Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Antonio1974 napisał:

A czasem nie za 1 sztukę?

Nawet jeśli ta konkretna oferta dotyczy 1 szt., to jeszcze niedawno (przed wprowadzeniem następcy modelu 677) można było dostać nową parę na gwarancji w porównywalnej cenie co ta używana z olxa.

Np. tu oferta za 1 800 zł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kiedyś widziałem jeszcze taniej, a i pewnie można było negocjować (ja kilka lat temu, gdy był to jeszcze w miarę świeży model, dałem z 1 900 zł). 

Do tej pory myślałem, że trend sprzedawania używanego sprzętu po cenie wyższej/zbliżonej do tej z salonu dotyczy tylko strefy vintage, ale wygląda na to, że nawet wygrzewanie kilkuletniego sprzętu potrafi trochę kosztować:-)

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Kolejny odcinek z serii Kup Sony jeleniu. Na tej aukcji 777es. Oczywiście to żaden top . Cena z kosmosu bo na świecie chodzi po 3000-4000 tys. 

Ukryta Zawartość

Kolejna " legenda" 2 razy drożej niż normalnie na świecie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 minut temu, Bartosz_70659 napisał:

Ukryta Zawartość

Kolejny odcinek z serii Kup Sony jeleniu. Na tej aukcji 777es. Oczywiście to żaden top . Cena z kosmosu bo na świecie chodzi po 3000-4000 tys. 

Ukryta Zawartość

Kolejna " legenda" 2 razy drożej niż normalnie na świecie.

No niestety, przykłady które podałeś to czynniki składowe, dla których odniechciewa się poszukiwania używanych sprzętów. Jestem świeżo po kupnie wzmacniacza i takie durne opisy są na porządku dziennym. Same "top'y", perełki etc. Jakbyś wszedł na dział motoryzacja... A opisy stanu technicznego czy wizualnego to już szczyty hipokryzji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, countryfan napisał:

No niestety, przykłady które podałeś to czynniki składowe, dla których odniechciewa się poszukiwania używanych sprzętów. Jestem świeżo po kupnie wzmacniacza i takie durne opisy są na porządku dziennym. Same "top'y", perełki etc. Jakbyś wszedł na dział motoryzacja... A opisy stanu technicznego czy wizualnego to już szczyty hipokryzji.

Niestety patologia dużych cen za tanie sprzęty jest na allegro najbardziej widoczna. Kupując cokolwiek najpierw trzeba zrobić research po ile dany model stoi na świecie , na przykład w Japonii . Inaczej można kupić niski model i zapłacić jak za top jak z tymi sony

Szczerze powiedziawszy Panowie, ja to się dziwię że znajdują się kupujący takie sprzęty za te, konkretne pieniądze. Starszy Luxman, topowy Denon sprzed 16 lat... Ale Sony?! Ale jak widać magia na „kultowe sprzęty audio” trwa nadal?

4 minuty temu, Slawczenko_73 napisał:

Szczerze powiedziawszy Panowie, ja to się dziwię że znajdują się kupujący takie sprzęty za te, konkretne pieniądze. 

Na tym forum działa klubik Sony to raz. A dwa to są tu artyści którzy twierdzą że te Sony to cud techniki i powinien kosztować więcej niż kosztował jako nowy ? potega wciskania kitu

6 minut temu, Slawczenko_73 napisał:

Szczerze powiedziawszy Panowie, ja to się dziwię że znajdują się kupujący takie sprzęty za te, konkretne pieniądze. Starszy Luxman, topowy Denon sprzed 16 lat... Ale Sony?! Ale jak widać magia na „kultowe sprzęty audio” trwa nadal?

Wiesz, może to kwestia czynników innych niż obiektywne? Ktoś ma sentyment, pieniądze etc.

To co dla jednych jest sufitem dla innych jest podłogą. Ja np. nie wydałbym więcej niż 2kzł za porządnego ESa z lat 90-tych (taki też kupiłem), a dla kogoś innego to ja byłbym śmieszny bo za tę cenę można mieć nowego NADa 356BEE z amazon.de . A faktycznie za 4> kzł to rzeczywiście można już coś wybrać z młodych sprzętów używanych które dają radę.

6 minut temu, countryfan napisał:

Ktoś ma sentyment, pieniądze etc.

Mam sentyment do technicsa se a 1000. Ale nie jestem idiotą by dać za niego jakieś chore pieniądze skoro wart jest z 800 zł. Naprawdę w to wierzysz że ktoś z sentymentu przeplaci za to Sony?

43 minuty temu, Bartosz_70659 napisał:

Ukryta Zawartość

Jeśli na świecie chodzi po 3000-4000 tys. (słownie trzy do czterech milionów), to ta cena to ultra okazja, a nie cena z kosmosu - mniej niż za 6 tys. 2smiech.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Bartosz_70659 napisał:

. Naprawdę w to wierzysz że ktoś z sentymentu przeplaci za to Sony?

Pewnie nie, jak powisi w ogłoszeniach jakiś czas to i cena może się urealni.

EDIT: Jeszcze sobie obejrzałem zdjęcia dokładnie tego 777ES i chyba faktycznie ktoś musiałby być ślepy, żeby to kupić bo front jest poobijany i cena 7kzł... Sam stan frontu jak dla mnie jest nie do przyjęcia i ja bym go osobiście nie kupił za żadne pieniądze z uwagi na ten front.

Edytowane przez countryfan
16 minut temu, countryfan napisał:

Jeszcze sobie obejrzałem zdjęcia dokładnie tego 777ES i chyba faktycznie ktoś musiałby być ślepy, żeby to kupić bo front jest poobijany i cena 7kzł... Sam stan frontu jak dla mnie jest nie do przyjęcia i ja bym go osobiście nie kupił za żadne pieniądze z uwagi na ten front.

Nawet w stanie mint nie jest tyle wart

59 minut temu, countryfan napisał:

Wiesz, może to kwestia czynników innych niż obiektywne? Ktoś ma sentyment, pieniądze etc.

To co dla jednych jest sufitem dla innych jest podłogą. Ja np. nie wydałbym więcej niż 2kzł za porządnego ESa z lat 90-tych (taki też kupiłem), a dla kogoś innego to ja byłbym śmieszny bo za tę cenę można mieć nowego NADa 356BEE z amazon.de . A faktycznie za 4> kzł to rzeczywiście można już coś wybrać z młodych sprzętów używanych które dają radę.

2 tysiaki złociszy jak jest w idealnym stanie i ma nie powysychane kondensatory mogę uszanować. Ale o tyle więcej za „legendę” w stanie tylko dobrym wizualnie, to już przesada. I to od handlarza, gdzie sprzęt jest przed handlem w większości przypadków robiony na tip top i podkręcony. Szkoda ryzyka i nie te pieniądze. Tylko brać od zwykłego pasjonata lub Kogoś kto miał od początku i po prostu sprzedaje, bo kupił nowszy, nie słucha już itp. ?

Edytowane przez Slawczenko_73
6 minut temu, Bartosz_70659 napisał:

Top Sony to raczej takie rzeczy jak Ta n1, ta nr1 czy ta nr10.

Topowy jak na integre Sonego w danym okresie.

to był najdrozszy wzmacniacz zintegrowany Sonego 4500DM, dla przykladu np 808ES 2700DM.

Brzmieniem nie ma kompletnie nic wspolnego ze starszymi wzmacniaczami, powiedzialbym ze gra wspolczesnie

10 minut temu, Bumpalump napisał:

Topowy jak na integre Sonego w danym okresie.

to był najdrozszy wzmacniacz zintegrowany Sonego 4500DM, dla przykladu np 808ES 2700DM.

Brzmieniem nie ma kompletnie nic wspolnego ze starszymi wzmacniaczami, powiedzialbym ze gra wspolczesnie

Wg audioheritage 777es kosztował 200 tys yen. To mniej niż Pioneer m90a którego kupiłem za mniej niż 2 tysiące

No i co to ma do rzeczy ? To że ktoś pozbywa się sprzętu za śmieszne pieniądze, oznacza żę każdy teraz musi sprzedawać za tyle samo ? Śmieszne.

Edytowane przez don111

Sprzedający mogą wystawiać za ile chcą. Kwestia gdy ktoś próbuje wmówić że tyle jest to warte. Tymczasem znalazłem cenę tego 777 es w sklepie w Japonii - ok 2500 zł. I tyle jest warta ta "legenda" normalnie wyceniona

Magia Vintage czyli teraz już takich sprzętów nie robią , sprzęt który ma 30 lat i posłuży jeszcze 3 razy tyle ?

A kto nawija taki makaron na uszy ?

Przede wszystkim osoby które tym handlują .

A sami słuchają na dobrych nowych klockach bo im się jelenie do takowych dołożyły biorąc na serio ten ich bełkot .

Nie wrzucajcie całego vintage do jednego wora. Ja mam zarówno część wzmacniaczy jak i kolumny vintage i bardzo sobie chwalę, a siedzę w tym całym audio nie od dziś. Moje główne kolumny są z 1969r, na płóciennym zawieszeniu i tu masz rację, przeżyją zapewne 3x niejedne współczesne ;)

28 minut temu, margaryna85 napisał:

kto nawija taki makaron na uszy ?

Przede wszystkim osoby które tym handlują .

A sami słuchają na dobrych nowych klockach bo im się jelenie do takowych dołożyły biorąc na serio ten ich bełkot

Ten gościu od tej legendy Sony ma też na przykład Pioneera a 09. Za 11 tysięcy. Na świecie chodzą po 4-5 tysięcy a w Japonii widziałem nawet taniej. A biznes się kręci 

58 minut temu, Bartosz_70659 napisał:

Sprzedający mogą wystawiać za ile chcą. Kwestia gdy ktoś próbuje wmówić że tyle jest to warte. Tymczasem znalazłem cenę tego 777 es w sklepie w Japonii - ok 2500 zł. I tyle jest warta ta "legenda" normalnie wyceniona

To jeszcze go trzeba z tej japonii jakos przyslac do europy :) co kosztuje ok 1500zł

4 minuty temu, Bartosz_70659 napisał:

Nikomu nie sugeruje sprowadzać. Wystarczy tylko znaleźć sensownie wyceniony egzemplarz, nie taki z ceną razy trzy

to najlepiej szukac w DE tylko nie na ebayu bo tam tez ceny kosmos a na lokalnych portalach jak u nas olx czy gumtree

Ukryta Zawartość

Tutaj " ciekawa" oferta. Cena z kosmosu a stan pozostawia do życzenia. Na świecie ten model chodzi o połowę  taniej a nawet widziałem za ok 3100 zł ( w gorszym stanie wizualnym)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Audio.Japan
1 minutę temu, Bumpalump napisał:

Hmm za 3000zl to chodza populusy jak mx-1000

Nie. To byla mx 2000, na HiFi do.jp . Stan drewnianych boczków nie był bardzo dobry

Zaczynam żałować że się w Japonii nie urodziłem...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.