Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co to jest (są)?

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Witam.

czy ten Olive :

Ukryta Zawartość

będzie działał bez oryginalnego twardego czy też cały soft był na nim zapisany?

Ukryta Zawartość

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Witam.

czy ten Olive :

Ukryta Zawartość

będzie działał bez oryginalnego twardego czy też cały soft był na nim zapisany?

Bardzo awaryjny temat. Miałem i podziękuję.

Próbowałem przeczytać recenzję jakiegoś interkonektu tego Sulka

Ukryta Zawartość

dałem radę półtorej strony...

Nie dziwię się, że autor się wstydził pod tym podpisać.

Kolumny wiszą już chyba rok, a w opisie cały czas pisze, że lakier jest niewypolerowany. Czyli co? Jest zrobiony połysk bez polerki? Kupujący ma chyba zrobić to sam.

Pewnie dlatego cena jest taka okazyjna.

Najlepsze w tym laniu wody jest podsumowanie dotyczące wpływu Sulka:

- Żywi wokaliści.

Nie wiem, czy żywi w sensie w trakcie nagraniowej sesji, czy może nagle mamy w pokoju żywych wokalistów w pokoju odsłuchowym.

Jakkolwiek, pisanie takich bzdur jak cały ten opis powinna być "nagradzana" publiczną chłostą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Dzięki za info. Szukam jakiegoś transportu z dac'iem lub bez do plików, dlatego zwróciłem uwagę na powyższy.

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Ukryta Zawartość

ciekawe po lile za niepoexpozycyjne ?

Ukryta Zawartość

Dzięki za info. Szukam jakiegoś transportu z dac'iem lub bez do plików, dlatego zwróciłem uwagę na powyższy.

Olive to design i ciekawa/prosta obsługa. Ale moim skromnym zdaniem nie nazwałbym tego sprzętu audiofilskim sprzetem. Raczej segmentem HiFi, bez premium.

Fajna rzecz, niekoniecznie warta pieniędzy na początku swego istnienia na rynku.

Alternatywa lepsza to moim zdaniem z 2 ręki SM Cambridge'a Audio.

Ukryta Zawartość

ciekawe po lile za niepoexpozycyjne ?

Kolumny Lumen White zawierają wiele innowacyjnych technologii. Gwarantują znacznie niższy niż u konkurencji szum.

Kór... sprzedając kolumny za tą cenę powinni wymyślać lepsze bajki.

Ukryta Zawartość

Kolumny Lumen White zawierają wiele innowacyjnych technologii. Gwarantują znacznie niższy niż u konkurencji szum.

ffb39fd646c31fc4.jpg

Olive to design i ciekawa/prosta obsługa. Ale moim skromnym zdaniem nie nazwałbym tego sprzętu audiofilskim sprzetem. Raczej segmentem HiFi, bez premium.

Fajna rzecz, niekoniecznie warta pieniędzy na początku swego istnienia na rynku.

Póki co nie miałem możliwości przetestowania, tam zdaje się na pokładzie ten sam dac co w DM plus(oczywiście jeżeli mowa o SM6)?

DAC liniowy o mocy do 50W na kanał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Póki co nie miałem możliwości przetestowania, tam zdaje się na pokładzie ten sam dac co w DM plus(oczywiście jeżeli mowa o SM6)?

Dac Magic i SM6 to 2 x Wolfson WM8740. Jednak SM6 to coś więcej i w samym brzmieniu (jest ciut inne) jak i cała otoczka jako network player'a

Proste:

"Przerzucają szum do nielubianego sąsiada".

Open po raz kolejny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a wszystko to samo mozna miec za 100 pln. jakis terminal + daphile.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

a wszystko to samo mozna miec za 100 pln. jakis terminal + daphile.

Na Alledrogo jest dostepny ciekawy komputerek -ma wbudowany ekran dotykowy, zgrabny w swej wielkości i co najważniejsze obsługa pełnego systemu Windows.

Cena coś ok. 700-800 złotych. Obsługuje dzięki systemowi pliki audio ale i video. W efekcie taki Olive wygląda przy tym jak bieda produkt.

Na Alledrogo jest dostepny ciekawy komputerek -ma wbudowany ekran dotykowy, zgrabny w swej wielkości i co najważniejsze obsługa pełnego systemu Windows.

Cena coś ok. 700-800 złotych. Obsługuje dzięki systemowi pliki audio ale i video. W efekcie taki Olive wygląda przy tym jak bieda produkt.

tak na prawde ekran dotykowy to bajer, ktory nigdy w real live nie wykorzystasz. zawsze wygodniej bedzie obslugiwac urzadzenia poprzez komputer/ tablet.

tak na prawde ekran dotykowy to bajer, ktory nigdy w real live nie wykorzystasz. zawsze wygodniej bedzie obslugiwac urzadzenia poprzez komputer/ tablet.

Tylko po co mi obsługiwać komputer przez komputer?

To o czym pisze jest samo w sobie komputerem z rozbudowanymi funkcjami multimedialnymi i jako źródła dla kochających temat computer audio rozwiązanie idealne. Do tego dokupić dobrej klasy DAC i mamy temat źródła zamknięty.

Edytowane przez MrArkowski

Tylko po co mi obsługiwać komputer przez komputer?

To o czym pisze jest samo w sobie komputerem z rozbudowanymi funkcjami multimedialnymi i jako źródła dla kochających temat computer audio rozwiązanie idealne. Do tego dokupić dobrej klasy DAC i mamy temat źródła zamknięty.

czy ten ekran jest zdejmowany? wtedy reczywiscie nic wiecej nie trzeba, jesli nie to chyba wygodniej bedzie obslugiwac zdalnie tabletem, niz chodzic co chwile do komputera. poza tym ekrany tabletow maja z reguly lepsza rozdzielczosc, co przy wiekszej ilosci wyswietlanych danych przydaje sie i to bardzo.

widzialem to polskie rozwiazanie - serwer musa - tez byl tam zdejmowany ekran dotykowy, wlasciciel jednak czesciej uzywal zwyklego tableta do obslugi. uwierz mi, nie byla to sztuka dla sztuki.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No to już trzeba mieś beret zryty jak pole sąsiada po orce. shocked.gif

Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak kogo stać i słyszy kupowanie drogich markowych kabli ale żeby się świadomie napierdalać o kitajską podróbkę żeby potem przed koleżkami brylować cotosiema to moja pała niestety już tego nie przyjmuje.

http://allegro.pl/siltech-empressdoublecrown-1m-xlr-byc-moze-replika-i6018361363.html

Ciekawe jaki debil i za ile zamknie aukcję.

Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak kogo stać i słyszy kupowanie drogich markowych kabli ale żeby się świadomie napierdalać o kitajską podróbkę żeby potem przed koleżkami brylować cotosiema to moja pała niestety już tego nie przyjmuje.

Ukryta Zawartość

"byc moze replika" qrde gosc sprzedaje kabel kosztujacy normalnie 78k pln za 1,5k i ma watpliwosc, czy chodzi o oryginal, czy replike.

Ukryta Zawartość

78k pln

A powiedz takiemu co to kupił, że ma mało rozumu, to wyzwie od ignorantów i się obrazi...

Patrząc na ten przewód stwierdzam, że te kolumny za 300 tys są tanie.

A powiedz takiemu co to kupił, że ma mało rozumu, to wyzwie od ignorantów i się obrazi...

Patrząc na ten przewód stwierdzam, że te kolumny za 300 tys są tanie.

u mnie to juz jest etap rozbawiena.

ceny tych sprzetow mnie po prostu rozsmieszaja. jak widze taki kabel, kolumny, wzmacniacz czy inne cudo, zawsze sobie wyobrazam parking, na ktorym obok jakiegos auta za 100-200k pln stawiam kabel / kolumne czy inny wzmacniacz. porownanie nakladow pracy, materialowych, oplat homologacyjnych, testy itd. niezaleznie od wolumenu produkcji, a takiego kabla po prostu poraza i tylko na prawde bardzo wielki optymista moze sobie tlumaczyc, ze cena takiego wytworu audio jest adekwatna do nakladow, know how itd.

taka sytuacja nie dotyczy to tylko audio. tak jak pisali juz na tym i innych forach moze to byc zegarek, pioro, felgi do auta czy inne cuda. absurd cenowy pozostaje jednak absurdem i w zaden normalny sposob nie mozna tego logicznie wytlumaczyc. taka jest jednak natura ludzka, jest łoś to zawsze znajdzie sie ktos, kto bedzie probowal tego losia oskubac. nie wazne czy los jest bogaty, czy biedny, gdybys powiedzial sprawdzam, to zawsze okaze sie, ze tak na prawde "krol jest nagi".

Ukryta Zawartość

Jak na podróbkę to i tak drogi w uj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

u mnie to juz jest etap rozbawiena.

A u mnie z jednej strony przerażenia (głupota kupującego), a z drugiej jestem pełen podziwu.

Sprzedaję ze dwa trzy takie komplety na rok i mam wywalone na wszystko. Mnie tyle wystarczy.

Koszt materiału przemilczę. Roboczogodziny i technologia... to są żarty z ludzi pracujących.

Nie dziwię się, że wielu chce uszczknąć z tego torciku. Ale to takie trochę okradanie ludzi, na szczęście nie biednych tylko bogatych i do tego upośledzonych technologicznie.

A u mnie z jednej strony przerażenia (głupota kupującego), a z drugiej jestem pełen podziwu.

Sprzedaję ze dwa trzy takie komplety na rok i mam wywalone na wszystko. Mnie tyle wystarczy.

Koszt materiału przemilczę. Roboczogodziny i technologia... to są żarty z ludzi pracujących.

Nie dziwię się, że wielu chce uszczknąć z tego torciku. Ale to takie trochę okradanie ludzi, na szczęście nie biednych tylko bogatych i do tego upośledzonych technologicznie.

Mi się wydaje że tak naprawdę to tego nikt nie kupuje...Bo czy bogaty może być aż tak głupi...???????

posluchaj, to nie chodzi o efekty soniczne, czy nawet wizualne, w co predzej bym uwierzyl. to jest rytual.

posluchaj, to nie chodzi o efekty soniczne, czy nawet wizualne, w co predzej bym uwierzyl. to jest rytual.

Według mnie to szpan w czystej postaci. Obracając się w kręgu bardzo bogatych audiofili po prostu wypada mieć coś lepszego niż kolega, a jak kolega kupi coś jeszcze lepszego, to jakiś producent wyjdzie naprzeciw temu pierwszemu i zrobi kawałek drutu za dwa razy większe pieniądze. Oczywiście nikt się do tego nie przyzna, ale tak to chyba jest. Kobiety mają torebki po parędziesiąt tysięcy i więcej, których ceny też nijak się maja do zastosowanych w nich materiałów. Po co im to?

To wszystko w złym kierunku idzie...

Edytowane przez Piękny Stefan
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.