieci i zobacz stronę audio-exstasa. Czasem mają naprawdę świetne klocki ale niestety za spore ceny. Podobnie działają u nas niektórzy handlarze jak np acousticend.

Przyjemny zestaw.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musical Fidelity X-Can v.3. Fajny wzmacniacz słuchawkowy z lampami Philipsa za 850zł:

Ukryta Zawartość

(nie mój, oczywiście i nie kolegi)

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Panowie warto?

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

Panowie warto?

Ukryta Zawartość

:)

Czy warto niemam pojęcia ale ciekaw jestem jak to gra ,segment jako mebel niezbyt był funkcjonalny dlatego został z pewnościa zmodernizowany,ale łatwy dostęp do kabelków i zwrotnic w środku wystarczy otworzyć drzwi pomysł na diy jak najbardziej profesionalny ale ja tego w domu bym nie postawił.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez alberto7811

Ja juz widzialem rozwiazania tego typu w poprzednim ustroju. Z uwagi na ograniczone powierzchnie mieszkalne bude glosnika wbudowywalo sie w mebel. Czasem to nawet niezle wychodzilo. Jednak nikt tego nie robil na taka skale...

server unreachable;--

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.