Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawostka ....

na ceneo takich nie ma na stronie produceta w serch tez nic takiego nie pokazuje , wiec co to za wynalazek ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

ta cena to rzeczywiście taka? za TO...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

ciekawostka ....

na ceneo takich nie ma na stronie produceta w serch tez nic takiego nie pokazuje , wiec co to za wynalazek ?

Ukryta Zawartość

Myślę że to Se bo są czarne. Wszędzie w Niemczech widziałem tylko takie jasno brązowe.

Ukryta Zawartość

no wlasnie pierwszy raz widze czarne ? to czemu nic na stronie produceta nie ma.... ??? na you tube tez nic ani slowa o wersji se a moze zle szukam to prosze niech ktos zapoda tu linka

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Tak zwana "igła".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ciekawe czy nowy właściciel będzie wierzył w wieże :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przegięcie......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przegięcie......

Ten Pan jest znany z przegięć. Jego pozostałe konta to acousticend i wiaper.

Nie ogarniam umysłu tego osobnika. Sprzedawać (w każdym razie próbować) coś kilka lat i dalej trzymać takie chore ceny...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uważać na sprzedającego.

Większość kolumn "stan gabinetowy" i większość kolumn jest oklejona folią drewnopodobną pewnie przez sprzedającego, bo na połowie jego kolumn jest naklejona okleina orzechowa :)

Po co robić sobie kłopot i oklejać fornirowane kolumny jakimś dziadostwem?

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak jest teraz ale kupiłem od Nich kiedyś sony ss 7200. Nie były oklejone tylko po renowacji obudowy olejowane . Wyglądały zjawiskowo . Odsprzedałem bo mi nie pasowały dźwiękowo . Ten sprzedający poza handlem sprzętem jest też dobrym stolarzem .

Zanim osądzisz przydało by się dowiedzieć jak teraz odnawia kolumny .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Ok, czyli twierdzisz, że to jest naturalny fornir orzechowy i że on je zafornirował tym orzechem, tak jak połowe kolumn które sprzedaje? Chyba nie zdajesz sobie sprawy jaka to jest praca. Tym bardziej w tych kolumnach, gdzie są zaoblenia i jakaś fazka u góry. Tb 160 nie występowały w takiej okleinie.

Nie piszę, że wszystko co sprzedaje to odremontowane śmieci. Ale na to wychodzi, ze spora część.

A wiesz dlaczego miałeś zaolejowane, a nie zalakierowane? Bo jest łatwiej...

Edytowane przez Piękny Stefan

Ok, czyli twierdzisz, że to jest naturalny fornir orzechowy

Ja nic nie twierdzę takiego co Ty piszesz . Ja Ci tylko pisze jakie miałem z nimi doświadczenie i że poza działalnością handlową to jest firma stolarska . Od tego zresztą zaczynali robiąc obudowy i renowacje dla innych firm. Za te kolumny chcą 5k ? to możliwe że są w fornirze . Ale żeby to wiedzieć przydało by się zapytać . Z ciekawości sprawdziłem teraz ich ofertę i przy niektórych kolumnach mają napisane że są w naturalnym fornirze . Przy tych akurat nie co nie oznacza że nie są tak zrobione . Nawet jeżeli są w okleinie to z doświadczenia z nimi mogę zaryzykować że stolarsko są zrobione perfekcyjnie .

ps,

To nie jest firma krzak handlująca w garażu i używająca nabłyszczacza do zdjęć .

Rynek jest ciężki a oni mają strategię sprzedaży produktów które wizualnie są nienaganne . Przy wszelkiej maści handlarzach którzy ograniczają się do przetarcia pronto może to dziwić . Ja mam o nich pozytywne zdania .

Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Dobra to teraz się zastanów. Jeżeli jest takim wyśmienitym według Ciebie stolarzem to po co okleja kolumny robione tylko w fornirze jakąś plastikową naklejką? To że są nią oklejone to Ci gwarantuję. Możesz go zapytać. Może powie prawdę, albo przemilczy. Mnie nie odpowiedział w sprawie innych kolumn, bo byłem ciekaw co napisze.

Jeżeli uszkodzenia były na tyle poważne, że zadał sobie tyle trudu, to co pod tą naklejką jest można się domyślić.

A pytałem kiedyś o kolumny TMR 1. Oklejone tym samym. Tam był jeszcze na tyle bezczelny, że wstawił głośnik basowy z jakąś białą membraną i napisał, że głośniki są w 100% oryginalne...

Nie planuję wymiany kolumn więc nie będę miał specjalnie powodu tam jechać . Po co okleja ? no chyba po to żeby dobrze wyglądały .

To że skupuje uszkodzone i robi ich renowacje to chyba oczywiste , nie oczekujesz chyba żeby dokładał do interesu .

Powtórzę się jeszcze raz ja mam z nimi dobre doświadczenia i na tym opieram swoje o nich zdania .

A to że wymienia zawieszenie to chyba też jest oczywiste przecież to są wiekowe kolumny , dla mnie orginalne to znaczy że koszyki są orginalne . Proponuję o ile jesteś z Warszawy się do nich udać i obejrzeć .

Tak szczerze, jak oglądam zdjęcia to mi to na fornir wygląda. I wygląda mi to jakby ktoś się napracował nad tymi fazkami na górze. Zobacz sobie jak wygląda frez przy tej tabliczce znamionowej.

A naroża na górze wyglądają jakby ktoś kleił paseczek forniru i w różkach zacinał ten fornir żeby zrobić "zakręt".

IHMO okleiną nie dałby rady zrobić tak ładnie łączenia, a dokładkę uformowałby na ciepło z frontu, a nie bawił się w oddzielny paseczek.

Pewien nie jestem, bo to tylko zdjęcia, ale wygląda na kawał dobrej roboty.

rrrwa, który przed chwilą wychetał to pudełko w tych piniendzach, przyznać się? ;)

Ukryta Zawartość

Przyznaje sie bez bicia;)

Ładnie to nawet gra, a i nowe rękawiczki Densena były w komplecie.

Ukryta Zawartość

Następny Hi-End

"Cena sklepowa to 8900zł" ciekawe w którym sklepie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Tak zwana "igła".

Ukryta Zawartość

Co chcesz...105 zł - bardzo dobra cena. ;-)

Ukryta Zawartość

czy takie wgniecenie na membranie może mieć jakikolwiek wpływ na dźwięk? (foto nr 5)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xatt

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Może zmieniać mody membrany, ale jeśli głośnik jest filtrowany poprawnie, mocno poniżej brakeupu, to nie powinno być tego słychać. Ja mam taki mały wgniotek w swoich (ale sporo mniejszy, szczególnie w porównaniu do wielkości membrany), i nic nie słychać. Tylko u mnie podział jest na ok. 300, a brakeup się zaczyna powyżej 1000

Ukryta Zawartość

Uważać na sprzedającego.

Większość kolumn "stan gabinetowy" i większość kolumn jest oklejona folią drewnopodobną pewnie przez sprzedającego, bo na połowie jego kolumn jest naklejona okleina orzechowa :)

Po co robić sobie kłopot i oklejać fornirowane kolumny jakimś dziadostwem?

Faktycznie w takiej okleinie nie widziałem T+A...TB140 nie słyszałem, ale miałem kiedyś model wyższy Criterion TB160 i to znakomity głośnik (do dużych salonów)...tu nie dość, że wygląd/okleina kontrowersyjne, to i cena mocno przesadzona...

Ukryta Zawartość

Cześć,

Możecie powiedzieć co to za wynalazek? :

Ukryta Zawartość

Aby nie zasmiecać innych wątków to co sadzicie o tych kolumnach? :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posiadam wzmak Marantz PM 45 , deck sony Tc Wr 770 , Marantz CD 56 ,

Co polecacie do 600zł?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć,

Możecie powiedzieć co to za wynalazek? :

Ukryta Zawartość

Aby nie zasmiecać innych wątków to co sadzicie o tych kolumnach? :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posiadam wzmak Marantz PM 45 , deck sony Tc Wr 770 , Marantz CD 56 ,

Co polecacie do 600zł?

Te z pierwszego linku to chyba jakaś mutacja jamo . Nie brał bym ich pod uwagę . Z tej trójki stawiam na technicsa . Może jakieś budżetowe heco lub JBL miałem na start i grały całkiem w porządku

Hijend ;) to nie jest ale to solidna firma

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kawosz

Co polecacie do 600zł?

Bezwartościowe kapelusze w cenach z dupy wziętych.

Realna cena tych wszystkich kolumn, to jest 100-150zł i to pod warunkiem, że wszystko w nich jest oryginalne i działa.

No ale mamy grudzień, okres przedświąteczny, a więc każdy wystawia co tam na strychu znalazł i liczy że trafi na idiotę.

W takiej kwocie poszukałbym kolumn Grundiga z serii Box, te przynajmniej jakoś grają i zawsze można je sprzedać.

Oczywiście teraz jest najgorszy możliwy moment na zakupy, bo raz że rynek jest przetrzebiony, a dwa to ceny są z sufitu,

ale jak po nowym roku w lutym marcu sytuacja się uspokoi, to można się rozejrzeć za czymś porządniejszym.

1500a Pro są spokojnie do wyjęcia za 600zł i z tych Technicsów zrobią miazgę, nawet podpięte do radiobudzika.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.